Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A SHIELD ügynökei 1x17 – Turn, Turn, Turn

2014. november 27. 15:00 - Smokey the bear

Patthelyzet a Buszon. Túl sok a csőre töltött fegyver és a megválaszolatlan kérdés. Ebben a feszült pillanatban képesek azzal nyitni, hogy Garrett lágy zene hangjai mellett repül a gépén valahova. Hogy ne tépjük ki csomókban az összes hajunkat, szerencsére az idill nem tart sokáig: SHIELD drónok veszik üldözőbe a gépet. Remek egy szervezet lehet az, ahol előbb lőnek, és még aztán sem kérdeznek. Vissza a Buszra. May eldobja a fegyvert, és próbálja Coulsont és a kissé hisztériás Fitzet lenyugtatni. A főnöknek esze ágában sincs megnyugodni, magából kikelve ordítozik a nővel: kivel beszélgetsz titokban, hova megy a gép, mondjad meg, mert széjjellőlek, azanyádúristenit! Skye –szintén fegyverrel a kézben- bizonyul a leghiggadtabbnak, és kiszedi Mayből, hogy a Tárcsáról simán át tudják venni az irányítást a gép felett. Coulson számára ez most a legkisebb probléma, egyfolytában azon rugózik, ki van a titkos vonal végén. Fury –mondja nemes egyszerűséggel May, de többet nem mondhat, mert „parancsot teljesít”. Coulson erre majdnem agyonlövi, ott helyben.

2_who is the boss.jpg

Az üvöltözés tovább folytatódik, de most May veszi át az irányítást. Az oké, hogy ő besúgott, de Fitznek mire kellett a titkos vonal, hm? Fitz terel, de nincs szerencséje, mert Coulson egyből ugrik a témára. Mi a fene olyan titkos? Azt mondja meg maga!- szájal vissza Fitz hozva ezzel az eddigi legjobb párbeszédet a sorozatban. A tudósfiúnak a töke tele van, hogy Coulson Skye-jal susmorog a GH325-ről, ők meg le vannak tiltva a szerről. Jemma azért ment a Tárcsára, hogy más tudósokkal is beszéljen róla. Erre már May is aggódni kezd. Coulsonban a vészcsengő lenyomja a reset gombot, és visszavált emberi hangerőre (May-jel szemben azért még nem). Kinyittatja a laborajtót Fitz-cel, Skye-t elküldi a nyomok után kutatni a SHIELD rádiós hullámhosszán.

3_you tell me.jpg

Simmons a Tárcsán a szer után nyomoz. A laborjába Triplett nyomul be, és érdeklődik a lány dolgai felől. Jemma nem túl jó színész (mint ahogy az őt játszó Elizabeth Henstridge sem, de ez most mellékes), ezért Triplett simán kitalálja, miben ügyködik. A lány elmondja, hogy a SHIELD Akadémia igazgatójával Weaver ügynökkel akarja megosztani az infót. Triplett úgy dönt, hogy segít neki, és szerez egy titkos vonalat.

4_triplett helps.jpg

A SHIELD rádión csak zaj hallható. Valami kódolt üzenet lesz, Skye dolgozik rajta. Ebben a feszült pillanatban jelentkezik be Garrett, akit még mindig a drónok üldöznek. Segítség kéne, de Coulson úgy nem tud haladni, hogy közben folyamatosan Mayt tartja sakkban. A főnök rövidre zárja az ügyet, és lelövi a nőt! Fitz és Syke sokkot kap. Azt hiszem, én is. Szerencsére a főnök időközben jegelőre cserélte az éles fegyvert. Mayből „alvó ügynök” lesz, a szó mindenféle értelmében. A fiúk becipelik Wardhoz a kihallgatóba. Fitz átszereli a Busz rendszereit, hogy legalább a fegyverekhez hozzáférjenek. Egy-két ügyes manőver, és a drónok iktatva. Odalent Victoria Hand elemzi az eseményeket: nem sikerült kilőniük Garettet, de így, hogy ő is a Buszon van, legalább egyszerre elintézhetnek mindenkit. Hurrá! Az emberei hezitálnak. Hand ügynök figyelmezteti őket, hogy minden megváltozott, mióta a kódolt üzenet kiment (ők küldték?), hűséget fogadtak egymásnak, és aki meginog, az meghal. Na, ez a nő sem szarral gurigázik.

Garrett a fedélzeten, értetlenkedik egy sort, mire Coulson felvilágosítja, hogy gáz van, lőnek rájuk, és még csak azt sem tudják, hova tartanak. Garrett felismerte az útvonalat, a célállomás igencsak a Tárcsa lesz. Akkor tuti, hogy Victoria Hand a Látnok, vonja le a következtetést Coulson. Garrett kételkedik, nem olyan típus ez a nő, és ennyi idő után miért most játszaná ki a lapjait? Válaszként Skye megfejti az üzenetet: „Kilépünk a sötétből a fényre. HYDRA.” Most kezd el csak igazán érdekes lenni. Összeül (inkább áll) a válságstáb: a helyzet elég gáz, egyenesen a Hydra- fészekbe tartanak, mihez kezdjenek? Garrett kiugrana a gépből (ejtőernyővel), Coulson harcolna (nagyon a szívéhez nőtt a repülő), Fitz is maradna a Buszon, mert Simmons a Tárcsán van, meg kell menteni. Garrett-nek csak ekkor jut eszébe, hogy az embere, Triplett is ott van. Nem lát sok esélyt a túlélésre, de Coulson csapatával tart a harcba. Előtte még javasolja, hogy engedjék szabadon Wardot, mert mindenkire szükségük lesz.

8_hydra.jpg

A Tárcsán közben megy a mozgolódás, SHIELD ügynökök vezetnek el bilincsben SHIELD-ügynököket. Ki a Hydrás? Hand ügynök tényleg átállt volna? Nem egyértelmű, mindenesetre az embereit Simmons és Triplett után küldi. A páros a laborban rejtőzik, és az Akadémiát hívják a titkos vonalon. Össze is jön a hívás, de valami nagy baj van, mert Weaver nagyon sietősen csak annyit tud mondani, hogy a HYDRA átvette a hatalmat az intézményben. Kéri, hogy rejtőzzenek el, és ne bízzanak senkiben, aztán egy nagy villanás kíséretében megszűnik a holoadás. Triplett Simmons megdöbbenésére magukra zárja az ajtót. Basszus, ő is a HYDRA embere? Trip kikéri magának, ő nem olyan, és ő legalább nem egy holtából feltámadt zombi robotnak dolgozik (haha). Azzal átadja a bicskáját Simmonsnak. Ha a lány rátámad vele, akkor tudni fogja, hogy nem bízik benne. Jó, hogy van valaki, aki nem vesztette el a humorérzékét. Most pedig lapuljanak, és Jemma igyekezzen kapcsolatba lépni a társaival!

May magához tér, és bilincsekkel valamint Ward szemrehányásaival ébred. A Kölyökképű jól beolvas neki, hogy tudta ilyen fapofával átverni a társait? May megint a „parancsot teljesítek” dumával jön, és tromfol, Wardnak se legyen olyan nagy a mellénye, mert hidegvérrel lelőtt egy embert, és ráadásul nem is azt, akit kellett volna. Tanulság? Érzelem sucks. Coulson érkezik a kihallgatóba, ébresztő, fel, megérkeztünk a Tárcsára. Mayt a pilótafülkébe rángatja, most hívjad Fury haverodat, vagy mehetsz ki elsőre a golyózáporba! A vonal másik végén egy operátor jelentkezik: Fury halott. Nabazdmeg! Ebben a pillanatban a Tárcsa emberei (az isten tudja melyik oldalnak engedelmeskedve) tüzet nyitnak a gépre. Melindát meglövik a karján. Miközben Coulson cseppet sem gyengéden ellátja a sebet, a nő bevallja neki, hogy Fury azért küldte a csapatba, hogy figyelje a főnök fizikai és mentális állapotát, és szóljon, ha gáz van. Coulson alól kicsúszik a sámli, nem érti, hogy árulhatta el a nő, amikor még második esélyt is adott neki azzal, hogy beválogatta a csapatába. May megadja neki a kegyelemdöfést: Ő választotta a csapatot, és nem fordítva. Kielemezte, kire van szükség Coulson megfigyelésére és kordában tartásásra, és ennek alapján összeállított egy listát Fury-nek, azt, ami alapján Coulson „válogatott”. Az elv egyszerű volt: kell egy, aki rendbe hozza a testét, egy másik, aki átprogramozza az agyát, és egy specialista, aki szükség esetén megöli. Mayt Fury kérte meg, hogy épüljön be. Ő pedig elvállalta, de természetesen csak azért, mert sokat jelent neki Coulson.

A főnök hiszi is, meg nem is (inkább az utóbbi), amit May mond, de nem sok idő van töprengeni, mert odakint elül a géppuskaropogás. Ward jön ezt jelenteni, meg azt is, hogy elővigyázatosságból megkérte Skye-t, hogy mentse fel az eddig küldetéseik során összegyűjtött összes titkos anyagot egy merevlemezre, és aztán törölje az összes adatbázist a gépen, nehogy a HYDRA kezébe jusson. A terv az egyébként, hogy nem várják meg a Tárcsa taktikai egységét, hanem kitörnek, mint Zrínyi. Pár percell később a Tárcsa emberei berobbantják a raktér ajtaját, és elözönlik a gépet. Fitz hagyott nekik egy kis robbanótöltetet az útban, hogy megnehezítse a dolgukat. A katonák nem találnak senkit a Buszon, mert a csapat Fitz egérlyuk nevű találmánya segítségével szó szerint megfúrta a gép alját, és azon keresztül távozott. (Gyanítom, hogy ugyanezt az eszközt használta Fury is az Amerika Kapitány: A tél katonája c. moziban.) Skye átadja a lemezt Wardnak, vigyázzon rá inkább a Kölyökképű, mert őt még nem képezték ki vallatás ellen. Coulson Simmons keresésére küldi az embereit, ez szül egy kis nézeteltérést közte, és Garrett között, aki először Hand ügynököt likvidálná. Végül Coulson terve győz. May is velük van, de továbbra is bilincsben. Ward meg szabadon? Hol itt az igazság, kérdem én?

15_HD.jpg

Simmonsék fogságba estek. Hand ügynök jön hozzájuk, és üzletet ajánl: álljanak át ők IS a HYDRÁ-hoz, és megtarthatják nyomorult kis életüket, ha nem, itt helyben agyonlöveti mindkettőjüket. Simmons és Trip egy sokatmondó pillantást vált egymással, majd a férfi elkapja Hand egyik emberét. Jó válasz – jön az elismerés Victoriától, aki természetesen nem HDYRA ügynök, csak tesztelni akarta a hűségüket. Harcolnak a betolakodók ellen, és közben figyelik, az alsó szinteken elhelyezett lehallgatókat, hogy újabb árulókat találjanak. Ja, és Simmons ne nagyon örüljön, mert kis haverja Coulson is az. Victoria and co. a vezérlőbe vonul, és a nő kiadja a parancsot Coulsonék likvidálására. Simmons úgy ugrik neki, mint egyszeri kormánypárti képviselő az ideiglenes amerikai ügyvivőnek: csak infókat csepegtetsz, bizonyíték meg nuku? Hand Blake ügynöktől kapta a fülest, hogy Coulson átállhatott (mégis miből gondolta ezt?), és most az egyik fogdmegjével felsoroltatja Coulson „bűntetteit”, amik között olyan nevetségesek szerepelnek, mint nemzetközi jogszabályok megszegése, meg parancsmegtagadás. Tyrion-szindróma, mi?

16_sins.jpg

Túl izgalmas ez a rész, kell egy kis figyelemelterelés, nyáladzás, kinek hogy tetszik. Ward és Skye meglapul egy raktárban. Tökéletes az időzítés egy kis romantikára, nem? Ward kölcsönkéri Skye jegelőjét, hogy azzal tisztítsa meg az utat a Vezérlőig. Természetesen egyedül, mert ő ekkora király. Lehet, hogy belehal (ugyan, nincs nekünk akkora szerencsénk), de meg is érdemli, mert lelőtt egy ártatlan embert. Persze ezt is csak azért, hogy Skye-t megvédje a jövőbeli, képzelt bántalmaktól. A lány meghatódik. Ward tovább nyomul. Ha kijutnak élve, megihatnának egy kávét. Amikor a beserker küldetésen voltak Dublinban, azért nem akart Skye-hoz közeledni, mert külön akarta választani a dolgokat. Ja, mert a May-jel is milyen jól ment- célozgat Skye. Ja, az csak szex volt, de Skye MÁS, vele BESZÉLGETNI (is) akart. Skye állítsd meg a nyál áradását, tégy egy szívességet, és lődd le, most! A biztonság kedvéért Ward még önostoroz egy kicsit, mire a lány elkapja a karját, és lenyom neki egy csókot, ha a Kölyökképű fel találná dobni a talpát, akkor úgyis mindegy alapon. Ward kimegy bunyózni, látszólag lenyomják, de végül mégis győz. Hurrá, szabad az út a vezérlőbe.

17_kiss.jpg

Odalent a korábban cselesen elfoglalt kisvezérlőben tanácskozik a csapat megmaradt fele. Az örök kérdés, a Simmonsért kéne menni, vagy Handért a téma ismét. Coulson békés megoldásra törekszik, beszéljenek Victoriával, és csak utána lőjenek, de akkor is csak a jegelővel. Garrett kiakad, nehogymá’, megölte három emberemet, és kis híján engem is, lőjük le a picsába, aztán kalap! A fickó egyre jobban belelovalja magát a Látnok gazságainak felsorolásába, Skye gyomronlövetése, Mike Peterson felgyújtása, Coulson megkínzása, azzal a géppel, amivel a virágos ruhás nőt is agymosta. Hoppá, Coulson ezt senkinek sem mondta el! Garrett még hadovál, de a főnök fejében végre összeáll a kép. Nem véletlen, hogy Garrett pont akkor tűnt fel, amikor Quinn-t elfogták. A cél az volt, hogy elvezesse a Látnokot a csodaszerhez, és ő gyanútlanul meg is tette. Garrett a Látnok! Ekkor a Tárcsa katonái törik rájuk az ajtót. Coulson Garrett-re uszítaná őket, de az az áruló Sitwell-re hivatkozva aktiválja a beépült Hydra ügynököket. Coulsonék elfogva.

18_C knows.jpg

Garrett színt vall. A HYDRA a legmagasabb beosztásúakat szervezte be a SHIELD-en belül, őt is, és csak a jelre várt, hogy felfedje magát. Nyilván Fury rájött az árulásra, ezért kellett éppen most „előlépniük a sötétből”. Lám a félszemű igazgató halott, ő meg éli világát. Ha akarnak, még átállhatnak. Inkább a halál- vágja rá Coulson. Úgy legyen!- jön a felelet Garettől. May szintén követheti hőn szeretett főnökét a másvilágra. Már csak Fitz a kérdés, tudósokra a HYDRÁ-nak is szüksége van, vagy önként, vagy megkínozva. Fitz összetört, sír, de ő sem áll át. Garrett kiadja rájuk a tűzparancsot. Ebben a pillanatban robban Syke bombája a másik vezérlőnél. Elmegy az áram, verekedés kezdődik. Mayről időközben lekerült a bilincs, még szerencse, mert így kedvére irthatja az ellent. Fitz egy asztal alatt lapul, de amikor Maynek szüksége van rá, összeszedi a bátorságát, és beleereszt egy tárat a nő támadójába. Garrett és Coulson egymást üti-veri. A főnök vesztésre áll, de Fitztől kap egy fegyvert, amivel szó szerint lerobbantja magáról Garettet. Ekkorra Hand csapata is megérkezik. A kisvezérlő is be volt poloskázva, mindent hallottak. Simmons Fitz nyakába ugrik. Zárómontázsban Garettet elvezetik. Triplett zenei aláfestésre anyázik. Ward pedig csak most értesül a fejleményekről.

A vezérlőbe visszatérve Hand összefoglal. A Triskelion és vele együtt a SHIELD elesett. Amerika Kapitány tönkretette a helicarriereket, aztán eltűnt szem előtt (utalás a mozi eseményeire). Fury halott, legalábbis mindenki így tudja. A HYDRA átvette az uralmat a kelet-afrikai központ és a Faház felett, bármi legyen is az. A Hűtő még a SHIELD kezén van. Hand ügynök odamegy, hogy ez így is maradjon. Ward is vele tart, mert szeretné látni, ahogy kiképzője rács mögé kerül. Hand beleegyezik, viszi magával. Búcsúzóul –lehet, hogy jelenleg ők a legmagasabb rangú SHIELD hivatalnokok, és az egyetlenek- összetegeződnek Coulsonnal. A csapat többi tagja visszamegy a Buszra helyreállítani a károkat. May is marad, mert ugyan Coulson nem tartja többé a barátjának, de még a szövetségese, és ez még jól jöhet. Ezt Coulson mondja, aki már nem akar mást, csak túlélni.

Még egy rövid, de annál jelentőségteljesebb jelenet van hátra. Úton a Hűtő felé. Garrett magához képest eléggé csendes. Hand ezt észre is veszi, és magához ragadj a szót. Talán mélyebbre kéne temetni a gazembert, mint a Hűtő egy sötét cellája? Azzal Wardhoz fordul: egyszer már lelőtte a Látnokot, nem akar most végezni az igazival? Ward szemez egy kicsit Garrettel, csőre tölti a fegyverét, és válaszul lelövi az őröket, majd Hand ügynököt. A ROHADÉK! Garrett nyelve rögtön megered, és az út hátralevő részét sztorizással tölti, Ward pedig bánatos szemekkel bámulja Hand hulláját. Hát igen, innen aztán kurvára nincs visszaút! A képernyőn pedig a szokásos SHIELD logo helyett a HYDRA koponyás jelvénye villan fel, tökéletesen lezárva ezt a remek kis epizódot.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2014.11.27. 17:01:10

Na, és innentől lett ez a sorozat igazán az, aminek szerettem volna. Átverések, dupla átverések, ki-kivel van kérdésfelvetések sokasága: remek volt!
May és Coulson összecsapása nagyszerű volt, a végén Ward árulása teljesen odavert. Kár, hogy ilyen későn csaptak csak a lecsóba, de jó, hogy legalább belecsaptak. És nagyon tetszik, hogy egységes mozgóképes univerzumot építenek.
süti beállítások módosítása