Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A SHIELD ügynökei 1x22 – Beginning of the End - ÉVADZÁRÓ

2014. december 19. 15:00 - Smokey the bear

Jó szokásunkhoz híven ismét távolról indítunk. A Cybertek egy légterű irodájában vagyunk, ahol egy Zeller (komolyan, Kyle Zeller) nevű fickó éppen eligazít egy újoncot, akinek gőze sincs, hogy mi folyik a cégnél, de nem tudott ellenállni az ösztönző programjuknak. A monitorokon felvillanó képeken keresztül nekünk gyorsan világossá válik, hogy az operátorok egy-egy szuperkatonát irányítanak. Vajon tudja a kedves munkaerő, hogy alkalomadtán embert is kell ölni? Az újonc pont belecsöppent egy izgalmasnak ígérkező akcióba: Coulson csapatát kell kiiktatni. Ennyi katonával szemben nem sok esélye van a csapatnak, de szerencsére pont kihúzzák egy kis verekedéssel addig, amíg Skye bejuttatja a vírust a Cybertek rendszerébe. Végül a puszta erő ellenében a taktika győz, May a berserker bottal lerombolja a tartóoszlopokat, és a pince beomlik.

1_cybertek.jpg

A hír a Buszra is eljut. Garrettet nem kifejezetten érdekli, mióta a GH325 az ereiben kering egyfajta Uri Gellerbe oltott Superman lett belőle. Ward aggódik is egy kicsit ezért, meg aztán azért is, hogy ha a cél Garrett megmentése volt, akkor most, hogy végeztek, mihez kezdenek? Parancsnoka egy zen-Buddha nyugalmával vázolja, hogy túlnőttek ők már A HYDRÁ-n, ideje lázadni. Közben mániákusan rajzol egy szöggel a labor ajtajára, mégpedig pont azt a kapcsolási (?) rajzot, amit az Akela Amador- akcióban szerzett meg. A gépen ott van Ian Quinn is, aki Garrett állapotát látva nem kicsit aggódik a fejeseknek tervezett bemutató sikerét illetően.

2_plan.jpg

Coulson foghíjas csapata visszatért az ismeretlen eredetű módon fenntartott privát repülőgépre és rendbe szedi a sorait. A kémprogram működik, Skye a mobilján keresztül mindent lát, és mindenhez hozzáfér. Trip megsérült a vállán, de jól van. Fitz-Simmons jeladója szerint Garrett új-Mexikóban van, de Coulson hívására a geekek nem válaszolnak, ami okot ad némi aggodalomra. Pedig mg nem is tudják, hogy azok ketten épp az óceán mélyén tanyáznak egy orvosi konténerben, hála Wardnak. A gép alacsonyan szállt, amikor kidobták őket, ezért túlélték a zuhanást. Simmons elveszítette az eszméletét, ezért nem nagyon emlékszik a részletekre. Fitz elmondja, hogy a zuhanáskor bekötötte magukat, ezért vannak ilyen jó állapotban, bár neki a keze azért eltört. Kb. 30 méterrel vannak a felszín alatt. Az EKG-vel sikerült leadnia egy vészjelzést, de nem valószínű, hogy ezt a SHIELD frekvenciát bárki is figyeli. Szóval, még ha ki is jutnak, nem nagyon van hova, és minek. Ha a túl gyors nyomásvoltozást túl is élik, nem lesz, aki felvegye őket a felszínen. Ergo itt fognak meghalni. Kemény.

3_beyond_the_sea.jpg

A csapat másik fele eközben már a leszálláshoz készülődik. A Cybertek bázisára tartanak. A terv az, hogy Coulson és Trip a hegygerinc felől közelíti meg a tábort, és elkötnek egy harckocsit (ez lássuk be, nem nagy kunszt, ilyet Budapest belvárosában is simán lehet, csak jókor kell lenni, a jó helyen); közben May és Syke betör a vezérlőbe, és megkeresik Ace-t. Coulson egy kis lelkesítő beszédet is tart, Coelho-Fury szavaival megspékelve, amire May csak annyit jegyez meg, hogy ő nem áll készen a világ megváltoztatására, de azért szívesen kioszt egy pár pofont.

