Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az Álmosvölgy legendája 2x04 - Ahova küldelek

2014. november 25. 15:00 - Szencsike

Éjszaka, egy ismeretlen kislánnyal kezdünk, aki szinte biztos, hogy alvajáró, de minimum megbűvölték, mert önszántából biztos, hogy nem járná ilyenkor az erdőt. Ezután ugrás Crane-re, aki összefoglalja nekünk, milyen kihívásokkal küzd jelenleg: Fej Nélküli Lovassal harcol, a Háború Lovasa a fia, és most új lovakat kap, lóerő formájában, vagyis derék időutazónk vezetni tanul. Persze a kommentjeit az okoskodó stílusában teszi, de alkalmazkodnia kell a mai korhoz, és már százszor látta Abbie-től is a technikát, váljon eggyé az autóval. Miért nem ezzel kezdte, Crane valami keleti filozófiára gondol és beletapos a gázba, száguldozni kezd a parkolóban. Megy ez neki, sőt miután fékezett még egy kis javítást is javasol, amivel erősebb lenne a gép. Kezdetnek ez is jó volt, nemsokára önálló lehet, utal Abbie arra, ha vele valami történne. Crane szentül hiszi, hogy akár győznek, akár veszítenek, azt együtt fogják megérni. Ekkor kap egy sms-t, ha eltűnik egy gyerek, mindenkihez eljuttatják az infót, hogy segítsenek. A gyerkőc a rész elején látott kislány lenne, irány a család.

1.png

Anyuka elég türelmetlen, mit tökölnek a rendőrök, találják meg végre a kicsi Sarát. Abbie nyugalomra inti őt, meséljen inkább a kislányról. 10 éves, szófogadó, sosem volt vele semmi gond. Idősebb tesói is vannak, igaz, ők nem a család vér szerinti gyerekei, örökbe fogadták a fiúkat, Sara amolyan meglepetés volt, mikor megfogant. A testvérek mindig jóban voltak egymással, a nagyok is épp őt keresik. Az anyukát gyötri a bűntudat, hogy a sok meló miatt elaludt, és nem tudta megakadályozni a gyerek eltűnését. Ő egyébként Abbie és Jenny gyámügyese volt, Abbie máig hálás a nőnek, hogy akkor erősen fogta őt. Eközben Crane csak rejtőzködve leshet be a házba, ugye ő ki van tiltva a műveletekből. Viszont amikor ugye nem figyel senki, miért ne? Egy bizonyos Daniel Lancestertől származó fegyvergyűjteményt lát a család egyik szobájában, Abbie észreveszi a leselkedőt, be ne jöjjön, azzal fog segíteni, ha az erdőben találkoznak, hátha Crane felfedezi a kislány nyomát.

2.png

Crane-nek keresés közben Lancesterről is vannak emlékei: Nem volt olyan nagy hazafi, mint ahogy mondják róla. Későn kapcsolódott be a háborúba, már majdnem vége volt, Washington még gyűlölte is őt. Viszont a mai Lancesterek, tehát a család, manapság egyike azoknak, akik támogatják a nevelőszülői programot. Vagyis jóvá akarják tenni a múltat, legalábbis Crane olvasatában, ám Abbie szerint ők már a saját jelenüket alakítják. Nem tudnak tovább filózni, mert vérnyomokat találnak a földön, illetve egy csontot, ami üreges. Crane vizsgálgatni kezdi, a csont szándékosan üreges, egy ősi furulya, Kínában használtak ilyet. Crane kipróbálja, nagyon szépen szól, csak az a bökkenő, hogy a dallam miatt Abbie transzba esik és a mocsár felé sétál. Crane épp időben veszi észre, mielőtt a mélyebb részekbe gázolna, Abbie hamar kijön a révületből. Crane már tudja, hogy a kislány nem eltűnt, hanem becsalták az erdőbe, mégpedig a Patkányfogó dalolt neki.

3.png

Abbie az archívumban vizsgálgatja a csontfurulyát, Crane most is a titkos bejáraton jut be az irodába. Nem csoda, hogy már kivannak emiatt az idegei, egy nő elől rejtőzött korábban ennyit, mint most Reyes kapitány elől. De dologra, a furulya működése hasonlít a sima furulyára, csak a hangok emelkedésén kellett változtatni, hogy hipnotizáljon. Abbie a német gyerekmesét említi, Crane a Függetlenségi háborút hozza fel, ugye tudjuk, hogy ez nem csak egy sima háború volt. Flashback, egy rejtélyes alak csodaszép zenével egy teljes, Álmosvölgyben állomásozó angol őrjáratot kicsalt magához, persze a katonák meghaltak. Crane sem gyanakodott semmire, egészen addig, amíg Abbie-t el nem vitte volna az erő. Ez szándékos bűncselekmény, de mi köti össze a katonákat és a kislányt? Abbie kész csalinak lenni, hisz a transzban úgy érezte, hogy mennie kell valamerre, lehet pont oda, ahol Sarát fogva tartják. Túl kockázatos az ügy Crane szerint, de Abbie tudja, milyen, ha idegen hatalmak átveszik a fejében az irányítást, úgyhogy vállalja. Legyen, Crane-nek van is egy ötlete, mivel lehetne mérsékelni a hipnózis hatását.

4.png

A páros máris az erdőben van, Crane felvett egy dallamot a mobiljára, amit Abbie lejátszhat magának, Crane pedig követheti őt. Fülhallgató bedugva, Abbie-re valóban hat a dallam, mit sem törődve Crane-nel megindul, amerre a dallam hívja őt. Abbie nyomul előre, nem törődve ágakkal, kövekkel, Crane-nek tempóznia kell, hogy tartsa vele a lépést, azonban a férfi egy ponton megállítja Abbie-t, látott valamit előttük a sziklás részen. Abbie kiveszi a fülest, kell neki egy pár pillanat, hogy észhez térjen, de Crane gyanúja miatt előkapja a fegyverét és indulnak a sziklák felé. Kibe botlanak, Nick Hawley fekszik a földön, valaki megtámadta őt, a valakivel a kislány volt. Ha Abbie-ék sietnek, még megmenthetik. Hawley éjjel járt az erdőben, keresett valamit, mikor belefutott a gyerekbe és a Furulyásba, aki elintézte őt. Crane Szőke zsákjában kutakodik, a különleges tárgyak mellett egy-két gránátot is talál nála, érdekes csomag. Hawley egy különleges furulyát keres, csontból van és tiszta fehér, Abbiék előbb tőle várják az infókat, mit is tud a furulyáról? Szőke infói szerint a Lancester családot már 1778 óta átok sújtja, ami 10 éves korban jön el.

5.png

Flashback, a Lancester birtokon egy rakás vöröskabátos szállt meg, és túlságosan is jól elszórakoztak Daniel Lancaster lányaival. Lancaster felbérelt egy zsoldost, ez lenne a Furulyás. Ám ő azért tudta megölni a katonákat, rendkívül gyorsan és hatékonyan, mert eladta a lelkét a Gonosznak. Lancaster ezt nem tűrhette és megölte a Furulyást. Az átok innentől él, minden Lancaster leszármazott kislányt 10 éves korában az erdőbe csal, hogy a csontjaikból furulyát készíthessen. Sara előző nap töltötte be a 10-et. Crane töprengése szerint Moloch lehetett az, aki megkapta Furulyás lelkét, tehát ha van Lancaster kislány, akkor újjáéled, így Hawleyt is ő támadta meg. Ehhez képest Hawley nem veszi be a sztorit, ő csak egy idiótát lát, aki gyerekeket rabol el. Viszont a furulya mégis kell neki, fura nem, osztja Crane Szőkét. A pénz az pénz, ő pedig szereti azt. Abbie mondja ki a végszót, kell Hawley segítsége, így előhúzza a mézesmadzagot, vagyis a csont furulyát, ha Hawley segít a kislányt megtalálni, elmond minden infót, megkapja a tárgyat. Crane nem rajong az ötletért, de Hawley már lelkesen várja az indulást.

