Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A SHIELD ügynökei 1x18 – Providence

2014. november 27. 16:00 - Smokey the bear

Na, kérem, az előző rész igencsak belefingott a nulláslisztbe, ha szabad ilyen póriasan, de igen frappánsan fogalmaznom. A HYDRA kijátszotta az ütőkártyáit, a SHIELD romokban, akárcsak Coulson kis csapata. Teljes a bizalmi válság, pedig még Ward aljas árulásáról nem is tudnak! A mai részt szokás szerint egy kicsit távolabbról indítjuk. Raina a börtönben papírvirágokat hajtogat békésen, amikor kintről csata zajaira lesz figyelmes. Nosza, hátra is dől menten kényelmesnek nem mondható priccsén, tudja, hogy nemsokára kiszabadítják. Jól meg is lepődik, amikor Ward toppan be az ajtón, hogy átadja a Látnok ajándékát, egy csini virágos rucit. Raina fejében fellövik a gyereknapi lufikat, majdnem elalél a meglepitől.

1_raina.jpg

A Tárcsán korántsem ilyen virágos a hangulat, ha tetszik érteni, hogy mondom. Coulson aggodalmasan bámulja a kivetítőt, amin az összes sokbetűs hírcsatorna adását egyszerre adják. Az amerikai kormány kicsit bepöccent a SHIELD-re, vizsgálat lesz. Skye jön az aggasztó hírrel, hogy a Tárcsával együtt összesen három megbízható SHIELD létesítmény maradt csak. Coulson agyában megborult valami, mert a kétségbeejtő hírek ellenére bizakodó: a csapat egyben van, majd ők rendet tesznek. Ajajj, lesz még itt sírás.

2_together.jpg

Ugrunk Kubára. Garrett itt rendezte be a főhadiszállását, egy borbélyszalon alagsorában. Ward meghozza Rainát, aki csak most tudja meg, kinek is dolgozott. A döbbenet látványosan kiül az arcára, hát még amikor azt is megtudja, hogy Garrett-nek nem parafenomenális képessége, csak magas szintű hozzáférése van. Az undor azonban hamarosan félelemmel keveredik az arcán, amikor a fodrászékkel a pincébe süllyesztik. Odalent egy egész pöpec labort hoztak össze a szorgos munkáskezek. Raina azért van itt, hogy megfejtse a GH325 titkát. A Skye-tól lenyúlt merevlemez lesz a kiindulópont a munkájához.

3_welcome.jpg

A Buszon is nagyban folyik a munka. Coulson parancsára az előző részben felrobbantott rámpát meg kell javítani a nap végére. Fitz jó katona, serényen, ámbár nem igazán munkabiztosan dolgozik. Simmons lázad, a SHIELD-et terrorista szervezetté nyilvánították, illegalitásban pedig nincsenek parancsok, csak kérések. Kezd gyanús lenni, hogy ilyen logikával hogyan szerzett diplomát. A rámpa a rossz földelés miatt zárlatos lesz, amit Trip, Simmonshoz hasonlóan szóvá is tesz. Fitz morog, nem tetszik neki ez a nagy egyetértés. A vezérlőbe befut egy jó és egy rossz hír. Az előbbit Skye szállítja: a Kockát is visszafoglalták, a HYDRA mentes létesítmények száma ezzel négyre nőtt. A rossz hírt az amerikai légierő ezredese, a rajzfilmfigurához illő bajusszal rendelkező Glenn Talbot ezredes közli, aki mellesleg ugyanaz, aki szerencsétlen Bruce Banner alias Hulk életét is megkeserítette. A hadsereg vezetése sem bízik a SHIELD megmaradt embereiben, ezért Talbot vezetésével egy csapatot küldenek a Tárcsára, hogy mindenkit kikérdezzenek. Coulson bólogat, persze, hogyne, jöjjenek csak; ám amikor az adásnak vége, kiadja a parancsot az Odüsszeia protokollra. Elhúznak a picsába innen, még nem késő.

4_talbott.jpg

A Busz indulásra kész. Coulson távozásra szólítja fel Triplett ügynököt, aki ezt kicsit zokon veszi. Ward helyett lehetne ő a specialista a csapatban, a hűsége miatt meg ne aggódjanak, Garett őt is becsapta. (Nahiszen, mondta ezt már más is, ugye Ward?) Simmons meglepően harcias, hiába próbálja félreállítani Coulson, mondván, hogy az ő szinonima szótárában a SHIELD és a demokrácia nem szerepel egy bejegyzésben, a csaj kiáll Tripért. Az ügynök Simmons felelősségére a gépen maradhat. Fitz meg csak nyel egy nagyot a háttérben, és csak azért nem bassza hozzá Triplett-hez a kezében tartott dobozt, mert mégis csak egy angol skót gentleman. Vagy csak szimplán ilyen mulya.

5_fitz.jpg

Ellenőrzés: az élelmiszer- és gyógyszerkészlet véges, ahogy a kerozin is. Az üzemanyagcső ráadásul szivárog is. A gépet nem tudják álcázni, ezért csak úgy kerülhetik ki a radarokat, hogy minél tovább a levegőben maradnak. Na, azzal lesznek gondok. Skye az egyetlen, aki egy jóhírféleséggel tud előállni: központi hálózat nincs, de van internet! Nem tudom emlékszik-e valaki a Pénznyelő c. mozira? Abban van egy jelenet, amikor a frissen megvett házban minden szarrá megy, Tom Hanks pedig ott áll a romokon, és hisztérikus röhögőgörcsöt kap. Na, ez jutott eszembe, amikor az előbbi hír hallatán Coulson felkiált: „Hurrá! Van net! Úgy látszik, nagyon leadtam az igényeimet.” Azzal a lendülettel kiadja a parancsot Skye-nak, hogy törölje a személyes aktájukat, és gyűjtse be a jelvényeket is, nem nagyon fogják azokat lobogtatni a közeljövőben. Skye kiakad, akkor már nem a SHIELD, hanem a semmi ügynökei lesznek. Coulson, az ember, aki szó szerint az életét áldozta a szervezetért, olyan elkeseredett fejet vág, hogy komolyan megsajnáltam.

6_coulson.jpg

Skye felhívja Wardot, hogy megtudja jól van-e? A Kölyökképű szemrebbenés nélkül hazudik neki, amin igazából csak mi lepődünk meg, hiszen a történet szerint az eddigi 17 részben folyamatosan ezt tette, csak nem tudtunk róla. Azzal altatja el a lány gyanúját, hogy Hand parancsára hosszabb úton mennek a Hűtőbe. Skye gyanútlanul kifecsegi neki, hogy elhagyták a Tárcsát, és törölte a férfi személyes aktáját, mostantól bárki lehet. Ja, és ha újra összefutnak, megihatnának valamit! Ward nyugtázza dolgot, majd leteszik a telefont. Garrett megdicséri védencét, hogy milyen jól játssza szerepét. Ward kicsit hőbörög, hogy milyen nehéz is volt a meló, és Skye lelövése nem volt benne a pakliban. Szegény, majd ha lesz időnk, megsajnáljuk. Garrett figyelmezteti, hogy jobb, ha a feladatára koncentrál. Ha már itt tartunk, Rainának kiosztják a munkát, és ők is a tettek mezejére lépnek: irány a Hűtő.

7_to the fridge.jpg

A Busz céltalanul halad, a radarokat kikerülve szinte az óceán felszínét súrolva. Skye jön Coulson irodájába; begyűjtötte a jelvényeket. Coulson hozzácsapja a sajátját is. Amikor berakja őket a széfbe, a lány észreveszi, hogy a főnök plecsinje furcsán világít. Egy számsor fénylik rajta, amiről kiderül, hogy koordinátákat rejt, amik a kanadai vadon közepére mutatnak. Coulson felvidul, ez csak Fury csele lehet, oda kell menniük. A csapat maga a megtestesült Vágó István, szerintük ez átverés. Coulson elszánt, akinek nem tetszik, az fogjon egy ejtőernyőt, aztán isten vele!

8_coordinates.jpg

A szokásos belassulós rész következik. Garrett-ről kiderül, hogy a beosztottjaival ellentétben nem nagy híve a HYDRÁ-nak. Miközben ő fegyver ellenőrzést tart Raina és Ward beszédbe elegyedik. A nő azért nagyon csalódott, mert szeretett volna kérdezni valami személyeset a Látnoktól. Képességek híján azonban Garrett nem ér semmit. Ha már itt tartanak, akkor a nő Ward ügyeskedésére tereli a szót, hogy nyerte meg Coulson csapatának bizalmát? A beépülés alapszabálya –tudjuk meg Wardtól-, hogy önzetlenül segítséget kell nyújtani. Ezért ugrott ki annak idején Simons után. May gyanakodott, ezért elcsábította. Simán ment, mert ő mindenkinek az esete. Könyörgöm, vágja valaki pofán. Akkora, mint egy ház, könnyű lesz eltalálni! Skye volt az ismeretlen változó, de mint kiképzője, simán a bizalmába férkőzött. És ott volt ugye Coulson, akit azzal vett le a lábáról, hogy azt hajtogatta, ő nem csapatjátékos, mindent egyedül old meg, nem kell mellé senki. „Olyan ember voltam, akin Coulson segíthetett. Tele volt velük a gép.” Ward nem egy atomfizikus, de ez szerintem betalált. Már csak egy kérdés maradt: Coulson jó ember, nem tartozik neki valamivel? De- mondja Ward-, de Garrett-nek mindennel.

9_soo good.jpg

Az előbb említett jó ember meglehetősen fanatikusan viselkedik az utóbbi időben, ez kicsit kikezdi a csapatot is. May lép elsőnek, felkeresi Coulsont az irodájában, és felszólítja, hogy adja át a fegyverét. Coulsonról arcáról süt a gyűlölet. Hej, azok a régi szép idők, amikor ezek ketten a thai chi edzés közben emberi hangon beszélgettek (értsd Coulson beszélt, May pedig csak sokat mondóan nézett)! May csavar egyet a feltámadás sztorin: a TAHITI projektnek volt egy titkos felelőse is, aki az egész program mögött állt. Csak Fury tudja, hogy ki volt az, ő meg halott, szóval akár a HYDRA is lehetett. Ez a Fury utáni futkorászás lehet annak a jele, hogy elment a józan esze. Coulson ezen a ponton besokall, és kizavarja a nőt az irodájából. Odalent is megy a szájtépés. Triplett sem bízik Coulson ép elméjében: minden széthullott, nem most kell vakon hinni-mondja, és ebben a meggyőződésében Simmons is mellé áll. Fitz az ellenpólus, aki mélyen Simmons szemébe néz, és csak annyit felel, hogy valóban nem, most amellé kell állni, akiben hiszünk. Fitz-nek határozottan jót tett a múltkori sírás, úgy látszik, kieresztette a feszkót, és tököket növesztett. Simmons is csak pislog utána.

10_believe.jpg

Garrett és Ward csellel bejut a Hűtőbe. A kapuőröket iktatják, a többieket elgázosítják. A cél a fegyverraktár, ugyanis a SHIELD a Csúzli programot csak elterelésnek használja, valójában semmit nem lőnek ki az űrbe, hanem megtartják maguknak. Ez most visszaüt, a bazi nagy raktárban Garrett elsőre kiszúrja a fegyvert, amit a csapat a második részben egy dél-amerikai piramisban talált. Be is izzítják, rövid úton szabadon engedik az összes fogvatartottat. Mielőtt lelépnének, még egy fontos elintéznivalójuk van. A 0-8-4 segítségével utat törek a titkos legalsó szintre, ahol Gravitont őrzik.

