Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Titkok könyvtára I. (The Librarian) – A Szent Lándzsa küldetés (Quest for the Spear) 3/3

2014. november 21. 11:00 - Kapitánylány

Flynn és Nicole nagyon rosszul áll, immáron két lándzsa darab is a gonosz kezébe került, nézzük, hogyan másznak ki ebből a kelepcéből...

Az életben lévő Edward örül, hogy Nicole megszerezte neki a lándzsa második részét. A nő kicsit kiborul, hogy eddig halottnak hitte kedvesét, aki csak ügyesen megjátszotta saját lefejezését, és mindezt csak a hatalom miatt. Nicole felhúzza magát, próbálja megfojtani Wilde-t, de a csatlósok megakadályozzák ebben. Edward fegyvert fog a nőre, Flynn elé veti magát, ha lelövi Nicole-t, akkor nem fogja megkeresni neki a hiányzó lándzsa darabot. A volt Könyvtáros elveszi a könyvet, majd ő megtalálja, de ekkor tudatosul benne, hogy az a madarak nyelvén íródott. Nicole rögtön kukacoskodik, egy igazi könyvtáros le tudná fordítani. Flynn közli, hogy Shangri-La-ban lesz a hiányzó darab, de a pontos helyet csak ott fogja megmutatni, szóval magukkal kell őket vinniük élve.

01.jpg

Helikopterrel már is ott vannak a Himalája lankáinál, Flynn próbálja jobb kedvre deríteni Nicole-t, hiszen sikeresen megvédte az előző Könyvtárost is, persze, válaszol a nő, csak közben Edward átállt a sötét oldalra. Szűkös sziklaperemen keresztül keresik a bejáratot, Flynn elveszti az egyensúlyát és a mélybe zuhan, szerencséjére össze voltak kötve, Nicole visszahúzza, az ő lelkén nem fog száradni az új Könyvtáros halála. Edward kezd kicsit ideges lenni, le is lőné, ha nem lelnének ekkor rá Shangri-La-ra.

02-1.jpg

02-2.jpg

Az ott élő szerzetesek már várták őket, ugyanis meg volt jósolva az érkezésük. Edward-ot csak a lándzsa érdekli, elő is húzza a fegyverét. Egy szobor belsejében található, amelyet csak Isten nevével lehet kinyitni. Flynn lehetetlennek tartja kitalálni azt, Wilde siettetni próbálja Nicole fejéhez tartott fegyverrel. A Könyvtáros végül beüti az „én” szót, hiszen Isten bennünk rejlik, a lándzsa hegye is előkerül. Flynn engedi, hogy Edward vegye ki, de ezt a feladatot inkább Carsen-ra bízná. A lándzsát kiveszi épségben, de pár másodperccel később az egész épület el kezd rázkódni, minden összeomlik. Nicole ügyesen megszerzi a lándzsa hegyét, és épségben kimenekülnek az épületből.

03.jpg

Egy hotelben vagyunk, Judson jelenik meg a tévében, Flynn örömmel mondja el neki, hogy meg van a lándzsa hegye. Az öreg kicsit szomorú az előző Könyvtáros árulása miatt, de örül annak, hogy most még jobb emberük van, majd szól, hogy nyissa ki az ajtót. Ekkor kopogtatnak, pezsgőt hoztak, amit a frissen lezuhanyozott Nicole rendelt. Másnap Flynn egyedül ébred az ágyban, Nicole eltűnt mellőle, illetve a lándzsa utolsó darabja is. A hallba leliftezve Nicole után érdeklődik a recepción, de senki se érti mit is akar. Judson jelentkezik be a lent lévő televízióban, Flynn szerint vagy elrabolták Nicole-t, vagy a nő is átállt a sötét oldalra. Az öreg még nem aggódik, mert a szétdaraboláshoz nagy erő kellett, az egyesítéshez még nagyobb kell. Flynn megnyugszik, hiszen Judson által megadott erőt legutoljára akkor mértek, amikor az aranycsúcs még a piramis tetején volt, és hát az egyiptomi állam nem engedélyezi a visszahelyezését. A Könyvtárosnak ekkor esik le, hogy a rész elején felépített piramisra most helyezték fel ezt az aranycsúcsot, holnap pedig telihold lesz, akkor fogják megpróbálni a lándzsát egyesíteni, irány haza, Judson meg hívja a tengerészgyalogságot.

