Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Divide - Az ítélet ára 1x03 - A tények az igazság ellenségei

2014. november 21. 09:00 - sixx

Screen Shot 2014-11-19 at 21.52.21.png

A sitten folytatjuk, ahol Terry még mindig narancsban tolja, pedig, és most nem a genyóság beszél belőlem, nagyon nem áll jól neki ez a szín. Egyelőre az a szívás, hogy a nemrég kivégzett Jared hiába vallotta az utolsó pillanatban, hogy Terry nem is volt a házban, mivel a faszinak külön tárgyalása volt annak idején, ez a vallomás most nem sokat ér. Nesze neked igazság meg annak szolgáltatása. Ezzel párhuzamosan Page ügyész a DNS-szakértőjéből akarja kihúzni telefonon, hogy a halott nő körme alatt talált szövetmintáról kideríthető valami furmánnyal, hogy csak Jared Bankowskié volt. Hamis. Vagy hiba történt. Vagy isteni beavatkozás. A beszélgetésnek vége szakad, mert a túlélő mikrofonfejű csajjal el kell beszélgetnie az ügyésznek, mármint a “miért hazudtál nekem 12 éven át baszki?”-vonalon.

Terry aztán kipakol: Jareddel nem is volt jóban, a faterja cégénél melózott és egy igazi gyökér volt, aki a helyi lengyel maffia tagja akart volna lenni, de ez nem nagyon jött össze neki, mert senki nem vette komolyan. Terry apjának egy építőipari cége volt, ami azért fontos, mert a) Jared anyja ott volt könyvelő, és b) Jared tagja volt annak a brigádnak, ami azon a házon dolgozott, ahol, igen, ki tetszettek találni , lemészárolták a családot. Közben a csaj az ügyésszel beszélget, és csak ragaszkodik a hamis vallomáshoz, miszerint Jared volt az, aki legyilkolta az anyát. Ja, és az is kiderül, hogy a gyerekkori trauma miatt az idegrendszere kissé zilált, orvoshoz jár, és rohamai vannak, azaz TÖK MEGBÍZHATÓ KORONATANÚ. Terry a sitten aszongya az ügyvédeknek, hogy senki, soha nem kérdezte meg tőle, hogy ki volt a valódi gyilkos, pedig volt ideje gondolkodni. Egy drogos haverja, aki a lengyel maffia tagja, és nagyon szerette volna ugyanazt a puncit masszírozgatni, mint Terry. Eric Zale. Ezt a nevet már hallottuk, helló.

Screen Shot 2014-11-21 at 6.00.48.png

Na, az a baj, hogy ez a Zale egy nagyhatalmú konzervatív család sarja, kurva sok pénz, nagy befolyás, politikai hatalom, a szélmalomharc tök felesleges. Clarke ennek megfelelően szól Christine-nek, hogy ne ebbe az irányba induljanak el, mert Terry a büdös életbe’ nem jön ki a sittről, ha bajuszt akasztanak ezekkel a Zale-ekkel, és eleve Christine-nek az ügyvédi szakvizsgájára kellene készülnie, mert ha nem megy át, nem tud érdemben részt venni az apa kegyelmi kérvényének tárgyalásában. Ida, Jared anyja, mint kiderül eltűnt. Elment. A házát árulják. GYANÚS, gondolja Christine, mert látom a fején, hogy ez jár benne. Ugrunk a bíróságra, idősebb Zale-t pereli valami nonprofit, nem kell vele annyira foglalkozni, Zale ingatlancsalásba keveredett, stb. A lényeg nem is ez, hanem az, hogy Zale-t ki védi? A ügyész dögösre fazonírozott, rém kemény neje. És jól dolgozik, a nonprofitot ellehetetleníti két perc alatt.

Screen Shot 2014-11-21 at 6.08.20.png

Terry konyhásként tolja a sitten, a szarrá tetovált náci haverja meg szól neki, hogy megvannak a támadók, lehet visszakéselni, de Terry inkább nem késelne, mert menne már ki innen. A nácinak ez nem tetszik, mert nem akar egy katonát veszíteni odabent, és olyat szól, hogy ez most az életedről szól, és itt, a sitten, csak a mai nap számít lépj be közénk, és késelj. Terry kétségek között hányódik. Én is, hogy ilyen szar színészek hogy kaphattak melót egy sorozatban. Christine, akinek most éppen tanulnia kellene, Terry anyjához megy el régi sebeket feltépni, mert ilyen izgága típus. A muter hetente látogatja a fiát, de nem tud arról, hogy lesz újratárgyalás, és a fater sem, aki közben előkerül. Christine elhúzza a mézesmadzagot előttük: Terry kijöhet. A fater pragmatikus: ha egyszer volt szemtanú, akkor nincs miről beszélni, de ha mégis, azaz Terry 12 évet ült ártatlanul, akkor meg van baszva a rendszer ott, ahol van. Előfordul, mondja Christine, és megkérdezi, hogy kik dolgoztak a házon annak idején. Jared, mondja a fater, a többire nem emlékszik, az iratok sehol, mert csődbe ment.

Screen Shot 2014-11-21 at 6.11.00.png

Az ügyész elmegy a faterhoz, aki beteg, visz neki gyógyszert meg levest. A téma persze Jared, akiről a faternek határozott véleménye van, bűnös vót, oszt kalap. A fia a DNS-vizsgálatot emlegeti, mire az öreg legyint, ugyan már, DNS, mint Virág elvtárs A tanúban, bárkire rábizonyítom, hogy bűnös, a tudomány meg bekaphatja. Adam, az ügyész belengeti, hogy mindkét ügyet újravizsgáltatja, amitől apuban vigyázzban áll a szar, én meg megfejtettem az egészet menten, de nem árulom el, tessen gondolkodni. Terry a sittes konyhában tesz-vesz, amikor nagy robaj, csörömpölés, sikoltozás, hát a náci haverját nem hasba szúrta valaki, de rendesen? De. Ennyit a Terry belép az Árja testvériségbe sztoriról. Cristine persze neszát veszi a dolognak, és rohan az ügyvédi irodába, mert ki kell hozni Terryt, de gyorsan, hiszen veszélyben van.

Screen Shot 2014-11-21 at 6.26.47.png

Adam családjához megérkezik a felesége tesója, akinek korábban a bíróságon kellett volna megjelennie, de nem tette, mert ránézésre látszik, hogy balhés faszi. Jenny, a túlélő elmegy egy orvoshoz Adammel, az meg hipnotizálja, hogy kiderüljön végre, mi a pöcsöm történt valójában abban az átkozott házban. Jenny mesél, a lényeg, hogy embereket lát szaladni a házban, bebújt a szekrénybe, és látja az anyját véresen kúszni, meg egy fehér tornacipős lábat. Elég megrázó, ahogy felidézi az egészet, már nem először, mint kiderül. Jenny folytatja, látta Jaredet, hallja a testvére sikolyait, és utána…Jared int neki, hogy maradjon csendben. Azaz Jared megmentette. Adam arca egy tanulmány, és Jenny is most szembesül azzal hogy baszki, ártatlan embert küldtem halálba.

Screen Shot 2014-11-21 at 6.53.21.png

Christine otthon van, és tanul, a kocsmában nem kell éppen segíteni, de ez most nem olyan fontos, különösen azért nem, mert ugrunk Christine faszijára, aki a csaj apjához megy be beszélőre. Segíteni akar. Megnézte az aktákat, és most szépen átmennek a történeten. Az ügy nagyjából annyi, hogy a fater kinyírta azt a faszit, aki éppen az exnejét, Christone anyját akarta elvenni feleségül. Agyonverte egy kalapáccsal. Legalábbis ezt van az aktában. Adam ügyészék hazamennek, a felesége kibaszott ideges, mert a testvére, a bűnöző fejű ember gyökér volt és nem ment el a tárgyalásra. A pali portás egy klubban, és azért nem ment el a tárgyalásra, mert leszarta. Adamné ettől kiborul faszombamár, ne szórakozz az én időmmel. Családi veszekedés kezdődik, de ez minket nem érdekel egyelőre. Az sem, hogy Jennynek most lelkiismeret-furdalása van, Adam menti a helyzetet, nem a te hibád, Jared egy nyomorult geci volt, kész.

Screen Shot 2014-11-21 at 6.54.42.png

Christine és Clark Terryvel megy át a letartóztatáson, Jenny ezzel párhuzamosan meséli Adamnek, mi volt a rendőrségen annak idején. És baszki, Jenny nem ismert fel senkit a rendőrségen, pedig mutogattak neki képeket, mire megsétáltatták odabent, hogy lássa Terryt, utána letették elé a képét, hogy megragadjon a fejében, majd jött a szembesítés, és voila, Jenny szépen kiszedte a sorból Terryt. Gratula. A rendőr, aki manipulálta a dolgot, Adam faterja lehetett. Clarke és Adam összefut, és Clarke azt kéri, hogy Terry menjen házi őrizetbe, mert bent ki fogják nyírni. Adam nem ad egyértelmű választ. Jenny elmegy abba a házba, ahol annak idején legyilkolták a családját, hogy emlékezzen, aztán hazamegy Adamékhez, ahol meg szépen kezd összemelegedni Adam fiával. Adam faterja a felesége hamvai felett sírdogál és zenét hallgat, Adamet meg baszkurálja a lelkiismeret, mert a DNS-vizsgálat eredménye alapján Terry egykori legyilkolt csajában egy másik faszi spermáját is meglelték, és nicsak, nem megegyezik a minta a köröm alatt találttal? Hát de. A házban volt egy harmadik ember, a gyilkos, aki azóta szabadon rohangál. És Adamnek van valami mondanivalója, de erre a következő részig várni kell.

Címkék: the divide
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása