Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Divide - Az ítélet ára 1x04 - Bocsáss meg ellenségeidnek, de nevüket ne feledd

2014. november 28. 14:00 - sixx

Screen Shot 2014-11-28 at 5.54.47.png

Pompás idézettel kezdődik a sorozat eddigi legerősebb epizódja, az, amit Spielberg kedvenc operatőre, Janusz Kamiński rendezett, és nem azért, hogy okoskodjak, de látszik minden percén, hogy a marsallbot vagy miafasz egy vizuális szempontból az átlagnál messze érzékenyebb ember kezében volt.

Terryvel nyitunk, aki annak ellenére, hogy egy szál ingben és pólóban tapossa a havat, rém boldog, mert Christine csak elintézte a bírónál, hogy az új bizonyíték fényében házi őrizetben lehessen. Ezzel az egyik részről nincs is gáz, mert az anyja úgy örül neki, mint VV Fanni egy csőcserének a sarki szoliban, másrészt viszont van, mert a faterja legszívesebben agyonverné egy telefonkönyvvel. Terryt ez egyelőre nem érdekli, mert a szülei házában a bíróság emberei várják, kap a bokájára nyomkövetőt, és még a tornácra sem mehet ki cigizni, csak engedéllyel. Ja, és havi 400 dollárba fog kerülni a nyomkövető, amit az apja nem fog kifizetni. Christine megnyugtatja, hogy elintézik a bíróval, hogy elhagyhassa a házat meghatározott időre és előre bejelentett helyekre menet, de Terryn látszik, hogy kurvaistenbasszameg. A kézfején van egy kellemes, lóherébe applikált horogkeresztet ábrázoló tetkó, amit kicsit szégyell, az apja viszont megvadul tőle, és nem akar egy légtérben sem tartózkodni vele.

Adam ügyésznek továbbra is szar napjai vannak, most például a neje hálóingben küldi el a faszba, mert annak idején, amikor még csak egy lyukban laktak, és egy szenesláda volt az asztaluk, megfogadták, hogy mindég, minden körülmények között mindent elmondanak egymásnak, mert volt egy tervük az egyetem utánra, és azt csak így lehetett tartani. És ennek a közepibe Adam most beleszart azzal, hogy bizonyítékot suvasztott el a fiók mélyére, mármint a Jaredről készült fotókat, mert a DNS-ről nem tehetett, azzal meg lett vezetve. A feleség idegbeteg, akkor meg pláne az lesz, amikor Adam elejti, hogy a faterja is tudott az egészről. Másnap felhívja az egyik haverját, hogy a DNS-vizsgálatot annak idején végző paliról mit lehet tudni? Hát azt, hogy 15 esetből 8-ban kiderült, hogy vagy hanyag, vagy korrupt, ezért kis híján bírósági ügy lett a dologból, de eltussolták, mert kurvanagy égés lett volna, és aláírta, hogy a büdös életbe’ nem végez vizsgálatot, cserébe nem ment sittre, hanem tanít, egyetemen. Szép, hadd tegyem hozzá nagyon gyorsan. Adamben a szar is vigyázzban áll a hír hallatán.

Screen Shot 2014-11-28 at 5.59.21.png

Közjáték 1: Billie, a megbízhatatlan és /vagy manipulált szemtanú levelet kap a munkahelyén, benne egy rakat levéllel, amiket Terry írt a sittről az ügyvédeknek, és amikben Billie legyilkolt nővéréről ír szépeket. A csaj totál kiakad.

Screen Shot 2014-11-28 at 6.06.59.png

Közjáték 2: Christine vizsgázik. Láthatóan ideges.

Terry elhagyhatja végre a házat, és megy is az ügyvédi irodába, menet közben fázik a keze és vesz egy pár kesztyűt, meg egy doboz cigit, ami ugye 11 dollár (2700 forint, baszki) és ezen kicsit csodálkozik. A kezén levő tetkó miatt a szatócs is lenézi, ez láthatóan zavarja. Az irodába menet eltéved, aminek Clark ügyvéd kurvára nem örül, mert a bíró sem fog, és legközelebb, ha a városban kolbászol, akkor rá fogják küldeni a rendőrséget. Terry ígéri, hogy nem fog előfordulni, és igen, Clark is baszogatja a tetkó miatt. Terry innen elmegy Maxine-hoz a kocsmába, ahol dolgozni fog majd, a nő tök kedvesen fogadja.

Screen Shot 2014-11-28 at 6.12.27.png

Közjáték 3: Christine faszija a rendőrségen Jared ügyének néz utána, de a főnöke lebassza, hogy erkölcsrendészeti nyomozóként nem kellene feszegetnie az ügyet, és ha még egyszer előfordul, akkor felfüggeszti az állásából. Hoppácsak.

Screen Shot 2014-11-28 at 6.14.10.png

Közjáték 4: Christine elkúrja a vizsgát.

