Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az Álmosvölgy legendája 2x06 - Szakadék szélén

2014. december 09. 11:00 - Szencsike

Crane szenved, nagy fájdalmai vannak, ő már nem fogja sokáig bírni. Abbie elsziszegi, hogy Katrináért küzdjön. Ha kibírja, mindent kibír, a teste és az elméje is erősödni fog. Nem kell megijedni, a páros csak jógázik. Crane semmi rációt nem lát a kitekert, kicsavart pózokban, ezzel nem kerülnek erőfölénybe Molochhal. Abbie rájön, nem is ez a baja a tudóskának, hanem Katrina. Ugye, Vöröske csúnyán átverte őt, eltitkolt előle egy igencsak fontos személy halálát (Mary, akiből a Síró hölgy lett) és biztosan sok mást is elhallgatott előle, mert a Tanúskodás a legfontosabb. Crane mérges, már amennyire a 18. századi modora csak engedi, de az tény, nagyon fájt Katrina árulása. Crane-nek elege lesz a lelkizésből, ettől nem jutnak előrébb, a jóga hasztalan, csináljanak mást!

1.png

Irány a kocsma, a sör mellett megemlékeznek Washington tábornokról és Franklinről. A harcok mellet Franklin bácsi a szórakozásra is hagyott időt. Egy fiatal srác a hátuk mögött épp beleköt a vendégekbe, a csapos kiküldi Corbint. Igen, Corbin, Joe Corbin a seriff fiát köszönthetjük. Kint nehezen indul el a beszélgetés, Abbie először is nagyon sajnálja, ami a szakaszával történt, a srác nem kér Abbie sajnálatából. Őt hibáztatja az apja halála miatt, ha a lány tud jó magyarázatot adni, mi történt akkor este, mondja csak. Abbie-nek beugranak az emlékek, ahogy Corbin meghal, de hogy is magyarázhatná el ezeket a dühös srácnak? A srác így lelép, Abbie a közelébe se menjen. Ugorjunk egy bizonyos Pioneer Pointra, valami régi, leharcolt telep lehet, most fiatalok titkos bulihelye. A bokrok mögül egy hörgő, morgó zaj hallatszik, egy szörny leskelődik az iszogató srácok után, egyikük kezén egy jókora vágás látszik.

2.png

A kocsiban járőrözés közben Abbie mesél Joey-ról. Bébiszittelte a srácot, mikor Corbin a szárnyai alá vette, jó barátságban voltak akkor. Csak a világ változik, Joey és az apja viszonya megromlott és Abbie is okozott neki pár bosszúságot. Az apja temetésén sem tudott megjelenni, mert Afganisztánban harcolt akkor. Crane hiszi, hogy a srác visszatalál a helyes útra, és egy gyors témaváltással Supermanről érdeklődik, Peter Parker? Nem, nem, Clark Kent lenne, de közel volt. Megszólal a hívó, Pioneer Pointhoz kéne menni, a fiatalok túl hangosak. Crane mókaképpen megfújja az alkohol szondát, elég magas érték jön ki, Abbie csak mosolyog, becsiccsentett a szentem. PP-re érve a kocsi elé ugrik valami szörnyféle, de amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan ment is. Abbie-ék magukhoz sem térhetnek a sokkból, a srácok legtöbbje halott, egyikük kibelezve hever a földön, Joeyt egy fa mögött találják meg. Jól van, és azt motyogja, hogy az apjának igaza van, mindenki meg fog halni.

3.png

Másnap, a kórházban Joey várakozik, Abbie érkezik hozzá, a srác segíthet neki a szörnyet elfogni, ám ismét elhajtja Abbiet. Túl mélyek a sérelmei, a lány sokkal fontosabb volt az apjának, mint ő, az öreg még egy megígért pecázást is elfelejtett, csakhogy Abbie-t pátyolgassa. Ekkor döntötte el, hogy bevonul, ha meghalt volna, az apjának jutott volna a gyászból, de az apja halt meg előbb. Ha szüksége lesz Abbie-re, szólni fog, így a lány jobbnak látja, ha elmegy. Az intézetben Irving tajtékzik, Henry ellopta a lelkét. Henry nem így fogalmazna, a férfi lelke csak a fizetség a szolgálatért, ha meghal, akkor az ő parancsait fogja követni. Soha, ő a lelkét akarja, nem lesz a gonosz szolgálója. Valóban nem, ha ennyire akarja, akkor öljön meg valakit, lélek a lélekért, jó csere. Henrynek van egy jelöltje is, Gil Everettnek hívják, szintén ápolt és őt is ügyvédként képviseli, három éve van bent, mert elütött egy kislányt, aki lebénult. Ez a kislány Macy lenne, micsoda véletlen. Irvingnek lenne miért bosszút állnia, ám ha nem Everett lesz az áldozat, lehet más is, akár ártatlan ember is, susogja Henry, neki mindegy. De így Irvingnek lenne miért elégtételt vennie. Már így is a szakadék szélén táncol, jól gondolja meg, mit tesz.

