Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 5x07 - Külön utakon (18+)

2018. augusztus 08. 10:00 - Chat Géza

Kicsit kusza rész jön, hogy kb 40 perc altatás után úgy küldje padlóra a kedves nézőt, hogy csak anyázni tudjon. Én rohadtul nem erre számítottam. De nézzük szépen sorjában, kezdve onnan, hogy Rickék isten házából egy erődöt csinálnak, szétkapják az orgonát, felaprítják a padokat, ahol anno még a százéve Margaret néni rikácsolta az Ave Mariát az aranytorkú kántorral kánonba. A pap elvtárs ennek nem örül és inkább elkezdi körömmel kaparni a padlóra száradt vért. Na én itt lettem rosszül, hogy mindjárt beszakad a körme... Mutatom.

The.Walking.Dead.S05E07.HDTV.x264-KILLERS.gif

És akkor innen nézzük fontossági sorrendben a történéseket, kezdve a leglényegtelenebbtől.
Abraham, Tara, Glenn, Maggie meg a másik lány és a félholt Eugene ott szopnak az út mentén. Vízük fogytán, kajájuk sose volt, önjárású szopórollere ez, amin ők most csücsülnek. Abraham ráadásul csak ül és néz előre dühösen. Glennék fognak halat, szereznek vizet, sőt Tara még jojót is talál, amivel lefoglalhatja magát. Ennyi, ők ezzel így most elvannak speciel. Abraham is iszik már a végén egy korty vizet, szóval hurrá.

The.Walking.Dead.S05E07.HDTV.x264-KILLERS_6.gif

A jelen pillanatban szóra sem érdemes kategória díj nyertese rész: . Michonne, Carl, Judith és a pap az erőddé avanzsált templomban dekkolnak. A pap úr nem bírja a szitut, hogy ilyen gyilkosokkal kell egy fedél alatt lennie. sőt, a kis szopadék carl még rá is kényszeríti, hogy vegyen maga mellé valami fegyvert. A macsétára esik a választás, kap is a kis szarostól használati utasítást, hogy így kell szúrni meg úgy kell suhintani meg hasonlók. Nos, remek. A pap elvonul a kis szobájába, felkapja a járólapot, az épület alatt szépen kikúszik és lelép a vérbe. Útközben valami neszt hall. Hát nem az irgalmas szamaritánus lehel bele a pofájába, hanem egy kóborló. Hamar rádobja egy karóra és már zúzá is szét a fejét egy kisebb szikladarabbal, amikor meglátja a nyakában a keresztet és elindul visszafele. A tékozló fiú visszatér, hogy úgymondjam.

Az úgyis később fontos lesz, de most még nem szegmens éllovasa: Beth a kórházban tököt növesztett és megmondja a zsekáknak, hogy nem igaz, hogy egy rohadt DVD lejátszó üzemeltetése fontosabb, mint az, hogy valamelyik "betegnél" még menjen a lélegeztető gép, hogy életben tartsa. A vezérürü rendőrnő látja, hogy Beth kemény csaj, így ennyi elég is, hogy rábízza a gyógyszeres szekrény kulcsát. Beszarás. Megkérdezi a dokit, hogy mitadna a kettes számú betegnek, aki alap, hogy Carol. Elmondja, beadja neki, áll az ágyánál, szorítja a kezét és mondja, hogy szia carol, itt vagyok, ne félj. Mi meg összekulázhatjuk magunkat, hogy most vajon jó gyógyszert mondott a doki, vagy a rendőrnő a gyógyszernek álcázott mérgekkel teli szekrény kulcsát adta oda, vagy Beth volt túl hülye és túl nagy adagot és ezzel egyből aranylövést adott carolnak?

Rick, Daryl, Sasha, Tyreese és Noah visszamennek Beth-ért és Carolért. Rick vázolja a tervet, ami ugyan nem veszik el a részletekben, de lényegében annyi, hogy bemennek és taktikusan halomra ölnek mindenkit. Tyreese megvétózza és észérvekkel megsemmisíti Rick tervét. Túszokat ejtenek és cserélnek, mindenki jól jár. Daryl támogatja az ötletet, tehát így lesz, bármennyire is bassza Rick csőrét ez. Sejthetjük, hogy mennyire megy ez simán. igen, semennyire. Már épp csapdába ejtettek két járőrt, amikor megjött az erősítés. Kis pisztolypárbaj, Dary halálközeli bunyója, egy új zombiölő jelenet (alább) és máris ott vagyunk, mint egy jelenettel korábban, Rickék két tússzal gazdagodtak.

