Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Orange Is The New Black 1x04 - Imaginary Enemies (18+)

2015. január 26. 11:00 - oharozsabimbolehetnek

screen_shot_2015-01-01_at_6_44_07_pm.png

Éjszaka van, és Chapman Crazy Eyes vizeletét próbálja felmosni a földről intim betétekkel teljesen kiakadva, miközben vudunéni szerencsésnek tartja, amiért még sosem kellett ilyet csinálnia korábban.

Visszaemlékezünk egy Claudette nevű kislányra, aki eddig nem látott civilizált körülményeket, és a lift funkcióját is el kell neki magyarázni. Egy fiatal srác kíséri be egy nagy lakásba, ahol egy nagyon ellenszenves nő irányítgat pár hasonló korú gyereket. Gyere, mondja, öltözz át az egyenruhába, most le fogod dolgozni a szüleid adósságát. Hogy mivel, azt még nem tudjuk, de csak angolul szabad innentől fogva beszélni. 

A börtönben vudunéni, akit amúgy OG-nek szólítanak éppen elutasítja, hogy tortát süssön az egyik elítélt csajnak, Mercynek a szabadulása alkalmából. Közben Chapman érkezik meg egy dobozzal, amit a barátai küldtek kintről. És az is kiderül, hogy új beosztásba kerül, lesz melója a barkácsműhelyben. Egy szakállas torzomborz alak elmagyarázza a játékszabályokat. Chapman nem túl boldog, ő nem ilyen lovat akart, az oktatási programba kérte magát, mert már a fősulin is tansegéd volt, az elektromos munkáról pedig semmit sem tud. Erre a torzomborz közli, hogy ne rázza meg magát, majd elébasz az asztalra egy telefonkönyv méretű tankönyvet és egy rossz lámpát. Ha sikerül megjavítania, akkor mehet. Bongyor rinyál, hogy ő nem fog éhbérért gyapopot szedni, úgyhogy őt beültetik a szerszámos ketrecbe, hogy semmi csinálhasson ellenőrzött körülmények között. 

screen_shot_2015-01-01_at_6_44_44_pm.png

Valahol az étteremben vagy társalgóban épp Mercy cuccait osztják szét, közben pedig Red magyarázza neki, hova menjen, ha munkát akar kapni kint. A rövid hajú kövér csaj, Boo vérig van sértve, mert egy pár cuccot még ő adott Mercynek, amikor a ribanca volt. Mercy elég bunkón elhajtja, Boo meg is fenyegeti, hogy vigyázzon magára. Red aggódik, elmondja, hogy Boo már elcseszte egy lány szabadulását évekkel ezelőtt. 

A szerelőműhelyben közben Nichols kajálni hívja Chapmant, aki laza eleganciával a zsebébe süllyeszti a szerszámját. Micsoda barom! Kiülnek a padra kajálni, Piper leveszi a pulcsiját, és a padra dobja. Nem sokkal később kijön a torzomborz, és bezavarja őket melózni. Pulcsi kint marad.

OG Healynél ül, jó híreket kap, lehet, hogy korábban szabadul, mert újra megnyitják az ügyét valami bevándorlási törvénymódosítás miatt. Vudunéni érti, hogy ez kevesebb bent töltött időt jelentene neki, de köszi, nem kér belőle.

Visszamegyünk a bevándorlós sztorihoz. Épp OG osztja az egyenruhát egy lánynak, és magyarázza el neki, hogy hogy kell kinéznie, viselkednie. Takarítani fog egyébként. OG volt az előző jelenetben a kislány, most már fenőtt, és ő működteti az egész kócerájt, csak sokkal humánusabb, mint az elődje, és valószínűleg legálisabb is. Megérkezik Baptiste, a fiú, aki anno idehozta őt, és közli, hogy megnősült, sőt, itt is van vele a csaj, ismerkedjenek össze. OG-nek nem tetszik az ötlet, de mit tud tenni, leül szemben az újasszonnyal.

A műhelyben közben Chapmant jól megrázza a lámpa, vagyis nem tudta megjavítani, de ennek ellenére elengedik. Mielőtt a szerszámokat kellene beszolgáltatni, megszólal a riasztó, földre kell feküdni. Aztán kiderül, hogy csak téves riasztás volt, valaki véletlenül nyomta meg.

screen_shot_2015-01-01_at_6_49_22_pm.png

Bennett őr megy körbe a kerítés mentén ellenőrizni a dolgokat, és az egyik kis szekrénynél betesz valamit a szájába. Aztán észreveszi Diazt a földön fekve, és közli vele, hogy téves riasztás volt, felkelhet. Kiköpi, amit a szájába vett, és kiderül, hogy ezzel próbál leszokni a bagóról. Diaz is ki akarja próbálni, és hopp, elég intim helyzetbe kerülnek.

screen_shot_2015-01-01_at_6_50_19_pm.png

A szerelőműhelyben eközben kiborul a bili, mert hiányzik egy csavarhúzó, riasztás megint, ezúttal nem téves. Caputo közli, hogy ez további 5 évet jelent, ha megtalálják valakinél, mert halálos fegyvernek minősül. Bongyor kiakad, nem ő tette el, miért őt baszogatják. Mindenkinek átvizsgálják a cuccait, Bongyor kiabál, hogy őt ne taperolják, úgyhogy elrakják a magánzárkába, hogy ott várjon egy női őrre, aki majd megmotozhatja. A többiek megnyerték maguknak a férfi őröket, Bajszi ki is használja a lehetőséget, hogy jól megcsöcsöréssze Chapmant. Ezek után Piper és Nichols kimennek a padhoz, és előbbi megtalálja a pad alatt a pulcsiját. Felveszi. Aztán odajön Mercy barátnője, Tricia és a segítségét kéri egy fellebbezés megírásában, mert a csaja után akar menni. Chapman zsebre teszi a papírt, és akkor jön rá, hogy a zsebében van a csavarhúzó. Alex jönne jópofizni, de csak a többiekkel tud, mert szőkelány otthagyja őket. Rohan a szobájába. Vudunéni balhézik vele, hogy megint kupit hagyott maga után, aztán meglátja a kezében a csavarhúzót, és még idegesebb lesz. Jön egy csaj és bekiabálja, hogy átkutatják a szobákat. Erre vudunéni kikapja a csavarhúzót Piper kezéből, és bedobja a rizsbe, amit éppen főz a merülőforralóval. Bajszi jön átkutatni a szobát, de nem talál semmit, csak kurva nagy kupit csinál, és kisétál. Chapman nem emlékszik, hogy került hozzá az a szar, de OG helyre rakja, hogy eszébe se jusson bevallani, hogy ő vitte el, hanem szép csendesen varázsolja vissza a helyére valahogy, és akkor senkinek nem esik bántódása.

screen_shot_2015-01-01_at_6_51_09_pm.png

Az egyik közös helyiséget épp wc papírral díszítik Mercy tiszteletére. Alex cikinek találja, úgyhogy nem is bánja, hogy nem lesz meghívva. A barátnő és Boo kakaskodnak egyet, engem szeret, és téged nem, ja, te meg dagadt vagy. Kb mint az ovisok. A lényeg az, hogy Boo elülteti a bogarat a barátnő fejében, hogy Mercy nem akarja, hogy kimenjen vele, és őt is dobni fogja, ahogy korábban Boot. 

Chapman megpróbálja visszavinni a műhelybe a csavarhúzót, de a műhely környékén épp motozást tartanak. Healy közeledik, megszólítja, így ő megússza a motozást, de nem tud megszabadulni a szerszámtól. Visszaviszi a szobájába, bedugja a matrac alá. Mivel híre ment, hogy Chapman segít a kérelemben Mercy barátnőjének, Boo és még pár csaj érkeznek, hogy a segítségét kérjék. Szőkelánynak most épp nem alkalmas a dolog, próbál kibújni a feladat alól, de nem sikerül neki. Boo még az ágyára is leül, jelezvén, hogy nem megy sehová. Aztán hazaér vudunéni, és mindenkit elzavar a picsába, aztán megkérdezi Chapmant, hogy elintézte-e a dolgot. Az meg hazudik.

screen_shot_2015-01-01_at_6_52_33_pm.png

A könyvtárban Nichols és Alex kerülnek közelebb, megtudjuk, hogy előbbi is drog miatt ül, és még 2 éve van hátra. Alex semmit sem árul el, csak bőg egy sort, és elpanaszkodja, hogy szarul érzi itt magát.

Chapman elalvás előtt Tricia kérelmét nézegeti. Vudunéni nem tud aludni, és azt javasolja neki, hogy ne másszon bele mások problémáiba, de szőkelány meg van győződve róla, hogy tud másokon segíteni.

A biztonsági főnök, Caputo, jól leszúrja az őröket, hogy még mindig nem találták meg a csavarhúzót, mert akár egy őrt is megölhetnek vele. Erre mennek, és megint átkutatják a szobákat, amitől Chapman kis híján szívrohamot kap. Megsúgja vudunéninek, hogy még mindig nála van a cucc, ő meg nem tudja, miért háborodjon fel jobban: a hazugságért vagy azért, mert bajba keverte őt. De csodák csodája, Bajszi semmit sem talál. Chapman kezd félni, hogy elment az esze, OG meg pattog, hogy hogy lehet ilyen hülye. Erre szőkelánynak betelik a pohár, és kulturáltan kiosztja az öreglányt, akinek ez láthatóan nincs ellenére, sőt, talán még méltó partnert is lát benne. 

screen_shot_2015-01-01_at_6_53_32_pm.png

Aztán folytatódik OG története. Az egyik lány a munkából hazaérve nem volt hajlandó levetkőzni és fürdeni. Aztán négyszemközt mégis megtette, de csupa lila folt volt mindenütt. OG pipa lett. 

screen_shot_2015-01-01_at_6_53_39_pm.png

Egy rövid jelenetből kiderül, hogy a csavarhúzót Boo vitte el. Mercy búcsúztatóján vagyunk éppen, ahol semmi izgi nem történik, csak annyi, hogy Tricia és Mercy évődnek egy kicsit, de Mercy megígéri, hogy megvárja. Red meg helyreteszi Boot, hogy van még itt rengeteg punci, ne feszüljön ezen az egyen. 

Nichols és Chapman összefutnak a slozira menet. Szőkelány próbálja kideríteni, mit árult el róla Alex, de Nichols megnyugtatja, hogy semmit, tartja a száját, és azzal kapcsolatban is nyugalomra inti, hogy vudunéni nem fogja kinyírni az éjjel, mert nem gyilkosságért van bent, hanem valami bevándorlási ügy miatt. OG-nek közben levele jön, és észreveszi, hogy Tricia bemegy valaki másnak a szobjába. 

Haladunk tovább a történetben, a kiscsaj helyett vudunéni megy takarítani, amitől a megbízó nem túl lelkes. Miután elmosogat, és rendbetesz mindent, átlép a megbízó hulláján. Ó, yesss! Lófaszt nem gyilkosságért van bent!

screen_shot_2015-01-01_at_6_54_41_pm.png

A börtönben OG megzavarja Triciát, amint éppen drogot tesz Mercy szekrényébe a szerelem jegyében, és lebeszéli a hülyeségről. A műhelyvezető közben vett egy ugyanolyan csavarhúzót, mint amilyen eltűnt, és visszateszi a műhelybe. Chapman furcsállja, de magában elkönyveli, hogy valószínűleg tényleg szenilis lett. Boo közben élvez egy nagyot az eltűnt csavarhúzótól.

OG a levelét olvassa, kiderül, hogy Baptiste írta neki, merthogy Josephiné meghalt, és meg akarja látogatni. Erre az öreglány bemegy Healyhez, hogy mégiscsak szeretné, ha újranyitnák az ügyét. Chapman visszatér a szobájába, és előre fél vudunéni haragjától, de a nő nincs a helyén, cserébe viszont rendet csinált a szobában, Piper részén is.

Mercy megy, hosszasan búcsúzik mindenkitől. Tricia szomorú, OG pedig újra reményteljes.

Címkék: sorozat 18+ OITNB
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása