Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

X-Faktor 2014, 7. Élő show - Beat it!, mellesleg 100. adás

2014. december 02. 10:00 - oharozsabimbolehetnek

IMG_6149.jpg

Bence még mindig akkora király, hogy nők ezrei üldözik, de közben kiderül, hogy csak a hátára vasalt Szikorát imádják. Úgy tűnik a mai adásnak a beat zene lesz a témája. Vastag Csaba is beköszönt, szevasz! A 100. adás egy közös produkcióval indul. Cukiságfaktor az egekben, a ledfalon a versenyzők gyerekkori képei. Mondjuk a zöldfejű, hegesztőszemcsis kölyök tényleg vicces.

Istenem, Bence! A mentorok ma nem jönnek be, már korábban beavászkodtak. Rövidgatyás Ricsi megint felszívhatta a csíkot, mert nem bír leállni, folyton jár a lába a háttérben. 2015-ben is lesz X-Faktor, és ehhez csináltak egy végtelenül üres, közhelyes kisfilmet, amitől nekem nem lett kedvem jelentkezni. Pedig még a mentorok is erre buzdítanak. Megtudjuk, hogy Tóth Gabit rabszolgalánynak öltöztették ma, Alföldit pedig szélfútta hajú motorosnak. Eddig jó.

A folytatásban képesek két perc műsoridőt pazarolni arra, hogy rácáfoljanak a netes hoaxokra. Nem, nem áll fel Bence az asztalra, és hugyozik a közönségre bizonyítván, hogy ez élő adás, hanem megmutatják az aktuális állást. Ilyen egyszerű. Ezzel kívánják bizonyítani, hogy nincs előre lejátszva a meccs. Én egyelőre nem látom az ok-okozati kapcsot. Az első állás szerint párbajpoziban a Spoon és Rövidgatyás Ricsi. Gabi eltátja a száját felháborodásában. Miccccsoda dráma, kérem szépen!

IMG_5931.jpg

A Tha Shudras kezdi az estét, akik elvesztették a párbajszüzességüket legutóbb. Most egy Beatles könyvet lapozgatnak, és hozzá csinálnak híres fotó reprót (meg is bünteti őket a rendőr). Come togethert énekelnek, és nagyon jó a feldolgozás. Engem kicsit zavar, hogy a refrén úgy hangzik, hogy “kám tugetelíí”, de ez már csak az én hülyeségem. Amúgy hibátlan, meghallgatnám mégegyszer szíves-örömest. A mentorok nagyon elégedettek, eddig ez volt a legjobb tőlük. Jó szám + jó előadó = jó projekt. Ez Szikora egyenlete.

Rövidgatyás Ricsi jön, a kisfilmben hazautazik, közben a Gru zenéje szól. Haha! Gyors egymásutánban látjuk Ricsi egykori munkahelyét, iskoláját, otthonát. A You Really Got Me-ből nem hiányozhatnak a forrónadrágos táncos puncikák sem. A dal szövege nem foglalta le túl sok agysejtjét, maradt ideje zongorázni, kiabálni, mindenre, amit a színpadon szokott csinálni. A hangja férfias, de ránézek és egy kis süldő malacot látok. Szikora hiányolja az energiát, Gabinak végre megérkezett. G szerint a szám felénél meghalt a szám. Mármint nem az enyém. Alföldi leszarja a többiek véleményét. 

IMG_5975.jpg

A reklám után kedvenc Csobot  Adélunkat látjuk egy mondat erejéig. Bár maradtunk volna nála! De nem, mert Keresztes Ildikó is beköszön. Jaj. Iszonyú izzadtságszagú az egész. 

Benji a következő, aki palotást fog a kisfilmben tanulni furcsa kinézetű, önbizalomhiányos kamasz lányok mellett. Don’t let me be misunderstood-ot dobott neki a gép, és nagyon rossz, szenvedős, de közben nulla érzelem jön át. Helyenként hamis, zavaróan statikus, végig szorítok a srácért, hogy sikerüljön neki tisztességgel befejezni. A mentorok sem értik, mi történhetett, de nem dícsérik szarrá. 

Tóth Andi a kisfilmben átmeneti gida lesz, Robi a saját lakásában mutogatja neki a Beatles-relikviákat. Végre egy testhezálló nótát kapott, mert arról a bizonyos lányról énekel, aki még csak most tizennégy. A koreográfia hagy némi kívánnivalót maga után. És jesszus, Andi rappel! Csak szerintem nem való ez ide? Alföldi szerint ez megint túl lett csinálva, és Andi veszett el pontosan. G-nek tetszett a produkció, és a rap kimondottan jó volt.

IMG_6080.jpg

Bobby Ewinggal megyünk tovább, akihez vendégségbe jött a haverja egy V-kivágású pólóban. Kedvelik egymást, no! A dal a Paint It Black, ami nagyon erős hangilag, csak azt nem értem, Bobby miért nem mozdul meg közben. Szikora azt mondja neki, hogy “az arcodon ott volt a szám, a testedet is be kellett volna kapcsolni”. Ez furcsán hangzik, de igaz, magam sem tudtam volna jobban megfogalmazni.

Közösségi portál, játék, haladjunk. Kerszünet után Danics Dóra mondatát halljuk. Nagy Feró bejelentkezése pedig nem kevésbé kínos, mint Keresztesé volt. 

A Spoon a kisfilmben a Lurdyban zenél és csajozik. Sok a statiszta, egyesek táncra is perdülnek. Na, persze, a Lurdy közepén! Illés mashupot hoztak. Marci haját ma összefésülték a szemöldökével. Csak azért jár a lábam, mert az eredeti dal nagyon jó. Az apró politikai áthallásoktól most tekintsünk el. A mentorok elégedettek, ötletes volt, jippijájjé, de nagyon amatőr továbbra is. Szikora reagál valami internetes izére, amit nem értek, de a többiek megveregetik a vállát érte. Bence még mindig próbálja beszéltetni őket, kevés sikerrel, de az örömmel tölti el, hogy élő adásban következmények nélkül mondhatja ki, hogy “cici”. Marci nem figyel oda, és kimond egy értelemes mondatot.

IMG_6223.jpg

Horányi Juli van már csak hátra, de előtte egy fájóan szar, okoskodó videóüzenet Gesztitől. Juli a kisfilmben szakít a palijával. Vagy előtte. De emiatt minden fájdalmát bele tudja adni a számba. Tehát idén rá került a sor. A színpadon Sarah Jessica Parkernek öltözették, ami azt jelenti, hogy divatos a szoknyája, és kurva jó a cipője. A dal kiabálós, én ezért nem szerettem soha Kovács Katit. Az Én nem leszek soha sem a játékszered amúgy nehéz, és Juli jól hozza, nincs benne hiba. Csak ez az üvöltözés ne lenne! A zsűri jól megsimogatja, jó volt, ügyes volt. 

Az első sztárvendég Palybeja, aki leginkább egy bolondos erdei nénikére hasonlít. A hangja viszont olyan áradó, hogy bár egyáltalán nem érdekel a szám, nem tudom rávenni magam, hogy eltekerjem. 

Muri Enikő sem maradthat ki a mai adásból, egy mondat neki is jut. Bencének annál több, amit el is ront annak rendje és módja szerint. A következő extra fellépő Kern András, aki egy zavaros dalocskát énekel a döntősökkel. Na, jön az Illés zenekar is, és 50 éves fennállásuk alkamából énekelnek egy nagyot. A popiparban nincs korkedvezményes nyugdíj ezek szerint. Utána Bence kifaggatja őket, hogy milyen legendának lenni, de ez nem olyan érdekes.

IMG_5697.jpg

IMG_5798.jpg

Sírunk egy sort Bella után, és belesünk a kulisszák mögé, hogy milyen vicces dolog a közös próba. De sajnos ma is kiesik valaki. Jönnek a versenyzők a mentorokkal. Még mindig marad Horányi Juli, Tóth Andi, Benji, a Spoon és Rövidgatyás Ricsi. Alföldiék biztosak a győzelemben, Gabi meg azon lamentál, hogy ma az egyik legjobb volt a Tha Shudras, és hogy lehet, hogy megint nekik kell párbajozni. Takács Nicholast sem ússzuk meg, és Wolf Katit sem. 

A párbajt az űrlények kezdik a We Are The Champions-szal, és megint derekasan eltolják. Bobby Ewing nem tudom, mit énekelt, de kiabálós volt. Gabi és Alföldi a saját fiait juttatja tovább, nem is érdekes. G-nek Bobby felé húz a szíve, Szikorának a Tha Shudrashoz. Nyílik a boríték. A sudrákok maradnak.

IMG_6137.jpg

Címkék: rtl klub x-faktor
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hannamontanna 2014.12.02. 10:18:21

Tetszett, jó volt, köszi!!! :-)))))
Magánvélemény:
Nos. Nem tudom, hogy mi a koncepció és igazából a kedvencem ellen beszélek, mert egyértelműen Tóth Andit szeretném első helyen látni, neki drukkolok. De isten bizony nem értem a szisztémát, hogy a Tha Sudras és Tóth Gabi – meg a szerkesztők - milyen célkitűzést követnek. Ugye az x-faktorra több okból jelentkezik valaki. 1. Híres legyen, megismerjék, ami által az élete következő szakaszában haknizik ezerrel és kikészül, de sok pénzt keres, esetleg utána is talpon marad. 2. Vagy meg akarja nyerni a versenyt és ezután 1. pont. Akármilyen közhely amit Szikora Robi mondott, a szem a lélek tükre. Még a Kiss is a festett maszk mellett a szemét szabadon hagyta, lehet érzelmeket leolvasni az arcukról. Ezt most mondjuk lehet bóknak venni, a hasonlítgatás miatt, pedig még sok víznek kell lefolyni a Dunán, hogy….:-))) Mi lehet ebből? Egyértelmű, hogy a Spoon nem azért nem párbajozott immár kétszer, mert olyan jók, vagy mert jobbak ne adj isten, mint a Shudras. Hanem mert cuki pofijuk van és huncutul/kiskutyásan/stb. néznek, akikre nyomják a tinicsajok apuka pénzén a szavazatot. Vajon miért nem nyomják a Shudras-ra? Mert nem látják, hogy cuki pofák, vagy van-e arcuk egyáltalán? Amúgy milyen rondának kellene lenni egy zenekar tagjainak, hogy a tinik ne legyenek odáig??? Tóth Gabi azért van megvezetve, hogy ez nem fontos, mert ő látta őket, és tudja, hogy miért van beizgulva. Nem érti, hogy miért nem értjük? Ezt meg én nem értem, hogy mit nem ért. Szerintem a Shudras van abban a csodás helyzetben, hogy egy műsor alatt kétszer robbanthat(na). Egyszer villantottak ezzel a szokatlan bemutatkozással és azzal, hogy jó a zene, az előadás, az énekes visz mindent. Most kéne megint villantani a kiesés elkerülése érdekében. És ha ez nem történik meg, akkor lehet menni a balettba ugrálni, lehet pengetni maszkban (ugyanmár…ott már nem) egy garázsban saját kedvtelésre és a közeli haveroknak, és panaszkodni, hogy az underground után az x-faktor is kivetette magából őket. Vajon mi lehet az oka? Meg kéne komolyodni. Ugyan ki a bánatos isten akarna velük a haknikon fotózkodni? Minek? Mindig ugyanolyanok. Nincs arcuk. Fotoshop, aztán kalap. Lehet hogy jónak tűnt elsőre, de kifulladt. Amúgy sem értem: minden versenyzőnek levágják, befestik a haját, kabátban, dzsekiben, tüllben, tollban énekelnek(?), fogfehérítés, új dizájn, idétlen patacipők, ha akarja, ha nem, ha jól áll neki, ha nem. A Shudras meg így marad, ahogy odajött. Mert annyira jó?? Tényleg??? És mi történhet, ha nem veszik le a maszkot, vagy ha leveszik? Ha nem veszik le, szerintem szombaton kiesnek. Ha leveszik, lehet hogy akkor is. De lehet hogy nem.
Megnyerhetnék. De így biztosan nem fogják. Szerintem. Lehet valaki egyéniség, de a nézők igényeit ki kell szolgálni. Fekete öltöny, fekete ing, fekete nyakkendő, belőtt séró és mehet…. de lehet hogy már késő és túltolták ezt, aztán az is van, hogy nem értek a showbizniszhez és nincs is igazam.
Hajrá Andi!!!

fofofo 2014.12.02. 10:34:55

@hannamontanna: én a helyükben egyesével venném le a maszkot, az énekesét a legvégén.

hannamontanna 2014.12.02. 10:42:14

@fofofo: Arra már nem nagyon van idő..... Lehet ezt erőltetni, hogy Trapp kapitány, meg földlakók, meg mittudomén....... istenem. Ez egy tehetségkutató, az x-faktor, nem a Harry Potter. Istenem. Még értem is, hogy ők ehhez ragaszkodnak. Hát lehet, csak minek? Mit akarnak elérni vajon? De ezek szerint fontosabb az agymenésük, mint hogy "befutott" zenekar legyenek, vagy nyerjenek x milliót. Úgy elképzelem, hogy az adás előtt mi energia megy el erre a maszk tuningolásra, ahelyett, hogy felkészülnének a SZEREPLÉSRE.

schanc 2014.12.02. 11:53:15

Az idei széria első négy kiesőjével maximálisan egyet tudtam érteni, viszont az elmúlt hetekben kiesett Jota-Bella-BRicsi triót minden további nélkül kicserélném a Benji-Spoon-Shudras hármasra.

sosemvolt királylány 2014.12.02. 12:54:09

Ha Sudrák menedzser lennék, azt találnám ki, hogy csináljunk egy borongós hangulatú nótát, beültetném/állítanám őket vaksötétben, és csak pár másodpercre villantanám be néha az arcukat MASZK NÉLKÜL. Jut is, marad is. Én egyébként nagyon szeretem őket, maszkostól, mindenestől.

hannamontanna 2014.12.02. 14:14:28

@sosemvolt királylány: Jó ötlet.
Egyébként én is bírom őket, bár tény, hogy annyira nem zúzzák le a színpadot, hogy minden mindegy legyen és akár kockás pizsiben is lehetnének, mert azt sem vennénk észre a szuper produkció mellett. Még az is lehet, hogy a zenélésben is zavarja némelyiküket a maszk. Az alufóliás fejű gitáros pl. meg sem mer mozdulni, lehet hogy leesne a búra. Azt talán egyikük sem gondolja, hogy egy életutat így végig lehet zenélni. De lehet hogy nem ez motiválja őket, hanem egy jó buli, hogy végigvitték ezt a sztorit. Akkor meg viszont kár Borbély Ricsiért vagy Belláért. Nekik lehet hogy nem csak egy poénos sztori lett volna.

Peter_Cs · http://peter-cs.blog.hu/ 2014.12.02. 16:20:34

Ebben a körben Juli volt a legjobb előadásban, hangilag, a dalt újraértelmezve adta elő, kellő dinamikával és az ingblúz is nagyon jól állt neki.

isabel417 2014.12.04. 11:53:48

Én szeretem a sci-fit. És lehet, hogy gyerekkoromban túl sokat néztem Batmant, Robin Hood-ot és Zorrót, mert mindenkit szörnyen bírok, akinek álarca van. :) Szóval a Tha Shudras nekem bejön. Tudom, nem sokan vannak még az országban ilyen "lökettel". ;) Az elején nem nagyon fogott meg a zenéjük, sem túl jó, sem túl rossz... de kit érdekel, fő hogy űrlények. :D
Sokat fejlődtek az adások során. Egyre jobban dolgozzák fel a számokat, Trap kapitány tök jól énekel. Most már a zenéjük is tetszik. :)

Az jutott eszembe, minél tovább húzzák ki így, annál nagyobb szenzáció lesz, ha leveszik a maszkokat. De az X-faktor megengedné nekik, hogy ne az ő valamelyik adásuk alatt történjen ez, hanem valamikor később, amikor már csak hakniznak?
süti beállítások módosítása