Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fekete vitorlák 1x03 - Itt a kapitány, hol a kapitány (18+)

2015. január 25. 13:00 - Pácsó Ármándó

A Paramount Channel nálunk is bemutatta a Black Sailst, ennek örömére elővettük a hogyvoltokat, nehogy valaki kimaradjon a jóból. Lesz egy Facebook-játék is a sorozat örvén, tessék majd figyelni a hogyvoltot, és nyerni kalózkardot vagy koponyát, vagy mittudomén mit.

Az elején kapunk egy összefoglalót az eddig történtekből. Mi is így emlékeztünk! Az ébredező Flint kapitány reggeli bekötözésben részesül Miranda Barlowtól, aki gondosan ápolja őt. A nő szerint Pastor Lambrick, a környék lelkipastora kémekkel figyelteti őt. Flint jó hírt közöl vele, megszerezte az Urca De Lima útitervét! John Silver Miss Guthrienél körmöl egy papírosra. Scott megbízott hírt hoz Eleanornak: Max lelépett és valószínűleg elhagyta a szigetet. A tanyán az egészségügyi ellátás után teázás következik, nagyon ragaszkodhatnak a Brit Úri Etiketthez. Itt is Silver körmölése a téma, leíratják vele mire emlékszik az útitervből. Miranda nem az elégedettség mintaképe, pláne amikor szekéren meghozzák neki a hajón lábadozó Richard Guthriet, hogy őt is istápolja.

1.jpg

Nassauban Jack Rackham szállásmesterre nehéz idők járnak, mivel az 5K peso értékű gyönggyel már a karibi rákok fociznak. A Ranger legénysége enyhén szólva erősen szól hozzá! Ezek a fiúk nem viccelnek, ebben az elmaradott kalóz-demokráciában hamar megfosztották az alkalmatlanokat a tisztségüktől és testrészeiktől. Szóval Silver irkál egy papírosra, de nem mindent. A legfontosabb részt egyelőre megtartja magának, hiszen mindannyian annyira mérgesek rá hogy még a végén ártanak neki. Inkább ingyen tagja marad a legénységnek cserébe az életéért és részesedésért az 5 milkából (ami természetesen peso, nem alpesicsoki). Talán még barátok is lehetnek Flint kapitánnyal. Nem szívbajos a koma az biztos. A rögtönzött kalóz-orgazda társulás beleegyezik ebbe, de van egy probléma. Az Urca De Lima erős és ütős hajó, egyedül nem boldogulnak vele. Szükségük van még felszerelésre, ágyúkra-lőporra-puskagolyókra és egy újabb kalózhajóra is. A felszerelésnek Eleanor néz utána, bár az ágyút nehéz beszerezni a kalóz-szezon közepén.

2.jpg

Billy és Mr. Gates különbeszélgetést folytatnak, a fiú azon aggódik egy sort, hogy Silver visszakerül a hajóra. Mi van, ha elmondja valakinek, hogy nem Singleton volt a tolvaj és ezzel zendülésre ad okot, hiszen akkor kiderül, hogy Flint hazudott a legénységnek a lopásról. Rostálni szeretné a Walrus legénységét, megbízhatósági szempontból, de Gates rossz ötletnek tartja ezt. Áthidaló megoldásként a kissé kattant volt szakácsra Randallra bízzák Silver őrzését és konyhai foglalkoztatását valamilyen elterelő mese kíséretében. „This is the beginning of a beautiful friendship” mondhatnánk kárörvendően. Eleanor Guthrie Bryson kapítánytól tervezi beszerezni a rajtaütéshez hiányzó ágyúkat, de ez elég bizonytalan kimenetelű terv és nem meglepő módon Scott megbízottnak ez sem tetszik. Talán a nő atyjának segítségére is szorulnak majd.

3.jpg

Billy aggodalma beigazolódni látszik, Silver Randallnál puhatolózik a Flintellenes legénységi csoportosulásról. Az orgazdanő felkeresi lábadozó apját Mrss Barlow tanyáján és arra kéri, segítsen neki új üzleti partnereket találni, de az elutasítóan viselkedik vele. Billy kérdezősködik a matrózoknál az elégedetlenkedők felől, de csak azt éri el, hogy amazok is felfigyelnek rá. Népszerűek mostanában, mert Silver is rájuk talál és Turkkel beszédbe elegyedik, aki szerint a smaragdszemű kapitány élőhalott, lélek nélkül bolyong a világban és egy boszorkány irányítja őt, aki a szigeten lakik egy tanyán. (Na, vajon ki lehet az?!) Gates szállásmester felkeresi Nassau erődjét őrző Hornigold kapitányt, hogy felkérje őt régi barátságukra hivatkozva, legyen társa a legénységével együtt a kincsesgálya elleni akcióban. Vagyis majdnem! Az öreg kapitány nem kell, csak a hajója a Lion és az emberei, természetesen busás fizetségért.

4.jpg

John Silver Nassauban megmutatja Billynek a Flintellenes brancsot, akik éppen szőnek. Összeesküvést! Az ifjú fedélzetmester számára meglepetés, hogy a tapasztalt Morleyt is köztük látja. Dörzsölt Jack Rackham szóba elegyedik Mr. Gates-el de ez nem vezet jóra, mert kölcsönösen beszólogatnaknak egymásnak. A Walrus szállásmestere érzi a másik gúnyos szavai mögött rejlő igazságot és egy új ötlettel áll Flint kapitány elé: Legyen inkább a kísérőhajójuk Charles Vane és legénysége, ami tekintve hogy enyhén szólva sincsenek jó viszonyban velük, eléggé meredek elképzelés. Flint szembe is röhögi érte, de a kopasz nem adja fel és meggyőzés üzemmódba kapcsol. A Ranger kétszer akkora hajó, mint a Lion, nagyobb létszámú a legénység és több a fegyverzete. Nem mellesleg Vane kapitány kemény, mint a fagyott márvány. Flint már nem röhög, de nem is repes az ötletért. Hasonlóan érezhet Charles Vane is, mert amikor neki meg Jack Rackham javasolja ezt valószínűleg Gates ráhatására, a „Nyeljél hímivarsejtet, Jack” javaslat hagyja el a száját.

5.jpg

A meggyőzés általános szállásmesteri tulajdonság lehet, mert itt is előkerül. És szintén hatni kezd, hiszen a „magas tárgyalófelek” összegyűlnek Eleanornál. A nyilvánvaló kapitányi szintű ellenségeskedést, Gates és Rackham együttes erővel próbálja kordában tartani és enyhíteni. Egyáltalán nincs könnyű dolguk, mert Flint a régi sérelmek felhánytorgatásával veszélyezteti a tárgyalás sikerét. A sűrű egyeztetési szünetekben Vane fűzi egy kicsit Eleanort, sőt a végén bizalmáról biztosítja őt és ezzel megmenti az utolsó pillanatban majdnem zátonyra futott megegyezést. A Ranger vezetőségének van még egy fontos elintézni valója. Kiderül, hogy Max mégsem tudott megszökni a szigetről, most egy raktárban tartják kikötve és a legénység tagjai sűrűn látogatják. Rackham kiiktatná mint veszélyforrást, Vane inkább eltávolítani a szigetről sötétedés után és csendben.

6.jpg

A Barlow tanyán zajlik az élet. Richard Guthrie őre elszunnyad fényes nappal, ezért a lábadozó férfi úgy dönt, felfedezi kissé a házat és annak lehetséges titkait, nem is eredménytelenül. Talál egy festményt, amin az asszonyt még Thomas Hamiltonnéként ábrázolják. Mirandát közben Pastor Lambrick keresi fel egy kis eszmecserére, mint hónapok óta minden szerdán és a verandára kiülve elcsevegnek a szentírásról és a Scarborough hadihajó érkezéséről. Vane kapitányt Eleanor látogatja meg a sátrában. A régóta nélkülözők vehemenciájával ugrik rá a férfi ágyékára, mire a macsó is elszabadítja a fenevadat.

7.jpg

Az est leszálltával Jack Rackham elérkezettnek látja az időt, hogy Maxet eltávolítsa a szigetről, azonban a legénység még elszórakozna a nővel és mivel kalóz demokrácia van és ők vannak többségben ezért Maxra durván rányomulnak az ittas brigantik, Véletlenül pont akkor, amikor Eleanor kiröppenni készül az alkalmi szerelmi fészekből. A romantikus búcsút a prosti elgyötört sikolyai szakítják meg. Miss Guthrie dühös fúriaként ront a kanos kalózok és kínzott kurvájuk közé, bottal csépelve mindenkit, akinek nyitva a slicce. Ha még nem tudnánk, a szerelmet a gyűlölettől csak egy hajszál választja el, ezért Vane kapitányt teszi az egész felelősévé és kimondja rá és a Ranger legénységére az egybegyűlt szigetlakók előtt az orgazdaátkot: Semmilyen árut nem vesz át ezentúl tőlük és nem ad el nekik semmit, még élelmet sem. Hacsak … ! Hacsak nem választanak valaki mást Charles Vane helyett kapitányuknak és nem csatlakoznak Flint kapitány akciójához hajóstól, mindenestől. Az ultimátum megteszi a hatását, csak Rackham, a csaja Anne Bonny és hat-hét kalóz marad az imént kiközösített kapitány mellett, a többi átáll az Urca De Limát becserkészni vágyók táborába. Eleanor odaugrik Maxhez, hogy kiszabadítsa és visszavegye magához, de mint már megtudtuk a szerelmet a gyűlölettől csak egy szőrszál választja el, ezért a nő most visszaadja amit kapott és úgy dönt, inkább az erőszakoló kalózokkal marad a gyöngyök elvesztése ürügyén, mint az őt korábban visszautasított szőkeséggel. Mindenki boldog, Happy End!