4_change_the_world.jpg

A Buszon folytatódik az aggódás. Ward elküldi Rainát, hogy beszéljen Garrettel, mert valami gáz van vele. Na, hiszen, jó embert küld! A természetfelettire fogékony Raina majdnem magához nyúl, amikor Garrett rendellenes mosoly kíséretében közli vele, hogy ő most Minden Igazságok Tudója, és kérdezzen bármit, megmondja a tutit. Raina magasról tesz a Százlábúra és a Hydrára, őt csak egy dolog érdekli: mi lesz belőle? Közben Fitz-Simmons a konténerben fél és éhezik. A halál utáni életről beszélgetnek. Simmons a termodinamika első főtételére gondol, és úgy magyarázza el az energia megmaradással kapcsolatos gondolatait, hogy azzal kimeríti a fizikapornó fogalmát. Szegény Fitz kínjában mindjárt elsírja magát. Szerelmi vallomásra azonban nem kerül sor, mert Simmons rájön, hogy ha sikerülne meggyújtani az ablak szigetelését, a kinti víznyomást felhasználva, ki tudnák robbantani az ablakot, és akkor szabad lenne az út a felszínre. Van hozzá alacsony gyulladáspontú etanoljuk és defibrillátor a meggyújtásához. Hajrá!

A Cybertek bázisán felpezsdül az élet. Odabent Quinn tart előadást a katonai vezetőknek, kint pedig Coulson és Trip készülődik a bevetésre. Nagyon élvezik a közös akciót. Egy zajcsináló segítségével elcsalják az őröket, és megszerzik a tankot. Lyukat robbantanak vele az egyik falba, hogy a lányok is hozzákezdhessenek a munkához. A nagy zajra odabent is felfigyelnek, Quinn nem győzi nyugtatni a katonai vezetőket, de igencsak vesztésre áll. Ekkor toppan be Garrett fogadott fiaival, Warddal és Deathlokkal. Garrett az őrültek magabiztosságával áll meg a tábornok előtt, és amikor az fenyegetni merészeli, előbb bekussoltatja, majd ott helyben karcsúsító műtétet végez el rajta. Egy lengőborda mínusz kellő erődemonstrációnak bizonyul ahhoz, hogy a tábornok pajtásai is megértsék, ki az úr a háznál. Na, ez igen, végre egy épkézláb főgonosz!

7_crazy.jpg

A kibelezésnek elég demoralizáló hatása van, nemcsak az amerikai kormány igentisztelt hivatalnokaira, de Garrett saját embereire is. Quinn szélsebesen csomagolja a gravitóniumot, és megpattan. Raina is vele tart. Ward még egy pillanatra elkapja a távozni készülő nőt: mégis mi a fenét egyezkedtek ezek ott, a kihallgatóban? Nem látja, hogy Garrett megőrült? Raina magabiztos, őt az Evolúció érdekelte, és minden kérdésére választ kapott. Ward pedig jobban tenné, ha magához édesgetné Skye-t, mert hamarosan minden megváltozik. Skye szülei szörnyek voltak, és Raina hisz abban, hogy eljön majd a szép új világ, amikor a Skye-ban lakozó sötétség is előtörhet végre. És az jó lesz, mert akkor Warddal együtt lehetnek szörnyek. Ha ugyan Ward tényleg az, és nem csak Garrett tette azzá.