4.png

Abbie visszatért az archívumba, Crane közben kutatott gonosz erdőlakó szörnyek után, de semmi. Viszont van egy sanda gyanúja. Joey az apját emlegette, ő volt az egyedüli túlélő, nem furcsa egy kicsit? Abbie nem lát semmi furcsaságot, viszont belenéz Joey katonai aktájába, láss csodát, a szakaszát is egy „fura lény” támadta meg, Joey az egyetlen túlélő, egyik társából kiszedték minden szervét, nohát, nohát… Crane-nek máris beugrik egy történet, 1778-ban egy indiáncsapat Daniel Boone vezetésével ment vadászni. Abbie úgy jellemzi a híres hazafit, hogy a „férfi, akinek mosómedve van a fején”, ez persze kiveri Crane-nél a biztosítékot, Kentucky állam alapítója, te jó ég, hogy lehet ilyet mondani rá?! Különben is, a hódprémet jobban kedvelte, no mindegy, jöjjön a lényeg.

5.png

Daniel öccse, Squire a Valley Forge-i csata után csak a háborús élményekre tudott gondolni, nem jó értelemben, mai szóval poszttraumás stressz érte őt. Abban a csatában sok jó ember vált szörnyeteggé, még kannibalizmus is előfordult. Squire Danielt is megtámadta, a hírhedt sapkáját a fejsérülései eltakarása miatt viselte. Daniel azért élt az indiánokkal, mert tőlük remélte a testvére meggyógyítását. Egy amerikai indiánlegendákat feldolgozó könyvből kiderítik, hogy a lényt a Wendigo átka idézte meg. A Shawnee törzs ismeri a szörnyet, emberi és állati tulajdonságai vannak, a vér utáni vágy hozza elő a démont. Ugorjunk vissza Pioneer Pointra, látjuk Joeyt, amint szép lassan átváltozik. Megérzi egyik társának a vérét és a végét mindenki tudja. Akkor lehet újra ember, ha megette az áldozatait. Joey a Wendigo, ez biztos, irány a kórház, de Abbie-t onnan keresik. Joey eltűnt.

6.png

Elsőként irány Joey lakása, a srác alig pár napja érkezett a városba, még nem költözött be teljesen, de pár romlott szendvics már van a hűtőben. Eddig semmi érdemleges, csak Joey katonás videojátékának kontrollerjére tapos rá Crane. Se a jóga, se ez nem pihenés, hiába állítja Abbie. A lány megtalálja Corbin végakaratát és térképeket, Corbin azt kérte a fiától, hogy védjen meg néhány fontos tárgyat. Ehhez egy hamis okiratot is mellékelt, azért hamis, mert a számjegyek rajta valójában koordináták. A térképen megtalálják a megfelelő pontokat, Pioneer Point. Estére Joey a megjelölt ponton ássa a földet, sokáig nem örülhet a talált tárgynak, ami egy dobozféle lenne, mert Abbie és Crane megérkeztek, hogy segítsenek. A srác menekül, Crane üldözi őt, de a kerítésben megvágja a tenyerét. A vérszagra Joey gerjedni kezd, és az utolsó értelmes mondata hozzájuk, hogy fussanak, amit a páros meg is tesz, Joeyból előbújik a szörnyeteg. Crane menekül, a szörny őt üldözi, Abbie kikapja a kocsiból az íjpuskát. Három lövés kell, hogy a lényt leterítse, de legalább Crane megmenekülhet.

7.png

A szörnyet a föld alatti bunkiba vitték, és kitől kérnek segítséget, Nick Hawley törheti a szőke fejecskéjét, egy nem gyilkos gyógymód után. Megérkezik Jenny is, ő a kórház hullaházából jött, friss halottakból lopott ki szerveket, hogy Szörnyikét megetesse. A lény megkajálja a darabkákat, visszaváltozik emberré. Hát ez durva volt… Szőke ad egy zsák ruhát, ez kellhet a srácnak, majd elindul gyógymódot keresni. Később, Joey már ébredezik, Jennyt veszi észre először, majd jöhet Abbie. A srác továbbra is ellenáll a segítségnek, viszont elmeséli, mi történt vele. Alig két hete még Afganisztánban volt, mikor kapott egy levelet, ami fehér porral volt beszórva, csontpor lehetett Crane szerint. Ő még nem is tudja, hogy mennyire igaza van, így már van értelme Henry csont összezúzásának. Szóval a srác megkapta a levelet, leírták benne, hogy megátkozták és csak akkor élheti túl, ha megszerez valamit, ami az apjáé volt, vagyis amit kiásott. Viszont elment a csapatával egy bevetésre és akkor este… képeket nem mutatnak róla, csak a kiáltozást lehet hallani. Név nem volt a borítékon, csak annyi, hogy a Fredericks birtokról küldték. Vagyis Henry átkozta meg a srácot, de mi van a kiásott dobozban?

8.png

Crane nagyon óvatosan kinyitja a dobozt és egy üveget vesz elő, benne valami vérszerű anyaggal, Jincannak hívja. Dél-Kínából származó méreg, a legerősebb szörnyeket bezárták és elkezdték egymást öldösni, ami méreg kijött belőlük, létrehozta ezt az anyagot. Az idő pereg, Henry rájöhet, hogy Joey kiknél van, így cselekedni kell mihamarabb. Crane elzárja a mérget, majd Joeyhoz megy. Bocsánatot kér a sráctól, Henry az ő fia lenne, ezért nem kéne megbízni benne, akkor sem, ha segítséget ajánl. Joeynak úgy tűnik mindegy, mi lesz, ha Crane esetleg szereti valamennyire a gonosz fiát, legalább mondja meg neki. Crane visszatér az archívumba, ott Abbie és Szőke teljesen elmélyültek a könyvekben, gyógyírt keresve. Erről semmit sem találtak, viszont ha a leírás igaz, a Wendigo négyszer változik át, a negyedik végleges átváltozás lesz. Joey eddig háromszor változott át, sietni kell. Abbie Katrinát javasolja, Crane azzal dobja ezt félre, hogy ha Katrina nem tudja, hogy beszélni akarnak vele, akkor nem tudnak vele kapcsolatba lépni, illetve az sem biztos, hogy a nő jóban volt-e az indiánokkal. Szőke tudna segíteni, ismer párat közülük, de eléggé nehéz velük kijönni. Valószínűleg azért, mert a Shawneek a jó modort és a tisztességet kedvelik jobban, mint a pénzt, lehet ezért volt Szőkének problémája velük, szúrja be Crane. Abbie így kettejüket küldi el az indiánokhoz, ne gyerekeskedjenek, hanem hozzanak segítséget.

9.png

Az indiánok törzshelye egy motoros műhely, a csapat egy motoros banda lenne. A főnököt Big Ashnek hívják, és mikor meglátja Szőkét, elég morcos lesz. Szőke eladott egy szent maszkot, amit nem kellett volna. Crane megígéri, hogy Szőke visszaszerzi a maszkot, hiába int a fejével folyamatosan nemet a srác, visszahozza nekik. Illetve minden tisztelettel, de egy Wendigo ellen keresnek gyógymódot. Ők is hisznek benne, mert a rókaláb ott lóg a kulcstartón, és bedobja Squire Boone nevét. Ash enyhül, szól az öreg sámánjuknak, aki rocker nagypapaként néz ki. Itt az ideje, hogy Abbie és Joey is kibéküljenek, a lány elmeséli, miért is akart igazán megváltozni. Flashback, Corbin az unott Abbie-nek adja ki a munkát, nézzen át régi aktákat. Abbie pillantása a főnök táskáján állapodik meg, egy kosárlabda van benne, a fiával lesz este meccse. Kilencéves, nagyon tehetséges srác. Corbin óriási szeretettel beszélt a fiáról, Abbie akkor értette meg, hogy nem elég a börtönt megúszni, ha van valaki, akire számíthat, minden sokkal könnyebb. Joey végül beismeri, hogy a szíve legmélyén még mindig szereti az apját.

10.png

A nagy lelkizés közepette Henry és a hesseni katonái rontanak rájuk, az öreg a Jincanért jött. Abbie tagad, de Henry tudja az igazságot, a fiú az ő szolgája, hol a méreg? Jenny érkezik, mint erősítés, egyik katonát veszi célba, de még mindig Henry az erősebb. Vérfürdőt ígér, ha nem kapja meg a Jincant, Joey előre lép, ha odaadja a szert, nem lesz vérontás. Henry oszt, szoroz, legyen, így Joey átadja neki a cuccot. Viszont Henry hálája az lenne, hogy meggyógyítja a fiút, így Joey habozás nélkül vele tart, Abbie hiába ellenkezik. A katonák rájuk zárják az ajtót, Henry a parkolóban gyógymód helyett megvágja a fiú karját, aki kezd gerjedni. Ez lenne a gyógymódja, mert az igazi ellensége a saját embersége.

11.png

Ugrás a diliházba, Irving beszélgetni kezd Everettel, ugye sajnálja, amit az ő kislányával tett? A férfi inkább azt sajnálja, hogy a kislány nem ugrott el időben, mert miatta kell itt lennie. Hát ezt nem kellett volna, Irvingnek ez volt az utolsó csepp és rátámad a férfira, fojtogatni kezdi. Henry hangját hallja a fejében, erre megijed, Henry pont ezt akarná, így mégsem akarja megölni a férfit, az ápolók szedik le Everettről. Crane és Szőke visszaértek a lányokhoz, nem kapnak tőlük jó híreket, viszont Crane meghozta a gyógymódot. Egy koponyán lévő varázsszöveget kell felolvasni, egy obszidián késsel meg kell szerezni az átkozott vérét, ez lehet Joey vagy miután átváltozott, a Wendigo vére is. De mi van, ha Joe már átváltozott, azelőtt kell megejteni a rítust, mielőtt a lény ölne. De ha már nagyon késő lenne, a kést a lény mellkasába kell szúrni.

12.png

Abbie és Crane együtt vállalják a csali szerepét, a vérükkel egy sikátorba vezetik el a lényt, ahol Jenny és Szőke már várják őket. Abbie-t akarja a lény, így Crane meg tudja vágni őt, ezzel megvan a vére. Belecsöpögteti a koponyába, és kimondhatja a varázsszavakat, de nem úgy tűnik, hogy visszaváltozna Joeyvá. Crane szerint bekövetkezett a legrosszabb, meg kell ölni a késsel a lényt. Abbie még egy kis időt kér tőle, és szólongatja Joeyt, erre a lény mintha egyre zavarodottabb lenne. A varázs hatott, a lényből újra Joey lett. Crane maga sem hiszi, amit látott, Abbie viszont boldogan ölelgeti a régi barátot.

Később Abbie az archívumot mutatja Joeynak, a srácnak fel kell dolgoznia, hogy az apja nemcsak horgászott a szabadidejében. A háttérben hangos kiabálás hallatszik, Crane dühösen üvölt válogatott XVIII. századi káromkodásokat a headsetébe, mert kidobták őt az online zombiölős játékból. Beszívta a XXI. század. Abbie és Joey nevetnek egy jót, Crane bosszankodjon tovább, Joey kérni akar valamit Abbie-től. Az apja sok ember életét megmentette, Joey nem akar tétlenül ülni, ő is segíteni akar az embereken. Nem lesz csapattag, hanem az FBI akadémiára akar menni, Abbie beajánlhatná őt. A barinőt meghatja a kérés, biztos benne, hogy a srácnak jó sora lesz a bázison. Elbúcsúznak egymástól, Joey el, Abbie úgy hiszi, ezt a napot semmi sem ronthatja el. De igen, Irving telefonál, temetői hangon jelenti be, hogy a lelke Henrynél van, ő elveszett, talán végleg. Abbie-ék az utolsó reménye, ha tudnak még bármit tenni, akkor segítsenek. Crane Henryt elemzi, hihetetlenül rossz dolgokat tesz és fog még tenni. Miközben ő beszél, magát Henryt látjuk, a Jincannal dolgozik, a lötyiből egy pókot varázsolt, fekete özvegynek tűnik a minta alapján. Crane elhatározza, hogy harcolni fog a fiáért, ahogy Abbie kiállt Joeyért, még a legrosszabb pillanatokban is őt védte. Szegénykém, ha tudná… a pókocska a célpontja felé tart, Katrina békésen alszik, mikor a varázspók bemászik a szájába, a nő felébred, majd hangos fájdalomsikolyok közepette húzza össze magát.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása