Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 5x04 – Kórház a város szélén

2018. augusztus 03. 10:00 - Chat Géza

Kórház a város szélén 07_9.gif

Mindentől függetlenül ki kell emelnem az epizód címét. Hagyjuk is egy kósza pillanatra, hogy mi történt Beth-szel. (De aki nagyon tudni akarja, annak tessék: az eddig szende szöszi szerepben tetszelgő csajszika most hirtelen tököt növesztett. A hogyan és mikéntre később térek rá.) Na, emlékszünk a Kórház a város szélén c. méltán híres, a kórház-sorozatok mit úttöröjének, alfájának és szerintem omegájának is kikáltható cse(h)szlovák sorozatra, ami olyan mintha a Jóban Rosszban felcsinálta volna a Szomszédok és a Kisváros vérfertőzésben született szerelemgyerekét? Na, hát innen az epizód címe. Gondolom én. Vagy onnan, hogy egy városszéli kórházban zajlanak a nagyon gyanús események, ugye. Minden esetre itt is van ármány, szerelem (?), cselszövés, intrika, szartól repülőig minden, mint a búcsúban.

Beth egy kórházban ébred. Mintha deja vűnk lenne, hisz Rick is egy kórházban kaparta össze magát. Mindegy is. Minden patyolat tiszta, Beth egyből beijed, dörömböl az ajtón, kitépi a kezéből tűt, hogy tudjon mivel támadni, de egy egyenruhás rendőrnő és egy fehérköpenyes doki, épphogy nem a Mágenheim lépnek be és intik nyugodtságra. Hamar kiderül, hogy ez a hely sem egy aranybánya, sőt. Az alapszabály nagyon egyszerű:

Mivel meg lett mentve a segged, ezért tartozol nekünk.

A baj, hogy nincs beárazva semmi, hogy Beth-nek egy falat tengerimalacsültért két napig kell a saját fogkeféjével a szaros budit kipucolni vagy bőven megfelel egy odaböfögött köszönöm is. Így határozatlan, de leginkább végtelen ideig a kis rabszolgájuknak tehetnek bárkit, leginkább az esetlennek, gyengének tűnő útszéli bajbajutott embereket. A rendőrnő hiába mosakszik, hogy ő sem kérte ezt a főnökséget, a doki hiába mentegetőzik, hogy lehetne rosszabb is, akkor is ott vannak azok a kis apróságok, hogy:

  • a rendőrnő veri Beth-et
  • a  doki rossz gyógyszert adat be Beth-szel az egyik betegnek – akiről kiderül, hogy szintén zenész doktor – hogy rohamot kapjon és meghaljon
  • az egyik wannabe vezérürü rendőrtiszt molesztálja Beth-et

 

Ez ugye nem frankó. Beth és Noah – egy 20 másodpercig érdekes srác – megtervezik a nagy szökést, azaz le a liftaknába a zombik közé, onnan meg irány a vakvilág. Mennek is, meg is ússzák minden karcolás nélkül, de azért csak félig sikeres a misszió, mert Beth-nek nem sikerült a great escape. A rendőrnő még egy kör pofonosztással és némi csicskalángossal beleveri a fejébe, hogy innen nincs szökés, majd ha ledolgozta az adósságait, akkor elmehet. Beth ellop egy szikét a dokitól, és már látjuk is a szemében, hogy egy az egybe lehentelne mindenkit, de akkor újabb beteg érkezik… az eszméletlen Carolt tolják be hordágyon.

És, aki azt hitte, hogy a következő héten majd folytatódik ez a szál és kiderül, hogy mi van Beth-szel és Carollal (bár így ketten már csukott szemmel, hátrakötözött kezekkel, de még vérző sebekkel is simán legyaknának mindenkit, aki mozog és kijutnának), nos azok velem együtt kézen fogva elvonulhatnak hisztériás rohamokkal megszakítva keservesen sírni a sarokba, mert jövő héten Abraham és csapata indul el a lejtőn a fék nélküli szopórollerrel.

Címkék: fox twd
47 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Micellás Zsizell (törölt) 2014.11.04. 10:32:13

ez a kórházas rész nagyon alulmúlt mindent

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.11.04. 12:55:38

szerintem jó rész volt. carol tuti csak amolyan trójai faló lesz.
ez az adós fizess, de azonnal módszer is simán kegyetlenebb, mint a terminusi megeszünk mindent ami két lábon jár. :D

B_Kata 2014.11.04. 13:17:18

Ne haragudjon, de miért Ön ír erről a sorozatról? A posztjaiból pont olyan érdektelenség süt, mint amikor valamelyik "zenei tehetségkutatót" hogyvoltozta, bevallottan úgy, hogy nem érdekli. Persze.. ízlések és pofonok...

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2014.11.04. 13:47:59

@B_Kata: Kedves B_Kata! Azért én írok erről, mert csak. Halvány lila gőze sincs arról, hogy valójában mennyit foglalkozok a TWD-s hogyvoltokkal. Elárulom, hogy ez a rész nettó három órámat vette el, mert nem csak írok, mint egy gép, hanem azok a Coubok, amikre tud is kattintani, azok nem maguktól másztak ám fel ide. Higgye el kedves B_Kata, hogy a szabadidőmet hasznosabban is el tudnám tölteni az időmet, de mivel szeretem ezt a sorozatot, ezért szívesen írok róla. Szóval kedves B_Kata nekem aztán ne tessék megmondani, hogy érdektelenségből írom a szaros hogyvoltokat, mert kurvára szerelemből és teljes odefigyelésből teszem, basszameg!
Maradok tisztelettel,
Géza

Micellás Zsizell (törölt) 2014.11.04. 14:40:23

@doggfather: a kannibálokban lett volna még kiaknáznivaló de ez az új banda nekem nem bejövős szál, mi tetszik rajtuk? csak hogy értsem más nézőpontját is

xdhaha2011 2014.11.04. 15:09:20

Szerény véleményem szerint ez a rész is rendesen el lett találva. Ja és a hogyvoltja is nagyszerű :) Csak így tovább :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.11.04. 15:12:43

@Star Lord alias Micellás Zsizell: ahogy írtam is, az, hogy ami elénk kerül megesszük kegyetlen, de valahol "állati" kegyetlenség végső soron csupán.
Ellenben ez a minden kis dologért tartozol és fizetned kell érte azonnal olyan szinten emberi tulajdonságok csúcsra járatása, hogy ezáltal (szerintem) sokkal keményebb, mint a "sima" kannibalizmus.

És az se semmi ahogy mindezt a főcsaj megindokolja, kérdés csupán, hogy komolyan is gondolja a sok bullshitet amit mondott beth-nek vagy csak szájtépés/ködösítés ő is tudja.

B_Kata 2014.11.04. 16:12:45

@Chat Géza: Kedves Géza! Nem kell felkapni a vizet, csak őszintén megírtam a véleményemet, sajnálom, hogy nem esett jól Önnek. Emberkedés és káromkodás nélkül is elhiszem, hogy szereti a sorozatot, meg azt is, hogy megbántottam a hiúságát. Ezek szerint (azaz szerintem) sajnos nem tudja visszaadni írásban, hogy mit gondol a TWD-ről (illetve más adásokról), elnézést, hogy érdektelenséggel vádoltam. Amúgy tisztában vagyok egy ilyesfajta poszt idő és munkaigényével. Még egyszer elnézést, további jó munkát.

gizmo266 2014.11.04. 16:46:22

Valamelyik szereplő mondta a kórházban, hogy csak olyanokat mentenek meg, akivel szemben meg tudják ellene védeni magukat. Carol meg ugye Daryl-al szökött el a csapattól, de csak Carol-t vitték be a kórházba. Ebből sajnos az következik, hogy Daryl-t a rendőrök magára hagyták vagy megölték.

ensorcelant 2014.11.04. 16:46:48

@Chat Géza: Kedves Géza! Talán lehetne egy kicsit úriemberesebben is a hölggyel szemben! Eddigi HV-kból számomra is az jött le, hogy nem igazán kedvence ez a sorozat, egy kicsit "legyünk már túl rajta" feeling. Nem lebecsülve azt, hogy ezzel is munka van. Ha meg el tudná ütni hasznosabban is az idejét, miért nem teszi?! Egyébként a coubok munkásak ugyan, de a sorozat szempontjából irrelevánsak.
Tudom, a hogyvolt írók általában rosszul viselik a kritikát, de ettől függetlenül, lehet kulturáltan reagálni rá.
Üdv.

gizmo266 2014.11.04. 16:54:31

Szóval tényleg olyan volt ez a rész, mintha hirtelen kifogytak volna a mondanivalóból, majd hirtelen ötletelésből bedobtak egy toldalék sztorit egy rég eltűnt szereplővel addig, amíg a forgatókönyvírók túlteszik magukat a szellemi válságon.

gizmo266 2014.11.04. 16:55:38

Berakhattak volna egy olyan részt is, ahol 45 percig kergetnek egy legyet, közben meg visszaemlékeznek a múltbeli cselekményekre.........

xdhaha2011 2014.11.04. 17:02:42

@gizmo266: Ááá dehogyis. A készítők tudják azért, hogy mit csinálnak. Ja és az kizárt dolog, hogy Daryl-t megölték :DD

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.04. 17:18:45

Az mennyire gáz, ha a magát a zsurnalizmus felkent pápájának képzelő, a helyesírás-ellenőrző programokat büszkén és következetesen mellőző blogketrec-szerkesztő képtelen a "csehszlovák" szót helyesen leírni és cseszlovákot csinál belőle?

Vagy a csehek mellett létezik a "cse" nép is?

gizmo266 2014.11.04. 17:23:28

@xdhaha2011: Hát rám hozták a frászt, de legyen igazad.
(A Trónok harcában Daryl-nak már annyi lenne)

gizmo266 2014.11.04. 17:24:22

@polyvinyl: Még mindíg jobb mint a Sixx, aki kitilt minden neki nem tetsző kommentelőt.

xdhaha2011 2014.11.04. 17:51:53

@polyvinyl: Grammar Nazi. Ha nyelvtanoszni akkarunk akor majd szólúnk

2014.11.04. 18:09:36

Ez most egy kicsit lassabb, vontatott epizód volt - több volt benne a töltelék a kelleténél.
Az pedig meglehetősen idegesítő, hogy a sztori egy sima-egy fordított metódus szerint kerül bemutatásra: a következő részben nem ennek a szálnak jön a folytatása, hanem a Glenn-vonalnak.
@gizmo266: SPOILER!! (annak, aki nem látta a harmadik részt)
A harmadik epizód legvégén Daryl visszatér a templomhoz - elég egyértelmű, hogy már túl van a "keresztes autó" üldözésén, tehát nem halt bele Beth keresésébe. Ráadásul nincs egyedül. Ellenben Carol és/vagy Beth simán meghalhatnak... :)
SPOILER VÉGE

2014.11.04. 18:23:28

@gizmo266: én csak fél szívvel nézem ezt a sorozatot, de nagyon úgy tűnt, hogy időben ez e a 4. évad végével párhuzamosan volt. Így értelemszerűen Daryl életben van. (ott indult ez a rész, ahol Daryl és Beth elváltak, és eddig Daryl szálát követtük)

Micellás Zsizell (törölt) 2014.11.04. 18:28:36

@AntiChrist: köszi, azt hittem már csak én láttam, hogy Daryl visszatért, annyi volt az értetlenkedő komment
@xdhaha2011: függetlenül attól, hogy a helyesen írni nem tudóknak ez nem tetszik, attól még a cseszlovák mint szó nem létezik
@ensorcelant: ilyen dolgokért nem szeretem és nem olvasom a hogyvoltot, most is inkább a nézőtársakkal való eszmecsere érdekelt volna, ha lett volna rá némi esély, de hogy vitázni meg egymást oltogatni járnak inkább ide (is) az emberek, máris elment újra a kedvem
@doggfather: értem, a mondandód átjött, az, hogy ez miért érdekesebb mint a kannibál vonal, nálam ott akadt meg a lemez, de nem vagyunk egyformák, azért örülök, hogy valakivel a sorozatról is lehetett két mondatot váltani :)
további jó sorozatnézést mindenkinek

gizmo266 2014.11.04. 18:36:47

@AntiChrist: Jaja, ez kiesett, újranéztem. De most meg kíváncsi lettem, hogy kiket hozott ki Daryl az erdőből.

2014.11.04. 18:48:02

@Star Lord alias Micellás Zsizell: Örülök neki, hogy nem csak én láttam - ezek szerint nem hallucinálok. Még :)
Bár ez az epizód az én szájízem szerint kicsit több "tölteléket" tartalmazott a szükségesnél, azért várom a következő részt. Jó sorozatozást neked is! :)
@gizmo266: Ezzel nem vagy egyedül: én is kíváncsi vagyok rá :)
Szinte biztos vagyok benne, hogy egy-két régebbi szereplő meghal majd az évad feléig (amikor is jön a szokásos, két hónapos szünet). Ezen a szálon Beth vagy Carol szerintem beadja az ipart (mindkettőt nem hinném, hogy be mernék áldozni).

ensorcelant 2014.11.04. 19:14:56

@Star Lord alias Micellás Zsizell: Teljesen igazad van.
Szerintem jó ötlet, hogy több szálon futtatják az eseményeket, bár ez a szál (Beth) nekem sem tetszett. Már túl sok a zsarnokoskodó agybeteg a sorozatban. A Garreth galleriből talán többet ki lehetett volna hozni, de a kormányzós melléfogás után már szinte kívánta az ember, hogy mindenkivel gyorsan végezzenek. Ráadásul ez a kannibálos dolog nem volt túl átgondolt. Valószínűleg csak azért kellett, hogy újra egymásra találjanak, de ne húzzák vele túlságosan az időt.

Mr.paksimogyoró 2014.11.04. 19:38:20

@gizmo266: Szerintem ez olyan napjainkban - 3 héttel ezelőtt - napjainkban cucc lesz. Persze ez attól függ, hogy ez azután van, hogy Carolt elzavarta Rick, vagy azután, hogy Carol+Daryl elhúznak. Ha az utóbbi, akkor Daryl mögött szerintem Carol+Beth+néger nővérsrác, meg egy-két random szereplő lesz.

Nézőke 2014.11.04. 19:39:49

..nekem is most főleg az a bajom,hogy kiváló HVkat olvasok,pl Célszemély, és ez a mostani TWD úgy néz ki,mintha napi sorozat lenne (pl ennyi a tartalma a Celeb HV-nak is), legalábbis annyira átdarálta az posztkészítő. Ez így nem Hogyvolt, szerintem,egyáltalán nem élem újra így a részt, pedig várnám az összefüggéseket, magyarázat-elméleteket, kikacsintásokat.. RIP HV

Micellás Zsizell (törölt) 2014.11.04. 19:51:32

@gizmo266: sztem csak az egyik jön vissza a két nőből csak privát megérzés nem olvastam utána mielőtt vki spoilerrel vádolna
@AntiChrist: köszi :) én nem is tölteléknek mondanám inkább túlzott elterelő szálnak
@ensorcelant: Nem mondod h a Kormányzó nem jött be? Én imádtam. Még a saját beteg dolgaival is sokkal szerethetőbb volt mint ez az új kórházas banda. Garrethéket még bontogattam volna pár részen át.
@Mr.paksimogyoró: sztem nem lesz ilyen flashbackes szál

2014.11.04. 20:33:36

@Star Lord alias Micellás Zsizell: Mondhatjuk így is - jobban elhúzták a cselekményt, mint kellett volna. Egyebekben is egyetértek: én nagyon bírtam a Kormányzó karakterét, ellenben a Terminus-szálból többet is ki lehetett volna hozni. És (ahogy már írtam) én is arra tippelek, hogy Beth vagy Carol halott lesz - legkésőbb a félévad végére. Elég valószínű, hogy a másik szálon is beáldoznak egy-két karaktert.

@Don Gátticsek: +1

Micellás Zsizell (törölt) 2014.11.04. 20:46:29

@AntiChrist: végre egy másik Kormányzó-fan :)
Talán mert már sok volt az előző évados szanaszét bolyongásból, azért rendezték le egy gyors Terminus terminálással őket?
Carolt nem adom én sem. Hozzá ragaszkodom.

Mr.paksimogyoró 2014.11.04. 21:07:55

@Don Gátticsek: Carolt irtóra sajnálnám én is, bár Beth meg szuppercuki.
@Star Lord alias Micellás Zsizell: imádtan gyűlölni a Kormányzót én is,mint anno Jockeyt.

gizmo266 2014.11.04. 21:12:46

@Star Lord alias Micellás Zsizell:
Garreth-ék még megehettek volna egy-pár főhőst.

Micellás Zsizell (törölt) 2014.11.04. 21:12:46

@Mr.paksimogyoró: jó volt a karakter, miattam maradhatott volna még :D

Micellás Zsizell (törölt) 2014.11.04. 21:14:41

@gizmo266: kit adtál volna oda? én Carolon kívül bármelyik lányt
vagy valami jó kis fogócska még elfért volna, kiderült volna, hogy a pap összejátszott-e velük, volt ott még lehetőség

gizmo266 2014.11.04. 21:20:30

@Star Lord alias Micellás Zsizell: A kis leszbikus csajt, aki a Governor csapatából jött, és Glenn-el menekült egy darabig

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.11.04. 21:31:57

@Chat Géza: Kedves Géza, mi krokodilok nagyon zabáljuk a posztjait, jó étvággyal. Köszönjük is.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.11.04. 21:42:08

viszont világosítsatok már fel, fanok, nem az van, hogy a tvsori nem feltétlenül követi a képregényeket, 'csak' ötletel belőle?

Simon L. Bon 2014.11.05. 00:01:11

Nem volt a legjobb, de a cseszlováktól messze van.
A Jóban rosszban, az cseszlovák, de ez?
Szerintem is Carol csak csali lesz és hamar túllesznek ezen a vonalon is.

2014.11.05. 01:20:14

@aggyistenbrittudós: Persze: a képregény tényleg csak "alap" - például Daryl karaktere valóban nem is szerepelt benne, plusz egyéb ilyen-olyan eltérések is akadnak.
SPOILER!
Például Rick a képregényben a Kormányzó-szálban elveszítette az egyik kezét.
SPOILER VÉGE!

Viszont ha már Daryl: Norman Reedus milyen szépen leszálkásodott-megvállasodott az évadok alatt. Úgy látszik nem csak íjászkodik - gyúrni is jár valahová az ifjabbik Merle testvér :))

Micellás Zsizell (törölt) 2014.11.05. 09:57:33

@AntiChrist: ne is mondd, a dagi tudós is az előző évad vége és ez évad kezdete óta jelentősen fogyott, sőt Abraham is izmosodott, nem csak Daryl :D ezeken mindig röhögök
@doggfather: jó ember vagy

Scagnetti 2014.11.05. 18:35:43

Sajnos nem lehet hosszú távon fenntartani a színvonalat, törvényszerűen vannak gyengébb részek is. Ez most ilyen lett. Beth amúgy sem túl izgalmas karakter, így nehéz érdekes részt írni köré.
Remélem, a következő jobb lesz!

Caddy 2014.11.05. 20:50:32

@AntiChrist: volt Norman-nel egy riport, amiben elmondta, hogy még mikor az első évadban visszanézte magát amint motorozik ott látta, hogy lóg a karja, és egyből rágyúrt a témára. :)

@doggfather: nem ezt mondtad volna a kis szerencsétlen Élet a farmon szenvedős Carol második évad után. :D
Amúgy egyetértek a két legjobb karakter. Meg Ms. Szamurájkard.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.11.06. 09:35:21

@Caddy: igazad van carol rengeteget fejlődött, hogy előnyére vagy hátrányára azt is meg kellene kérdezni tyrese-től 1 évaddal ezelőtt és most vagy ricktől. :D

nicu71 2014.11.12. 01:46:34

Nekem tetszett ez a rész,előtte olvastam már,hogy ez csak időhúzó epizód,ezért nem is volt sok elvárás,de ehhez képest bőven jó volt,főleg hogy Beth nem valami érdekes számomra.
süti beállítások módosítása