Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A SHIELD ügynökei 1x15 – Yes Men

2014. november 20. 15:00 - Smokey the bear

Feszültségoldásképp most egy kis filler epizód következik. Remélem nem lesz belőle rendszer, bár szó, mi szó, kell egy kis nyugi, mielőtt beindul a zúzás a 16-17. rész környékén. Na, de ne szaladjunk ennyire előre! Itt van nekünk egy minden bizonnyal idegen nő, Lorelei, aki a sivatagban autókázik egy csélcsap vőlegénnyel, akinek történetesen nem ő az asszonykája. A nagy harmónia azonban csak addig tart, amíg Lorelei meg nem pillant egy motoros bandát. Az izgalmasabb jövő reményében elcsábítja a Kakas bece- vagy találóbban inkább gúnynevű vezért, és nekiáll sereget toborozni.

1_boss.jpg

A Buszon is beindul az élet. A full sminkben lábadozó és már felkelni készülő Skye-t Simmons visszaparancsolja az ágyba, majd, ha már ott van, vesz egy kis vért tőle (gyaníthatóan nem először), és megy is Fitz-hez, hogy titokban jól kielemezzék. A csodaszerből semmi sem maradt, Skye szervezetében sem kimutatható, ráadásul Coulson is megtiltotta, hogy bárkivel megosszák az infót. Közben Ward nyáladzik be Skye szobájába. Bugyinedvesítő(nek szánt) hanghordozással beszéli át a lánnyal az elmúlt napok eseményeit, és a hogyantovábbot. Nem érdekes, haladjunk. Coulson is a tilosban jár: egy garázsban Sitwell ügynökkel találkozik, azt reméli, a fickó megmondja, hol találja Fury-t, de nem jár sikerrel.

A SHIELD asgardi jelet mér be, és Coulson csapatát küldik fogadóbizottságnak. A Bifröst ezúttal Sif úrhölgyet köpi ki a sivatag közepén. A Buszra érve Coulson hogyvoltozza egy kicsit Maynek a Thor1 eseményeit, csak hogy a kedves nézők is képben legyenek a cameo jellegét illetően. May Coulson múltba révedezését gyorsan fel is használja, hogy támogatásáról biztosítsa a férfit. Jó lenne már, ha végre leszakadna erről a témáról. Coulson is kb. ezt mondja, csak sokkal kedvesebben. Vissza Sifhez, aki mellesleg Thor –hm, hogy is mondjam- szárazbarátnéja, már ha nőben van ilyesmi. Meglepődik, hogy Coulson életben van, de mivel az ügynök megkéri, megígéri, hogy ezt nem mondja el Thornak. Egyébként Lorelei-ért jött. A vöröske a sötét tündérek támadása idején szökött meg (vonatkozó infók a Thor2 mozifilmben), és most Odin szeretné, ha élve visszajutna Asgardba. Különleges képessége, hogy beszéddel és érintéssel a rabjaivá tudja tenni a férfiakat, és segítségükkel rabol, fosztogat, és birodalmakat buktat meg. Sif szerint ez varázslat. Sif, Sif kevesebb fegyverforgatás, és több pletyka a női mosdóban, igazán hasznodra válna!Az úrhölgy hozott magával egy nyakbavalót is, az majd elnémítja Loreleit.

5_sif arrives.jpg

Vissza a sivatagba! Megjöttek az adományok. Lorelei egy cseppet ideges, aranyat hozzál, hallod, ne papírt! Kakas magyarázza a bizonyítványt, de hirtelen betoppan a becses neje, aki mellesleg a kocsma tulaja is, és nehezményezi, hogy a vörös asszony a ruháit hordja. Lorelei int a baromfinak, aki puszta kézzel hallgattatja el sipákoló feleségét. Lorelei veszélyes, értjük. Coulson közben a beérkezett rendőrségi jelentéseket mutatja Sifnek a holoasztalon, nézzék át, hátha találnak valami nyomot. Ez a rendszer tök elavult, mondja a nő, aki még mindig karddal harcol. A főnök megragadja az alkalmat, és a világlátott úrhölgytől kék idegenek felől érdeklődik. Van belőlük elég, de Phil, Coul fia megnyugodhat, egy sem járt a Földön. Aha, biztató. A keresés közben sikerrel jár, kiszúrják a motoros bandát. Fitz ellátja fegyverekkel a csapatot: a jó éjt fegyver 2.0 innentől Jegelő néven fut. Coulsonék egy kis ellenállásba ütköznek a kocsmában, de végül elintézik a motoros bandát mind egy szálig. Lorelei kisurran a hátsó ajtón tetőn keresztül. Pont meglátja, amint Ward leüti Kakast, ezért elcsábítja az ügynököt, és elhajtanak egy motoron a naplementében. A baromi professzionális Ward a döntéshozatalhoz ezúttal nem a megfelelő testrészét használta, az már biztos.

Sif ki van bukva, meglógott a csaj, és még a nyakék is eltört, bassza meg! Coulson csitítja, majd kitalálnak valamit. Ki is osztja a munkát a csapatnak: Fitz nyakperecet javít, Skye pedig lenyomozza Ward kamu hitelkártyáját. Simmons nem kap munkát, és ez visszaüt, mert rögtön Coulson nyomába ered, és a GH325-tel nyaggatja. Meg kéne mutatni más SHIELD tudósnak is, mert jó a cucc, életet menthetnek vele. Coulson nemet mond, ezzel lezártnak is tekinti az ügyet, de amikor Jemma tovább üti a vasat, úgy fordul vissza, hogy azt hittem, szájon vágja. Azt a szérumot ketten őrizték, és meg is haltak érte, nyilván nem véletlenül – tromfol Coulson -, amíg Fury el nem magyarázza, mi a hétszentség folyik itt, addig pofa befog, és munka van! Világos? Simmons leülhet, egyes.

Ward és Lorelei, mint egy remek ZS-kategóriás moziban, Las Vegasban motorozik elszánt tekintettel, és természetesen a Caesars Palace-ban szállnak meg. Nem mondom, nagyon állat a hely, de ha a nagy, világhódító Lorelei ennyitől elalél, akkor kicsit indokolatlanul van rajta az asgardi most wanted listán. A csaj annyira hálás, hogy Ward szolgálatait egy kis szex-szel jutalmazza. Ezen felbuzdulva Ward rögtön tervet kovácsol, hogyan lehetne, a saját csapát feláldozva, félreállítani az útból Sifet. Az úrhölgy közben fegyvert élesít a kihallgatóban. May jön hozzá, és elkunyizza, majd egy kicsit suhogtat vele. Harcosok egymást közt, hehe. Egy kicsit még beszélgetnek Lorelei és Ward képességeiről. Sif biztos benne, hogy a férfi az első adandó alkalommal megöli Mayt. A nő ezt nem hiszi. No, majd meglátjuk! Coulson hozza a hírt, hogy a biztonsági kamerák felvétele alapján a párocska a Caesars-ben van. A csapat nagy erőkkel kivonul, de a szobában csak a feldúlt ágyat találják. May keménynek mutatja magát, de láthatóan szíven ütötte a dolog.

11_warriors.jpg

Vissza a Buszra. A meglepően magabiztos Fitz fogadja őket a hírrel, hogy bár Wardnak nyomát sem lelte, de legalább a nyakperecet megjavította. Sif elmegy vele megnézni, de ez csapda, Fitz rázárja a kihallgató ajtaját. Úgy látszik, még valaki elcsábult. Sif ököllel esik a szoba ajtajának, erre Coulsonék is rájönnek, hogy baj van. Ward és Lorelei a pilótafülkében, a Busz felszáll. Egy kis mókolás Fitztől, és az orvosi konténer lezárul, foglyul ejtve Skye-t és Simmonst. Egy gombnyomás Ward-tól, és a kihallgató teteje kinyílik, Sif pedig kirepül. A folyosón Coulson beleszalad Fitzbe, és úgy tesz mintha ő is hótszerelmes lenne Loreleibe, ezzel kiszedi a lila ködben repkedő srácból, hogy hol vannak Simmonsék. Amikor a konténerbe lép, ez utóbbi kis híján agyonüti egy poroltóval. Bizalmi válság, az van. Coulson a lányoktól értesül a kinyílt tetőről, de nem aggódik, elvégre egy asgardiról beszélünk, tuti ott van a gép tetején, csak engedjék be! És tényleg.

May megy a pilótafülkébe, és közben összefut a Ward-Lorelei párossal. Vöröske cukkolja kicsit: előbb May szeme láttára lesmárolja Wardot, majd felvilágosítja, hogy a férfi beszélt neki arról, akibe előtte volt „szerelmes”, de az nem May volt. Azzal otthagyja őket. A kihallgatóba megy, ahol már vár rá Sif, a supervoman. Lorelei kicsit beszólogat az úrhölgynek. Elszedte a szerelmét, Haldort, és hát lássuk be, akármilyen jó harcos is a szerencsétlen, Jane Foster mellett labdába sem rúghat Thornál. És ráadásul még parancsoknak is engedelmeskednie kell. Szívás. Kardoznak. Jó sokat. Végül Sif győz, és megpereceli a szökevényt. Fitz észreveszi a szabadlábon lévő Simmons-t, és a nyomába ered. Coulson leüti. Ward és May is egymásnak esik közben, majd miután kékre-zöldre verik egymást, patthelyzet alakul ki. Wardnál van a fegyver, amit egyenesen Mayre fog. A nő győzködi, hogy térjen észre, de a férfi csak meghúzza a ravaszt. Még szerencse, hogy May korábban valahogy kilopta belőle a töltényeket. Ebben a pillanatban törik meg a varázs, talpra ugranak és Ward azt kezdi el bizonygatni, hogy már a régi. Betoppan Sif, és megerősíti Kölyökképű szavait. May behúz egy isteneset Wardnak. Én mondom, túl kevés, túl későn.

Végelszámolunk. Sif köszöni a segítséget, és hazaviszi Lorelei-t. Coulson és May miután kikísérték őket, egyedül maradnak a raktérben, és bizalmaskodni kezdenek. A főnök arra biztatja May-t, hogy beszéljen Warddal. A nő rákontráz, hogy oké, de akkor Coulson meg mondja el bánatát, ha neki nem is, legalább Skye-nak. Így is tesznek mindketten. May egy rövid elbocsátó szép üzenettel („szerintem végeztünk is”) kiadja Ward útját. Coulson Skye-hoz megy. Ott találja nála Simmonst, és az ütés helyét a telefon előlapi kamerájának képében vizsgáló Fitzet. A srác ünnepélyesen megbocsát a főnöknek. Coulson elzavarja a picsába őt is, meg Simmons-t is. Elmondja Skye-nak, hogy kék űrlényt talált a bunkerben, és rögtön önostorozásba fog, elvégre nem lett volna szabad hagynia, hogy ismeretlen eredetű szert adjanak be a lánynak. Skye meglepően jó fogadja a hírt. Uram, már így is 0-8-4 vagyok –mondja-, még egy kis kék lötyi az ereimben, ugyan, hagyjuk már, ki nem szarja le? Eddig magának se lett semmi baja, ha gáz van meg legalább együtt halunk. Coulson meghökken, rosszabbra számított. Végül megegyeznek abban, hogy Fury valószínűleg okkal tarthatja titokban a dolgot, ezért a saját érdekükben, nem beszélnek róla senkivel. Addig is, amíg kiderül az igazság, utánaerednek annak, aki felelős Skye állapotáért. A következő részben Látnok vadászat lesz.

Utolsó utáni jelenet. Titokban, mi? Ahogy azt Móricka elképzeli, kisfiam! Coulsonék beszélgetését valaki kihallgatja. A lehallgató zsinórja May kezében végződik. Nocsak. A nő egy titkos vonalon jelentést tesz valakinek, sorban a 93-as számút: „Coulson tudja”. Alakul.

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2014.11.20. 15:14:39

Ez a rész komoly marketing volt a Thor vonalnak. Voltak benne jó dolgok, pl. tetszett a Ward-May vonal lezárása (Ward egy barom :) ). És most márt ráfordultunk a célegyenesre...

Arkhia 2014.11.20. 23:38:42

May és Sif kettőse nagyon ott volt. :) Szeretem Sifet, jó volt látni. Na és innen jön az igazi! :)

Gabba 2014.11.22. 07:10:14

Ne már, ha Mayben csalódnom kell, nagyon fogok sírni

a hv amúgy pöpec lett, szokás szerint
süti beállítások módosítása