8_monsters_together.jpg

A bázis udvarán tovább folytatódik a harc. Coulsonék harckocsiját ellepik a szuperkatonák. A lányokon múlik minden. Skye és May bejut az epizód elején látott Kezelőbe. Skye olyan magabiztos és laza, mint még soha. Konyhanövény főnök pedig tudtán kívül a kezük alá dolgozik. A támadás hírére azonnal alap üzemmódba állítja a katonákat, aminek a lényege, hogy hagyjanak minden eddigi célpontot, és védjék meg Garrettet bármi áron. Coulsonék felszabadulnak, és már csak követniük kell a katonákat, hogy megtalálják a főgonoszt. Ward is Garrett-hez rohan, tejes a káosz, adjon parancsot. Szánalmas, egy önálló döntése nem volt még a sorozatban. Garrett nem ebben a dimenzióban leledzik jelenleg, ezért leszarja, mi zajlik körülötte, egészen addig, míg Skye fel nem hívja a Kezelőből. A beszélgetésnek nincs sok értelme, hacsak az nem, hogy Skye még jobban felpaprikázza magát, amikor Garrett szóba hozza tudós barátai halálát. A férfi bontja a vonalat, és Wardnak parancsot ad végre: kapja el Skye-t! Deathlokot biztos, ami biztos, maga mellett tartja.

9_default.jpg

Dráma az óceán fenekén. Összeállt minden a robbantáshoz, már csak a teendőket kell átvenni még egyszer. Amint ezzel megvannak, Fitz elmondja, hogy csak egy oxigénpalackot talált, az is majdnem üres. Ez csak az egyikőjüknek elég, és mivel neki eltört a karja, és Jemma a jobb úszó, ezért nem kérdés, ki fogja használni. A lány kiakad, hiszen Fitz a legjobb BARÁTJA, nem fogja itt hagyni. Fitz végre kinyitja a száját, neki Jemma jóval több, mint barát. Simmons megöleli és körbecsókolgatja. A lány ellenkezik, de Fitz a kezébe nyomja az oxigénpalackot, és beindítja a robbantást. Az ablak kiszakad, és persze Simmons nem egyedül indul a felszín felé, Fitz-et is magával húzza. Odafent aztán mégsem csak a végeláthatatlan óceán várja őket, hanem egy segítő kéz, ami Nick Fury-ben végződik! Az igazgató figyeltetett minden SHIELD csatornát, ezért észlelte Fitz segélyhívását, így találta meg őket. Simmons dekompressziós kamrába kerül. Fitz is életben van, egy orvosi csapat vette kezelésbe, mert a 30 méter, az 30 méter, szegény fiú túl sokáig volt oxigén nélkül. Fury egyébként Coulsont kereste, és nagyon örül Simmons-nak, mert a segítségével végre megtalálhatja kedvenc beosztottját. Hoppá, nagyot fordult a világ egy jelent alatt!

Leszámolás a Vezérlőben. Skye Zellert őrizgeti, nem túl nagy erőket fektetve a dologba. Érzésem szerint az egész csak ürügy, hogy Ward-ot magához csalogassa. Garrett hű kutyuskája meg is érkezik, és fegyvert fog rá. Mindketten gyengeséggel vádolják a másikat, de tudjuk, hogy ez kinek fáj jobban. Skye még egy égető pontra is rátapint, Ward csak egy parancsteljesítő senki, még szabad akarta sincs. Bezzeg Skye-nak van egy igen hatásos fegyvere ellene: egy nő, akivel a férfinak viszonya volt, és aki csak erre a pillanatra tartogatta az erejét. Alig, hogy kimondja, May előugrik, és magával rántja Wardot. Törnek-zúznak, elég kemény csatát vívnak, mindketten beleadnak apait-anyait. Végül May kerül ki győztesen. Yesss! Nem öli meg Wardot, de eltöri a gégéjét, és olyan pörgő rúgással veri le a lábáról, hogy öröm nézni.

