Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 7x10 – Bad Santa

2014. december 17. 13:00 - Zenóbia

Az élesebb elméjűek már nyilván kikövetkeztették, hogy a Mikulás a gyilkos. Na, akkor Boldog Karácsonyt mindenkinek, mára ennyi.

7x10_castle1.jpg

Na jó. Nem. Pedig lehet jobban járnánk, mert Kate-nek karácsonyi verset kell írnia a Castle család hagyományai miatt, Martha már júliusban elkezdte. Hat soros. Minden hónapban egy sort, vagy mi? Beckett sokkot kap, úgyhogy az, hogy egy pasast hátba, majd a biztonság kedvéért fejbe lőtt egy Mikulás, már nem annyira bírja meghatni. A gyilkos Miki egy fekete Mustangal üldözött, majd távozott, miután kinyírta Eric Mercert, mert nem volt elég jó gyerek ahhoz, hogy csokit kapjon. Plusz egyet. Bocs. Eric traumatológus, és egy közeli kávézóban még volt nála kék hátizsák, miközben üldözte a Télapó már nem volt nála kék hátizsák, lehet keresgélni. Mielőtt golyót kapott, még felhívta  a kórházat, konkrétan egy olyan nőt, akitől félnék, ha nem beszélne ilyen kedvesen, de hiába beszél kedvesen, akkor sem hiszem el neki, hogy belül nem egy pszichopata. Ericnek van egy rákos nagybátyja, akit mostanság gondozott, ő majd megmondja, mi a szitu. Vagy azt, hogy a fiúnak nem voltak ellenségei, nem is érti, miért nem csokit kapott a batyuból.

7x10_castle2.jpg

Végre egy cuki jelenet Espotól és Lanie-től, hol máshol, mint a hullakamrában. A legjobb helyszín megkérni a pasidat, hogy ugyan mutatkozzon már be holnap az átutazóban levő szüleidnek, akik mellesleg úgy tudják, hogy el is vagytok jegyezve, bár nem. Lanie a legjobb, amikor közli, hogy ugyan már, én is hazudok nekik, csak én már régebb óta csinálom, kurva jó. Espo meggyőzhető azzal, hogy utána kérhetsz bármit, szerintem ezzel minden pasi meggyőzhető, vagy legalábbis hajlandóak úgy tenni, mintha, míg meg nem kapják azt a bármit. Éljenek a párkapcsolati játszmák. Ericnek nem volt nagybátyja, főleg nem rákos, akit ápolni kell. Viszont ezzel az ürüggyel lépett már le többször is a műszakjából, hogy elhúzzon Queensbe, a maffia által fenntartott irodaépületbe. Ahol egy sepregető bácsin kívül nincs senki, és az is meglép tőlük egy mukk nélkül. Van viszont egy teljesen felszerelt műtőszoba, vélhetően Eric jobban keresett mint maffia-orvos, mint kórházi traumatológus. Az iroda a Carlucci családé, a vezetőjük Dino Scarpella, Castle ismeri, mert a pasi segített neki az egyik regényénél, de akkor még csak alja maffiózó volt, azóta kikupálta magát úgy tűnik.

7x10_castle3.jpg

A szervezettiek nem ismerik Ericet, viszont tudják, hol van Dino főhadiszállása. Egy sztriptízbárban. Nyilván. Amit úgy hívnak, hogy CicaCicaBoomBoom. Hogyan máshogy is hívhatnák? Mikulásruhás lányok táncolnak a rúdon, remélem szenteste nem öltöznek be Szűz Máriának. Castle sokkot kapott a szőrös csizmákba bújtatott hosszú lábaktól, Kate meg attól, hogy képes elhinni, hogy Dino nem fogja kibelezni, mint egy halat. De, ki fogja. Meglátja Eric hullájáról a képet, és közli, hogy nem ismeri, és nem tudnak segíteni, de nyilvánvalóan hazudik, ki a fene gondolta, hogy majd megmondja, hogy ja-ja, én nyírattam ki ezzel a szakállas fickóval itt mögöttem, mert elbaszta a múltkori veselopást. Espoék hatékonyabbak egy fokkal, Christopher Carluccié a Mustang, és nagyon fifikásan a csomagtartóban rejtette el a csurom vér Mikulás jelmezt. Nagggyon okos. Legalább Beckették helyben vannak, úgyhogy egyből be is tudják vinni. Tök feleslegesen mondjuk, mert a pasas simán lehetne világbajnok pókerjátékos, legalábbis az arca megvan hozzá.

7x10_castle4.jpg

Sebaj, közben Dino felhívja Castle-t, hogy ugyan menjen már házhoz egy kis belezésre. Dino lánya Jane épp kap egy köteg lóvét aputól, hogy megvigasztalódjon, mert meghalt a gyerekkori legjobb barátja. Eric ugyanis családtag volt, Dino unokatestvérének a fia, aki meghalt a sitten, úgyhogy ő nevelte fel helyette a fiút. Legjobb iskolák, stb., nem akarta, hogy Eric beálljon a sorba, de ő mégis beállt, mert pár éve az egyik tag golyót kapott, és megmentette. Aztán annyira megtetszett neki a sok golyókiszedős műtét, hogy átpártolt. Dino tudni akarja, ki a gyilkosa, és nem Christopher az, mondjuk azt eddig is gondoltam, mert annyira azért nem lehet hülye. Viszont a zsaruk nem fognak tovább nyomozni, meg hiába is tennék, mert nekik úgysem mond senki semmit, úgyhogy marad Castle, akiért felelősséget vállal, úgyhogy neki majd mindenki bevall mindent, még azt is, amire nem kíváncsi. Főleg azt. Ennek érdekében megvagdossák egymás tenyerét, bele mondjuk nem köpnek, innentől Castle előlépett Rick Carluccivá, éljen az Omerta. Ha nem lesz meg a gyilkos, bedobják a folyóba egy kővel a hasában, az már tuti.

7x10_castle5.jpg

Kate jóváhagyja, hogy nyomozgasson, feltéve, ha elmond neki mindent, viszont Gates-nek semmit. Pedig az poén lenne. Hohó, befutnak az őrsre Lanie szülei, Walter és Melinda. Helló Walter, helló Melinda. Walter egyből apuvá avanzsál, Melinda meg egyből hallani akarja a lánykérős sztorit, vajh mikor kérdi meg, hol a gyűrű. A sztorit Ryan menti meg, ezért még Javi tuti leszedi a fejét később, nem az a Central Park közepén egy csónakban térdeplős típus. Különben is, hogy a jó büdös francba lehet egy csónakban letérdelni. És van gyűrű, Lanie egy mindenre felkészült lány, meg kell hagyni. A gépüket meg áttették holnapra, szóval mehet egy késő esti vacsi, juhúúú, mondja Espo. Mármint juhúú, Apu. Christopher nem mondja, hogy nem voltak ellenségei, mert vannak vagy ötvenen, de azok egyenes fickók, nem mártanák be, csak simán átvágnák a torkát. Eric viszont egy ideje azt gondolta, hogy figyelik, és mivel nem akarták, hogy kiderüljön, hogy a család orvosa, ezért Chris összehozta Cyber Ritával, azzal, hogy a nő adja meg neki, amit kért. De az nem lehallgató készülék volt, se nem egy jó kis szopás, hanem lopott hitelkártyák.

7x10_castle6.jpg

Adott neki tizenkettőt, mindegyikről kétezret tudott kinyerni, az 24, mert jó vagyok matekból, meg mert Castle is az. De mire kellett neki a pénz? Menekülő autóra, de a kártyáknak semmi nyoma. Ryan szerint menő, hogy Castle maffiatag lett, Espo szerint nem az, ezt csak úgy közbevetőleg megjegyzem, meg azt is, hogy a kristályok, amiket Lanie talált Eric ruháján, útszóró sótól származnak. De hetek óta nem havazott. Ezt mi is elmondhatjuk asszem. Meg azt is, hogy már havazhatna, hátha lenne karácsonyi hangulatom. Nektek van? Adtok? A gyilkosság helyszínéhez közel teljesen véletlenül van egy sólerakat, valsz oda ásta el Eric a kék hátizsákját. Épp kilóg a füle, úgyhogy nekik nem kell átrágniuk magukat több tonna són, éljen. A zsákban véres ruhák, golyó ütötte nyomokkal. Az áldozat 183 cm magas, miért nem mindjárt 183 és fél? Az elmúlt két napban nyírták ki, két golyóval hátulról, majdnem mint Ericet. De a Carlucciknál épp nem nyírtak ki senkit, szóval lehet, hogy Eric egy másik családból akart megoperálni valakit.

7x10_castle7.jpg

Lanie felajánlja Esponak, hogy kihagyhatja egy vacsorát, mondjuk azzal az ürüggyel, hogy közbejött egy hulla, ja, az mindig jó ürügy. De Espo lovagias álvőlegény, és nem hagyja cserben az álmenyasszonyát, főleg, hogy egyszer még igazi is lehet belőle. Nocsak. és nocsak. A szervezett bűnözés megmondja, ki a 186 centis hulla, mert azóta nőtt három centit. Luca Tessaro. A Tessaro családból, ha nem jöttetek volna rá, csak azért mondom. A két család esküdt ellenség, ez most valami elcseszett Rómeó és Júlia történet lesz? Luca eltűnt három napja, lövéseket hallottak a környékről, de mire kiértek a zsaruk, nem volt ott semmi. Luca sem. Castle megy Dinohoz, előbb-utóbb majdcsak kibelezik, Beckették meg a lövések helyszínére, hátha ők kiszúrnak valamit, amit a helyszínelők nem. Mondjuk egy golyót a falban, mert ezek amolyan vak helyszínelők voltak. Meg egy véres karláncot. tényleg vakok voltak. Castle út közben eltársalog Roccoval, aki olyannyira nem bőbeszédű, hogy Castle majdnem kiesik a kocsiból, amikor mégis megszólal. Előtte azért megszívja az orrát, stílszerűen.

7x10_castle8.jpg

Luca foltot ejtett a családja becsületén, mert letámadta Jane-t, Dino lányát, így Dino személyesen akarta kivégezni, de a lánya nem hagyta, mert meg tudja védeni magát, és mert nem akart háborút. Aha, a karkötőn Jane vére, tényleg meg tudja magát védeni, viszont ha Jane a gyilkos, Castle-t tényleg kibelezik. Már majdnem ki is belezik, amikor befut Jane, és bevallja, hogy tényleg ott volt, de nem megölni, hanem megmenteni akarta Lucat, mert szerették egymást. Mondom én, hogy elcseszett Rómeó és Júlia. Luca felhívta, hogy halódik, mert meglőtték, ő meg felhívta Ericet, aki már nem tudta megmenteni. De az összes nyomot eltüntették, így nem tudja, hogy jöttek rá, hogy köze van a dologhoz a családjuknak, valaki mégis rájött, mert kinyírta cserébe Ericet. Luca szerint valaki a Tessaroknál át akarta venni a hatalmat, és megpróbált rájönni, hogy ki. Mindig mondtam, hogy amiről nem tudsz, az nem fáj, de senki nem hallgat rám. Viszont most rám jött, hogy kéne csinálni egy Keresztapa maratont, már annyira rég láttam. Kate is eljutott a Rómeós következtetésig, és szerencsére közben valaki pont rendelt egy pizzát az egyik lopott hitelkártyával, mert annyi esze van, mint egy sünnek. Egy fél sünnek. Nem fogjátok elhinni, hogy hívják. Dante Tessaro. Sírok. Ráadásul Luca halálával ő a Tessaro család örököse.

7x10_castle9.jpg

A pizzás helyen viszont nem Dante, hanem Luca és Jane várják a futárt, mert Luca valójában nem halt meg, csak úgy tettek, mintha, hogy meg tudjanak lépni. Szóval Eric megmentette, szerzett nekik lopott hitelkártyákat, mert bízott a szerelem erejében. A hülye. Viszont vélhetően valaki rájött, hogy mi a szitu, és ezért ment Eric után, hogy kiderítse, hol van Luca. A gyilkost nem látta, de tudja, hogy úgy nevezi magát, hogy Il Penumbra. Hö? A pasas új a vidéken, pár hónapja kezdett lecsapni a területükön boltosokra a védelmi pénzükért. E-mailt írt, ha nem fizettek a számlára, leégett az üzletük. Modern maffia. Luca-t bízta meg a család, hogy derítse ki, ki a faszom, és ő meg is találta a számlát, ahova utaltak. Aztán valaki felhívta, hogy találkozzanak a híd alatt, mert van infója, ő meg odament, mert neki is csak annyi esze van, mint a sün másik felének. Lelőtték, nahát. Na de majd Cyber Rita kideríti, kié a visszakövethetetlen számla, mert nem akar egyedül aludni Karácsonykor. Meg Szilveszterkor sem. Hanem inkább Christopherrel, a pókerarccal akar. Belterjes egy világ ez a maffia, én mondom. A számlát a belvárosi könyvtár szerverén keresztül nyitották, ahonnan egy valaki jött ki a számla nyitása után pár perccel. A szervezett bűnözés nyomozója. Höh. Mellesleg a szomszédjának van egy ugyanolyan fekete Mustangja, mint Christopheré, amit mellesleg aznap este pont kölcsönkért tőle.

7x10_castle10.jpg

Dino roppant hálás, és jön Castle-nak egy szívességgel, amit az sosem akar behajtani, de gondolom azért még be fog, a következő tizenhárom rész valamelyikében. Roccótól még puszit is kap, hát igen, ha egyszer elhatalmasodnak az érzelmek, nincs mit tenni. A Carluccik egyesülnek a Tessarokkal, végül is karácsony van. Majd januárban megint egymásnak esnek, ha az ifjú szerelmespár rájön, hogy a szerelem múlandó. Nemhiszemel, ezek meg szakítanak, mármint Espo meg Lanie, vagy legalábbis nem tudom, hogy most szakítottak, vagy csak megbeszélték, hogy ők eztán csak dugnak, mert nem alkalmasak arra, hogy házasok legyenek valaha is. De mindketten megkönnyebbülnek attól, hogy a másik is így gondolja, úgyhogy biztos jó hír a jó hír. A végére még egy szarság, mert a Vaslady szól Castle-nek, hogy elvették a nyomozási engedélyét, mert miközben a nyomozót a börtön felé szállították valaki lelőtte, és az ügyész számára kiderült, hogy Castle összedolgozott a maffiával. Most akkor wtf lesz? Nem tudjuk meg most, főleg, hogy Kate megírta a verset, ami arról szól, hogy ők már csak együtt fognak nyomozni, míg világ a világ. És indul az őrsön a karácsonyi parti, az enyém elég jól sikerült idén, pedig elolvastam az összes cikket előtte arról, hogy mit ne tegyél karácsonyi partin. Hát a tiétek? 

7x10_castle11.jpg

Címkék: castle
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása