Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 7x08 - Kill Switch

2014. december 03. 13:00 - Zenóbia

Ne igyatok reggel papírpoharas kávét, mert közvetlen utána fejbe lőnek egy parkban. Csak mondom. Meg azt is, hogy én ma mekis latte-val indítottam, hál istennek csak egy kurva nagy park van mellettünk, de azért még megírom a hogyvoltot, mielőtt kimegyek sétálni. Paul-nak nem voltak ellenségei, most jól meglepődtetek mi? Sejtettem. A bátyjánál lakott mostanság, és amúgy sosem járt a parkba, mert csak dolgozott folyton-folyvást, mellesleg a Kormányelszámoltatási Hivatal nyomozója volt, jelentsen ez bármit is, főleg, hogy a bátyja sem tudja, hogy mi a francot csinált valójában. Viszont tegnap este aggódott a reggeli találkozója miatt, mert jók a megérzései. A főnöknője nem tud semmiféle találkozóról, de ez nem fura, mert Paul volt a legjobb nyomozója, így nagy mozgástérrel dolgozott, mindjárt megtudjuk, hogy akkor pontosan mit is.

7x08_castle1.jpg

A K.E.H. egy szövetségi ügynökség, kiértékelik a kormányprogramokat és szerződéseket, hogy kiszűrjék a pazarlást meg a visszaéléseket. Paul szakterülete az egészségügy volt, kórházakat vizsgált, és ha talál valamit, ami arra utal, hogy lenyúlják az államot, akkor visszavonhatja a szerződésüket. Nah, most hogy ezt tudjuk, szerintetek is rohadt öreg feje van ebben a részben Castle-nak? Már van is egy telefonálónk, aki kilóg a sorból, egy utcai fülkéből hívta előző nap délelőtt Pault, és a hívás csak egy percig tartott, egy percbe amúgy sokminden belefér. Erről a pasasról már van felvételünk, Jared Stone, hacker. Castle előáll egy elmélettel, amibe kivételesen nem szerepelnek mondjuk földönkívűliek. A lényeg, hogy Jared információt szivárogtatott ki Paulnak, amivel leleplezheti valami nagyobb cég stiklijeit, úgyhogy könnyen lehet, hogy ő is veszélyben van. A srácok mennek a lakására, útközben elmélkednek a családi élet szépségeiről, meg arról, hogy lassan Espo is továbblépne Lanie-vel, ha az hagyná magát.

7x08_castle2.jpg

Nyilván hagyná egyrészt, másrészt meg, nahát, ha az örök macsó is beadja a derekát, mi lesz így a világgal? Jared épp elindult valahova otthonról, Espo gyalog követi, Ryan meg addig ehet fánkot a kocsiban. Metróznak egyet, a faszi be van szarva, hogy valaki követi, és Esporól még nem is tud. Hát, ez a sztori gyorsan elfajul, és ja-ja, már mindenkinek leesett, hogy miért beszéltek a kocsiban a jövőről, hát azért, mert ez a rész Esposito nyomozóé. Amikor megszólítja Jaredet, az gyorsan kapcsol, és kirántja egy rendőrnő pisztolyát, aki épp egy festékszórós sráccal értekezik. Espoét is elveszi, de előtte még behúzza a vészféket, itt elleszünk egy darabig, már látom. Meg a telefonját is, mert átüt a világítás az ingén, ejjejj. Aztán leesik neki, hogy a vonal másik végén is egy zsaru volt, mondjuk ez nem tudom miért telt neki ennyi időbe, de mindegy is. A metró többi kocsijából kimenekítik az utasokat, ez a pár szerencsétlen meg így járt, de legalább Espo meg a rendőrcsaj, aki Marisa összehaverkodnak a buliban.

7x08_castle3.jpg

Ó, van egy kretén faszunk is, Grant kereskedelmi ügynök, és túl sok túszejtős filmet látott már, úgyhogy előjön a lelki segéllyel, gyere Jared, zokogj a vállamon. Az nem teszi, nahát. Bigelow kapitány befut a túszmentőkkel, úgyhogy Beckett elzavarja Ryant Jared lakására, mert csak úgy tudhatják meg, hogy miért csinál ekkora balhét, ha rájönnek, min ügyködött. Micsoda véletlen, épp kísérleti jelleggel be van kamerázva a metrókocsi, úgyhogy a Vaslady-nél lehet Való Világot nézni. Lanie gondolom odatapad a képernyőre, remélem a végén legalább szül már egy gyereket a srácnak, ha már Castle úgyis azt vizionálta kettővel visszább, hogy terhes. Esponak van terve, kell hozzá Marisa is, beszéltetjük, megnyugtatjuk, lefegyverezzük, hazamegyünk. Aha. Ha kicsit békénhagynák Jared magától is infarktust kapna, jelenleg épp az asztmájával küzd, és keres valami andalító zenét, ez mondjuk tipikus túszejtős viselkedés, valóban.

7x08_castle4.jpg

Espo úgy dönt, hogy akkor kezdi a dumát, elég jól is megy neki, de a végeredményt tekintve kurva mindegy, mit mond, mert Jared maga egy élő bomba, a faszi egy öngyilkos merénylő, szuper. Aktiválta is a dolgot, ha felengedi a gombot, akkor tádámm, mindenki megpurcan. Espo megérdeklődi tőle, hogy mégis mi a faszért a metrón akar robbantani, amikor itt aztán senki nem a felső tízezerből való. Castle is megállapítja, hogy a cikkei alapján csak egy karosszékes forradalmár, és eddig nem szerepel semmiféle terrorista nyilvántartóban, úgyhogy egyenlőre semmi ötletük, hogy mi a faszért akar felrobbantani egy metrót. Nyilván nem a metrót akarta, de baszki ez még nekem is leesett, már vagy tíz perce, mindegy. Egy egészségügyi-menedzsment szemináriumra tartott 1500 fős részvétellel, de a biztonság kedvéért az operába is foglalt jegyet estére, mert gondolta, ha kiirt kétezer gazdag embert, meg saját magát is, akkor az majd globálisan milyen jó lesz a jövőre nézve. Ööö, a Vaslady-t felhívják a túszmentők, hogy Javi milyen pizzát szeret, Kate mondja, ananász, olivabogyó, és dupla jalapeno. Ez durva.

7x08_castle5.jpg

Ezt most nem nagyon értem, a pizzát sem, meg a feltéteket sem rajta főleg, de sebaj, amúgy eddig ez mekkora fos egy unalmas rész, rettenet. Ja, meg volt két telefonja a Maldív-szigetekre is a múlt héten, ez még biztos fontos lesz, azért tudatom veletek is, nehogy lemaradjatok itt valamiről. Jaaaj, és azt még nem is mondtam, hogy van terhes nő is a metrón, énnemtudom kutya miért nincs. Áhá, megvan a pizza ügy, mert felhívják Jaredet, hogy helló, nem éhes valaki, és amúgy mik a követeléseid. Mindenki éhes, és engedjék ki Aaron Wilsont a börtönből. Who the Fuck is Aaron Wilson? Kérdi Castle is, csak nem pont ezekkel a szavakkal. Nem is Aaron, hanem Erin, aki hét évet kapott hackerkedésért. Ó, a hacker szerelem, szép is az. Társak voltak, amikor behatoltak a jegybank rendszerébe, hogy lebuktassák őket, de Erin ellen volt elég bizonyíték, Jared ellen viszont nem. A Maldív-szigeteken viszont nincs kiadatási egyezmény, úgyhogy Jared oda akarja kimenteni a lelki társát.

7x08_castle6.jpg

Ryanék találtak a lakásán egy iratmegsemmisítőt, úgyhogy ők épp kirakóznak, annyi már kijött, hogy volt még egy társa Jarednek. Addig Kate és Castle lenyomozzák Erint. A metróban meg várják a pizzát, amiért a terhes nő férjét küldi ki Jared, mert van neki esze. Bár nem túl sok. Erin nem is tud róla, hogy ki akarták szabadítani, a társról meg eddig annyit sikerült kideríteni, hogy ő a Fehér Lovag. Na ja. A terhes nő már fájdalmas arcokat vág, nyilván ott fog megszülni a kocsiban, kész vagyok, innentől ezt a részt írhatná valaki más, Neo? :D Na jó, kajaidő, Espo kap üzit a pizzásdobozban, hogy mindjárt rajtuk ütnek mint a fene, mert Jared helyzete olyannyira reménytelen, hogy előbb-utóbb úgyis elengedi azt a kurva gombot. A rohamosztag nem tud annyira nesztelenül leereszkedni a kocsi tetejére, mint gondolták, és Jared még a kamerát is észreveszi, kilövi, szevasztok, rohamosztag vissza, lehet megenni a pizza másik felét. Pammparamm. Kate és Castle újra előszedik Paul ügyeit, mind a húszat, hátha abban a válasz, Lanie meg visszanézi a videót Tory-nál, mert kíváncsi valamire.

7x08_castle7.jpg

Feltűnt neki, hogy a pasas állapota egyre rosszabb, és ez nem csak asztma, hanem influenza, és mit ad Isten, Paul épp nyomozott egy eltűnt influenza vírus ügyében is. Hopi. Espo és Marisa is rájön, hogy ha ez itt megpurcan, elengedi a gombot, szevasztok, úgyhogy kénytelenek cselekedni, letámadják, lekötözik gombostól, aztán épp mindenki megkönnyebbül mint az állat, mikor kiderül, hogy mindenképp meghalnak, csak így kicsit később. H5N1, irány a karantén. Jared tehát lenyúlta a vírust, hogy megfertőzze vele az egész várost, elindítson egy világméretű járványt, kivéve Maldív-szigetek persze, mert ott lakik Erin. Sírok. Vagy leiszom magam hamarosan, még van tíz perc, hát addig még mi a lófasz fog történni? Van ellenszer, mindenki nagyon optimista. De még mindig nagyon érdekli őket, kár, hogy csak őket, hogy ki a Fehér Lovag, és hogy tényleg Jared nyírta-e ki Pault vajh. Beszélnek vele, míg él, praktikusan.

7x08_castle8.jpg

Jared egy seggfej, mindent elhitt a Lovagnak, aki csak kihasználta, szándékosan megfertőzte az inhalátorát a vírussal, aztán összevissza manipulálta. Hülye. Irány a labor, ahol Paul nyomozott a vírus miatt, mert már rá is jöttek, hogy direkt járványt akartak indítani, hogy el lehessen adni a vakcinát, ha már van. Na végre, itt a vég, Paul főnöke a ludas, mert a nő minden pénzét a laboros cég részvényeibe fektette, ezzel jól le is bukott, meg azzal is, hogy a férje volt az egyik ügyész, aki leültette Erint, így találta meg magának Jaredet, mint Balekot. Viszont a legjobb nyomozója rájött, ő meg most arra, hogy kéne neki egy jó ügyvéd. Marisa elköszön Espotól, azzal, hogy hallotta, amint Lanie nevét mondja, amikor rávetette magát Jaredre, úgyhogy ne flörtölgessen másokkal, mert Lanie az igazi. Már megint sírok. Mármint nem azért, mert meghatódtam. Örülnek, ölelkeznek, kocsmába mennek. Nem metróval. Akinek tetszett ez a rész, attól bocs.

7x08_castle9.jpg

Címkék: castle
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2014.12.03. 13:26:17

Részvétem, nekem gyorsan belepörgetve is sok (vagy nagyon kevés) volt.

"szerintetek is rohadt öreg feje van ebben a részben Castle-nak?" - ebben a részben? Évek óta úgy néz ki, mint Beckett apjának idősebb ivócimborája.

A Lanie-Esposito részhez: nem lehetne megoldani, hogy Lanie vérmérgezést kapjon és eltűnjön a sorozatból? Egyrészt szerintem Tamala Jones messze a legrosszabb színész a stábban. Másrészt eddig bármelyik előkerült mellékszereplővel (anno a magánnyomozó csajjal, Toryval a technikussal, de a metrós rendőrnővel is) több kémia volt köztük öt perc után mint amit ebből az Esplanie izéből három év alatt ki tudtak hozni. Harmadrészt Perlmuttert akarom, annak legalább jó szövegeket írnak.
süti beállítások módosítása