Adam bemegy a faterhoz, és közli vele, hogy szar van a palacsintában, a második DNS-mintát annak idején eltussolták, és ezt így hogy. A fater erre csak annyit mond, hogy

kibaszott DNS,

majd közli a fiával, hogy ő meg a képet nem mutatta be a bíróságon, szóval egy-egy, és eleve, nem kellene ezeket a régi dolgokat bolygatni, Jared és Terry bűnös volt, sittre került, mindenki boldog. És ha a rendőrökkel akarna beszélni, felejtse el, mert kurvára nem fognak neki semmit mondani. Adam felbassza az agyát, apukám, nem érdekel, kinyomozom és kész. A fater nem az öröm két lábon járó szobra.

Screen Shot 2014-11-28 at 6.21.37.png

Terryéknél a vacsora elég szarul megy, az apja ugyanis nekimegy, és közli vele, hogy a nevét is meg kellett változtatnia, hogy melót kapjon, az anyját meg éppenhogycsak le nem köpik a közértben Terry miatt, és eleve, mi a fasz az a náci tetkó a kezén, és ugye, hogy tiltotta a fekacsajtól, ez let a vége a nagy kíváncsiságnak, hogy milyen egy néger pinát dugni. Ebből lesz egy kis verekedés, lökdösődés, bútorborogatás, Terryfater nyer. Terry meg felmegy a fürdőszobába, és ollóval esik a tetkónak, pedig 50 dollárért csinálnának belőle csikólahat simán.

Screen Shot 2014-11-28 at 6.26.36.png

Adam elmegy a DNS-technikushoz és tetemre hívja, hogyvót az a hamisítás-eltussolás, hö? Amaz tagad, de amikor Adam finoman jelzi neki, hogy ő már nem nagyon oszt-szoroz, és ha azok, akik a drótját rángatták, rájönnek, hogy feláldozható, akkor szarban lesz, na akkor megjegyzi, hogy nyugivan, ügyész úr. már tudnak róla, hogy maga a bilit rángatja két kézzel. Adam harcba száll, és a neje bátyjával beszél, nyomozz már nekem, te alkoholista exzsaru, mert velem nem állnak szóba a rendőrök, pedig kurvára kéne. Na, kiakad emiatt a felesége otthon, amikor elmondja neki? Ki hát. És összevesznek azon, hogy a neje a város egyik maffiavezérének az ügyvédje, de szigorúan csak a legális dolgait illetően? Össze hát.

Screen Shot 2014-11-28 at 6.45.48.png

Billie elmegy Terryhez a kocsmába, és visszaadja neki a leveleket, meg egy rajzot, amit a tesója csinált, és Terry felemlegetett a levelekben. És szomorkás a hangulata, még bocsánatot is kér Terrytől, hogy sittre juttatta. Terry mondja, ugyan, 12 év, ki számolta, spongyát rá. Este a kocsmában buli van, Christine is iszik, sőt, be is baszcsizik kicsinyég, azért, mert elbaszta a vizsgát, legalábbis szerinte, és ettől annyira bevadul, hogy Terryvel smárolna, de az elutasítja a közeledését hálistennek.

Screen Shot 2014-11-28 at 6.46.01.png

És a végére marad két slusszpoén: Adam apja egy behavazott mezőn találkozik azzal a maffiavezérrel, akinek a fia Terry szerint a másik gyilkos volt, Billie meg bevesz egy nagy halom gyógyszert, és öngyilkosságot kísérel meg - hogy aztén sikereset vagy nem, az majd a következő részből kiderül. Ennek a hogyvoltja holnap jön, hoppácsak.

Screen Shot 2014-11-28 at 6.49.34.png

Screen Shot 2014-11-28 at 6.46.20.png

A sorozat epizódjait itthon az AMC vetíti, csütörtök esténként.

Címkék: the divide
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Angelblue 2014.11.28. 21:54:21

"az anyja úgy örül neki, mint VV Fanni egy csőcserének a sarki szoliban, másrészt viszont van, mert a faterja legszívesebben agyonverné egy telefonkönyvvel" :D :D Ez tetszik, bár a holland hippie-s hasonlat a kedvencem ;).
Örülök a leírásaidnak, egyrészt, mert élvezetesek, másrészt mert a sorozat elejéről lemaradtam, és mivel itt mindenki kapcsolatban van mindenkivel, mint egy rendes szappanoperában, ezért ki kellett bogoznom a szálakat.
Technikai: Billie Adam Page (ügyész) felesége, a mikrofonfejűt Jennynek hívják. A rajzot pedig nem Jenny nővére/Terry csaja készítette, hanem Terry készítette a csajának az álmai otthonáról, amit a csaja kirakott a szobája falára, Jenny meg azzal adta vissza 12 évvel később, hogy "a nővére is így akarta volna" :).
süti beállítások módosítása