Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A titkok könyvtára (The Librarians) S01E01 – Artúr király koronája (The Crown of King Arthur)

2014. december 11. 12:00 - Kapitánylány

Berlinben vagyunk, kommandósok lepnek el egy gyártelepet, az egyik épületben tömegpusztító fegyver van. A parancsnoknő fején nincs védősisak, ezek szerint itt ő a legkeményebb katona. A rohamosztagban vegyes nemzetiségű emberek vannak, rajtaütésre készülődnek, a parancsnok ki is adja az utasítást a támadásra. Ahogy kell, lövöldözés tör ki, a rossz fiúk egy része lelép a bombával. A főhősnőnk követi őket, de rossz emeleten tartózkodik, le is ugrik gyorsan egy emeletet, macskanő, ha mondom! Sajnos későn ér a bombához, azt élesítették már. A feszült helyzetet megtörve érkezik meg Flynn, aki az egyik szellőzőből mászik elő, stílusos a belépője, mint mindig.

01.jpg

Próbál kedélyesen elcsevegni németül, de rájön, hogy ő most itt felesleges, gyorsan keresni kezdi az aktuális ereklyét, Samarra opálját, amelyet a nácik szereztek meg még régen, és pont oda rejtették el. A Könyvtáros egy mágikus széfben találja meg, rögtön hozzá is lát a kinyitásához, persze előtte van egy csapda, amelyet hatástalanítani kell, különben az opál minden tetemből zombit csinál 100 mérföldes körzetben. A nő azonnal rászól, hogy állítsa le, Flynn hozzá is lát, de ugye könnyebb lenne, ha valaki leállítaná a csipogó bombát. A parancsnoknő megszerzi a bombát, de a két rossz fiú se megy messzire, próbálják lelőni a nőt. Párosunk egyszerre próbálja hatástalanítani a saját bombáját, a végén kisül, hogy mindkettőnek ugyanaz a hatástalanító kódja. Az életben maradó rossz fiú a hátuk mögé kerül, a bombát követeli, de Flynn közli, hogy nem maradt a fegyverében töltény, hősnőnk ezt kihasználva azonnal le is üti. Flynn megszerzi az opált, majd bemutatkozik, ő a Könyvtáros, Baird ezredes szóhoz se jut, a megérkező erősítés pedig időt ad Flynn-nek az elillanásra.

02.jpg

Másnap New York-ban egy izgatott férfi hívja fel Carsen-t, tudja, hogy kicsoda is Flynn, beszélni szeretne vele, itt is van a Városi Közkönyvtárnál. Sajnos azonban már nem tudnak találkozni, az aulában egy kalapos férfi leszúrja, azzal a felszólítással, hogy a korona az övé. Flynn kezébe egy kép kerül, majd ő is ott hagyja a helyszínt.

03-1.jpg

Dulaque, a kalapos

03-2.jpg

Baird ezredes érkezik haza a küldetésből, nem szeretne szabadságra menni, de a feljebbvalója egy hónapnyi eltávra küldi. Eve egy ízlésesen berendezett otthonba tér haza (értsd: kevés bútor, annál több edző eszköz), hűtőjében is csak egy üveg ásványvíz lapul. Az ajtó alatt ekkor egy rejtélyes borítékot dobnak be, a Városi Közkönyvtárból érkezett, meghallgatásra hívták be a nőt.

04.jpg

Charlene izgatottan látja meg a borítékot, ezek szerint újra lesz Őrangyaluk, már vagy 10 éve nincs senki Flynn mellett. Rögtön le is mennek a Könyvtárba, Eve kicsit értetlenkedik, hogy minek egy testőr egy egyszerű könyvtáros mellé, Charlene ekkor vezeti be az előcsarnokba. A nő ledöbben a látottakon, ekkor jelenik meg az Excalibur-ral kardozó Flynn, aki rá is küldi rögtön Eve nyakára a kardot. A nő próbálja eltolni, Flynn rá kiállt, hogy meg ne vágja magát, mert az Excalibur által ejtett seb sosem gyógyul be. Carsen elküldi a kardot járőrözni, majd kissé kiborul, hogy a Könyvtár meghívót küldött ki, neki nincs szüksége Őrangyalra, majd el is küldi a nőt. Eve azonban nem hagyja magát lerázni, válaszokat szeretne, és ha Flynn nem válaszol, akkor szóljon egy másik könyvtárosnak. Carsen újra kiborul, elmondja, hogy egyszerre csak egy könyvtáros lehet. Eve ekkor Judson-ra kérdez rá, de ő sajnos már 5 éve halott, persze csak testileg, lelkileg még mindig itt van velük, szó szerint, mert a tükörben meg is jelenik. Ő meséli el, hogy Flynn már 10 éve dolgozik itt magányosan, és ez már meg is látszódik rajta (igen, kicsit még jobban megzakkant).