11_in.jpg

A Busz leszáll a vadon közepén. Kint farkasordító hideg, a csapat eszkimónak öltözött. Coulson vázolja a helyzetet: hét és nyolc. Ennyi mérföld választja el őket a titkos létesítménytől, illetve ennyi idejük van, amíg egy NATO műhold felfedezi az ittlétüket. Tisztában van azzal, hogy megremegett a belé vetett bizalom, de ő tudja, mit csinál, aki akarja, kövesse. Szép beszéd, de a vadon közepén nem nagyon van más választás, mint előre, lévén, hogy a Busz tankja, kb. üres. Elindul a kalandtúra, a nagy hidegben lefagy a tökük (már akinek, ugye), és ráadásul az elektronikus kütyük sem találják jelét az életnek. Simmons és Fitz végre tisztáznak ezt-azt. A fiú elmondja, hogy szeretne hinni abban, hogy Coulson tudja, mit csinál. Jemma megnyugtatja, hogy ők legalább itt vannak egymásnak. Fitz fellelkesül, örül ennek, és nem akarja, hogy megváltozzanak a dolgok. Simmons kiábrándítja, az a vonat már elment. Fitz, barátom, ideje lesz neked és a fura akcentusodnak új nő után nézni. May és Skye is elemez. Melinda felfedi aggodalmát a lánynak, szerinte ez a Fury vadászat a nagy büdös semmi közepén pont az a fura viselkedés, aminek a megfigyelésére és jelentésére megbízást kapott az igazgatótól. Skye szerint nem olyan bonyolult az ügy: Coulsonnak széthullott az élete, még jó, hogy belekapaszkodik az utolsó szalmaszálba is. A lenti galeszba találtok pár képet a kincskeresőkről, külön felhívnám a figyelmet a pandamacinak öltöztetett Mayre.

A csapat elér a koordináták által jelzett helyre, de ott nincs semmi. Coulson felfedi a csonttá fagyott csapatnak, hogy tizenkilencre lapot húzott: nincs már idejük visszamenni a gépre, mielőtt a műhold észreveszi őket, de ha fel is szállnának időben, a kifogyóban lévő tank miatt úgysem jutnának messzire. Lázadás, szidalmazás helyett csend a válasz, ami talán az előbbinél is ijesztőbb. Coulson nagymonológba kezd: KELL itt lennie valaminek, a HYDRA működik odakint, valakinek tenni kell valamit, az nem lehet, hogy ők a semmiért jöttek ide. Ránéz a jelvényére és SÍR. A többiek némán figyelik a csendes őrületet. Coulson magához tér, elnézést kér a csapattól, és elhajítja a jelvényét. Ekkor egy gépágyú bukkan elő egy hóbucka mögül és lőni kezd rá. Na, csak van itt valami!

A csapat fedezékbe vonul. Amikor a puskaropogás abbamarad, Coulson előbújik, és illedelmesen bemutatkozik a váratlanul megszólaló fegyveresnek. Már várták az érkezését- hangzik a felelet-, fáradjanak beljebb! Egy szikla kettényílik, és voilá, odabent egy egész titkos bázis van, a Busznak is elegendő hangárral. A helyi lakáj Eric Koenig ügynök, aki csak Coulsont fogadja tárt karokkal, a többieknek alapos átvizsgálást helyez kilátásba. A hely Fury egyik titkos bázisa, amit Koenig Providence-nek nevezett el, mert csak. Tájékoztatja a csapatot, hogy Fury halott, és a Hűtő elesett, majd elvonul Coulsonnal beszélgetni. A szószátyár Koenigről megtudjuk még, hogy a New York-i csata óta van itt, de nem unatkozik, mert sokat olvas, és Call of Duty-t játszik orrba-szájba on-line a tesójával. Ö, hát, izé, köszönjük, ezt a sok fontos infót. A négyszemközti megbeszélésnek azonban nem ez a lényege, hanem az, hogy elmondja Coulsonnak, amit mi már az Amerika kapitány 2 óta tudunk: Fury életben van. Teljes napfogyatkozás protokoll, senki sem tudhatja.

14_koenig.jpg

Na, ez nem fog menni. Garrették hazatérnek a zsákmánnyal. Raina fogadja őket a hírrel, hogy baj van, nem férnek hozzá a merevlemez tartalmához, azt csak Skye tudja megnyitni. Ward mehet megint beépülni. Amilyen kibaszott mázlista Skye pont felhívja, mert aggódik miatta a Hűtőben történt események miatt. Megadja a koordinátákat. Garrett kicsit aggódik, hogy fogadott fiacskája a Skye iránti érzelmei miatt nem tud majd a feladatára koncentrálni. Mindenkinek van gyenge pontja- mondja az ex-Látnok, és mintegy azt megerősítendő, hogy bizony neki is van olyan, egy pillanatra látunk egy oldalára tapasztott fém biszbaszt. 24 órát ad Wardnak, hogy kiszedje Skye-ból az infót. Ha ez nem megy, akkor meg kell ölnie a csapatot, és a búvóhelyükre kell hoznia a lányt. Hogy az álcája hihető legyen, Garett jól összeveri. Ward bejut a titkos bázisra. Skye fogadja nagy örömködve. Mondom én, lesz még itt nagy sírás-rívás.

Utolsó utáni jelent. Havanna, Garrett főhadiszállása. Régi barátunk, Ian Quinn érkezik feldúltan. A legnagyobb problémája, hogy a börtönben nem adtak neki villát a fasírthoz. First world problem, de tényleg. Garrett-nek is beolvas, aki már bánja, hogy annak idején nem tépte ki az üzletember nyelvét. Hogy jobb kedvre derítse Quinn-t, és a jövőbeli együttműködést elősegítse ad neki egy kis meglepit: a gravitóniumot. Köszi Ward, te rohadék!

4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2014.11.27. 17:03:28

Huh, ez is nagyon kemény rész volt. Ward egy rohadék, Garrett pedig egy lelkiismeretlen szemétláda. Az tetszett, hogy Raina mennyire csalódott volt, mert ő valóban egy parafenoménra számított.
Coulson nagyszerű volt, szépen felépült, ahogy lassan az őrület határára kerül.

A borbélyüzlet alá épített SHIELD (most Hydra) központ egyértelmű utalás a képregényekre, Fury ott is egy rakás ilyen borbélyüzlet boldog tulajdonosa volt. :)

Arkhia 2014.11.27. 23:31:10

Két hv egy nap alatt! :) Boldogság. Mindkettőre itt reagálok akkor már. :D

Hiába láttam a filmet, és tudtam hogy Fury él, azért mikor megmondták nekik May telefonján, az odavágott. Mayt kifejezetten sajnáltam, hülye egy helyzet ez, és az a nem barát, de szövetséges nagyon fájhatott, pláne, hogy mióta lehetnek barátok. De azért a bizalmi válság jeleneteit nagyon élveztem. :)

Coulson meg szegény... Szépen széthullott körülötte itt minden. A csapat is ahogy álltak ott, ilyenkor nem nagyon lehet mit mondani.

RIP Victoria Hand, kár érte, minden szabályszerű mániájával együtt nagyon ott volt, a bizalom-tesztje meg különösen tetszett. :D És milyen jó volt a haja!

Raina amilyen dilis, annyira bírom, valami előttem is ismeretlen okból. :D Kíváncsi vagyok, honnan ered ez a virágmánia.

És hát Ward meg Garrett... Lassú tűzön, mindkettőt.

Amúgy tudja valaki, akkor mi van Sitwell-el? Mert elvileg Hydra, de valaki azt mondja nem az, én meg összezavarodtam...

Is 2014.11.28. 09:31:11

@Arkhia: Ha láttad az AK 2-t, akkor tudhatod, hova húz és mi történt vele.
Igen, a bizalom-teszt valóban király volt.
Olyan jól volt felépítve ez az egész ki-kivel van, hogy néha már tényleg én is elhittem, hogy Hand Hydra. Sajnáltam én is nagyon, sokkolt a végén a jelenet.

enzo23 2014.11.29. 00:23:06

Zseniális volt a 16-17, ez se volt rossz...de a következő is az egyik legemlékezetesebb :)
süti beállítások módosítása