Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Flash 1x06 – The Flash is born

2014. november 26. 13:00 - SuperLawyerGirl

Hogy megértsd amit most elmesélek neked, meg kell tenned valamit. Hinned kell a lehetetlenben. Képes vagy rá? Szuper, mert megint így kezdődik a Flash, csak Iris hangján, aki a megmentett népek nevében még köszönetet is mond a Csíknak, blogjában. Amint posztol, Flash már ott is terem, és felviszi valami tetőre, hogy dumcsizzanak. Persze Barry azzal nyugtatja a saját lelkiismeretét, hogy ő csak le akarja a lányt beszélni az írogatásról, de mindenki tudja, hogy élvezi, hogy végre megkapja tőle azt a figyelmet, amire mindig is vágyott. Főleg, hogy Iris még Eddie hívását is elutasítja, csak hogy Barryvel bájcsevegjen.

vlcsnap-2014-11-20-19h34m31s83.png

Allen nem válaszol egy kérdésére sem, ellenben nemtetszésének ad hangot, amiért Csíknak nevezi az egyetlen internetes oldal, ami foglalkozik vele, de persze valami építő ötlettel nem áll elő, had dolgozzon Iris agya is egy kicsit, olyat még úgysem láttunk. Folytatódna is a romantikázás, de hív a kötelesség, így Flash eliramodik. Épp jókor, mert majdnem elüt a metahuman gonoszunk egy kisfiút, aki így megmentésre szorul, ahogy Eddie is, de róla Joe gondoskodik, elrántja az útból. Nemezisünk képessége, hogy fémmé változik, így lepattan róla a golyó, meg elég erős is, ami jó kombináció. Na persze nem Flash szempontjából, aki némi verést követően a szégyen a futás, de hasznos technika mellett teszi le a voksát. Így sincs túl jó állapotban, ripityára tört a keze, néhány bordája, némi agyrázkódása van, stb. amivel a személyes sérülésrekordját dönti meg, és Caitlinnek kell összecsavarozni. A sínre először azt hittem, valami robotkezet kapott, úgyhogy nagyon csalódott voltam, mikor rájöttem, hogy marad az eredeti.

vlcsnap-2014-11-20-19h41m20s65.png

Közben Joe folytatja a kutatást Barry anyjának igazi gyilkosa után, amit Allen érkezése szakít meg. Van egy olyan érzésem, hogy ez még visz valahová ebben a részben. Lényeg a lényeg, megvan ki a "jófej" metahuman, Tony Woodward, Barry régi jó iskolatársa, akiről egy FLASHbackből megtudjuk, hogy szokása volt megverni Allent, miközben Iris szótlanul nézte. Ettől Barry kicsit bebambul, de Eddie magához téríti, hogy juj, ő látta, hogy ez a gonosz tag vassá változott, és lepattantak róla a golyók, szóval hogyis van ez. Flash roppant kínosan érzi magát, de egy másik kínos helyzet – Iris érkezése, és az azt követő kínos sziázások – megmentik a helyzetből. Eddie felrója a lánynak, amiért kinyomta a hívásait, de az a „bocsika, dolgoztam” dumával terel, Barry meg vigyorog a háttérben, hogy há-há miattam ejtettek. Szerintem ez tök gáz, Irisnak pasija van, Allennek meg kellene tartani a tisztes távolságot és viszont, de én már csak ilyen maradi vagyok.

vlcsnap-2014-11-20-19h56m28s193.png

Joe meglátogatja a jó Dr. Wellst, hogy segítsen megoldani Barry anyjának gyilkossági ügyét, mivel úgy véli egy metahuman ölhette meg, valaki, aki Flash-hez hasonló, mivel ugyanolyan csíkot hagyott maga után. Lehetséges-e ez? Doktorunk lerázza magáról, kizárt dolog, nem volt ugyanis még részecskegyorsító robbanás, sötét anyag vihar, meg miegymás. Közben a csapat többi tagja a gyerekkori ellenségeken filozofál, akiket szívesen megbüntetnének. Cisco megoldása a gonosz vasember problémára némi tréning, ami Barry vállának kifordulásához vezet, mert még egy egyhelyben dülöngélő baba ellen sem tudja megvédeni magát. A további bénázástól Eddie hívása menti meg, új tetthelyszín, gyere, végezd a hivatalos munkád. Mikor odaér, Iris pasija igazán kedves vele, és bátorítja, hogy béküljön ki a lánnyal, nehéz jó barátokat találni. Tök cuki, a végén még megszeretem. Újabb flashback, hogyan tanította Joe küzdeni Barryt, aki már akkor is egy kis hisztis valami volt – na jó, tudjuk be annak, hogy tragédia érte – és még Iris is lazán elpüfölte, így pótapa jobb híján azt tanácsolja neki, hogy ha olyan verekedésbe keveredik, ahol nem tud győzni, inkább fusson el. Abban mostmár legalább jó.

vlcsnap-2014-11-20-20h11m22s164.png

A tett helyszíne elvezeti Barryt és Eddie-t pár jómunkás emberhez, akik közül az egyik futásnak ered, majd miután Flash elékerül, és így újdonsült pajtija leveri, bevallja, hogy nem akarták megölni Tonyt. Persze ez egy kicsit mindenkit megdöbbent, hiszen Erőszakos Tóni ugyancsak él és mozog, de legalább valaki alátámasztja, amit eddig is tudtunk, megcsapta a villám, ami Barryt is. Ja, és Allen elég ostoba, hogy így kockára teszi, hogy lelepleződik, Eddie furán is nézett. Közben Iris munkahelyén a kollegina bevallja, hogy bejön neki Allen, és milyen kár, hogy összevesztek Irisszal, most ő is kevesebbet látja. Ekkor érkezik az új vendég, Tony személyében, aki kicsit ki van borulva, hogy Flash az internet hőse, és nem ő, úgyhogy próbálja befenyíteni Irist és randira hívni egyszerre. A lány „a pasim rendőr, és jön, és jól elfenekel” kártyát játssza ki, meg már hívná is, mikor a tévében feltűnik Woodward képe a most wanted listán, de Gyúrós Józsi jól összetöri a rózsaszín kütyüt, majd otthagy egy köteg pénzt fájdalomdíjnak.

vlcsnap-2014-11-20-20h23m38s112.png

Iris minden értelmes emberi lénnyel ellentétben ettől teljesen fellelkesül, ír a blogján Flash-nek, hogy ő tudja ám, hol találhatja meg a rosszfiút, kb. Allen meg is találkozni, szálló papírok kísérik az útját, megtudja az infót, amire szükséges van, lerázza Iris szerelmes rajongását, és szalad elverni Tonyt. Hát a dolog fordítva sül el, úgy kell emberünket összekaparni. Persze a kudarc nem túl jó a morálnak, Allen még Harrison ordibálására is csak hisztivel tud reagálni, de rögtön lecsillapodik, mikor Cisco újabb megoldással áll elő. Ha a hangsebességnél gyorsabban nekimész, akkor az súlyosan fogja érinteni emberünket. Ehhez csak több, mint öt mérföld messziről kell nekifutnod. Caitlin a drámai hatás fokozása érdekében kiemeli, hogy ha ügyesen csinálja, akkor nyert ügye van, ha meg nem, akkor minden porcikáját eltöri, és a továbbiakban max. kirakósdit lehet majd vele játszani. Ami azért hülyeség, mert az erő-ellenerő tökre nem így működik, de persze ők a fizikusok, nem én.

vlcsnap-2014-11-20-20h30m15s242.png

Eddie ki van borulva, hogy nem tudják elkapni Tonyt, így elhívja Barryt, hogy tartsa neki a boxzsákot, míg püföli. Aztán elmeséli, hogy őt is sokat ütötték, de aztán gatyába rázta magát, és némi tudást Allennek is átad. Annyira jól csinálja, hogy végül szuperhősünk akkorát sóz rá, hogy kiszakad a zsák. Joe közben egy kis iszogatás alatt elkezdi gyanúsítgatni Harrisont, hogy ő ölte meg Barry anyját, így a tudós távozik – de előtte elmondja, hogy ha érdekli az ő története, akkor nézzen utána Tess Morgannek. Gonosz acélember nem tétlenkedik, elrabolja Irist, hogy mi célból pontosan – azon kívül, hogy írjon róla – nem derül ki. A lány elindítja a tűzjelzőt, így Flash rohanhat a megmentésére. Először még sikeresen veszi fel a harcot, de a leckéztető monológja kibillenti az egyensúlyából, így Tony kerekedik felül. Ekkor bevillan Barrynek a jótanács a futásra vonatkozóan, úgyhogy el is szalad.

vlcsnap-2014-11-20-20h51m42s54.png

Pontosan 5,3 mérföldre, hogy élőben tesztelje Cisco számítását, ha már a számítógépen nem működött. Szerencsére bejön, leteríti Woodwardot, de magát is, míg jó, hogy ott van Iris, aki megadja a végső ütést, amivel megrepeszti a kezét. Tony magánzárkában ébred, Barry pedig befejezi a beszédet, amit neki szánt, az arcát is felfedve. Utána nagyon megkönnyebbül, és épp csak nem mondja, hogy „na, ki a király” ami tök aranyos, tetszett. Ciscot csak egy dolog érdekli, mikor leckéztetik meg az ő gyerekkori piszkálóját. Stip-stop, először az enyémet, ha ilyesmire sor kerülne. Joe megy bocsánatot kérni Harrisontól, akinek a felesége volt Tess, meghalt, és a jó doktor itt kezdett új életet – vagyis hát ez a fedősztorija, amit láthatóan bevesz közönsége. Barry meg kibékül Irisszel, aki csak a Csíkról akar beszélni, míg Allen ötletet nem ad neki, hogy inkább hívja Flash-nek. A név bejön, az olvasószám az egekbe repül.

vlcsnap-2014-11-20-21h08m24s91.png

Joe otthon töpreng Nora Allen gyilkossági ügyén, így, hogy Wellst kihúzta a listáról. Ekkor tör be hozzá sárga Flash, szétszedi a helyet, és egy fenyegető üzenetet hagy hátra. Tudom gáz, de nekem tök félelmetes volt ez a jelenet, a hang, meg a kép, meg minden együtt, és szegény Joe arca, én is pont így éreznék, nagyon megérintett az egész. Összegezzünk: továbbra sem győzött meg a sorozat, de még sok rész van hátra. Szerintem nagyon gáz, hogy az első rész szövegeit Iris szájába adták, ráadásul a lány elég idegesítő, ahogy ráfüggött Flash-re, és ha csak meglátja, bárgyún mosolyog. A végén a félelmetes jelenet viszont nagyon tetszett, mert végre valamilyen más érzést is kiváltott belőlem ez a sorozat, mint a „jaj, ne”. Amúgy Joe a legjobb karakter szerintem, olyan, mint a cukor, amiben ő van, attól minden kicsit jobb lesz.

Címkék: the flash
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2014.11.26. 14:02:21

"egy FLASHbackből megtudjuk"
Ez övön aluli volt :D

A vége tényleg ijesztőre sikerült, hitelesen játszotta a színész a rémületet. Azért leírhattad volna, hogy mi a fenyegető üzenet (oké, kép van róla, de nem túl világos), valamint hogy elvitte az összegyűjtött bizonyítékokat. Ejnye :P

A végén értem én, hogy Barry a fickó orra alá akarja dörgölni, hogy most ő győzött. De ha valamikor kiszabadul onnan a krapek, akkor neki vége, mert már tudja, hogy ki az.

Yobbágy Fery 2014.11.26. 14:59:08

@Is: Most néztem meg az 1x07-et. Nincs jelentősége annak, hogy tudja. :)

foxwiththegloves (törölt) 2014.11.26. 15:17:41

Nagyon beflegmít ez az Iris lány. Nem tudom, meddig leszek még képes elviselni.
A hogyvolt jó volt:) De te most jó útra vagy térve és nem csipkelődöl többet?:)

Is 2014.11.26. 16:05:24

@foxwiththegloves: Nem tud. Minden rész hibátlan :D

SuperLawyerGirl 2014.11.26. 19:30:15

@Is: Az építő jellegű kritikát mindig többé-kevésbé szívesen fogadom. :P Legközelebb igyekszem kevésbé feltűnű hibákat véteni. :D A "minden rész hibátlan" hozzászólást pedig
szigorúan ironikusan olvastam. :D Az, hogy Erős Pista tudja, hogy Barry Flash, nem fontos, hiszen úgysem bírják a foglyok sokáig evés-ivás nélkül, meghalnak mire kiszabadulnának. :D (gőzemberünk legalábbis tutira, hiszen elég egy pici rés a börtönén, és megszökik.)
@foxwiththegloves: Egy kicsit kedvére akartam tenni a másik oldalnak is, nehéz dolog ez a demokrácia. :D Viszont hiányoltalak az előző rész alól, good to have you back. :) Irisnál meg szánalmas, hogy minden meglévő és potenciális pasit ejt, mert vágyakozásának tárgya valaki, aki az esetek többségében nem csinál mást, mint otthagyja...
süti beállítások módosítása