Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 7x09 – Last Action Hero

2014. december 10. 13:00 - Zenóbia

Mai hulla Lance Delorca, örök időkre bevonul a Blikk történelembe, mert színész volt, míg el nem vágták a torkát. Szerencsétlen jegyszedő srác találja meg a hulláját a sikátorban, és még épp látja elfutni a gyilkost. Kapucniban van nyilván, mondjuk esik is. Reméljük ez a rész jobb lesz, mint az előző, mert szar lenne már délelőtt elkezdeni inni. Beckett Martensben járt, nahát-nahát, nekem is van, és anno előszeretettel hordtam nyáron térdig érő Getta Gripet rövidnadrággal, anyukám hogy örült neki. Kate is kb. ennyire örül annak, hogy Castle lefikázza a lakását, amiből épp költözik át hozzá. Néha gondolkodni kéne, mielőtt megszólal, de hát ez sosem volt az erőssége. Lance az utolsó akcióhős, Castle imádta még a nyolcvanas években, de pár éve átállt a drogokra, meg a leukémiára, most meg eljött moziba, hogy megnézze milyen volt, mikor még nem lőtte magát minden nap, csak minden másnap.

7x09_castle1.jpg

Bocs, nem is elvágták a torkát, hanem fojtózsinórral nyírták ki, amit Castle nem ért, mert Lance nem csak eljátszotta az akcióhőst, hanem a Spanyol Hírszerző Ügynökség tagja volt, mielőtt beállt Mel Gibsonnak. Csak nem Halálos fegyver, hanem Biztos halál 1-2-3-4-5-6, Castle mindet tudja kívülről, nyilván. Emiatt sokkot kap, hogy nem mehet be, amikor befut Kat Kingsley, aki egy csodanyönyörűséges archeológust játszott Lance egyik filmjében, annyira csodagyönyörűségest, hogy Lance egyből el is vette, ahogy az már csak lenni szokott. Kate-nek mondjuk nagyon nincs mitől tartania, mert a nő a nyolcvanas években nézett ki jól, ő meg most néz ki jól, bár az is igaz, hogy róla nem volt poszter Castle kamaszkori szobájában. Na, akkor most szépen valljátok be, hogy nektek milyen poszterek lógtak a falatokon, nekem pl. Jim Morrison, óh. Épp válnak, mármint váltak. Lance új filmet forgatott egy régi színésztársával, Brock Harmonnal, a következő Legyőzhetetlenekben játszott volna, lásd mostani Feláldozhatók. Azt hogy imádom, ha bevallom, hogy már többször is láttam, kiátkoztok, mi?!

7x09_castle2.jpg

Kimennek a forgatásra, Castle Brock lábai elé borul, de hál istennek kölcsönös a rajongás, mert Brock az ő könyveit olvasva szokott szarni a budin. Hát. Köszi. Felesége is van, Cica marad, ha már ő így hívja. Szép cica amúgy, és ékszereket tervez. Brocknak fia is van, Trey, ezek most mind egy filmben játszanak, vagy mi? Na mindegy, Lance csontvelő átültetést kapott egy donortól, így úszta meg a leukémiát, és épp ez a film lett volna a nagy visszatérése. Valójában már egy hete lelépett Brocktól, aki azt hitte, hogy már nincs is a városban, viszont okoz még egy meglepetést, mert Lance a CNI-nál bérgyilkos volt, és a fojtózsinór volt a védjegye. Szívás. Aznap amikor meghalt fel is hívta a Spanyol Interpolt, nevezetesen Enrique Gomezt, aki szintén CNI ügynök volt valamikor. De nem ő a gyilkos, mert csak ma reggel jött a városba, a CNI pedig nem túl közlékeny Lance múltjával kapcsolatban, micsoda meglepetés. Lance ahelyett, hogy egy hete a reptérre ment volna, inkább kivett Rico Cruz (az egyik filmszerepe) néven egy lepukkant hotelben egy lepukkant szobát, ahol úgy tűnik, mintha egy felvevő berendezést akart volna összerakni, vagy bármi mást, de ragasztója, kék festéke, és matricái is voltak, ezzel mondjuk tőlem egy kishajó modellt is építhetett.

7x09_castle3.jpg

Ja, meg egy épület alaprajza. Trey száma is fel volt neki írva, akitől a helyi klubok iránt érdeklődött, de az nem segített, mert félt, hogy Lance visszaesik. Na ja, mert egyedül nem talál be egy kocsmába sem, ha nagyon akar. Castle-nak van elmélete, ebben sincsenek ufók, kezdek aggódni, de majdnem annyira szürreális, Lance utolsó küldetése, némi bosszúval, meg szerelemmel fűszerezve, az mindig működik. Lance-t a lepukkant hotelből követte egy nő, aki szőke, parókája van, meg fülbevalója, arca meg nincs. Mármint felismerhető. Pedig pont beleillene Castle agyszüleményébe a bosszúálló ügynöktársról, de sajna Gomez igen hamar tönkreteszi Lance hőskultuszát, mert a faszi valójában nem is volt CNI ügynök. Hanem kecskepásztor. Kate csak azért nem röhög fel hangosan, mert tudja mi a tapintat, Castle lelkivilága ezennel összeomlott. Jó, de lehet, hogy nagyon macsó kecskepásztor volt, nem tudhatjuk. Megvan viszont a szőke nő, nem fogjátok elhinni, a füle alapján azonosította nekünk Tory, és vörös leginkább.

7x09_castle4.jpg

Kat, a volt feleség, és bőrszerkóban jön kihallgatásra, mert épp Indiana Jones filmet forgat, csak női verzióban, a srácok csorgatják a nyálukat ezerrel. Pedig nem is jó nő, mármint szerintem, de Castle még plakátot is hozott, hátha kap autogramot. Ó. A válásuk mégsem volt annyira zökkenőmentes, mert vitáztak a malibui házon, meg amúgy is, Kat már egyszer ráfogott egy kibiztosított pisztolyt, csak úgy véletlenül, mert épp a kezébe akadt. Nem követte Lance-t, hanem titokban találkoztak, mert a leendő exének pénzre volt szüksége, ő meg adott neki. Mármint nem azért, mert olyan jószívű, hanem mert cserébe Lance lemondott a házról. Mármint kétszázezer dollárért egy négymilliós részről. Nagyon. kellhetett neki az a pénz. Valamit helyre akart hozni a múltjában, de Kat nem igazán figyelt oda, mert leszarta az egészet. A sikátorban is ott volt, mert Lance megint felhívta, hogy menjen érte, mert valakik üldözik, de aztán utol is érték. Ja tényleg, Gomez még azt is mondta, hogy Lance testőrt akart tőle kérni, de épp nem ért rá egy sem. Pech.

7x09_castle5.jpg

Castle nem adja fel - A hős kecskepásztor utolsó küldetése -  elméletét, mert tuti, hogy miután legyőzte a rákot, rájött, hogy meg kell felelnie a moziban kialakított képnek, és meg kell mentenie legalább egy igazi archeológusnőt a rettegett és kegyetlen, lehetőleg félszemű drogbáró fogságából. Kapunk egy átlag húsz másodperces jelenetet, amint Lanie és Kate isznak egyet arra, hogy Castle egy görény, amiért nem érzi át, mit jelentett Kate-nek a saját lakása, hát, erre én rászántam volna úgy negyven másodpercet legalább, de amúgy átjött, értjük, köszi. Közben lett egy felvételünk, amint Lance a halála estéjén négy dromedárral küzd egy másik sikátorban, és úgy leveri őket, mintha tényleg ő lenne az utolsó akcióhős, Castle szemében felcsillan a remény, hogy a kecskepásztora mégiscsak egy Steven Segal. Az egyik fickót olyannyira kicsinálta, hogy kórházba került, meg is van, Ernest, szintén színész. Na szóval, Ernestet Lance bérelte fel, hogy legyen a testőre, mert volt egy találkozója valami klubban, és erősítésre volt szüksége.

