Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A kór 1x02 - A láda (+18)

2014. december 10. 15:00 - hesszelgetőbibiána

Brooklynban járunk, egy újabb ismeretlen tag pakolászik a kis műhelyében, jelvénye is van. Alapvetően szimpatikusnak is tűnhetne, mert bírja a macskákat, csak ne mondaná olyan élvezettel telve, hogy ő is vadászni indul, miközben egy nagy piszkavassal csapkodja a tenyerét. Visszatérünk Gászhoz Manhattanbe, épp leparkolja a kis járgányt egy full üres parkolóházba, de nem bírja megállni, hogy azért egy pillantást ne vessen a ládára. A doboz morog és mozog, Gász meg összecsokizva szalad ki az épületből.

strain_01_1.jpg

A JFK reptéren végre megtalálják Bisopot, vagyis ami maradt belőle, erre Dzsim egyből össze is rókázza magát, hát na, nem egy orvos. Nora ammóniát szimatol, így megint előkerül az UV-lámpa, fénylik is minden rendesen. Mintát vesznek a mellékterméknek titulált trutyiból, majd Ef kiokoskodja, hogy ez lényegében guánó - és minden korombeli, aki Ace Venturával pusztította kisgyermeki agyát, egyből tudja, hogy itt kérem szépen denevérszarról van szó -, ami lehet kullancsürülék is. Azonban csörög a mobil, nincs helye itt szarozásnak, menni kell megint, mert valami idióta kiengedte a 4 túlélőt a karanténból.

strain_02_1.jpg

Ef és Nora pár másodperc alatt átér a reptér raktárából a karanténos sátorba. A túlélők mennének, járványügyis párosunk pedig marasztalná őket, de az ügyvédnő hajthatatlan, menni akar perelni, mégiscsak majdnem szén-monoxid-mérgezésben halt meg, legalábbis valamilyen kiszivárgott iratok szerint. Minden szó azonban hiába, Ef és Nora karantént rendel el, felülbírálják még az igazgatót is, a túlélők pedig kénytelenek maradni.

strain_03_1.jpg

Mr. Palmör és a Herr aggodalmaskodnak, hogy nem jó ez a karantén dolog, de Mr. Palmör megoldja a problémát, hamis infó kell, egy mese, egy bűnbak és kész is, majd érdeklődik, hogy mikor találkozhat a nagy barna valamivel, mire a Herr lerázza annyival, hogy majd idővel, és megy is meglátogatni a kardos öregurat. Régi barátok ők, a Herr A23385-ösnek szólítja Ébrahámot, de úgy veszem ki a szavaikból, hogy a Herr nem öregedett legutóbbi találkozásuk óta. Megtudjuk, hogy az öreg kardja valójában Szandué - sejtésem szerint ő a Herr gazdája -, volt valami régi közös barátjuk is, akit Ébrahám már feldarabolt meg szétszórt a tengerben, szóval régi háború ez, aminek most tesznek majd pontot a végére.

strain_04_1.jpg

Gász is hazaér, anyja templomba invitálja, majd megmutatja az antikórát, amit lopós gyermekétől kapott. Gász egyből veszi a lapot, meg is ráncigálja érte a bratyót, végül úgy dönt, majd visszaviszi. Közben Ef, Nora és Everett találkozik az egészségügyi miniszter asszonnyal, aki le is állítja őket erről a járvány témáról, mert megbénítaná a várost, illetve a gazdaságot, a szén-monoxidos változatnál maradnak hivatalosan. Ef ebbe elég nehezen törődik bele, meg is rángatja érte kicsit Everettet, ő pedig egyből küldi haza Efet, azzal együtt meg egy pár napos szabira is. Dr. Gúdvedör közben rácsörög a kórbonctani intézetre is, de senki nem veszi fel, Nora pedig azzal nyugtatja, hogy most halmozta el őket több mint 200 hullával. Kíváncsi vagyok, mikor veszik észre, hogy buli van a patológián.

strain_05_1.jpg

A pilóta a karatén végét megünnepelve egy kiskocsmában iszogat, amikor is megjelenik Ef meg Nora. A pilóta sápadt, a feje fáj, a füle is zúg, nem kell ahhoz orvosi végzettség, hogy tudjuk, a faszi nincs jól. Azonban ő tudott a ládáról, de mivel kormányzati alakok drága öltönyben és jelvénnyel jöttek, ő nem kérdezett egy szót sem. Ef elküldi őt egy diagnoszta barátjához, hogy megtudják, mi gyötri emberünket, addig ő pedig elugrik Norával a laborba a kis földben talált gilisztákat vizsgálgatni. Ef vérrel eteti a csápot, örül is neki, de megcsörren a mobil, megy is családi dolgait intézni.

strain_06_1.jpg

Eközben a rész elején látott macskás faszi pont abba az étterembe megy egészségügyi ellenőrzést tartani, ahol az ügyvédnő és a rocksztárunk éppen a Redzsiszertől még el nem perelt pénzről diskurálnak. Fáj az ő fejük is, meg a fülük is zúg, de azért Mr. Bolivár egy laza menetre meginvitálná az ügyvédnőt, aki inkább hazamegy a gyerekekhez meg a családhoz. A macskás faszi pedig egy jó nagy patkányt mutogatva bezáratja az egész éttermet, csak a teljesség kedvéért.

strain_07_1.jpg

Mr. Palmör találkozóra igyekszek, de nem kellene kimozdulnia, mert a mája nincs épp a toppon, egy kis fertőzés és már vége is, de emberünk hajthatatlan. Ezalatt Ef ellátogat Kellihez, de ott van Mett is, aki játszószobává alakítja át Ef régi dolgozószobáját. Bunyó helyett kezet fognak, ölelkeznek, Ef áldását adja Mettre, talán még barátok is lesznek, majd dumcsizik kicsit a fiával, Zekkel, hogy nemsokára itt a gyermek elhelyezési tárgyalás, mindenki mondja azt, amit a szíve diktál. Utána benéz az anonim alkoholistákhoz is, azért mégiscsak több mint egy éve tiszta, de azért szarkasztikusan kiönti a szart a biliből, még sincs olyan jól doktorunk. Érezzük, hogy mennyire fontos neki a fia, mehetünk is tovább.

strain_08_1.jpg

Mr. Bolivárt egy jó kis gruppen várja odakint, míg ő beszippant egy kis sárga a port a nózijába, majd megy is szórakozni, de valami megpattan emberünkben, egyszer csak ráharap az egyik csaj nyakára, majd a vért nyalogatja a padlóról. A kórházban addig kiderül, hogy a pilóta nincs jól, őt is meglámpázzák UV alatt. És vajon mit találnak? Azokat a kis mozgó gilisztákat a bőre alatt! Ezzel pedig meg is nyomtuk a pánikgombot, vissza az összes túlélőt karanténba, Efék pedig mennek a hullaházba.

strain_09_1.jpg

Útközben Ef kap egy telefont a pofozkodós apukától, aki megköszöni, hogy hazaküldte a kislányát, Ef pedig értetlenül áll a dolog előtt. Nagy nehezen azért kezdenek rájönni, hogy a giliszták akár tecchalott állapotot is előidézhetnek, mint a cecelegyek. Időközben Mr. Palmör megérkezik a találkozóra, oda, ahonnan reggel még Gász fülét-farkát behúzva rohant el. A láda azonban már kint is van az autóból, nyitva van, a Herr pedig elősétál az árnyékból. Valami morog, hörög és beszél suttogós hangon Mr. Palmörhöz, akinek megadatott a lehetőség, hogy szemből is láthassa a nagy barna valami arcát a csuklya nélkül. Becsokizott ő is.

strain_10_1.jpg

Noráék odaérnek a hullaházba, hullák sehol, a kupi pedig nagy, míg a pofozkodós apuka lányát fürdeti, aki éhes és azért csomókban hullik a haja. A kislány szájából hirtelen előtör egy csápszerű valami, rögtön rá is tapad apuka torkára, aki pedig élettelenül esik a kádba. Egy biztos, Emma már nem éhes.

Címkék: the strain a kór
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

al Dajjal 2014.12.11. 07:08:42

Ezek a kiejtés szerint leírt angol nevek hihetetlenül idegesítőek. Annyira, hogy abba is hagyom a további részek olvasását. Pedig nagyon érdekel(ne).

hesszelgetőbibiána 2014.12.11. 14:10:48

@al Dajjal: Ennek két oka van: egyrészt van egy-két ratyi név, ami eredeti valójában leírva, visszaolvasva rettentő kínokat okozott már nekem is, másrészt alapvetően jól szórakozom a szinkron bakikon, amíg eldöntik, hogy egyes neveket hogyan is akarnak ejteni.
Sajnálom, ha ez ennyire kiveri a biztosítékot, de köszi, hogy itt voltál. Ha úgy van, nézz vissza! ;)

nicu71 2014.12.17. 15:06:49

@hesszelgetőbibiána: nekem tetszik így,bizony ,bénáznak rendesen a szinkronnal,és a hv is jó :)
süti beállítások módosítása