Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Defiance 02x10 - Bottom of the World

2014. december 05. 13:00 - Szencsike

Irisával kezdünk, az agymosott lány a FKözt parancsokságra tör be, feltöri az ajtót, elbújik a jókedvűen csevegő örök elől, sima ügy. A riasztót az érintésével hatástalanítja, Irzu ajándéka lehet, hogy képes az elektromos kütyüket kiütni, viszont a fegyverraktár riasztója még megszólal, ám szerencsésen ellop egy terragömböt. A katonák keresik a tolvajt, akit egyedül Nolan állíthat meg. Apuka dühösen a földre löki az esztelen lányát, elszedi tőle a gömböt rejtő zsákot, a katonákat elküldi a rossz irányba, a gömböt átadja a parancsnoknak. Egy egyszerű köszönömöt kap érte, a katona el, ő pedig dühösen ráncigálja el a drága kicsi kislányát. Átlépte a határt, lesz irgum-burgum.

1.png

Elsőként Nolan kivágja a Törvényőségtől, utána elveszi tőle a késeit. A lánynak ez fáj a legjobban, jóformán a karjai meghosszabbítását vágta le a kedves papa. Irisa dühösen vágja bele az asztalba a cuccait, ezután jöhet a kioktatás. Hogy bízzon benne, ha egyáltalán nem számíthat rá, mikor szüksége lenne rá, lásd Kenya esete, plusz minek a gömb? A lány a Sukar beteg szöveggel jön, ám felesleges, bilincsbe kerül, nem léphet le Nolan mellől. Ugrás az utakra, Olfin Tennety konvoja koptatja a földeket, gulanit-ügyben érkezik a városba. Mindezt Alak Tarr nyögvenyelős rádiós tolmácsolásában is halljuk, azért nem sikerül normálisan bemondani a hírt, mert Dolli drága újabb házasságtörésre készül rávenni a srácot. Szerencsére Alak most nem olyan hülye, mint amilyennek gondolnánk, lelöki magáról a nyomulós csajt, bár ez csak olaj a tűzre. Alak egyszer (többször is, bár csak egyet láttunk tőlük) már félrekúrt vele, nem lesz következő alakalom. Tömören: félti a házasságát, de attól, hogy köztük vége az ügynek, Dolli bemondóállása természetesen megmarad. A lánynak ez hidegzuhany, látszik rajta, hogy a dinka szeretője keresztülhúzta minden számítását. Ha Alaknak ő csak egy kurva, akkor fizessen. Alak fizet, csak ne legyen harag. Ajaj, rossz vége lesz ennek.

2.png

Olfin Tennety még mindig a legnagyképűbb, legidegesítőbb nőszemély ebben a sorozatban, Potti és Amanda fogadja őt, a nő előttük sem hazudtolja meg a személyiségét. Magával hozta a legújabb férjeit (fekete és fehér), illetve a csomagjait a törött kezű Amandával cipeltetné. Potti javára írva egy pontot, helyre rakja a nőt, ha egy picivel okosabb lenne, talán kiváló tömeggyilkos lenne, de ő csak egy hazug, sikkasztó szuka, vigye a cuccait saját maga. A város kis kávézója előtt a McCawley család együtt örvendezhetnek, lélekben Anyu és Luke tesó is velük van. Legalábbis Rafe és Quentin Christie előtt nem mer nagyobb vitába bonyolódni erről. Megérkezik Alak, szegény srácon csapódik le a fortyogó családfő és fia minden feszültsége a Hogyan ne csesszük el a gyerekünk életét? kérdésben, ő csak köszöni a számára jó tanácsoknak tűnő célozgatásokat.

3.png

Ugrás a bányákhoz, Potti a gulintbányászatról mesél Tennetynek, Nolan, mint kijelölt testőr fogja őket kísérni, kiegészülve a bilincses Irisával. Amanda rácsodálkozik a nagy szigorra, de Nolan kénytelen szorosan fogni a lányt. A bányajáratban sétálva Potti-Amanda-Tennety megy elől, mögöttük lemaradva Nolan-Irisa-Berlin. Az első hármas békésen osztja egymást, a második hármasból Nolan és Berlin flörtölget, Irisa a nyáltengertől menekülne. Lesz menekülés, de nem ettől, megmozdul a föld, a második hármas ki tud futni a zuhanó kövek elől, az első hármas csúnyán a kövek alatt reked. Kijutva Nolan azonnal a mentést kezdi szervezni, az egyik mérnök szerint a halottakat fogják csak kihozni. A beszorult hármasból ketten élnek, Potti és Amanda, Tennety a kövek alá szorult, Amanda megpróbálja újraéleszteni.

4.png

Tarr-ház, Alak a következő lépésként bocsánatot kér Christie-től, mindent bevall, kivéve Dollit. A lány tényleg örül, hogy a férje észhez tér, még rá is kérdez, van-e még valami, de nincsen. Christie nemcsak szórakozni járt a klubba, hogy biztos legyen Alak bocsánatkérése, a Casti bűnbánó szertartást is akarja. Alak megteszi, a boldog pár újrakezdheti. A bányánál összejött a válságstáb, Rafe irányításával tervezgetik a mentést, Irisa közben megszökik. A mélyben Amanda küzd Tennety életéért, ám Pottinak igaza van, már felesleges, Olfin Tennety meghalt. Ez az, végre vége! Nem kell többet elviselni a nő idegesítő személyiségét. A még jobb a dologban, hogy a hívója épségben van, tudnak kommunikálni a külvilággal. Rafe kb. 20 percre saccolja a beszorultak levegőjét, tényleg sietni kell. Irisa a bilincset úgy szedi le magáról, hogy a hüvelykujját törésig hajlítja, bilincs le, kéz meggyógyul, és elviszi a kocsit. Persze Nolan már későn fut utána, ám megcsörren a hívója, Amanda recsegő hangja jót jelent, a nő nem hallja tisztán Nolant, aki megígéri, hogy mennek értük.

5.png

Potti a hívásból azt szűri le, hogy Amanda rendületlenül bízik Nolanben, még akkor is, ha a nőnek fogalma sem lehetett arról, hogy ő életben van. Egyszerűen féltékeny. Irisa beszáguldott a városba, Tommytól kér segítséget. Nagyon beteg, a kis gyülekezet a városon kívül van már, mindaz, ami benne van, már az életét fenyegeti. Van a gyüliben egy Indo orvos, ha visz egy terragömböt, akkor meggyógyítja azzal. Tommynak leesik, hogy a lány lopni akar és jóformán kérdés nélkül segít neki, főleg ha egy csókot is kap ezért. Vagy legalábbis ha Irisa meghalna, csak a jó dolgokra szeretne emlékezni. A bányában Nolan rendületlenül hívja a beszorultakat, Rafe csapata közben kifúrt egy kezdetleges aknát, ami elvezet Amandáékhoz. Kézi erővel tisztítják meg az utat, így Nolan megtalálja azt az eszközt, amivel szándékosan földrengést idéztek elő. Vagyis egy olyan bányászt kell keresni, aki ért az eszközhöz, és tudta, hogy lesz két FKöztös vendégük. Rafe mintha nem lenne meglepődve, hogy újból árulás miatt kerül előtérbe, de kérdezget. Az akna közben elkészült, Nolan és Berlin fognak lemászni.

6.png

Amanda és Potti már a végre készül, az ilyenkor szokásos semmiségekről beszélnek az eljövendő halál előtt. Viszont legalább Potti egyre közelebb van a céljához, mert mikor, ha nem most, megcsókolja Amandát, aki visszacsókol. Fent Rafe és Quetin lelépnek, Apu valamit mutatni akar. Alak és Christie újra romantikáznak, de a szerelmes pillanatokat Dolli érkezése veri szét. A csajok ebédelni mennek (Christie nem tudja, hogy Alak félrement Dollival), Christie elszalad a táskájáért, addig Alak megfenyegeti Dollit. Megkapta a pénzét, hagyja békén őket. Fenét, a lány a fejébe vette, hogy ők ketten milyen csodás páros, ennyire könnyen nem fog tőle szabadulni. Christie mit sem sejtve jön vissza, mosolyogva búcsúzik a drága férjétől. Alaknak nagyon kell gondolkodnia, ha ki akar mászni az ügyből, de jó lenne az ajtó mögött hallgatózó Stahmát megelőzni, mert annak még csúnyább következményei lesznek. A bányaaknában Nolan újra hívja Amandát, még ha nem is hallja őt, mennek érte. Mintha Potti nem is létezne számára.

7.png

A Vágyálomban Datak arra szintre süllyedt, ahol az Itt a piros, hol a piros játékkal kell a napi megélhetését finanszíroznia. A lelkes játékosok persze komoly pénzeket veszítenek, de kit érdekel, csak Datak járjon jól. A következő körre Stahma fizet be, nem a játék miatt jött, hanem Dollira húzza rá a vizes lepedőt. Christie nem fogja olyan szabadon értelmezni a házasságon kívüli szexet, mint a Castik, Dolli problémát jelent, Datak intézkedjen. Még fizet is neki, de az urának nem pénz kell. Neki a régi élete kell, fogadja vissza őt a házba és az ágyba, akkor elintézi a lányt. Túl magas az ár, Stahma inkább saját maga kezeli a problémát. Rafe elvezette Quentint a titkos fegyverraktárba, annyi cucc van itt, hogy nemcsak a városból tudják elkergetni az FKöztöt. Érdekes módon a rengetőbomba, amit a bányában használtak, szintén innen származik, mert a tárolójából egy darab hiányzik. Quentin feltűnően hallgat, Rafe már tudja, hogy ez nem jó előjel. Quentin az, aki ezt a kis akciót véghezvitte, az anyja miatt tette. Lepaktált a Votan Közösséggel, akik anyuért cserébe ezt kérték. Kit érdekel, hogy olyan valaki is lent ragadt, akit egész életében ismert, csak anyunak legyen jó. Megragad egy vasrudat és leüti vele az apját.

8.png

Amanda és Potti a halálra készül, Berlin mászás közben Nolan érzéseit elemzi. Nem gond, ha érez valamit Amanda iránt, csak ismerje be. Nolan semmit nem tud beismerni, mert Amanda volt az, aki ellökte őt. Az lehet, vagy csak így akarta őt tesztelni, hogy küzd-e iránta. Mindenesetre Nolan és Berlin "csak szex" kapcsolatának is vége, közös megegyezéssel abbahagyják a dolgot. A kis poklukban Potti óriási döntést hozott, Amanda fogjon egy követ, üsse őt addig, amíg meg nem hal, így legalább a nő életben maradhat. Egy jó cselekedete hadd legyen már, de persze Amanda nem kezdi el őt ütni. Nolan és Berlin leértek az akna aljára, már csak be kell robbantaniuk Amandáékhoz magukat, akik szép lassan elalszanak az oxigénhiány miatt, míg a kintiek a bombát szerelik össze. A bejutás után Nolan rögtön Amandához rohan, a nő kapja az első friss levegőt a maszkból, majd a nő Pottinak adja át a maszkot, szinte kiköveteli, hogy Pottit vigyék ki először.

9.png

Később, Nolan már a titkos fegyverraktárban vallathat, Quentin kihívta a rend derék Fközt-ös őreit, akiknek bevallotta, hogy apuka kezén szárad a robbanás. Rafe eléggé megzuhantan üldögél, Nolanen látszik, hogy nem teljesen hiszi a srác vallomását, de megy Rafe-hez. Nem gyanúsítja őt, inkább csak tényeket közöl vele: Tennety meghalt, a másik kettő él, van-e esetleg hozzáfűznivalója a fia vallomásához. Nincs, sőt, minden úgy van, ahogy a gyerek mondta, amolyan bosszúféle az FKözt eddigi ügyeiért. Ha ezt mondja, akkor legyen, bár nem mondja ki, nincs meggyőződve Rafe bűnösségén, de le kell tartóztatnia. Este, Christie is megtudta, hogy viszik a papát, így ő kísérheti el a börtönbe. Nolan és Amanda nem igazán hisz Rafe bűnösségében, Potti annál inkább el tudná képzelni róla. Ha kellően motiválnak valakit, mint ahogy Rafe-fel tette az FKözt, akkor lehet, képes az illető mindenre. 2 az 1 ellen, Potti végszavával Amandának céloz arra, hogy amit lent a fogság alatt mondott, az minden igaz és távozik. Nolan ráugrik a témára, mit mondott Amandának, de Amanda inkább Potti után megy.

10.png

A Votan Közösség teljesíti, amit ígért Quentinnek, elhozták anyukát. Egy sikátorban adják át neki a nőt, ejha, maga Sarah Connor lenne a mama, polgári nevén Linda Hamiltont látjuk Pilar McCawley szerepében. A nőn nem látszik semmilyen depresszió, sőt nagyon is jó egészségnek örvend. Tudja, hogy a srác összeállt a Votanokkal, sajnálja, hogy ennyi áldozatot hozott érte, a szó minden értelmében. A nő már örül, hogy rendeződött a dolog, újra egy család lehetnek. Apukát kivéve, Quentin nagyon büszke magára, hogy Rafet felhasználva sikerült megúsznia a balhét. Anyu egy jókora pofonnal rázza helyre a gyereket, Rafe nem ilyen hülye, mint amilyennek hinni akarja. Pontosan tudta, hogy magára kell vállalnia az ügyet, ezzel megvédheti Quentint. Szegény srác, összezuhant lelkileg, egy gyerek áll az anyja előtt, mintsem egy ravaszkodó felnőtt.

Sötét éjszaka, a kihalt országúton Irisa megkapta, amit akart, Tommy gond nélkül elhozta neki a gömböt. A srác már a gömb visszavitelét tervezi, de egy bokor mögül ráugrik - ki gondolta volna - az egészséges Sukar, és leteríti a földre. Nem fogják őt hidegre tenni, Irisa megmenti az életét, kolovánt hány Tommyba. Irisa, Tommyval és Sukarral a háta mögött visszasétál a hívők keménymagjához, szent szavakat kántálva beindítja a gömböt, amelynek az útja a föld mélyre vezet, a Kaziri űrhajóhoz. A hívők sátorvároskájában szintén részt vesznek ebben, és Kaziri lent pedig újjáépíti önmagát, a sátortáboros hívőket pedig bebábozza, mintha mélyalvásba kerülnének a burkon belül. A hívőket a Kaziri elnyeli, Irisa a művelet végén összeesik, de valami elkezdődött. 

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.12.19. 21:06:11

Az a fej!!! (2. kép) :)))))))
Kinyírták Olfin barátnémat, a szemetek! Fel vagyok háborodva.
Posztok továbbra is nagyon menők, köszikék :)
süti beállítások módosítása