Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Defiance 2x05 Put the Damage On

2014. október 29. 11:00 - Szencsike

Amandával kezdünk, aki épp békésen áztatja magát a kádban és a kikapcsolódás részeként ördögözik egyet. Jó mélyet szippant az anyagból, majd ellazulva merül vissza a habokba. Azonban fura zajokat hall, mintha valaki járkálna a kis szobában, így kiszáll a kádból és körbenéz. Elsőre sehol senki, majd a háta mögül felbukkan egy maszkos férfi, Amanda az övé. Dulakodni kezdenek, az ablakhoz lökdösik egymást, de szerencsére a nő erősebb, kilöki őt az emeleti szobából.

1.png

A kisírt szemű Amandát Nolan faggatja a részletekről, közben még a sebeit is bekötözi. Nolan érzi, hogy valamit titkol, így Amanda bevallja neki a New York-i támadót. Lehet, hogy egy furcsa csoda folytán ide is követte őt, de akárki támadt rá, egy pillanatra elhitte, hogy ő az. Nolan megígéri, hogy elkapja a fickót, és keresnek egy magasabban lévő ablakot, hogy onnan is kilökhessék. Másnap reggel, Datak Tarr legénylakásán vagyunk, Yewll doki kötözgeti a lábsebeit, néhány nap eltelhetett, mert ezt leszámítva teljesen gyógyult, plusz még szállást is szerzett. Datak továbbra is a Casti Bibliát falja, épp azt a példabeszédet olvassa fel, amiben a férj megöli a feleségét, mert rosszul viselkedett, és a testrészeit feltálalja vacsorára. Hmm… érdekes egy kultúra, viszont Doki arra inti őt, hogy hozza rendbe a házasságát, lehetőleg sürgősen. Datak tanácstalan, de Doki szerint, ha eléggé akarja, akkor menni fog, majd fogja a cuccait és távozik.

2.png

Kilépve a kis vityillóból, Doki egy régen hallott hangot hall, amitől az ideg áll belé. A hanghoz egy arc is tartozik, egy Lev nevű Indo nő üdvözli, régi barátnők ők ketten, együtt boncolták az embereket még bőven a bárkák érkezése előtt. Yewll doki teljes neve Meh Yewll egyébként. Viszont a jó doktor meg sem akarja hallgatni a barátnőt, de mikor megtudja, hogy Lev haldoklik, hajlandó tárgyalni. Amanda már a piacon flangál és egy kis mellékutcában szerencsére Nolant találja a háta mögött, nem az erőszakoskodót. Az idegei kivannak a nőnek, Nolan erre rátesz egy lapáttal, elkezdi osztani őt, bezzeg Kenya egy igazán szeretetre méltó lány volt, hozzá képest csak tetteti, hogy bárkit is szeretne, érzelmileg nulla. Valami biztos, hogy nem stimmel, mert 1. Nolan így nem szólna be neki, 2. valami villanásokat látunk, miközben Amanda pofozgatja a férfit. Nolan is magának akarja Amandát, kimondja ugyanazokat a szavakat, amiket este a támadó, erre kirántja magát Nolan szorításból és kirohan a kis utcából. Viszont nagy döbbenetére Nolan ekkor tűnik fel Irisával és Tommyval együtt az ellenkező irányból. Mi van ezzel a nővel?

3.png

Amanda rögtön Pottihoz fut, hisz közös cuccot szívnak, akkor Pottinak is éreznie kell valamit. A nő így a nyílt utcán rohan a karjaiba, Potti rögtön elkezdi az aggódást, de az tuti, hogy az anyag tiszta. Amanda kezdhet még jobban pánikolni, így Potti biztos, ami biztos a McCawley-házba viteti őt. A lakást az FKözt birtokba vette, Nolan elküldi Tommyt és Irisát teát csinálni, így megtudhatjuk, hogy régi Tommy teljesen eltűnt, szerinte Rafe és Nolan is áruló. Amanda megzuhantan ücsörög a fotelban, Nolannek hírei vannak. Átkutatta a nő szállását, de nem talált semmit, csak a pipát, amivel szívni szokta a kék ördögöt. A nő tagadná, hogy látomásai lennének a szertől, de Nolan pillantásában benne van, pedig így áll a helyzet. Amanda elhúzódik a férfitól, egyedül szeretne lenni, így Nolan távozhat.

