Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Star Trek (TOS) S01E18 – Aréna

2014. november 21. 15:00 - Kapitánylány

Csillagidő 3045.6 Egy kis csapat transzportálni készül, Travers parancsnok hívott meg minden főtisztet a bolygóra, Spock kicsit gyanúsnak is találja, de Kirk lehűti, biztos csak új arcokat szeretne látni a flottaparancsnok. Scotty a bolygóra Kirk, Spock és McCoy mellett még további három töltelék tisztet küld le. A felszínen azonban csata nyomait találják, a telep elpusztult, Kirk azonnal riadót fúj.

01.jpg

Életjeleket keresnek, közben morfondíroznak, hogy kaphattak mégis üzeneteket, hiszen a telep már több napja elpusztult. Kirk szerint az üzenetek hamisak voltak, majd két emberét elküldi felmérni a terepet, Spock pedig végre fog életjelet a közelben. A túlélő nagyon rossz állapotban van, szerencse, hogy McCoy hozta magával a felszerelését, és rögtön kezelésbe is veszi. Spock ekkor további jeleket is fog, de nem emberit, hanem hidegvérű lényeket észlelt. Kirk kiküldi egyik tisztet megnézni kik is az idegenek, de mire közölné a felderítő mit lát, addigra megölik őt. Jim a felsugárzásukat kéri, de Sulu elutasítja, őket is megtámadták, fel kellett a pajzsukat húzniuk. A kapitány is helyesíti a tettet, majd utasítja navigátorát, hogy lőjön az ellenséges hajóra. A támadók is felhúzzák a pajzsot, de az Enterprise nem engedheti le, így a kis csapat védtelenül maradt a bolygón, fedezékbe vonulnak az állandó támadások elől.

02.jpg

Kirk a maradék két töltelék tisztjét kiküldi terepre, megadott célpontokra kell lőniük, még ha értelmetlen is. Jim aggódik a hajója miatt, de Spock szerint Sulu elboldogul magában. A főtisztek teljesen tanácstalanok, nem tudják honnan jönnek a lövések, Spock csak tippelni tud! Kirk így is megpróbálja bevenni az idegenek búvóhelyét, de útközben lövés csapódik a közelében, kicsit megszédülve bújik el egy szikla mögé. Jelentést kér a fedélzetről, kiderül, hogy az ellenfél pajzsa túl erős, Kirk kiadja a parancsot a fotontorpedók használatára. A kapitány kiadja az utasítást a visszavonulásra, meg kell védeni a hajót, akár úgy is, hogy ott hagyják őket. A torpedó hatástalan volt, az Enterprise elhagyja a bolygót.

03.jpg

A túlélőnknek nem sok esélye van az életben maradásra, Spock a kapitány után indul, mozgolódnak az idegenek. Kirk közben felállított egy kis ágyút, hívja az embereit, de már csak egy tiszt van életben. Kirk lő egyet a feltételezett cél felé, és valószínűleg talált is, mert a hidegvérűek menekülőre fogják Sulu jelentése alapján. Jim utasítja, hogy ne veszítse őket szem elől, majd kéri, hogy küldjenek le egy mentőalakulatot, őket pedig sugározzák fel.

04.jpg

Kirk kiadja az utasítást az idegenek követésére, akik az univerzum egyik ismeretlen szegletébe indultak el. Közben a főtisztek kihallgatják a túlélőt, aki elmondja, hogy az idegenek elsőként a fegyverzetüket pusztították el. Megpróbálták megadni magukat, de a hidegvérűek nem ismertek kegyelmet, nőket és gyermekeket öltek meg látszólag a semmiért, hiszen a telepen nem volt semmi értékes. Kirk tudni akarja, hogy miért hívták oda az Enterprise-t, de a túlélő szerint nem ők voltak, és nem is érti miért kellett nekik az űrhajó.

05.jpg

Kirk szobájában folytatódik a tanácskozás, nagyon valószínű, hogy az idegenek az Enterprise-t akarták elpusztítani, mert ez az egyetlen föderációs hajó, ha megsemmisül, akkor szabad az út az invázióhoz. Spock nem találja megalapozottnak ezt a feltételezést, de Kirk hajthatatlan, egyetlen megoldás az idegen hajó elpusztítása. Spock belenyugszik végül, de az arcán látszik a helytelenítés, amikor a kapitánya kiadja az utasítást a harci riadóra.

06.jpg

A hídon vagyunk, Kirk mindenkitől jelentést kér, de ismeretlen területen járnak, Spock is csak legendákról tudna mesélni. Sulu ekkor szól, hogy az üldözöttek gyorsítanak, rájöttek, hogy követik őket. Jim elrendeli a 7-es fokozatot, de Spock és Scotty se örül, ha huzamosabb ideig használják ezt a fokozatot, akkor fel is robbanhatnak. A vulkáni elégnek tartaná a hajszát, de Jim bosszút szeretne állni, Spock szerint az elhunytakon ez már úgy sem segítene. Kirk azonban hajthatatlan, ha nem ölik meg őket, akkor visszatérnek, nincs más lehetőség. Spock ellenkezik, de Jim leszólja, ők itt most a hatóság és igazságot kell szolgáltatniuk. Az idegenek tovább növelik a távolságot, Jim elrendeli a 8-as fokozatot, majd a tüzérséget is utasítja a felkészülésre.

07.jpg

Sulu jelenti, hogy végre közelednek, de közben egy idegen naprendszer is feltűnik, Uhura rögtön jelenti is, hogy letapogatják őket, még pedig valahonnan a naprendszerből. Az üldözött hajó eközben teljesen leáll, mintha lebénultak volna, Kirk azonnal ki is használja a helyzetet, elrendeli újra a harci riadót. Egyre inkább közelednek, de ekkor az Enterprise is leáll hirtelen, minden működik, csak a fegyverzet és a hajtómű nem, valami foglyul ejtette őket a naprendszerből. A főképernyőn ekkor a metronok jelentkeznek be, nem tetszik nekik az erőszakos jellegű behatolás az ő rendszerükbe, ezért előkészítettek egy helyet a vita lerendezésére. A két hajó kapitánya egy erre alkalmas bolygón akár meg is ölhetik egymást, kapnak egy felvevő és fordító gépet, hogy mindent megörökíthessenek a többiek számára, talán ebből tanulni fognak. Az a hajó és legénysége, amelynek kapitánya győz, az szabadon távozhat, a veszteseket elpusztítják, a béke fenntartása végett. A metron hírnök nem nyit vitát, inkább eltünteti Jim-et a fedélzetről. A bolygó felszínén pedig elkezdődhet a világegyetem egyik legnagyobb küzdelme, Kirk és Gorn küzd meg legénysége életéért.

08.jpg

Gorn azonnal tör egy nagydarab faágat magának, azzal megy Kirk ellen, aki csak egy kis nyújtósnak való fadarabot tud szerezni magának, de inkább azt is eldobja. A harc rendkívül kiélezett, szavakban le sem írható küzdelmet láthatunk, így inkább megmutatom:

Kirk rájön, hogy nincsenek egy súlycsoportban ellenfelével, így inkább kereket old, közben az Enterprise fedélzetén mindent megpróbálnak, hogy kiszabaduljanak szorult helyzetükből.

09.jpg

Kirk használni kezdi felvevőgépét, üzenetét szeretné, ha a flottaparancsnokság is megkapná, azonban ezt a hüllőlény is hallja, így azt is megtudja, hogy Jim erősnek, de lomhának tartja. A kapitányunk csüggedten néz körbe, ő nem lát semmit, amit esetlegesen fegyverként fel tudna használni, persze mindezt belemondja a felvevőbe is. Az Enterprise-on közben McCoy érkezik a hídra, kíváncsi, hogy Spock mit akar tenni ebben a helyzetben, de a vulkáni a kivárás mellett dönt, egyebet úgy sem tehet, sem a hajóért, sem a kapitányukért.

10.jpg

Gorn éppen valami csapdát rak össze, Jim pedig az ásványi anyagokat fedezi fel, talált gyémántot, meg egyéb drágaköveket, de egyik sem elég nagy fegyverhez. A sziklaszirt tetejére érve észreveszi, hogy Gorn épp egy sziklatömb alatt áll, nagy nehezen elgurítja a szikla peremére, ami végül rázuhan a gyíkemberre. Kirk rohan lefele megnézni ellenfelét, aki azonban túlélte, szóval ez az erőlködés felesleges volt, mint döglött macskának azt mondani, hogy sicc! Jim újra felveszi a nyúlcipőt, de nem figyel a lába elé, és beleszalad Gorn csapdájába, egy csomó kődarab esik rá. Egy nagy kő alól próbál meg kiszabadulni Jim, sietnie kell, mert az idegen közeledik egy éles kővel a kezében.

11.jpg

Gorn, hogy jobban le tudja szúrni Jim-et, elmozdítja róla a sziklát, de hiba volt, Kirk gyorsan felugrik, a szúrás pedig elvéti célját. Jim próbál menekülni, de megsérült, gyíkember el is indul utána. Közben Spock próbál kapcsolatba lépni a metronokkal, de azok nem válaszolnak a hívásra. Újra a küzdelem helyszínén vagyunk, Jim már nagyon kimerült, nem fogja sokáig bírni, ha nem találja meg a metronok által említett fegyvert, akkor valószínűleg veszíteni fog. A kezére valami sárga por ragadt, megállapítja, hogy az kén, de nem tudja felidézni, hogy mire tudná azt felhasználni, inkább tovább indul a közeledő Gorn elől.

12.jpg

McCoy nem tud napirendre térni afelett, hogy nem működik a hajtómű és a fegyverzet, de Spock szerint nem tudnak mit tenni. A metronok ekkor jelentkeznek be, közlik, hogy Kirk vesztésre áll, ezért kérik, hogy készüljön fel a legénység a férfi gyászszertartására. A doki kicsit kiborul, ezért a metronok megenyhülnek egy kicsit, engedélyezik, hogy végignézzék Kirk halálát. A képernyőn láthatjuk, hogy Jim újabb ásványi anyagot talál, Spock szerint salétrom lesz az, Jim is mosolyog, talán rájött a túlélésének megoldására. A kapitány futva elindul, a felvevőn ekkor Gorn hangját halljuk, közli emberünkkel, hogy mindent hallott eddig, amit Jim a felvevőbe mondott, de most már kezdi unni a hajszát, szóval Kirk álljon már meg és várja be, kegyelmes lesz, higgyen neki. Kiderül, hogy a telepnek azért kellett elpusztulnia, mert a hüllők terültén építkeztek. McCoy kicsit ledöbben ettől az információtól, Spock szerint majd a diplomaták elintézik a félreértéseket, valószínűleg a gorn faj csak védekezett a behatolók ellen.

13.jpg

Jim közben megtalálja, amiért elindult, egy üreges bambusz ágat, amelybe végül salétromot töm. Spock bámulatosnak tartja, ha a kapitány talál még ként és valami szenet, akkor már kész is a robbanószer. Jim még begyűjti a ként és a szenet, majd lőszerként gyémántot is felpakol. Gyorsan kémikusi módszerekkel összeelegyíti az ásványi anyagokat, a felvevő és egy kő segítségével pedig tüzet csihol, az utolsó pillanatban sikerül rálőnie a támadó hüllőre. Kirk a vérző, megsebesült gyíkemberhez lép, már éppen leszúrná, de meggondolja magát, rájön, hogy talán gyorsan ítélkezett, és az idegenek csak védték magukat, nem szórakoztatja tovább a metronokat.

14.jpg

Ekkor Gorn eltűnik és egy metron jelenik meg, meglepődött, hogy Kirk megkegyelmezett az ellenfelének, ígéretesnek tartja ezáltal az emberi fajt, így nem pusztítja el az Enterprise-t. Jim a hüllőkről érdeklődik, a metron elpusztítja őket, ha a kapitány úgy kívánja, de Jim inkább tárgyalna velük, talán közös nevezőre tudnak jutni. Az 1500 éves idegen ezt is dicséretesnek tartja, talán 1-2 ezer év múlva a két civilizáció újra összefuthat, szóval van remélni valónk, majd ezzel el is tűnik, Jim pedig visszakerül a hídra. Kirk mindenkit a helyére küld, Sulu-nak kiadja a parancsot az indulásra, de a férfi megzavarodik, az univerzum másik szegletébe kerültek. A kapitány szerint nincs semmi baj, megadja az új úti célt. Spock érdeklődik a történet végéről, mert csak a primitív fegyver elsütéséig volt adásuk, Kirk csak annyit mond, hogy ígéretes faj az emberi, még ha igen vad is, Spock azonban ezt néha kétli.

15.jpg

Kis képgaléria egy kedves jó barátom megünneplésére, neki ajánlom a hogyvoltot és a képeket is:

Címkék: star trek tos
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2014.11.21. 17:47:03

A CSATA!!!!!!
Megérdemli így, csupa nagybetűvel, mert ez minden filmes küzdelem alfája és omegája. Köszönjük, ó tervezők! :)

Gabba 2014.11.21. 18:53:45

Endlich, der Gorn!

Erre vártunk a sorozat indulása óta! :D

És az a csinos lila otthonka is nagyon mutatós a gyík emberen.

Kapitánylány 2014.11.22. 08:28:46

@Is: @Gabba: ugye? Egyik legjobb rész! :-)

Is 2014.11.22. 17:25:01

@Kapitánylány: Én ezt a részt soha nem láttam. Csak a csatát. Szóval kösz, hogy megismerhetem. :)

AaannnaaA 2014.11.22. 21:59:56

Ez a legjobb rész az egész sorozatban!! Ez a harc.... Ehh :)
Köszi a képeket és a videót!
A pirosan fénylő, épp megsemmisülő töltelék képe sem rossz, de a legjobb a végén a galériában az 5. kép: konkrétan olyan, mintha Jim a Gorn vállán zokogna kínjában. Mondjuk milyen a harc filmes megvalósítása, a zokogás jogos is :)
@Gabba: Ezen a "csinos lila otthonka" kifejezésen besírtam! Komolyan, Tiéd a nap mondása, ám a díjat megosztva kapod a a szerzővel a "felesleges, mint döglött macskának azt mondani, hogy sicc" mondatért :D

Fúrja az oldalamat az ajánlás a végén, felvilágosítást plíz!!

AaannnaaA 2014.11.22. 22:00:30

@Is: Alapmű, ha mást nem is, ezt mindenképpen meg kell nézned! Nemcsak a harcot, az úgy nem ér :)

Kapitánylány 2014.11.22. 22:36:58

@AaannnaaA: nem is tudom kinek volt mostanában szülinapja... :-) na neki van ajánlva! :-P

AaannnaaA 2014.11.22. 22:43:50

@Kapitánylány: Jaaaa, neki??? Azt üzeni, köszöni szépen! :D

Gabba 2014.11.22. 23:15:51

@Kapitánylány: @AaannnaaA: anyukámnak is van ilyen, viszont ő legalább remekül főz-süt benne, nem pedig sziklákat dobál :P

ha a szülinapos neve a-val kezdődik, akkor Isten éltesse!
süti beállítások módosítása