7x09_castle6.jpg

Egy aktatáska pénzzel ment oda, ők meg kint várták, amikor megjelent négy biztonsági őr, és megvádolták a kecskepásztort, hogy be volt drótozva. De nem volt, amúgy. Ójajj, kezd túl sok lenni a szereplő, de eskü megpróbálom követni. Szóval, a klubb arról híres, hogy drogügyletekben utazik, és a tulaj nem más, mint Henry, aki amúgy Lance egyik filmjében játszotta a gonosz drogbárót. Csak aztán úgy tűnik, kicsit túlzásba vitte a szerepével való azonosulást. Elég jól megy neki, és bizonyítékuk nincs, viszont a faszi mögött ott sorakozik jó néhány autó modell, hogy beletrafáltam ebbe a modell építés dologba, asszem elmegyek nyomozónak. Kate kiszúr egy kéket, ennek annyira megörül, hogy ott is hagyják El Jafe-t, hadd drogozzon tovább. Lance nyilván kicserélte az autót egy lehallgatósra, amikor ott járt, csak egyenlőre még azt sem tudják bizonyítani, hogy ott járt, így meg nem kapnak házkutatási parancsot. Brocktól próbálnak segítséget kérni, az ad is, csak nem úgy, ahogy ők gondolják. Úgy bepalizza Castle-t, hogy azt öröm nézni, és a biztonság kedvéért elviszi magukkal inni estére, ha már így kiszedte belőle, hogy a kis kék autó rejti az egyetlen bizonyítékot arra, hogy ki a gyilkos.

7x09_castle7.jpg

Hát ez kurva jó, mármint a Legyőzhetetlenek úgy döntenek, hogy meg kell szerezniük a bizonyítékot, ha már a törvény őrei ilyen fatökűek, majd ők intézkednek. Így aztán Castle-t beöltöztetik Rambonak és viszik magukkal betörni. Beszarás, ilyeneket mondanak, hogy „Sas a fészekben!”, meg „Prérikutya a fedélzeten!”, sírok. Castle nem is olyan puhány így levágott ujjú ingben, mint azt az ember lánya gondolná, és ő ismeri azt a trükköt is, hogy mielőtt berúgnád az ajtót, nézd meg, hogy nyitva van-e. Cukik, ahogy kidugdossák a fejüket az asztal mögül, de aztán Tomb Raidernek eszébe jut a tűzjelző, úgyhogy meglépnek az autóval együtt. Castle sosem fogja bevallani Kate-nek, hogy szerezte meg, de a lényeg a felvétel, ami benne van, a többin nagyvonalúan lépjünk túl, egyébként bírtam ezt a jelenetet, most el is megyek ebédelni ennek örömére. Na közben túlvagyok egy családi ebéden, nem hiszitek el mekkora erőfeszítésembe kerül, hogy ne aludjak el, de ha most alszom egy órát, akkor megint nem alszom hajnali kettőig, úgyhogy kitartok, mert okos nő vagyok. Nem. Szóval, Kate meghallgatja a felvételt, Castle meg találgat, hogy mit hallhat, de bármit is, az meglepő.

7x09_castle8.jpg

Trey-t rángatják be miatta, mert hogy Henry fektetett abba, hogy belőle klub promóter lehessen, és rajta keresztül kezdett el drogokat bevinni a többi helyre. Mikor erre Trey rájött, már késő volt, és nem akart apucihoz menekülni, viszont rájött erre Lance is, és ki akarta vásárolni a srácot. Mondjuk pont kétszázezer dollárért. Henry kiakadt, ráküldte az embereit, akiket a kecskepásztor ugye agyonvert, majd Henry felhívta a tékozló fiút, hogy intézze el Lance-t, mert különben őt fogják elintézni. Trey erre felhívta anyut, és kipakolt mindent, az viszont még nem esett le neki, hogy Lance vajh miért akart neki annyira segíteni. Én már sejtem, pedig nincsenek agysejtjeim. Egyáltalán. És lőn, Brocke felesége Cica, összefeküdt Lance-el még anno, abból lett Trey, de ezt sosem árulta el nekik, csak amikor donor kellett Lance-nek, ő rájött az egyezőség miatt, hogy valami nem stimmel. És amikor Trey felhívta az anyját, az fogott egy drótot, és megfojtotta a fia apját, mert jobb megoldás valahogy nem jutott eszébe. Minden jó ha vége jó alapon Henry-t is elfogták a drogok miatt, mert Trey tanúskodott ellene. Castle hazamegy és beizzítja az egyik kecskepásztoros kultuszfilmet, addig Kate bevési a monogramját a régi lakása falába, aztán együtt moziznak tovább. Jó éjt.     

7x09_castle9.jpg

Címkék: castle
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása