Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Forever 1x07 - New York Kids

2014. november 12. 15:00 - tinipuma

Egy banketten járunk, a New York város hőse kitüntetés idei nyertesét ünnepli az úri közönség. A pódiumon fiatal férfi ecseteli lelkesen a díjazott barátja erényeit és munkásságát. Dr. Tyler Ferguson igazi szent, az elesettek segítője, ingyenklinikák alapítója és működtetője. Az ünnepelt láthatóan valahol egész máshol szeretne lenni, feszengve baktat átvenni a megtisztelő díjat. Utólag persze érthető a vonakodása, bár aligha láthatta előre, hogy a szépen metszett hegyes formájú dísztárgy lesz önnön gyilkos fegyvere.

1.jpg

A következő jelenetben ugyanis már a helyszínelők és hőseink téblábolnak a díjazott körül, ami nem jelent túl jót, ilyenkor a vizsgálat alanya rendszerint halott. Jótett helyébe jót ne várj, jegyzi meg Henry bölcsen. Sima ügynek látszik, betörtek a pasashoz aztán ez lett a vége, Harlemben (itt élt és dolgozott az áldozat) ez mindennapos. Nem úgy van az, doktorunk egyrészt megállapítja a fejre mért ütés erejéből és szögéből a tettes magasságát, másrészt Joval közösen rájönnek, hogy a zárat belülről törték fel, szóval nem betörés volt, az áldozat maga engedte be a gyilkosát. Jotól megtudjuk még, hogy a halott pasas apukája milliárdos, tehát a srác megengedhette volna magának, hogy ne ilyen lepukkant környéken lakjon, de biztosan a betegei között akart élni, szent ember volt, nem vitás.

A vizsgálat a hullaházban folytatódik, emberünk már az asztalon fekszik kiterítve, mellkasán öles betűkkel tetovált római számok, ez vajon mi lehet? Érkezik a milliárdos papa, sajnos ő sem tud segíteni, egyáltalán nem tartotta a fiával a kapcsolatot. Nagyjából akkor hülyült meg a gyerek, mikor elkezdett egyetemre járni, nem fogadott el otthonról egy fillért sem, kizárólag a munkája érdekelte, ami kevés pénzt keresett azt is eljótékonykodta mindenféle ismeretlen szervezeteknek. Apunak lövése sincs arról, hogy ki akarhatta megölni a fiát, de meginvitálja hőseinket a másnapi megemlékezésre, hátha ott többet megtudnak.

2.jpg

3.jpg

A régiségboltban Abe egy doboznyi kacatra alkuszik (a legértékesebb darab a bangkoki reptér ajándékboltjából származó Buddha szobrocska), őt is megszállja a jótékonyság szelleme, ötszáz dolcsit fizet a rakás lomért. Henry érkezik, a friss áldozat szakmai elhivatottságáról mereng. Abe rögtön felhánytorgatja gyerekkori sérelmeit, bizony ti orvosok néha túllőtök a célon, ha a munkátokról van szó. Hősünk kapcsol és rögtön mentegetőzne, de az öregfiú leoltja, tízéves koromban megígérted, hogy elviszel a nagy baseball döntőre ami évszázad meccse volt és a kórházi melód miatt nem láthattam. A seb máig nem gyógyult be teljesen, szegény Abe, cudar egy gyermekkora lehetett Henry mellett.

4.jpg

Másnap a megemlékezésen kiderül, hogy Tyler, az áldozat New York egyik legelitebb (egyben legdrágább) magániskolájában tengette gimnáziumi éveit, természetesen már ott is kitűnt társai közül. Jo valamiért rühelli a puccos sulikat, de ezen most nincs idő rágódni, a volt iskolatársak közül kiválik pár alak, akikkel beszélniük kell. Először egy Henry szerint drogfüggő fiatalembert szólítanak le, Paul Gouldként mutatkozik be, jó ideje nem látta az áldozatot és nem tud a tetkóról sem. Másodikként egy arrogáns szöszi, bizonyos Cassandra Mueller közli finoman hőseinkkel, hogy egyrészt ügyvéd, másrészt elmehetnének a francba. Végül egy Carter Pilsen nevű sima modorú srác kér elnézést társai viselkedéséért és biztosítja hőseinket segítőkészségéről. A halála estéjén találkozott Tylerrel, elvégre ő adta át neki a díjat, amit ugye később valaki a fejébe állított. Egyébként a halott srác és a három jóbari elválaszthatatlanok voltak a suliban csak az évek során eltávolodtak, van ez így. Kicsit lesápad, mikor Henry a tetkóról és annak jelentéséről kérdezi, de persze semmit nem tud. Hősünk viszont kiszúr egy fényképet az asztalon, amin a négy jóbarát látható. Jo helytelenítő tekintete mellett egy tálcából célszerszámot rögtönöz és egy tükrös trükkel rámutat, hogy a Tyleren lévő tetkó a fotón látható dátumra mutat.

Az áldozat anyjától megtudják, hogy aznap ballagtak a fiatalok és mentek is együtt bulizni a nyárra. Tyler viszont nem maradt sokáig, nemsokára hazament és akkor változott meg minden. Nem fogadott el több pénzt otthonról, a Harvard helyett egy állami iskolába ment és maga fizette a tandíját is. Megtudjuk még, hogy Tyler amúgy bele volt zúgva Cassandrába, de a lány akkor épp Paullal járt.

A hullaházban Lucas referál az eredményekről: a díjon talált anyag valami adalékféle, amit kisebb hajókhoz használatos üzemanyaghoz szokás keverni. Kár a gőzért, Henry természetesen kiválóan ért a hajókhoz (is). Lucas legújabb barátkozási kísérlete ismét kudarcba fullad (hősünk arcán enyhe rémületet vélek felfedezni), de a srác nem adja fel, hogy legalább a szakmai felkészültségével lenyűgözze főnökét. Talált ugyanis a testen egy hajszálat, ami nem az áldozaté, hanem egy nőé. Henry megkéri, hogy nézzen utána a magániskolában, lehet, hogy a nyilvántartásukból azonosítani lehet a haj tulajdonosát, az ilyen elit helyeken ugyanis néha tárolják a tanulók DNS-ét arra az esetre ha valamely prominens polgár csemetéje bűncselekmény (teszem azt emberrablás) áldozatául esne. Lucasnak erre az jut eszébe, hogy az ő sulijában aligha tűnt volna fel bárkinek ha őt elrabolták volna. Henry ezen a ponton megszánja és közli a sráccal, hogy most már biztosan nem maradna észrevétlen az eltűnése. Lucas boldogan megy a dolgára.

Reece hadnagy Jonál kérdezősködik, de nem az aktuális ügy érdekli, hanem az, hogy feldolgozta-e már a múltkori esetet, mikor embert kellett ölnie. Megtudjuk, hogy a főnökasszony kezdőként lőtt először: egy cipőbolti rablás elkövetője halt bele a rendőri intézkedésbe. Nem sokkal később újra fegyvert kellett rántania, Jo megértően bólogat, tudja előre a folytatást, a hadnagy leblokkolt, előfordul, viszont ő remekül van. Reece a fejét rázza, blokkolt egy frászt, előírásosan lábon lőtte a fickót, viszont ironikus módon az első eset után nem bírta befűzni a cipőjét. A lényeg az, hogy a feldolgozatlan élmény így vagy úgy de visszaüt, szóval Jo vigyázzon magára.

6.jpg

7.jpg

Kedvenc párosunk újra elbeszélget a jóbarátokkal, kapunk néhány új infót. A lényeg az, hogy egymásra mutogatnak és egy zavaros szerelmi négyszög kezd felvázolódni ahol mindenki féltékeny mindenkire. Még jó, hogy van nekünk Henry, aki kibogozza a szálakat. Cassandra összejött Tylerrel, pont olyan nyakláncot hord, mint amit a holttesten találtak, de viszonya van Carterral is, a srácnál ugyanis egy hatalmas doboz díszcsomagolású Chanel parfüm volt az asztalon, pont olyan, amit a lány is használ. (Henry a parfümökhöz is ért.) A csajt viszont Paul is szereti még, a leányzó ezért titkolta előle a másik kettőt. Ezzel mondjuk nem vagyunk sokkal előrébb, de szerencsére új nyomra bukkannak: az áldozat lakásán talált összetört telefonból sikerült kinyerni egy videórészletet. A felvételen Tylert látjuk, bizonyos Mr. és Mrs. Meachumnek szeretne valami nagyon fontosat elmondani a fiukról, de Paul félbeszakítja, hogy mégis mi a fenét csinál?

Hőseink tehát a drogos fiúhoz mennek kérdezősködni, épp időben, mivel a srác kiütve fekszik a kanapén túladagolásból kifolyólag. Henry rögtönöz és egy adag megsavanyodott tejbe kevert szódabikarbóna segítségével meghánytatja, Jo nagyot néz, hát ezt meg honnan tudta? Az évek meg a tapasztalat, feleli Henry szerényen. A kikérdezésnek ugyan egyelőre lőttek de a lakásban körülnéznek kicsit. Paul épp egy hamptoni túraútvonalakról szóló útikönyvet olvasgatott pedig az aktív drogosok között viszonylag ritka a lelkes kiránduló. A srác lehet a kivétel, a bakancsán friss homokos sár van, pont olyan, mint a talaj az útikönyvben megjelölt ösvényen. (Henry a talajtípusokhoz is ért.)

Mivel ilyen ügyesen megmentette a srácot, Jo felteszi a nagy kérdést Henrynek: nem gondolt még arra, hogy rendes orvos legyen? (A férfi arcát látva felröhögök.) A szólított megnyugtatásul közli, hogy régebben élőkkel is foglalkozott, csak abbahagyta, kellett a változás.

8.jpg

9.jpg

Ugrunk is a múltba (az idő szerintem az ötvenes évek), Henry szeme előtt lőnek le egy férfit, de hiába szalad segíteni, ő is kap egy golyót, a fegyverest izgatja, hogy orvos, az viszont annál inkább, hogy szemtanú.

A jelenben megtalálják a videóban emlegetett Meachum házaspárt, Manorville-ben laknak, a Robert nevű fiuk eltűnését 2005-ben jelentették be, két nappal a négy jóbarát ballagása után.

Hogy hogy nem, Meachumék lakhelye egy köpésre van Southamptontól, ahová a fiatalok bulizni mentek. Az eltűnt fiú pedig azóta nem került elő. De ez még semmi, Paul tényleg kirándulgatott arrafelé, mégpedig a Tyler halála után tartott megemlékezés másnapján, a hitelkártyaadatok alapján hajnali öt körül tankolt egy helyi benzinkútnál. Irány tehát Hampton, útközben megtudjuk, hogy Jo miért rühelli a gazdag kölyköket. Tizenegy éves korában kapott egy ösztöndíjat egy drága magániskolába, okos, szofisztikált kis köcsögök közé. Egy kiscsaj úgy lelökte a lépcsőn, hogy eltört a karja, végül visszament a régi sulijába. De haladjunk, a benzinkút biztonsági kamerájának felvételei szerint Paul és Carter valóban ott jártak a temetés másnapján. A kukában hátrahagytak egy táskát is, benne gumikesztyű és lapát. Nocsak.

10.jpg

11.jpg

Jöhet az erősítés, a környéket át kell kutatni, frissen feltúrt helyet keresnek. Az nincs, de Henry kiszúr az erdő lombkoronája alatt egy kis fácskát, ránézésre úgy tízéveset, ami csak úgy fejlődhetett ilyen szépen, ha a talaj extra tápanyagot kapott, mondjuk egy ott eltemetett hullából. Ásni kezdenek és természetesen találnak egy csontvázat. (Igen, Henry ért a fákhoz is, sőt korábban sírásó is volt.) Paul és Carter valószínűleg megijedtek, hogy a Tylerre tetovált dátum hozzájuk vezet és megpróbálták eltüntetni a nyomokat, csak épp kilenc év elteltével nem találták meg a sírt.

Henry a boltban elmélkedik tovább az esetről, úgy véli a fiatalok próbálták elfelejteni a történteket, csak Tyler nem bírta tovább a titkolózást. Abe szerint mindenkinek vannak titkai, kis unszolásra elmeséli az övét. Egyszer jó pénzért rásózott egy vevőre valamit, amiről tudta, hogy nem eredeti. Akkoriban nyitott a boltot, pénzhiányban szenvedett, hazudott, mert magára kellett gondolnia. A múltban a lelőtt Henry hasztalan próbál tenni valamit a másik sérültért. Tudja, hogy ő is halálos sebet kapott, így mikor meghallja a rendőrök érkezését jelző szirénákat, a lelepleződéstől félve sorsára hagyja a másikat és egy kocsi mögé vonszolja magát meghalni.

12.jpg

13.jpg

Visszatérünk a hullaházba, a kiásott csontváz persze a kilenc évvel eltűnt fiúé, a talajban pedig megtalálták Carter, Paul és a barátnőjük DNS-ét. Az iskolának ugyanis tényleg megvoltak a minták, a Tyler testén talált hajszálat is azonosították, persze Cassandráé. A csontvázon található sérülésekből pedig Henry gázolásra következtet, a fiút egy Jaguar XJ Sedannal üthették el, annak a lökhárítója pontosan olyan magasságban van, mint a csonton repedés, arról nem is beszélve, hogy a fiatalok a ballagási képen pont egy ilyen kocsi motorházán pózolnak, az autó a lányé volt. A Lucasból, Joból és Reece hadnagyból álló hallgatóságnak tátva marad a szája, Henry szerényen közli, hogy kedveli a Jaguarokat.

Az ügy tehát megoldva, a bulizós négyes halálra gázolta szegény fiút majd elásták a holttestet az erdőben. Tyler viszont nem bírta tovább a titkolózást, ki akart tálalni ezért kinyírták. A három barát végre bevallja a gázolást, érdekes módon csak abban nem egyeznek a vallomások, hogy ki is vezette a kocsit. (Mi viszont látjuk, Cassandra volt, csak nem ért rá az útra figyelni, mert vezetés közben a fiúkat csókolgatta.) Tudták, hogy Tyler vallani akar ezért megpróbálták lebeszélni róla, de azt mindannyian tagadják, hogy megölték volna a barátjukat.

Henry és Jo a Meachum szülőkkel találkoznak, szegények összetörten szorongatják a fiuk fényképét. A mama elmeséli, hogy folyton hiába mondogatta a gyereknek, hogy ne mászkáljon a sötét úton a benzinkútra, ahol dolgozott. Henry ettől megvilágosodik, elkéri a szülőktől a fiú fényképét és Jo asztalához vágtat Tyler aktáját keresve. Tyler apja korábban említette, hogy a fia mindenféle ismeretlen alapítványoknak is adott pénzt, a bankszámlakivonatán szerepel egy bizonyos Alicorn International, aminek a címe megegyezik a benzinkútéval.

Hőseink odamennek, a tulajtól megtudják, hogy gyerekkora óta itt dolgozik, öt éve vette meg a boltot és változtatta meg a nevét is, ami azelőtt Alicorn Gas volt. Jo szeretné még látni a bankszámlakivonatot, de a pasas az iratszekrényből pisztolyt vesz elő és rájuk lő. Henry megsebesül, szerencsére csak a karján. A kutas elrohan, Jo utánaered, de habozik lelőni a pasast. Henry is odaér, biztatja a fickót, hogy inkább őt lője le, de mikor az célba veszi, a nyomozónő végre elsüti a fegyverét és megbilincseli a pasast. Később a rendőrségen Reece hadnagynak referál, a kutas tudott a gázolásról és zsarolta Tylert, de mikor a fiú úgy döntött, hogy kitálal, megölte. Kicsit később a két nő a lőtéren találkozik közös gyakorlásra.

15.jpg

16.jpg

Otthon Abe vacsorát főz apunak és elmeséli az igazi titkát. Vietnamban egy őrjárat alkalmával harcba keveredtek, ő pedig rémülten meghúzta magát, azóta is bűntudata van, amiért nem segített, mert az összecsapásban három társa is meghalt. A múltbéli otthonban pedig Henry ostorozza magát amiért a lebukástól félve sorsára hagyta a meglőtt pasast. Ekkor boldogan befut a kisfiú Abe és Abigail közli férjével, hogy nem is magát, hanem őket, a családját helyezte előtérbe és ez helyes döntés volt. Legyen ez a végszó, így apa és fia a jelenben is örülhetnek egymás társaságának.

 

Címkék: Forever
14 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2014.11.12. 22:10:29

Köszi szépen a hogyvótot (azt is, hogy még a célegyenesben olvashattam :P)! És köszi a rengeteg képet!
Nagyon jó kis rész volt ez is, bár most annyira nem volt izgi az ügy. Lucas gondolatain jókat derültem, amikor azon agyalt, hogy ő vajon kinek hiányozna :)

Most már abban a tudatban nézhetjük a többi részt, hogy teljes lesz az évad, aminek újfent nagyon örülök.

tinipuma 2014.11.13. 11:53:11

@AaannnaaA: Nagyon szívesen :)
Nekem biztosan nem fog a kedvenceim közé tartozni ez a rész, de itt is voltak olyan pillanatok amik miatt örömmel nézem a sorozatot.

Neoprimitív 2014.11.13. 18:40:53

Nekem ez a rész annyira nem jött be, de lehet, hogy azért mert az előző már magasabbra tette a lécet.

OFF: Az ABC mekkora egy marha! Még mindig azzal próbálkoznak, hogy direktben lenyomják a Castle rajongók torkán a Forever-t, most egy "Este 10-es pasik" promóval, benne NF és IG jelenetekkel. Amit szegény Forever kap tőlük a neten... :(

tinipuma 2014.11.13. 19:14:03

@Neoprimitív: Ha off, ha nem, nekem azért elmagyarázhatnád, hogy ez miért akkora gáz, mivel én sajnos egy percet sem láttam a Castle-ből...

Neoprimitív 2014.11.13. 19:30:56

@tinipuma: Azért, mert hülyén csinálják. A Forever-t egyértelműen a Castle utódjának szánták, a pilot után írtam is, mennyi hasonlóság van köztük. Ezzel semmi gond nincs, nyilván egy csatorna keresi a váltó programot egy hetedik évében járó sorozatnak. A közös vonások miatt pedig a Castle célközönségének jó eséllyel be is jött volna a Forever, egy stabil indulást adva neki.

Viszont már az elején elszúrták azzal, hogy a Castle helyén mutatták be, ezzel egy héttel elcsúsztatva a rajongók betevő Caskett adagját. Pluszban folyamatosan a Castle FB oldalán üzengettek, hogy nézzék a Forever-t. Ez libatömés, és támogatás helyett megutáltatta a Castle táborral a sorozatot, még szinte mielőtt elkezdődött volna.

Ha lett volna eszük, akkor megszórják az újságokat, blogokat interjúkkal, amelyekben IG lelkesen dicséri, hogy mennyire élvezte a vendégszereplését a Castle-ben, milyen jópofa lenne esetleg később egy crossover, csinálni néhány BTS képet, amelyiken a Castle stábjából valaki felkeresi a Forever-t. A lényeg, hogy a rajongóknak (ha már őket akarják megnyerni) úgy tálalják a sorozatot, mint amiért a Castle stábja is szurkol.

Ha ez nem megy (mondjuk azért, mert a Castle készítői legszívesebben egy kanál vízben megfojtanák a friss konkurenciát), akkor viszont nem erőltetni ezt a vonalat. A Forever szerintem elég jó ahhoz, hogy a saját jogán is találjon nézőket, de ha ők maguk is csak a Castle farvizére pozicionálják, akkor az az öntökönszúrás esete.

tinipuma 2014.11.14. 08:11:19

@Neoprimitív: Köszi. Valóban, ez a facebookos kampány eléggé elcseszettnek tűnik, az ABC rendesen berágatta a Castle nézőket. De most, hogy meglesz a teljes évad, még megjöhet a készítők esze és elkezdhetik jobban promózni a Forevert.

Neoprimitív 2014.11.14. 14:35:39

@tinipuma: Nagyon remélem, mert ebben a nem vérkomoly, de nem nem is vígjáték műfajban nem nagyon van induló. A Person of Interest-ben több a humor, de az gyakran sokkal darkosabb is. A mintául szolgáló Castle-ben pedig már sajnos inkább csak a főszereplőn és nem a főszereplővel lehet nevetni.

Kapitánylány 2014.11.20. 09:10:22

köszi a hogyvoltot és a sok képet, jót derültem a zárójeles megjegyzéseken! :)

a részhez is szólva, nem volt nagy szám, de azért egy csomó mindenre rá lehetett jönni az epizódban
1.) Amikor Jo lefagyott és Henry odament, hogy inkább őt lője le az autószerelő, akkor azért az benne volt, hogy akár le is bukhat a nő előtt... (Vagy Henry tényleg mindent tud, és sejtette, hogy lőni fog a nő, de akkor meg nagyon bátor volt...)
2.) Amikor Henry meghalt, láttátok, hogy egy másik nő szerepel a visszajátszásában?
3.) Most már sejthető miért is volt problémája az alkohollal a dokinak, gondolom később ezt még jobban ki is fejtik.

a kémia még mindig nagyon nem működik Henry és Jo között, nem tudom, hogy akarnak-e ebből valamit, de remélem nem, mert egyszerűen nem illenek össze

örülök, hogy megkapta a teljes évadot, de sejtésem szerint másodikat már nem nagyon fog kapni, kivéve ha nem történik valami csoda

tinipuma 2014.11.20. 11:54:00

@Kapitánylány: Örülök, hogy tetszett :)
Henry mindent tud, efelől semmi kétségem, de talán a jövőbe még nem lát :) Szerintem egyszerűen nem érdekelte az esetleges lebukás veszélye, ha már valakinek halnia kell akkor az inkább ő legyen, neki nem oszt nem szoroz, Jot viszont megmentheti.

tinipuma 2014.11.20. 17:51:27

@Kapitánylány: Megnéztem újra a visszajátszást, nekem nem tűnt fel korábban semmi különös, lehet, hogy figyelmetlen vagyok :) Szerintem a nő akárki is lehet, Henry rengeteg képet őrizhet az előző életekből, az is előfordulhat, hogy semmi jelentősége nincs annak, hogy kit látunk egy-egy újraéledéskor. Ha mégis, akkor remélem hamarosan megtudjuk.
Az alkohollal kapcsolatos problémával te mire gondolsz?

Kapitánylány 2014.11.21. 09:27:51

@tinipuma: nem spoilerezem el a 8-as részt akkor :D

az alkohollal kapcsolatban már volt szó, hogy Henry nem iszik, mert voltak vele problémái

tinipuma 2014.11.21. 10:57:27

@Kapitánylány: Nem is kell, most néztem meg és mindent értek :)
Nagyon várom a hogyvoltot! :)
Egyébként nekem semmi bajom a spoilerekkel.

Pácsó Ármándó 2014.11.24. 13:47:11

Köszi szépen! Jó rész volt ez és tetszett a hogyvolt is! (Olyan jó, hogy Henry mindenhez ért :-))

tinipuma 2014.11.24. 18:32:55

@Pácsó Ármándó: Mindig ahhoz, ami éppen kell. De még sok minden kiderülhet :)
süti beállítások módosítása