Flynn próbálja kinyomozni, hogy mit is akart tőle a rejtélyes férfi, de a festményt se ismerte fel, és azt sem tudja, honnan tudott a professzor a Könyvtárról. Eve teszi fel a kérdést, hogy netán nem kapott-e a professzor is egy fehér borítékot, Flynn-nek ekkor villan be, hogy biztos ő is kapott meghívót 10 évvel ezelőtt, amikor Flynn-t választották ki. Párosunk végignézi a listát, a behívott emberek közül a kiemelkedőket már mind megölték, csak 3 ember maradt, akik nem jöttek el a meghallgatásra, meg kell találni őket.

06-1.jpg

06-2.jpg

A meghekkelt visszaemlékezés

Egy kórházban találnak rá az első emberre, Cassandra-ra, aki a felmosás közben segít diagnosztizálni egy beteget, majd valamiféle rohamot kap. Flynn megállapítja, hogy a lány szinesztéziás. Egy már meg van, irány a másik kettő, ideje szétválni, Eve mehet Oklahoma-ba, de készüljön fel, akár nindzsák is rájuk támadhatnak.

07-1.jpg

Cassandra Cillian

Genfben vagyunk, Flynn jön megmenteni Ezekiel-t, akit épp rablás közben próbálnak meg leszúrni. A srác örömmel veszi, hogy nem ölték meg, ennek ellenére megpróbálja ellopni a vitrinből a tőrt, de a riasztó beindul, Carsen menekíti ki az őrök elől a fiút.

07-2.jpg

Ezekiel Jones és Flynn Carsen

Oklahoma-ban egy bárban találjuk meg az utolsó könyvtáros jelöltet, aki rögtön lecsap egy egzotikus szépségű nőre, Lamia karján kígyó tetoválás díszeleg. Stone könnyedén olvassa el a latin szöveget a nő karján, Lamia így már tudja is kit kell lekaszabolnia. A férfi szerencséjére Eve lép közbe, de őt is lefegyverezik, ide erősítés is érkezett úgy látszik. Kisebb fajta verekedés tör ki, majd párosunk inkább elinal.

07-3.jpg

Eve Baird és Jake Stone

Újra a Könyvtárban vagyunk, a srácokat vezetik körbe, majd Eve el is kezdi mondani, hogy mi a helyzet, 10 éve mindenki kapott egy meghívót, amire ők nem jöttek el. Ekkor derül ki, hogy Cassandra kórházban volt, tumora van, ezért is ilyen erős a szinesztéziája. Stone-t nem érdekelte, míg Jones kidobta a meghívót, ugyan ki hívna meg egy tolvajt egy könyvtárba? Stone-t az érdekli, hogy ha létezik a varázslat, akkor ők miért nem tapasztalták eddig? Flynn válaszol erre: régen a lévonalokon keresztül áradt a varázslat a világba, ezt szívták le és helyezték be ereklyékbe. A civilizáció fejlődésével egyre kevesebb varázslat került a felszínre, a Könyvtáros feladata pedig az, hogy megvédje ezt a keveset is. Eve elárulja, hogy az egyik támadóján kígyó tetoválást látott, Flynn közli is, hogy akkor a Kígyók Testvériségével van dolguk. Stone a képet meglátva közli, hogy azon Artúr király koronája látható, Carsen kicsit bosszús, hogy erre nem ő jött rá. A korona segítségével a testvériség még több gonosz varázslatot tud a Földre szabadítani. Most már csak azt kellene tudni hol van a festmény, erre Ezekiel válaszol, Münchenben látta legutoljára. Flynn egyedül menne felkutatni azt, de Eve ragaszkodik mindenkihez, így együtt indulnak el.

08-1.jpg

08-2.jpg

A múzeumban a kép előtt a tudósok okoskodnak, Eve pedig észreveszi, hogy társaságuk akadt. Stone közli, hogy a kép hamis, Jones is furcsálja a képkeretet, Cassandra pedig bináris kódot vesz észre a kereten, a kép adja meg a helyet, ahol tovább kell kutatniuk. Míg ők az új helyet kezdik el keresni, az Őrangyal közben a testvériség tagjait iktatja ki. Flynn egy napóránál rájön, hogy a következő célpontjuk a Fekete-erdő.

09-1.jpg

09-2.jpg

Az erdő kellős közepén kötnek ki, a furgont elhagyva gyalogosan kutatnak tovább, Eve kicsit kiakad, hogy nekik egy autó jut, míg a testvériségnek helikopter jár. Lamia jelentkezik le Dulaque-nél, aki kicsit ideges, a korona segítségével egy éjszaka alatt át tudná alakítani a világot, szóval minél hamarabb szerezze meg neki a nő. Az erdőben közben Flynn és Eve beszélget, rájönnek mindketten, hogy mennyire fárasztóak az ismerősök, és mennyire jobb is egyedül, gratulálok. Carsen ekkor vesz észre egy kőkört, azonban a helikopter is kifigyeli őket. A csapat szétválik, Eve és Ezekiel a helikopterhez megy.

10.jpg

A kőkörnél gond adódik, hosszú megfigyelés után tudnának rájönni a megfejtésre, de ugye nincs idejük, Cassandra azonban ki tudja számolni, csak adatok kellenek neki. Transzba esik, majd szépen lassan kiszámolja fejben, hogy hova esik az a napsugár, ami kell nekik. Flynn megtalálja a rejtekhelyet, most már csak ki kellene onnan valahogy vágni. Carsen simán csinál Cassandra uzsonnájából egy lángvágót, majd Stone-ra bízza a piszkos munkát, ő siet a helikopterhez. A verekedés már nagyban zajlik, Flynn épp időben érkezik megmenteni Eve-t, Jones ekkor közli, hogy jobb ha lépnek, és látjuk is már miért, a helikopter felrobban. A kőkörnél Stone is végez, a rejtekhelyből a korona kerül elő.

Immáron a Könyvtárban a korona a helyére kerül, Cassandra érdeklődik, hogy ha Flynn meghalna, akkor közülük kerülne ki az új Könyvtáros? A kérdésre már nem érkezik válasz, mert megszólal a riasztó rendszer, behatoltak az épületbe. Flynn szerint új rendszert telepítettek, senki se juthat be, csak ha belülről nem hatástalanítja valaki. Lamia érkezik meg, Flynn el is indul az Excalibur-ral a koronához, míg a többiek Charlene-t kutatják fel. Carsen azonban későn érkezik, Lamia és Cassandra jelenik meg, az utóbbi kezében ott van a korona, most már tudjuk ki az áruló. Cassandra-nak megígérték, hogy meggyógyítják, ezért árulta el a Könyvtárat. Lamia és Flynn párbajozni kezdenek, a kiegyenlített kardviadalt végül Lamia szakítja meg, de csak azért, hogy felvegye a koronát.

12.jpg

Lamia

Charlene Judson tükréhez ront be, fel van háborodva a betörés miatt, készen áll cselekedni. Judson szerint a Könyvtár már nagyon megnőtt, ezért ketten kellenek hozzá, majd megérintik egymás kezét, de nem tudjuk meg mi történik a nagy fényességben. Lamia, fején a koronával, végül Excalibur felett átveszi a hatalmat, majd leszúrja vele a Könyvtárost, az Excalibur által okozott seb ugye nem gyógyul be, Flynn bajban van. Lamia a csatlósaival közli, hogy jelentsék a korona megszerzését, de előtte öljék meg Flynn-t, biztosra akar menni a férfi halálával kapcsolatban, majd a koronát továbbra is a fején tartva angolosan távozik Cassandra-val együtt.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flankerr 2014.12.11. 17:38:52

Ez jó lett, gratula, persze nem lepődtem meg :)

Kapitánylány 2014.12.22. 16:25:05

@Flankerr: a sorozat is meglepően jó, nekem tetszik, jó pótléka a 13-as raktárnak

m e o w · http://eletfalun.blog.hu/ 2014.12.30. 01:29:59

Ley az a vonal, nem lé :) en.wikipedia.org/wiki/Ley_line (magyar forrást csak rettenetesen elszálltat találtam, bocsi).
Örülök, hogy te írod, és köszi érte :). Én is pótlékként nézem :D.

Kapitánylány 2014.12.30. 13:39:18

@m e o w: ez a baj, ha nem értem mint mondanak, nekem is furcsa volt, de lét értettem. :-D
Köszönöm, gyere a többihez is! :-) Most jön Gabba sokszor! :-)

Gabba 2014.12.30. 14:47:00

@Kapitánylány: @m e o w: itt a ley a tét ... :)

már kinyomtam a kövi hv-t, mire elolvastam a kommentet, de ezek után majd fogok / fogunk rá figyelni

m e o w · http://eletfalun.blog.hu/ 2014.12.30. 16:11:36

@Kapitánylány: @Gabba: Drágáim, én is írtam volt hogyvoltot, és egy csomó elírásom-elhallásom volt, igazán nem azért mondtam, hogy jaj, ezt se tudjátok! Csak mert a fanatikus misztikusok még a végén megköveznek minket, hogy még ezt sem tudjuk :). Idelinkelek magyar forrást, csak hogy tudjátok, milyen szinten vannak egyesek elszállva ettől az egész vonalasditól (én voltam szerencsétlen élőben hallgatni egy ilyet, közel másfél órán át, voltak ott hunok, szittyák, ley-vonalak, menhirek, meg még egy sor más dolog, jaj).
Csak egy kis ízelítő:
"Már korábban is használtunk különböző típusú sugárzásmérőket repülő csészealjak leszállási nyomainak, valamint gabonaköröknek vizsgálatára. Az eredeti (vagyis nem ember által elkészített) nyomok mindig fokozott háttérsugárzást mutattak, mely sugárzásnak sem keletkezését, pontos viselkedési módját, sem pedig minden egyes összetevőjét nem ismerjük pontosan, ám tulajdonságaiban annyira jellegzetes, hogy egyértelműen megkülönböztethető, és a rendelkezésre álló fizikai ismeretek alapján ilyen típusú sugárzás sem mesterséges, sem természetes keletkezéséről nem tudunk."
És a link:
aranylaci.fw.hu/leylines/leylines.htm

Kapitánylány 2014.12.30. 16:39:23

@m e o w: nagyon is jó, hogy írtál! :-)

Pácsó Ármándó 2015.01.18. 19:03:46

Ez a Lamia boszorkány a Spartacus sorozatban volt szolgálólány. Ezért volt olyan ismerős.

W.Jack. 2015.02.08. 14:33:26

Mivel Gabba felhívta a figyelmet a hétvégi könyvtáros maratonra, ledaráltam az egész sorit, és majd lassan végigkommentelem az évadot :)

Tök jó lett a hv, köszi érte, a galéria különlegesen bejövős " Charlene megtapizza Eve-t" :D.

Arra mondjuk rácsodálkoztam, hogy Berlinben miért USA és belga nemzetközi csapat van. Aztán arra jutottam, hogy a jelmezekért felelős úgy volt vele, hogy a színek stimmelnek, az meg kit érdekel, hogy vízszintesen vagy függőelegesen helyezkednek el :) (Igaza van végül is, hiszen Mo.is fogadta már a belga miniszterelnököt fordítva elhelyezett belga zászlóval, akkor meg mit szöszöljünk az ilyennel :))
Ezt a bakit ellensúlyozta aztán nálam, hogy a Kígyók Társaságához tartozó hölgyemény a Lamia névre hallgat (mert nekem ugye tetszenek az ilyen utalgatások:))

Kapitánylány 2015.02.09. 09:47:35

@nughop: köszi szépen! az elején még pörgött a sori, itt még kifejezetten ígéretes volt
süti beállítások módosítása