04.jpg

A múzeumba próbál betörni Flynn, de Judson inkább a szellőzőt javasolná. Az ifjú Könyvtáros hiányolja az erősítést, az öreg közli, hogy csak ketten mennek, de hát ő is tengerészgyalogos volt. A piramis előtt már összegyűlt a Kígyó Szövetség, köztük Harris professzor is, Flynn rögtön érezte, hogy egy gazember a prof, mert egyszer képes volt ötös alát adni neki! Nicole-t összekötözve hozzák ki a piramisból, szóval még sem játszott össze Edward-dal. Wilde kis beszédet tart, majd az istenekhez fohászkodik, ekkor ér oda a telihold, amelynek fényétől felizzik az egész piramis. A belsejébe érve egy erőtért találnak, Edward belehelyezi a lándzsa részeit, amelyek nem sokára egyesülnek is.

05-1.jpg

05-2.jpg

Közben kint a harcos páros közelebb merészkedik a piramishoz, Flynn nem lát sok esélyt a győzelemre, de Judson simán leteríti az egyik szövetségest, majd közli, hogy egyszer ő is volt könyvtáros. Az egyesült lándzsa Edward markába kerül, majd meg is öli kopasz beosztottját vele, a lándzsa a férfi életerejét Edward-ba tölti át. Nicole következne, de Flynn időben érkezik, arrébb löki Wilde-t. A piramisból kijutva azonban nem jutnak messze, körbe veszik őket a szövetség tagjai. Hárman próbálnak szembeszállni ellenük, de Judson visszaküldi a piramisba Flynn-t, a lándzsát meg kell szerezniük.

Carsen útjába Harris kerül, de a professzor pórul jár, Flynn egy jobbegyenessel leteríti. A Könyvtáros már menne tovább, de ekkor a csodáló kígyó lány áll elé, de ezt a helyzetet Nicole oldja meg, leteríti a lányt. Flynn végre odaér Edward-hoz, aki erejét fitogtatva a falhoz vágja Carsen-t. Több fronton zajlik a harc, Nicole nagy nehezen elintézi Lana-t, Judson meg mindenki mást, Flynn közben pedig rájön, hogy a piramis egyensúlyát kell megingatnia. Az építmény kezd a darabjaira hullani, Edward nagyon mérges, de Flynn újra anyja idézetét kezdi el mondani, majd leüti Wilde-t, akire végül ráesik az aranycsúcs, a lándzsa pedig a győztes kezébe száll. Nicole kicsit meglepődik, amikor Flynn jön ki a piramisból, de azért örül neki, hogy életben maradt a könyvmoly.

07-1.jpg

07-2.jpg

A Könyvtárban vagyunk, a Szent Lándzsának már meg is találták az új helyét. Flynn büszkén néz a szerzeményére, majd meglátja az Excaliburt, ki is húzza azt a kőből. Charlene és Judson meglepetéssel készül Flynn részére, róla is kihelyeztek egy festményt kezében a lándzsával. Flynn rögtön meg is öleli őket, Charlene erre közli, hogy reméli eltette a számlákat az útja során.

08-1.jpg

08-2.jpg

Három hónappal később Flynn immáron egy kávézó teraszán édesanyjával teázgat. Anyuka a mellette lévő lányoknak dicséri a fiát, aki igaz, hogy most csak könyvtáros, de később biztos talál jobb munkát. Flynn hiába mondja, hogy jól érzi magát a jelenlegi munkahelyén, és ne küldjön rá több lányt, hiszen van barátnője. Mama kitalált barátnőnek hiszi Nicole-t, nem érti, hogy eddig még miért nem mutatta be neki. Végszóra egy motoron beugrat Nicole melléjük, megcsókolja a Könyvtárost, majd szépen bemutatkozik Mrs. Carsen-nak. Félrehívja Flynn-t, a Halálos Skorpiók megszerezték Wells időgépét, itt csak ők tudnak segíteni. A férfi gyorsan elbúcsúzik anyukától, majd a motorra pattanva Nicole közli, hogy időutazó nindzsák követik őket motoron, majd el is húznak gyorsan előlük.

09.jpg

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2014.11.22. 07:21:59

H.G. Wells időgépét vajon honnan szerezhették meg a nindzsákok, csak nem a 13-as raktárból? :)
süti beállítások módosítása