The.Walking.Dead.S05E07.HDTV.x264-KILLERS_2.gif

 

Az egyikük jóember. Ős ezt mondja, meg Noah is. Ennél persze több kell, hogy Rick bizalmába férkőzhessen, így elárulja, hogy zsaru volt, neki nem is tetszik ez az egész, blablabla. Mesél Sashának valami emberről, akit nem tudott elengedni... pont, mint ő Bobot. Átérzi a helyzetet, de még hogy. Mutass rá és golyót repítek a fejébe - mondja. Rendben, csak menjünk az épület egy másik szárnyába, ahol senki nincs. Odamennek, ott az ember valami úttorlaszra/kerítésre fennakadva. De biztos? Még a kérdő hangsúlyt is elharapja Sasha, amikor a faszikám izomból nekilöki az üvegnek, beveri a fejét és elájul... Ő meg elszalad. Ezzel már garantálva van, hogy Rick porig rombolja azt a rohadt kórházat. Egy hét és kiderül.

The.Walking.Dead.S05E07.HDTV.x264-KILLERS_7.gif

Címkék: 18+ twd
15 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dedalon74 2014.11.25. 12:51:45

Mostanában olvasok ilyeneket: szállyal, mojjal, és most ez is.

Tetves_ Dög 2014.11.25. 17:48:18

@Chat Géza: És még mennyi mindent! "El vannak", hogy mást ne is mondjak.
Ettől a lezárástól pedig én is csak anyázni tudtam, de ha téged ez a "fordulat" padlóra küldött, akkor nem kellene kritikákat írnod.

Tetves_ Dög 2014.11.25. 20:03:51

@Chat Géza: Nem, én normálisan megírt ismertetőket akarok, de nem látok erre sok esélyt.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.11.25. 21:57:16

Pedig ez jó kis rész volt, kár volt úgy összecsapni a hogyvoltját.
(még ha úgy is tűnik, hogy begyűltem a vérszagra, Géza, ne hari)

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2014.11.26. 09:14:42

@Tetves_ Dög: @aggyistenbrittudós: Majd a félévadzárónál kifejtem a sérelmeimet, de leginkább azt, hogy Rick mégis...
Oszt akkor februárig nem kell olvasni

Scagnetti 2014.11.26. 10:56:28

A kannibálok óta valahogy nem talál magára a sorozat. Már lassan ott tartok, hogy visszasírom őket, pedig akkor örültem, hogy nem húzzák velük egy évadon keresztül. A tegnapi is csak egy közepes rész volt, és már itt a félévadzáró. Remélem, arra már tényleg tartogatnak valami nagy durranást!

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.11.26. 20:24:44

@doggfather: érdekel a kórházasok sztorija, engem leköt, ahogy a papé is, és izgat, hogy mit fognak belőle kihozni. a kannibálok pl mennyire körömrágósan izgalmasak voltak végig, ehhez képest (számomra) kurtán-furcsán lezárták a témájukat egy hatalmas géppisztoly-ropogtatással, ezért bírnám ha most nem ilyen egyszerűen varrnák el a szálakat.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.11.26. 22:34:52

@Chat Géza: "Oszt akkor februárig nem kell olvasni" jahh na hát igen, akkor meg majd ezért fogunk háborogni. van sapka-nincs sapka.

sélli_ 2014.11.28. 13:27:18

Tenyleg hottunalmas resz volt. (a felet tekertem) Szerintem az a baj, hogy a ket utolso reszt nem egy porgos EGY DARAB reszre csinaltak meg.
Netto 20 perc elment azzal hogy vizet tisztitottak meg halatfogtak, meg Abraham terdel - kit erdekel???

Nátán Apfelbaum 2014.11.29. 08:35:44

Őszintén szólva ez az évad eddig elég ergyára sikeredett, remélem a második fele odaver, különben örihari.
süti beállítások módosítása