6.png

Diliház, szegény Irving parancsnok teljesen beparázott a Háború Lovasától, az intézet könyvtári könyveit bújja az apokalipszisről, hogy megtudjon mindent. Eközben valami villan a fejében, látja magát, ahogy lekaszabol mindenkit a városban, ami már lángokban áll. A szeme szurokfekete és a Háború Lovasának parancsait követi. A kezében lévő könyv magától gyullad meg. Az erdőben Abbie újra transzban és idióta vigyorral az arcán megy előre a Furulyás rejtekéhez. Hawley közben teszteli Abbie-t, de a lány nem lát, nem hall a zenén kívül semmit. Crane megállítja a lányt, megérkeztek egy rejtekhelyhez, ami valamilyen föld alatti bunkerféle lenne. A keresők úgy vélik, senki sincs ott rajtuk kívül, de a Furulyás figyeli őket. Abbie megtalálja a kislányt, szerencsére jól van, a Furulyás támadni készül, Hawleyt veszi célba. Még jó, hogy Szőkénél akad pár robbanószer, mert berobbantják a bunkert, és mindenki, beleértve a kislányt is, kijut onnan. Sietniük kell, mert a lény, ha túlélte a robbanást, utánuk mehet, így rohanniuk kell.

7.png

Egy tisztáson a társaság megpihen, a kislány kicsit sokkos, de jól van, nem emlékszik mi történt vele. Abbie tervei szerint hazaviszik a kislányt, fegyvert vételeznek és kinyírják a szörnyet. Hawley ebből már nem kér, adják a furulyát és ő már megy is. Őt nem érdekli semmiféle szörny, a kislány megvan, él, részéről itt véget is ért a feladat, most kéri az árát. Abbie és Crane hiába jön a „Tényleg jön a világvége” érveléssel, Szőkét ez nem hatja meg. Ha kísérti őt bárki is, a pia megoldja, és amíg a világvége nem jön el, az üzletének mennie kell tovább. Legyen, ahogy akarja, mosolyog lemondóan Abbie, előhúzza a táskájából a furulyát, majd hoppá, eltöri, Szőke szemei elkerekednek, de nem tehet semmit. Ilyen nagy erejű fegyvert nem szabad átadni, de Szőke megelégszik a darabjaival is és távozik. A páros hazajuttatja a kislányt, anyuka üdvözli a hazatérőket először, kicsit zavartnak tűnik, bár lehet majd a család körében szeretgeti meg a kislányt. Abbie elmeséli, hol találták meg, hívtak erősítést, az erdőt lezárják, amíg meg nem találják a tettest. A szülők és a bátyók boldogan ölelik a gyereket, akit egy mentős már kezel, remélhetőleg az ő történetüknek itt vége van.

8.png

A párosé csak most kezdődik, meg kell ölniük a Furulyást. Abbie előkészíti a fegyverarzenált, egy spéci zajvédőt is viselni fognak, Crane újfent szembesül a XXI. század tökéletességével, a kis fülbe dugható mütyürtől tényleg nem hall semmit. Crane-nek eszébe jut Lancester anyuka kissé kimért boldogsága, így támad egy ötlete. A rendőrségi adatbázisban kutatva rájönnek, hogy minden Lancaster generációból eltűnt egy lány, köztük az anyuka nővérkéje is. Ezen kívül 1936-ban szintén eltűnt egy kislány, de őt megtalálták, viszont a többi gyerek meghalt egy lázzal járó fertőzésben. Ez érdekes, ha a Furulyás nem kapja meg a maga áldozatát, akkor megöli a testvéreket? Vagyis a szülők ezért fogadtak örökbe fiú gyerekeket, hogy ne fogjon rajtuk az átok, de a kicsi Sara érkezése borított mindent. És lehet anyuka is boríthat mindent…

9.png

Vissza Lancesterékhez, a páros arra ér vissza, hogy a fiúkat mentők viszik, mert lebetegedtek. Elkezdődött az átok, Anyuka állítólag előre ment Sarával a kórházba, de szinte biztos, hogy visszaviszi a Furulyáshoz a kislányt. Crane a házi fegyvermúzeumból vételez egy kardot, Abbie Anyukát hívja föl. Crane vezetésével rekordgyorsasággal bejutottak az erdőbe, eggyé kell válni a kocsival. A kardot Crane azért hozta, mert ez a legjobb módja, hogy kiegyenlítse a Furulyással a számlát. Anyuka kocsija az ösvény mellett parkol, irány az erdő mélye, ahol Anyu húzza maga után a rémült kislányt. Annyira kétségbe van esve a nő, hogy még fegyvert fog Abbie-re is, csak, hogy végrehajtsa az öngyilkos tervét. Megvárja a Furulyást és remélhetőleg ő gyorsabban megöli őt, mint fordítva, így a kislány megmenekülhet. Gyenge lábakon áll a terv, de ha engedi, akkor Crane és ő segítenek, csak bízzon bennük. Úgy tűnik átment az üzenet, a nő borzadva dobja el a fegyvert és a kislány bocsánatáért könyörög, ám megérkezett a Furulyás.

10.png

Szerencsére a kislányt most nem vitte el, mert a páros időben kapcsolt és célba vette a lényt, aki visszamenekült a barlangjába. Crane megy utána, a fülébe bedugja az eszközt, így nagyon kell koncentrálnia. A lény rátámad, a füléből kiesik a kütyü, a szörny pedig dobhártyaszaggató hangot kelt. Már vérzik Crane füle, ordít a fájdalomtól, ám elér egy követ, rávágja a lény lábára, a hang így megszűnik, sőt kap egy váratlan segítséget. Abbie öli meg a szörnyet, több gyermeket már nem rabol el. Ugrás Irvingre, ő ezekben a percekben rúgja ki Henryt, hisz a Háború Lovasát nem kívánja az ügyvédjének. Ha nem, hát nem, de jusson eszébe, hogy ezzel árt a családjának is. Nincs biztosítási pénz, Macy kezelését sem fogja senki sem fizetni, a tárgyalást elhalasztják, ezt mind ő érte el. Gondolkodjon ezen, és ha kell a segítsége, akkor csak szóljon. Irving érzi, hogy valamit tett vele, így Henry a Bibliából Ezékiel próféta könyvét javasolja, onnan rájöhet, mi van vele. A próféta szövege szerint a Háború Lovasa lelkeket gyűjt, így Irving visszagondol a szerződés aláírására. Megszúrta magát a tollal, véres lett a tinta, vagyis a lelke Henryé.

A páros egy kis kávézóban üldögél, Crane most a kapucsínó miatt hőböröghet, sok tej, kevés kávé, ráadásul drága. Ám miután megkóstolja, megérti, miért szeretik ennyien a löttyöt. Viszont a mai napot siker koronázta, megmentettek egy családot egy évszázados átoktól, mikor lesz még ilyen sikerük? A város másik részén, Hawley ücsörög a kocsmában, megérkezett az ügyfelének a képviselője, aki a furulyát kereste. A furulya összetört, ráadásul kalandos úton sikerült megszerezni, vagyis több pénzt kér, de a csóka szerint a pénz már a számláján van. Egy rövid köszönöm után a férfi távozik, Hawley ihat tovább. A fazon a főnökéhez viszi az árut, a küldönc egy hesseni, a főnök pedig Henry. Henry fog egy üstöt, abban porrá töri a csont egyik darabját. A csontport megkóstolja, jó íze van, biztos kelleni fog…

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása