Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A SHIELD ügynökei 1x16 – End of the Beginning

2014. november 21. 13:00 - Smokey the bear

A vég kezdete. Emberek, már csak egy részen kell átrágni magunkat, és olyat kapunk a sorozattól, hogy a fal adja a másikat! A mai epizódot Sydneyben indítjuk. A dupla T-s ügynökpáros, Garrett és Triplett egy védett házba érkezik. A Coulsonnal való randira készülnek. A főnök és/vagy Garrett azt gyanítja, hogy a Látnok az Indexen van, vagyis inkább mellette: olyan embert kell keresni, aki a SHIELD látókörébe került, de aztán képességek híján el is tűnt onnan. Hirtelen Mike Peterson, alias Deathlok töri rájuk az ajtót. Ő is legalább olyan meglepettnek tűnik, mint az ügynökök. Fura. Az ügynökök lőni kezdenek rá. Triplett beveti a nehéztüzérséget, és végre neki van annyi esze, hogy a jegelővel Deathlok egyetlen fedetlen részét, a fejét célozza. Valami nagyon nem kóser, mert csak egy horzsolást tud rajta ejteni. A gépember elmenekül.

1_attack.jpg

Coulson egy anyahajón fogadja a SHIELD-es küldöttséget. A TT-k mellett köztük van Victoria Hand, Jasper Sitwell, és egy régi ismerős Felix Blake. Blake volt az, aki az FZZT c. epizódban (1*06) inkább kidobatta volna a fertőzött Simmonst a gépből. Kedves ember, na. A díszes kompániára azért van szükség, mert az Indexen kívüliek listáját 13 főre szűkítették. Annak érdekében, hogy a Látnok ne tudhassa meg előre, hogy utána kajtatnak, célszemélyenként két ember vesz részt az akcióban. Egyikőjük a tartózkodási hely koordinátáját kapja meg, a másik a személy nevét, és életrajzát. Az akció kulcsembere Skye lesz, ő osztja be a párokat, és ki a koordinátákat (a dupla álca az ő ötlete volt). Egy a bökkenő, Victoria ragaszkodik hozzá, hogy csak SHIELD- ügynök töltheti be ezt a nagyon fontos feladatot, Skye pedig ugye nem az. Eddig. Coulson átadja a jelvényt Skye-nak, aki ezzel hivatalosan is a szervezet tagja lett. Meghatódunk. Coulson- apunak fülig ér a szája. A csapat többi tagja is jön gratulálni, ki-ki vérmérséklete szerint. Simmons-szal csajoskodás van, Warddal meg flört.

Sajnos hiába a remekül kidolgozott terv, a Látnok már megint egy lépéssel Coulsonék előtt jár. Egy alkarra szerelhető rakétakilövővel lepi meg Deathlokot, és maga mellé rendeli, mert már tudja, hogy jönni fognak érte. A csapat erről mit sem tud, viszont ettől függetlenül is gondok adódnak. A parancsnokság elszólítja Sitwell-t, a Lemúria csillagára kell mennie. (Gyönyörű, ahogy minden apró részletében igyekeznek az Amerika kapitány 2 történéseinek megágyazni. Sitwellnek ugyanis ott lesz jelenése, nem hajkurászhat közben gonosztevőket a világ másik felén.) Hand is elhagyja őket. A Tárcsára megy, hogy onnan felügyelje a földi egységeket. Skye beosztja a párokat, hogy ezzel is teljen az idő. Garrett smúzol egy kicsit a csajnak, sebhelyet mutogat, kedveskedik, és megemlíti, hogy Wardot mintha kicserélték volna, mióta megismerte a lányt. Garrett barátom, akkor mi nem egy évadot néztünk!

Coulson is lejelentkezik Skye-nál a kihallgatóban berendezett ideiglenes parancsnoki állásban. Megnyugtatja a sík ideg lányt, hogy bízik benne. Odalent May éppen Fitz-cel beszélget egy nyomjelzős töltényről, amikor beviharzik a laborba Simmons, és körül sem nézve beszélni kezd az illegális vérelemzős projektjükről. May kapcsol, de nem nyomja fel őket Coulsonnál, sőt felajánlja a segítségét a párosnak. És még mosolyog is közben. Ha nem tudnánk a pilótafülkében lévő titkos vonalról, EZ akkor is gyanús lenne.

7_smile.jpg

A csapat Garrett repülőjén távozik. Az első pár Ward és Triplett. A TT-s fecseg, próbálja oldani a feszkót. Több-kevesebb sikerrel. A milton keynes-i börtönbe tartanak, egy élefogytos ámokfutóért. A második egység May és Blake. Itt az utóbbira jön rá a szófosás. May megőrzi a hidegvérét. Egyelőre. Egy Georgia állambeli beteggondozó a célállomás, ahol az egyik ápoltat, a jó rábeszélőképességgel rendelkező, de egy autóbaleset miatt évek óta katatón Thomas Nash-t kell keresniük. A harmadik páros Coulson és a nagypofájú Garrett, aki állandóan a feltupírozott akcióival henceg, és közben olyan arrogáns pöcs, hogy észre sem veszi, hogy olyan embernek pofázik, aki az éppen soros sztoriban ott harcolt mellette. Az ő célpontjuk egy japán lány 200-as IQ-val. Váratlanul útlezárásba botlanak. Ez több mint gyanús. A többieknél is furcsa fejlemények vannak. A börtönben az elítéltnek hűlt helye, ellenben a látogatóknak valaki előre bekészített egy kis teát és sütit. Coulsonékat megállásra kényszeríti egy útzár, és hátulról egy autó bekeríti őket. Blake jár a legrosszabbul, ugyanis különváltak May-jel, és most egyedül bóklászik a kihalt gondozó épületében, amikor a semmiből hirtelen Deathlok tűnik elő, és jól helyben hagyja. May futva érkezik, de segíteni nem tud, sőt Deathlok rajta próbálja ki a zsír új rakétavetőjét. May elugrik a lövés elől.

A Tárcsán fojtatjuk. Kudarc minden fronton. Vagyis majdnem. Thomas Nash nem volt a szobájában, és Deathlok támadása nagyon arra utal, hogy ő lesz a Látnok. Victoria Hand akadékoskodik egy kicsit, összeszólalkozik a pökhendi Garrett-tel, de végül beleegyezik a Nash utáni hajszába. Simmons-t viszi magával, hogy legyen valaki, aki a Tárcsa munkatársait felvilágosítja, mi fán terem egy szuperkatona. Jemma csomagol, Fitz pedig féltékenykedik közben. Rosszul esik neki, hogy a lány csak úgy a sorsára hagyja, hacsak- vidul fel hirtelen- nem azért, hogy a Tárcsa laboratóriumában tovább folytassa a GH325 utáni kutatást. Ha pedig így van, akkor tutira szükség lesz rá is. Beköt egy titkos vonalat, hogy beszélhessenek, amíg külön vannak. Simmons bólogat, jaja, persze-persze. Ekkor hívatlanul Triplett ügynök érkezik, ő is a Tárcsán marad, szívesen mesél a cyberkatonákról a lánynak. Simmons zavarban van, Fitz-ről pedig csak úgy süt a féltékenység, és ez most egyáltalán nem szakmai.

12_jealous.jpg

A laborban May és Skye Nashről beszélget. A fickó eredetileg bróker volt, és néha képes volt megjósolni a jövő eseményeit, de katatón állapotban nehéz mentalistának lenni, ezért a SHIELD kiszórta a különleges képességűeknek fenntartott programból. Coulson közben Blake fegyverét vizsgálja, és rájön arra, amit mi már láthattunk korábban, hogy Blake miközben Deathlokra lövöldözött, tárat cserélt. Az egyik golyó, amit kilőtt, nyomkövető volt. Na, legalább vették valami hasznát a fickónak. Látnok, megvagy! A csapat erősítéssel együtt egy lóversenypályára megy. Skye-t a kocsiban hagyják, mert aggódnak érte. Odabent látszólag senki, de Skye Fitz kütyüinek segítségével odakintről felfedezi a teljesen feljavított Deathlokot az épületben. Coulson Fitz-et is kizavarja, mert forrósodik a helyzet. Szó szerint, Deathlok ugyanis előbukkan, és odapörköl a csapatnak. Coulson és May végigkergeti a gépembert az épületen, majd a főnök az alagsorba is követi. Váratlanul Garrett-be ütközik, aki az isten tudja, honnan került oda. Deathlok a csatornába menekül, oda már nem tudják követni.

13_skull.jpg

Coulson és Garrett átnézik az alagsort, és bingó, az egyik szobában gépekre kötve, egy csomó monitor előtt ücsörgő férfit találnak. Nash az, aki csak számítógépen keresztül képes kommunikálni. Elismeri, hogy ő a Látnok. Po aggatta rá a nevet, ő egy kicsit színpadiasnak tartja. Azért hagyta, hogy megtalálják, mert végre szemtől-szemben akart velük találkozni, különösen Coulsonnal. Most pedig nyugodtan vihetik a Hűtőbe, jól ellesz a böriben Rainával. A különleges képességeinek köszönhetően úgyis tudni fogja, hogy mi történik Coulsonnal, és Skye-jal, mert a lány valami miatt nagyon fontos neki. Nash még egy kicsit fenyegetőzik, amikor Ward hirtelen agyonlövi. Not professional, at all.

14_nash.jpg

Garrett továbbáll, megy Deathlokra vadászni. A csapat, az őrizetbe vett Warddal együtt visszaindul a Buszra. May jön a jó hírrel, hogy Fury végre előkerült, és a Triskelionon vár Coulsonra. A Buszon folytatjuk. Ward a kihallgatóban. A látogatóba érkező Skye-nak elmondja, hogy azért lőtte le a Látnokot, mert az rengeteg gonoszságot tett, és tenne a jövőben is biztosan, főleg Skye-jal. Ez nekem nem kicsit sántít, egy állandóan a vérprofizmusával hencegő Ward hirtelen szentimentális lesz, és szembemegy mindennel? Bár eddig azt se tudtuk róla, hogy akar valamit Skye-tól. Biztos Kölyökképűnek is több rétege van, mint a hagymának. Fitznek pletykálkodhatnékja van, ezért indul, hogy beszerelje a titkos kábelt, ám nagyon meglepődik, mikor rájön, valaki már megelőzte. Simmons közben vonalban van és még annyit tud mondani, hogy valami fennforgás van a Tárcsán, mert látja, hogy ügynökök rohannak a műveleti szobába, majd megszakad az adás. Közben Skye újabb csevegőpartnert talál magának. Coulsonhoz jött, hogy Wardról beszéljenek. A főnököt más dolog aggasztja. Mi van, ha Ward a rossz embert lőtte le? Ez így túl egyszerű, minden jel Nashre mutatott, és a lövéssel Kölyökképű rövidre is zárta az ügyet. A Látnok helyett egy gép beszélt, azt meg simán be lehetett előre programozni. Az igazi Látnok talán most is szabad lábon van, és olvas bennük. Ez szöget üt Skye fejébe. Úgy van, olvas, de nem az elmében, hanem a szolgálati jelentésekben! Azért nem tudott semmit Coulson feltámadásáról, mert ahhoz Fury igazgatón kívül senkinek nem volt hozzáférése. A konklúzió: a Látnok egy SHIELD-ügynök!

A helyzet egyre fokozódik. Coulson Wardhoz megy kiabálni. Ne add az idiótát, mondjad csak megfele, kitől kaptad a parancsot Nash lelövésére! Ward hárít, kikéri magának. Az ő agya tényleg ennyire izomból van. Fitz követi a titkos kábel útját, és eljut a pilótafülkébe. Nem sokéig nézelődhet, mert benyit May. Egy kis hebegés-habogás, de végül Fitz kimenti magát, és elrohan. May gyanakszik, de azért simán tárcsáz a titokzatos tartótisztjének. Fitz a nagy rohanásban összefut Skye-jal, akivel megosztja a friss felfedezését. Skye kapcsol, basszus a tégla, azonnal el kell vágni a vezetéket! Fitz megy nyiszatolni, az adás megszakad, May pedig fegyverrel a kézben indul, hogy móresre tanítsa. A rakodótérben ér véget a móka, May, többször rálő Fitz-re, akit a pont jó időben becsukódó laborajtó ment meg gyászos megjegelődéstől. Aztakurva, mi van itt?

Skye közben kirángatta Coulsont a kihallgatóból. A főnök is fegyverrel érkezik a raktérbe, de ő igazival, és May-re szegezi. A nő védekezik, ez nem az, aminek látszik, de hogy valójában mi, azt nem mondhatja el, mert parancsot kapott. És hát kisdobos becsületszó is van ám a világon! Skye is betoppan, fegyverrel a kezében. Jézusom, mi a fene van itt, de tényleg? May leteszi a fegyvert, de továbbra sem mond semmit a titkos kapcsolatáról. Ezzel Coulson alá adja a lovat, aki már érteni véli, miért pont Blake-et támadta meg Deathlok. May elhűl, ő nem a Látnokkal beszél titokban. Ebben a pillanatban a gép magától irányt változtat. May egyre gyanúsabb, de ő vehemensen tagadja, hogy ehhez köze lenn. Na jó, de akkor ki irányítja a gépet? Nekünk megmutatják: Victoria Hand az, aki kiadja a parancsot az embereinek, hogy amint a gép megérkezett a Tárcsába, intézzenek el mindenkit, kivéve Coulsont. A főnök az övé!

Utolsó után jelent. Olyan ma nincs. Ne legyünk telhetetlenek, van mit feldolgozni a következő részig!

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2014.11.21. 14:22:47

Na, igen, itt aztán végre tényleg beindult a haddelhad. :D

enzo23 2014.11.21. 17:52:06

Innen lett "jó" kategóriából "aztaq.." kategória a sorozat, főleg a következő rész ad olyat, hogy a fal adja a másikat. Meg a 19-20 is király. Na de csak szép sorjában, innen már minden izgalmas.

Arkhia 2014.11.21. 22:16:47

Az utolsó pár perc (May vonalának felfedezésétől) volt olyan, hogy aztarohadt, csak kapkodtam a fejemet. :D Utólag néztem őket darálva, és emlékszem, itt már aludni akartam menni, de ezek után úgy kattintottam a következő részre, mintha este 8 lenne... Ami már megint odavágott. :D A 17. az egyik kedvencem.

Gabba 2014.11.25. 12:24:17

úgy tűnik, innentől tényleg becsatolt biztonsági övvel kell nézni a sorit
süti beállítások módosítása