8.jpg

Mr. Gates tanácstalan, mert nem ismeri ki magát a szerelmi szálak szövevényében, nem úgy mint Flint kapitány, aki felvilágosítja: épp most kaptak ajándékba egy hajót legénységgel és a szállásmester mégiscsak kapitány lesz! Eközben a Walruson: Billy Bones az őrségben lévő Morleyt kérdőre vonja, akkor most velük van vagy ellenük? A sarokba szorított tengeri medve kifakad, ők mind csak feláldozható bábuk egy színjátékban, akiket szürke eminenciások mozgatnak a háttérből. Például Mrs. Barlow. Ez jó végszó arra, hogy a tanyához ugorjunk, ahol Richard Guthrie és az Emlegetett Nő irodalmi témájú beszélgetésébe csöppenünk, miközben a főbb szereplők gondterhelt arcáról kapunk egy-egy közeli képet. Mára itt a vége, fuss el véle!

Címkék: 18+ Black Sails
18 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hamish_Minca 2014.07.08. 17:25:46

Jó lett az írás. A kockahasú félmeztelen kalóznak azért kell a gazdag nő mert szőke és nincs több szőke nő? A harmadik képen miért nevet a sodronyinges férfi? Nem az egész sziget a kalózoké?

Pácsó Ármándó 2014.07.08. 23:06:37

Ha Charles Vanere és Eleanorra gondolsz, akkor több indok is szóba jöhet szerintem. Lehet hogy a macsónak minden nő kell :-) Lehet, hogy az adott helyen a "szőke nő" különlegességnek számít, hiszen gazdag, önálló, művelt, szőke. Az is lehet, hogy Vane egyszerűen csak szerelmes.
A sodronyinges férfi Randall a volt szakács, aki kicsit "kattant". Nem nevet, hanem "vijjog" (vagymi) és csak azt akarja demonstrálni, hogy milyen hangot fog kiadni, ha John Silver elszökne mellőle. Nem, nem az egész sziget, csak Nassau, de az a egyetlen jelentősebb hely a szigeten. Köszönöm a hozzászólásod! :-)

9Kitti2 2014.07.10. 21:00:44

@Pácsó Ármándó: juhííí, tök, jó, h írod a hv-t, eszméletlen jó!! :) elején kicsit vonakodtam a sorozattól, de az írásaidtól megjött a kedvem hozzá, köszi :D

Pácsó Ármándó 2014.07.10. 21:24:48

@9Kitti2: Hello Kitty! Tudom, ezt elsütöttem már egy párszor :-)
Köszi! Sokan hasonlítják a Spartacushoz a Black Sailst, mert van benne vér még titty, de szerintem egész más a helyzet. A gladiátoros sori viszonylag komoly hangvételű és ott az élethalál harc minden epizód szerves része volt. Meg kisgatyában mászkáltak a kigyúrt szereplők. Ebben a kalózos részben mernek humorizálni és olyan dolgokat bevetni, mint például Jack Rackham napszemüvege. És legtöbbször a szupermacsó Charles Vane látható csak félmeztelenül a férfiszereplők közül.
Miből adódott a vonakodásod?
Szerintem érdemes nézni, mert egy csomó dolgot nem tudok megemlíteni a hogyvoltban. Például Billy és Silver arckifejezését, amikor Randall "vijjog" :-) Meg Flinték és Vaneék tárgyalását! Azt látni kell, mert szegény Mr. Gatesnek igen fárasztó dolga van! :-) (Persze hv. íróként te ezt tudhatod, hogy milyen ez)

9Kitti2 2014.07.11. 00:52:12

@Pácsó Ármándó: Nos, vonakodásom elsősorban valóban a Spartacusból adódott, gondoltam, mit akar tőlem egy ilyen volumenű sorozat után a Starz, láttam én már mindent, ennél jobb úgy sem lehet ez a Black Sails. Meg aztán, ha kalózok, (tudom, hogy közhely :D ) akkor nekem mindig Johnny Depp szédületes alakítása a mérce és azt gondoltam, hogy a színészi játék helyett majd izmos-és-szexi kalózfiúkkal akarnak engem megvenni kilóra, illetve formás cickókkal a legényeket. Az első részbe bele is kukkantottam, de tényleg csak belepörgetgettem, szinte dacból sem néztem végig, egy orgiába viszont sikerült belefutnom és nyugtáztam is, hogy NANÁ, hogy igazam volt. Aztán amikor láttam, hogy lesz hv, gondoltam adok még egy esélyt a dolognak, főleg, hogy te írod, így még jobban megjött a kedvem. :)
Már az első írásod után annyit nevettem, gondoltam, hogy tuti pont a poénos részeket pörgettem át, vagy nem tudni mért nem fogott meg. Aztán most ezután a harmadik rész után már tényleg meg is néztem őket, és szerencsére nagyon nagy tévedésben éltem eddig a Black Sailsszel kapcsolatban. A sok sok jó dolog mellett, amit már magad is említettél, én még kiemelném a sorozat zenei világát, ami egyszerűen zseniális, nem is tudok rá jobb szót.
Lényeg a lényeg, nézni fogom továbbra is, illetve olvasni téged, mert ez is egy külön élmény, hálás köszönet érte!! :)

Pácsó Ármándó 2014.07.11. 06:16:22

Értem! Nem szabad sohasem első felindulásból dönteni, mert kiderülhet, hogy mégsem volt igazunk és megbánjuk utólag. A zenét mindig elfelejtem megemlíteni, pedig nagyon illik a sorozathoz. És még ott a sokféle kis érdekcsoport taktikázása és ideiglenes szövetsége, akár az ellenségek/ellenfelek részéről is.
Örülök minden sorozatnéző/olvasónak, majd igyekszem!

2015.01.25. 13:21:59

Vajon mikor kerülnek elő a könyvből ismert nevek (Pew, Black Dog, Ben Gunn)?

Pácsó Ármándó 2015.01.25. 13:33:29

@Hadrian77: Ha a filmesek úgy döntenek, hogy őket is felhasználják a könyvből. Úgy vettem észre nem ugyanazt a történetet láthatjuk viszont a sorozatban.

Yobbágy Fery 2015.01.25. 15:15:39

Én most csak annyit kérdeznék, hogy mi az a "britt"?

Pácsó Ármándó 2015.01.25. 15:32:29

Valószínűleg a "brit" helytelenül.

Gabba 2015.01.25. 17:08:28

@Pácsó Ármándó: és mijaza brit? :P

szegény Max, szívesen lemondaná már a Fürge Ujjak előfizetését - szerintem

Pácsó Ármándó 2015.01.25. 17:17:24

@Gabba: Mijazaki brit? Ó, én azt hittem japán! :-)
Én komolyan csodálkoztam Max romantikus tervein, hogy megszökik Eleanorral. Gondolta, hogy otthagy mindent a kedvéért úgy, hogy meg sem tudta, hogy szerelmes-e belé vagy csak lefekszenek néha és ennyi? Nagyon naiv volt szegénykém egy kalózszigeteki prostituálthoz képest.

W.Jack. 2015.01.25. 17:37:05

@Pácsó Ármándó: @Gabba: Nem akarok hű lenni a "Wir sind die Germanisten.Wiederstand ist zwecklos. Sie werden korrigiert." jelmondathoz, így kicsit matekozva: ha britt = brit helytelenül, azaz britt = brit-hely, ebből az következik (szerintem), hogy brit= britt + hely :)

Köszönet a jó kis hv-ért, most jöttem rá, hogy amikor először olvastam, elfeledtem megköszönni :)

Pácsó Ármándó 2015.01.25. 17:51:02

@nughop: Kedves tőled a dicséret! Nagyon jó a logikád! Lefordítanád a kedvemért a jelmondatodat? Én már nemm meremm! :-)

W.Jack. 2015.01.25. 18:02:05

@Pácsó Ármándó: Német nyelvű fórumokon a germanista voltukat nyíltan felvállalók jelzik, hogy minden ellenállás értelmetlen, mert így is, úgy is, kijavítják azt, aki hibázik. Nekem is volt ilyen korszakom, de már elnőttem :)

Yobbágy Fery 2015.01.25. 18:03:31

@Pácsó Ármándó: Ha tudod, akkor nem akarnád javítani? Köszi.
(Nem vagyok gammar nazi, de van pár dolog, ami borzasztóan irritál, mint pl. a muszály, egyenlőre, britt, stb.)

Pácsó Ármándó 2015.01.25. 18:14:14

@nughop: Köszönöm szépen! :-)

@Yobbágy Fery: Tudtommal nem tudom már szerkeszteni, ha megjelent. De utána érdeklődöm pontosan! Örülök, hogy szóltál amúgy, én is szeretem a rendet.
süti beállítások módosítása