Egy kicsit arrébb is eljött a végső leszámolás ideje. Coulson Garrett elé toppan, de sajnos a szuperképességekre szert tett Garrett simán kiüti. Coulson repül egy nagyot, és amikor feltápászkodik Fury áll előtte. Automatikusan leuramozza, mire az igazgató nyeglén csak annyit felel, hogy nem vagyok én uram, nézzen már rám, úgy nézek ki, mint egy csöves! A folytatás is ilyen parádés. Miközben Garrett emberei lőnek rájuk Fury szóvá teszi, hogy sokat bajlódott azért, hogy Coulsont életben tartsa, szóval kicsit aggódik a befektetéséért. Coulson a maga nyugodt stílusában jelzi, hogy majd szeretne erről pár szót váltani vele EMELT HANGON. Abban maradnak, hogy először lerendezik Garettet-et. Fury egy akkora puskát vesz elő, mint ő maga: ez megteszi! És valóban, Coulson egy szempillantás alatt elintézi vele az őröket. Fury előbújik a fedezékből, és beleereszti a tárat Garret-be, akinek ez meg sem kottyan. Nabazdmeg!

Skye viszi magával Zellert, hogy kicsit utánajárjanak az ösztönző programnak, amiről kiderül, hogy nem ingyen BKV jegy, meg Kultúra utalvány, hanem egy családtag élete. Ace itt van valahol a Bázison, őt kell megtalálni. Meg is lesz, ő is, meg Zeller nője is. Skye ráveszi a kisfiút, hogy üzenjen valamit az apjának, amit csak ők ketten tudnak. Naná, hogy az „egy csapat vagyunk” az, ezzel tudja Skye bizonyítani, hogy a srác rendben van, Deathloknak már nem kell tartania Garrett bosszújától. Eközben a műhelyben a „négy halott szócsatája” zajlik éppen. Garrett vértestvérekről, meg misztikus titkokról hadovál. Coulson és Fury egymásra néz, na ez a tag sem normális! Garrett-nek a be nem álló pofája az egyetlen fegyvere a hót nyugodt párossal szemben, ezért kiadja Deathloknak a tűzparancsot. Robotapu azonban még időben megkapja Ace üzenetét, és inkább Garettet lövi hasba, majd a miheztartás végett szó szerint belelép az arcába. Ennyike.

Végelszámolunk. A szuperkatonákat elvezetik. Ha nem kapnak több szert, és kiveszik a robbanó szemet a fejükből, akkor normális emberek lehetnek. Fél szemmel. Ward beszédképtelen, de életben van. Coulson tudatja vele, hogy Fitz-Simmons nem halt meg, bár Fitz talán sohasem lesz a régi. Ward szenvedni fog, főleg lelkileg, mert kedves gazdija halott, most pedig gondolkodhat rajta, ki is ő nélküle. Ace biztonságban van, a nagynénje hazaviszi. Az apja nem akar a fia szeme elé kerülni, mert nem szeretné, ha Ace látná, mi lett belőle. Megpróbálja jóvátenni a bűneit. Sajnáljuk. Egy kis geg is marad a végére. Garrett valahogy mégis életben maradt, felkúszik az összeszerelő-székre, és a gépek már adják is rá a pácélt. Garrett sátáni mosollyal indul harcba, de az öröme csak kettő másodpercig tart, mert Coulson a perui csudamasinával széjjellövi, mintegy mellesleg.

24_deathlok_leaves.jpg

Coulson visszakapta a Buszt, és azzal ünnepli, hogy beolvas a főnökének. Az emelt hang elmarad, szerintem Clark Gregg erre fizikailag képtelen. Ki van akadva, hogy beadták neki a GH325-öt úgy, hogy ő maga ellenezte a használatát. Miért, jól van nem?- érdeklődik Fury. De a projekt egy Bosszúálló számára volt kidolgozva- vág vissza Coulson. Pontosan. Erre Coulson, a beosztottak gyöngye kicsit meghatódik. Fury kapva kap az alkalmon, és prédikálni kezd. Az alapelv, amire a SHIELD épült, meglepő módon, a védelem. Elég tág munkaköri leírás ez, hol az univerzumot kell megóvni, hol pedig valakit, saját magától. A lényeg, hogy érdemes legyen megmenteni. Ezért van újra életben Coulson. Azzal odaad neki egy kockát, a Szerszámosládát, és megbízza, hogy építse újra a SHIELD-et, az alapoktól. Fury távozik. Bujkálni fog egy ideig, de végre nem madártávlatból szemléli a dolgokat, hanem elvegyül a sűrűjében. Nem fogják megtalálni, de ő ott lesz mindenhol. Ámen.

A Szerszámosláda által elsőként kiköpött koordinátákra érkezik a csapat. Már várja őket Simmons. Furcsa így, Fitz nélkül látni. A srácról egyelőre csak annyit tudunk meg tőle, hogy „életben van”, ami nem túl biztató. A bázis ahova érkeztek a Játszótér, a gondnoka Erik Koenig tesója Billy, aki takkra ugyanúgy köszönti őket, mint az öcsi. Coulson igazgató úr itt mindent megtalál, ami az újrakezdéshez kell. Nosza! Van még két érdekes szálunk a végére. Az egyik Raina, aki egy sötét sikátoron keresztül egy titokzatos alakhoz érkezik. Az ismeretlen arcát egyelőre nem mutatják meg nekünk, csak a véres kezét. Raina odaadja neki Skye képét. Megtaláltam a lányát, uram!

Utolsó utáni jelent, az utolsó ebben az évadban. Ez a második érdekes szál, talán lesz belőle valami. Az éjszaka közepén Coulson felkel, és ugyanazt a rajzot vési fel a falra, mint Garrett.

Köszönöm a kitartó figyelmet, folytatjuk a második évaddal, remélhetőleg hamarosan!

20 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2014.12.19. 17:11:52

Jó kis végjáték volt. A Garrett-vonal lezárása pedig vicces volt.
Szerencsére az új évad az 1. végére hajaz inkább színvonalban, várom nagyon arról is a hogyvoltot.

Yobbágy Fery 2014.12.19. 20:15:04

Na, azért annak a nagy puskának története is van ám, ld. Avengers, Coulson azzal lövi hasba Lokit, mielőtt "meghal".

A 2. évad hogyvoltjával amúgy megvárod, amíg a Viasat méltóztatik leadni vagy - mivel 10 rész már megvolt abból is - haladsz tovább?

enzo23 2014.12.20. 12:41:24

"Simmons a termodinamika első főtételére gondol, és úgy magyarázza el az energia megmaradással kapcsolatos gondolatait, hogy azzal kimeríti a fizikapornó fogalmát. "
Az mennyire szép jelenet volt, talán az egyik legjobb az egész fináléban!

Köszönjük az évados hogyvoltozást, remélem, hamarosan folytatódik^^

Smokey the bear 2014.12.20. 17:26:18

@Yobbágy Fery: Egyelőre az a terv, hogy megvárom a itthoni vetítést. Jövőre jön az újabb Bosszúállók rész, szóval nagyon remélem, hogy a Viasat meglovagolja ezt a hullámot, és nem kell sokat várni a második évadra...

enzo23 2014.12.21. 00:04:51

@foxwiththegloves: Köszi, hangulatos!

Nem hittem volna, hogy egy évad alatt ennyire a szívemhez nőhet egy szereplő-páros :)

Gabba 2014.12.21. 13:58:49

@Smokey the bear: nagyon köszönjük a színvonalas munkát!
jó sorihoz jó hogyvolt, ennyi a titok :)

és köszi a lányomnak, aki felhívta a sorozatra a figyelmemet!

Kapitánylány 2015.10.07. 07:55:02

@Is: miért nem mondtad hamarabb, hogy ez ilyen überkirály sorozat? tegnap értünk az 1. évad végére, de nagyon úgy fest, hogy megy ez tovább, és ha már nem lesz szinkronos rész, akkor feliratosan is! :D

@Gabba: nálunk már rég be volt tárazva, Falling Skies beelőzte, nagy hiba volt...

gondolom csak kezdenek valamit az elvarratlan szálakkal, ha már azt a vésetet 3x is a képünkbe nyomták, meg állandóan emlegetik Sky-t... és még azon se csodálkoznék, ha Ward is felbukkanna később...

Is 2015.10.07. 10:20:41

@Kapitánylány: Én mondtam, hogy az elejét kell végigszenvedni, és aztán baromira beindul :) Szóval nyomjad csak, a második évad is jó, a harmadik pedig jól indult, ma este megnézem a második részét is.

Gabba 2015.10.07. 10:50:44

@Kapitánylány: Smokey kollega nyomja itt a 2. evadot is...

Kapitánylány 2015.10.07. 10:52:54

@Is: emlékeztem erre, mondtam is Iminek, hogy csak várni kell... :) bár szerintem az egész jó volt, a végén meg csak kapkodtuk a fejünket! XD

Kapitánylány 2015.10.07. 10:54:48

@Gabba: még a 2. évad 1. részének az 1. 10 percét láttuk, hogy megnézzük mi van Fitz ügynökkel, utána kidőltünk, mert álmosan nem jó dolgozni... :D ha utolértük magunkat, akkor jövök! :)

Is 2015.10.07. 12:33:55

@Kapitánylány: Helyes. Amerika Kapitány 2-t megnéztétek, hogy lássátok, mire utalgattak a Hidrával? Nem elengedhetetlen, de hozzátesz a dologhoz.

Kapitánylány 2015.10.07. 12:54:31

@Is: még nem volt erőm felkutatni, de melyik részben bukott meg a SHIELD? tudom, hogy láttam, de nem tudom melyik filmhez kötni...
Az Ultron korát is meg kellene már nézni, kimaradt... Eddig... :D

Is 2015.10.07. 13:28:24

@Kapitánylány: Az első évad 15-16 része körül pattant ki a botrány. Filmben pedig az Amerika Kapitány 2-ről van szó. A sorozatban utalnak is az ott történt eseményekre.

Neoprimitív 2015.10.07. 21:31:08

@Kapitánylány: LOL, egy újabb megtért :)

Nekem konkrétan a Fury-Coulson szövegelés és Coulson utolsó "tudtam, hogy valahol itt hagytam" visszatérése volt az, amiért visszamenőleg megnéztem az első évadot és azóta szépen le is ragadtam a sorozatnál.

A folytatásról meg annyit, hogy 'You've ain't see nothing yet. Na-na-na-na-na-na, You've ain't seen nothing yet." Ha mondjuk választanom kellene, hogy az Age of Ulton vagy a második évad két leggyengébb része, akkor maradnék a sorozatnál. Egyszerűen élvezetesebb. Ráadásul - bár Smokey nagyon nem csípi - Hunter, az egyik új szereplő szerintem a legszerencsésebb beszerzés volt a sorozatban nézhetőségi szempontból.

Kapitánylány 2015.10.08. 06:59:45

@Is: @Neoprimitív: azt lehet tudni, hogy az Ultron kora hol csatlakozik a SHIELD ügynökeihez? vagy egyáltalán csatlakozik?

Is 2015.10.08. 08:49:03

@Kapitánylány: Nem teljesen értem, hogy mire gondolsz. Ha arra, hogy mikor utalnak rá, akkor több helyen. Egyrészt mind a filmből, mind pedig a második évad végén kiderül, hogy mi is az a rejtélyes Zéta projekt, amit Coulson titkolt mindenki elől, és hogy mi köze volt annak az Angyalokhoz/Bosszúállókhoz.
A harmadik évad első részében pedig többször is említik a Slokoviában történteket.

Neoprimitív 2015.10.08. 10:16:00

@Kapitánylány: Én annyit pontosítanék IS előzőjén, hogy ezek tényleg csak utalások. Szerintem a sorozat teljesen élvezhető a filmek ismerete nélkül. Legfeljebb egy-egy megjegyzésnek nem lesz értelme, de ezek nem olyanok, amelyek miatt aztán az adott rész vagy történetszál lenne érthetetlen.

Ahol érdemi kapcsolódás van a sorozaton kívül történő dolgokhoz (mint pl. most a 3x02 végén), ott viszont elmondják ami lényeges.
süti beállítások módosítása