4.png

Rafe McCawley új otthona a Tarr-ház lett, a fürdőhelyiségben emberi szokás szerint a zuhanyt keresné, de csak a kádat találja. Egy fiatal szolgálólányt kérdez a zuhanyról, de ilyet csak az alsóbb rétegek használnak, a módos emberek kádban fürdenek. Viszont szívesen előkészíti neki a fürdőt, de Rafe köszöni, nem kéri, a lány attól még örül, hogy kiszolgálhatja, hisz Christie nagyszerű emberlány. Rafe köszöni a bókot és egyedül fürdőzhet. Hozzá tudna szokni az öreg bányász ehhez a kényeztetéshez, de azzal nem számolt, hogy a Castiknál nincs magánszféra, ha fürdésről van szó. Stahma köszönti őt az új otthonában, Christie jól döntött, hogy ideköltöztette őt a Vágyálomból. Rafe bólogat, viszont Stahma is fürdeni szeretni, leveti a köpenyét és besétál a megdöbbent férfi mellé a vízbe. Kellemesen elcsacsog a casti fürdési szokásokról, majd utána a lényegre tér. Tudja, hogy Rafe megbünteti Alakot, ha részt vesz a maffia ügyletekben. Viszont a helyzet megváltozott, Alak egy kis báb lett, Stahma az igazi vezér. Datak nincs többé jelen az életükben, Stahmának Alak, Christie, a születendő gyermek és ő a család. Rafe érezze jól magát náluk. Kint Datak kopog egy csokor virággal a kezében, Raiga, a majomember többszöri felszólítására sem hajlandó elmenni, így a testőr kiüti a régi gazdát. Kicsivel később a kis szolgálólány jegeli Datak arcát a nappaliban Alak és Christie előtt. Stahma kiutasítja őt a házból, közben megérkezik Rafe is, hát ő meg mit keres itt, kerekedik el a Casti szeme. Jenő kirúgta, Christie és Stahma nagyon szívesen látják itt, kényelmesen lecsücsül egy székre, és onnan nézi Datak kis műsorát. A (volt)férj a bűnbánó szöveget kezdi el mondani, és szertartásos bocsánatkérő testtartást veszi fel. Stahma unottan hallgatja őt, viszont kénytelen engedni Dataknek. Nem mint a ház és a család parancsolójaként kér bocsánatot, hanem „csak” a láthatásért esdekel, plusz vérével is szentesíti a kérést, így Stahma kénytelen enyhülni amivel sikerül felbosszantania Christie-t, a lány megint megkapta, hogy nem érti a Casti szokásokat.

5.png

A McCawley-házban Irisa rajzolgat, Tommy csendesen üldögél, Amandának meg újra villanásai vannak. Ismét hangokat hall, illetve lát egy alakot az ablak előtt, így Tommy és Irisa kimennek, a srác előtte ad egy fegyvert Amandának. A házban elmegy az áram, Amanda feszülten várakozik, az ajtó nyílik, megtámadja őt a férfi, viszont Amanda lelövi őt, az ajtó újra nyílik, Amanda megint lőtt, az áram visszajön. Amandához közelebb Tommy hever, az ajtónál Irisa fekszik, hoppá. Amanda reszketve elrohan, Irisa Tommyhoz mászik, kettejük közül a srác van rosszabb állapotban. Az orvosi rendelőben Doki és Lev a nő betegségét próbálják azonosítani, de Lev inkább Meh-vel töltené az utolsó óráit. Nos, a két Indo nem egyszerűen csak barátnők, hanem élettársak. Érdekes, hogy az univerzum legfejlettebb népénél jelen van a homoszexualitás. Levnek sikerül meggyőznie a párját, hogy menjenek sétálni és pont ekkor szólal meg Doki hívója. Nolan sehogy sem tudja elérni Dokit, közben Irisa sebe begyógyult, hála a szupererejének, viszont Nolan nem hiszi, hogy nem sérült meg, mindene csupa vér. De ha a lány szerint jól van, akkor legyen jól. Beront Potti is, rögtön Amandáról kérdez, Nolan miért nem keresi, ha eltűnt, imádja felelősségre vonni a riválisát.

6.png

A „Keressük Amandát!” akciót Dolli kürtöli világgá a rádióban, ha bárki bármit tud, csak csörögjön. A stúdióba betoppan Christie, ő Alakot keresi, Dolli talán tudja merre jár, de a lányka sem tud semmit mondani. Viszont így megejthetnek egy csajos beszélgetést, Christie kiöntheti a szívét Datakról, és a beilleszkedési gondjairól. Mindent megtesz, hogy alkalmazkodjon a casti szokásokhoz, de semmi eredmény, Datak meg elmormol valami ósdi szöveget, és a család újra egyesül. Az élet igazságtalan, de Dolli tud valamit, ami segíthet a lányon, bújjon a bőrükbe. A Vágyálomba Datak teszi tiszteletét és egy Irathi nehézfiúval spannol le. Az üzleti megbeszélést egy nyilvános brezsnyevi csókkal indítják, négyszemközt már komolyabb ügyekről van szó. Datak vissza akar térni a város irányításába, ehhez kellenek támogatók. Mivel az FKözt egy nehezítő tényező, így Datak őket lőné ki először a körből, és már terve is van. Az Irathi csupa fül.

7.png

Potti és Nolan már a város utcáit járják Amanda után kutatva, Nolan kihasználja az alkalmat és előadja az elméletet. A városban már hetek óta nem kapható a kék ördög, Amanda mégis vígan használja. Tuti Potti az, aki ellátja őt, mert nagyon az ágyában akarja őt tudni, ha még erre is képes. Potti mindössze annyit felel, hogy kirúgja Nolant, de ez már veszett ügy, Pottinak kell tisztáznia magát. Azonban a férfi is haluzik egyet, a rég halott Connor Langet látja elsétálni Nolan mögött és utána megy. Nolannek még lenne mondandója, viszont érte Irisa jön, megvan Amanda. A nő a Vágyálomba sétált be, a szertől teljesen kikészült, elájul, a szája pedig habzani kezd. A vendégek, Datak Tarr, az Irathi együtt nézik Amanda szenvedését. Az utcán Potti találkozhat Connorral, aki szépen felelősségre vonja Pottit. Ezek ismerték egymást, ugyanabba a suliba jártak, amit megtámadtak a votanok, emlegetnek egy társukat, akit lehet elvittek kísérletezni is. Connor túllépett az ügyön, Potti nem, illetve amúgyis defektes lehet, hát Connort utánozva New Yorkba ment, sőt ki tudja milyen csúnyaságokat csinálhatott, lehet ő volt Amanda támadója… Potti összezuhan, Connor eltűnik.

8.png

A Vágyálomban Amanda tovább szenved, valamiért állandóan a tarkójához nyúlkál, hát nem beültettek neki valamit?! Ez egy katonai implantátum, a háborúban használták, infóközlésre volt jó, ám ha elromlott, akkor halált okozott. Azonnal Dokihoz rohannak, aki nincs a rendelőben. Lev és Meh a tetőn romantikáznak, és a régi időkről beszélgettek. Azzal a szándékkal érkeztek a Földre, hogy elpusztítsák rajta a népeket és a saját képükre formázzák a világot. Kísérleteztek az embereken, számukra sosem jelentettek többet a tudományos kihívásnál, de egy idő után Meh megváltozott, bűntudata lett a kísérletezések miatt és Levvel is megváltozott a viszonya, már-már elhidegültek. Hoppá, Dokinak vannak villanásai az emlékezés közben, és igen, ez is hallucinálás. Lev elmeséli, hogy ő már nyolc éve öngyilkos lett, és kéri Meh bocsánatát, jöjjön vele, legyenek újra együtt, vagyis ugorjon le a tetőről.  A rendelőben Nolanék már az operációra készülnek, Nolan már látott ilyen műtétet, de ez elég rég volt. A vágás közben megderemd, bele kell vágni a készülékbe, vagy körbe kell vágni, legyen a körbevágás. Ekkor ront be Doki, bele kell vágni a pici eszközbe és akkor magától megszakad a kapcsolat. Doki jobbnak látja befejezni a műtétet, később a halu-Levnek elmondhatja, hogy pont ezért nem hallhat meg, mert szükség van rá, így vezekelhet.

9.png

Egy kellemes kis vendéglőben Rafe épp a vacsoráját fogyasztja, mikor Datak ül le mellé és bekap egy falatot a tányérjáról. A főCasti reméli, otthon érzi magát a családja körében, de a szeme sem áll jól, Rafe a lényeget akarja hallani. Datak első és legfontosabb feladata a családja bizalmának elnyerése. Mindenkivel békülni akar és Rafe is tudja, hogy a családért áldozatokat kell hozni. Rafe-től is elvettek egy családot, Rupert, Josef és Hyatt igencsak közel álltak hozzá, lám, mit tett velük az FKözt. Eltávolították az otthonából és a bányáját is elkobozták, ugye milyen szomorú? Datak azonban megtanulta a leckét a Marsh-ügyből, egyedül nem lehet kiállni az ellenséggel. Beszélt a Votan közösséggel, itt az idő elmozdítani az ellenséges hatalmat.

Amanda a kis szobácskájában mereng az elcseszett dolgain, szerencsére jön Nolan, neki kiöntheti a szívét, de még él benne a kép, ahogy az álNolan szívtelen ribancnak hívta, így elhúzódik a férfitől. Tommy és Irisa felől érdeklődik, Nolan megnyugtatja, hogy minden oké velük mindketten jól vannak, sőt, Irisa meg sem sérült. Ezen Amanda csodálkozik egy sort, mintha úgy rémlene, hogy Irisát is eltalálta volna, de ezek szerint csak hallucinálta. Nolannak két ötlete is van mi történhetett: azért hallucinálhatott, mert összekapcsolódott egy hasonlóan hibás implanttal, vagy valaki szándékosan rakta belé. De vajon ki tenne ilyet, teszi fel Amanda a fődíjas kérdést. Doki Pottiból szedi ki az implantot, még számon is kéri Dokin, hogy baj volt a művelet során. Baj bizony, mert Doki úgy hitte, Potti képes lesz eredeti implantot szerezni, de csak egy Von Bach-féle hamisítványt kapott. Látunk egy rövid flashbacket, Amandát egy közös ördögözés közben elkábították, Potti odaadta Dokinak a Von Bach-féle szerkentyűt, amit az előző részben kapott, ez volt a sorozat idővonala szerint három hete. Ez alatt Amanda minden emléke Dokinál landolt, jöhet a következő lépés. Viszont az implant a beültetéskor megsérült, a kis nanobotok kiszabadultak, új gazdatestet keresve bebújtak Pottiba és Dokiba. Potti az emlékeit félti, de azokat Doki nem rögzítette, a sajátját, amivel Levet haluzta már kiszedte, illetve elpusztította. Kicsivel később Doki a rendelőt zárja be, Lev a vizsgálóasztal mellett ácsorog. Doki nem szedte ki magából a mütyürt, mert nem akarta elengedni a barátnőjét. Egy Indonak is lehetnek érzései…

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Micellás Zsizell (törölt) 2014.10.29. 13:29:16

Ez az évad nekem sokkal laposabb, mint az első volt.

Szencsike 2014.10.31. 13:27:57

@Star Lord alias Micellás Zsizell: Helyes, csak türelem és lesznek izgalmak :)

Le Petit Prince · http://le-petit-prince.blog.hu/ 2014.11.02. 16:45:55

@Szencsike: Ejnye-bejnye! Kibújt belőled a kis homofób?
"Érdekes, hogy az univerzum legfejlettebb népénél jelen van a homoszexualitás."
Az indo-k valószínűleg már régen túlléptek azon a fokon, ahol a nemek számítanak valamit...ha voltak, vagy megvannak még egyáltalán.
De szerencsére már mi, földiek is vagyunk annyira civilizáltak, hogy ne foglalkozzunk mások nemi irányultságával...persze még nem mindenki, de haladunk! :P

Micellás Zsizell (törölt) 2014.11.05. 14:54:39

@Szencsike: írsz majd új részt? mindegyiken bealszok :D de pótolom - motiválj már az öfivel a nézésre :D
süti beállítások módosítása