Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 5x03 – Négy fal és egy tető (18+)

2018. augusztus 02. 10:00 - Chat Géza

Nagyon kemény résznek nézünk elébe. És most nagyon, nagyon, NAGYON finoman fogalmaztam. Már az intró előtti felszopó se piskóta. Gereth és kannibál kis csapata még mindig Bob lábából készült - feka hús roston - svédasztalos menüjén ingyenpogácsázik. Gereth eltol egy monológot, hogy bezzeg régen nem ettek ám embereket, de ami a lényeg, ahogy a rozmárbajszú fickó is megmondta A nagy Lebowskiban: „Van, hogy te eszed meg a medvéd, és van, hogy a medve esz meg téged.” Bob mintha sírna. De rohadtul nem. Őrült nevetésbe csap át, mire a kannibálok köré gyűlnek, hogy mi van. Bob megmutatja a vállát és a friss, alig párórás zombiharapás nyomát, és közli: mindenki megszívta. Miután mindenki kihányta a „romlott” húst, a vezérürü jól szájon rúgja Bobot.

The.Walking.Dead.S05E03.HDTV.x264-ASAP.gif

A múltkori hogyvolt alatt ment a nagy tanakodás, hogy, amikor Bobot lerántotta a víz alá egy élőhalott, akkor vajon ott szerzett-e egy köztudottan halálos kimenetelő harapást/karmolást vagy nem? Én azzal nyugtattam magam, hogy a vér simán átütött volna a szettjén, és ezt a többiek is csak-csak észrevették volna. Nos, hogyvoltos testvéreim az úrban, bevallom tévedtem.

Sasha a templom közelében keresi, hívogatja Bobot, de mind hiába. Az viszont feltűnik neki, hogy valaki a távolból megfigyeli őket. Biztos a pap a hunyó. Hamar kérdőre is vonják, hogy mi az, amit úgy titkol, mint csinos nők a sunyi lapos fingot? Rick szinte felkeni az oltárra a pádrét, akinek  erre már megered a nyelve. Amikor még tényleg csak nagyon a legelején volt az élőhalottak hajnala, akkor ő nem engedte be a hitgyülekezet tagjait a templomba, és mivel kint maradtak, kint meg a halottak pont arra kószáltak, nos… innen már nem nehéz összerakni. Gábriel atya önző volt, ami így Isten Földi helytartójaként nem egy jó ajánlólevél a mennybe. Rick lemondóan elteszi a fegyvert: na, ezzel se vagyunk beljebb – gondolja magában. Közben Bob teste megkerül. A kannibálok letették a templom elé. Nem puszta jófejségből.

Bob kiteríti a fekete ászokat, elmond mindent, amit csak tud: Daryl és Carol elmentek valahova autóval, a kannibálok valami iskolában kempelnek, de jól megetette őket fertőzött hússal, saját magával. Nincs idő gyászolni, mert Bob még él, plusz a vendettát is le kell rendezni, de izibe. Direkt kamerán kívül megy a nagy rajtaütés megtárgyalása, így szinte már sejthető, hogy mi lesz a nagy csavar, de még így is könyékig rágtam a kezem az izgalomtól. Rickék rajtaütnek a kannibálokon. Balra bemennek az erdőbe. Ezzel szinkronban Gerethék meg jobbról kijönnek. Már a templomban arcoskodnak, igyekeznek a sekrestye menedékébe menekült kis csapatot (Bob, Carl, Tyreese, Tara, Gabriel atya és Judith) beszaratni. Judith felsír, így már nem rejtély, hogy melyik ajtó mögött rejtőzik a bőséges lakoma, vagyis az emberek. Szépen beállnak alakzatba, már lőnék szét a zárakat, mire két halk puffanást hallanak. Rickék mögöttük, a sötétből csökkentették a látszámot. Hülyeségnek helye nincs: Gerethék leteszik a fegyvert, megadják magukat. Már megy is a szabadkozás, hogy ha élve elmehetnek, akkor soha nem keresztezik egymás útját. Rick nem az a könnyen meghatódós fajta, plusz ad egy: sose lehet tudni, hogy kinek merre vezet az útja, ad kettő: amikor Gereth el akarta metélni a nyakát, akkor azt mondta, hogy az erdőben elrejtett kis piros nyelű fejszével fogja megölni, és Rick Grimes nem az az ember, aki csak úgy a levegőbe beszél.

twd5x03rick_1.gif

Előkapta a kis fejszét és eleget tett ígéretének, mire a többiek is egy-egybe legyakták az ellent. Tyreese a sekrestyéből kikukucskálva vág egy „aztapicsa” fejet. A pádre is csak hüledezik a vérfüdő végeredményén, hogy: de hát ez isten háza- mondja ő, mire Maggie csak annyit mond, hogy ez már nem, csak négy fal meg egy tető. Jaaa, hogy ezért a cím. Mááár ééértem.

twd5x03tyreese.gif

Bár nem jeleztem, de Abraham  egy kis kakaskodás után ultimátumot adott Ricknek, hogy bármi van, ő másnap délben beül a buszba, becibálja a tudószsenit és a szerelmes tubicákkal, Glennel és Maggievel elmennek Washingtonba. Nos, ez meg is történik. Rick kap egy térképet, hogy majd összefuhassanak, ha úgy van (mert általában úgy van). De a térkép alján ott virít egy üzenet, hogy az új világnak szüksége lesz Rick Grimesra.

Komolyan mondom, lassan kell egy olyan rész, amiben semmi más nem lesz csak az, hogy a megmaradt emberek kacatokból, vagy elszenesedett zombikból gyúrt gyémántokból építenek egy hatalmas Rick Grimes totemoszlopot.

Közben Bob nyilván meghal. Tyreese halántékon is szúrja, ahogy illik, és megy is megásni a sírgödrét. Mintha egy évaddal korábban is ugyanezt csinálta volna. Az ismétlés a tudás anyja, szóval Rick most is menetrendszerűen érkezik. A karcos egysorosok eldurrogtatása erre a bő másfélperces snittre jutott.

Meg se kérdeztem, hogy milyen volt az utad Terminusig – szakítja meg a sírásást Rick.

Gyilkos – mondja Tyreese, akinek nem akaródzik kifejteni azt a lélekölő borzalmat, amit a két gyerekkel, Mikával és Lizzie-vel kellett átélnie.

De túlélted – mondja Rick, aki mint ebből is kiderül, inkább a tettek embere, mintsem a szavaké.

Zárójelenetnek Michonne a templom lépcsőjén nézegeti a kannibáloktól visszaszerzett kardját. Csatlakozik hozzá a pap, akinek az a nyűge, hogy nem tud aludni a sok borzalomtól. Na, most Michonne nekiállhatna szakmázni, hogy ez már csak ilyen, de valami neszt hall. Valami mozog az erdőben. Közelebb megy, Daryl az. Hálistennek. És Carol? Daryl hátraszól… De nem tudjuk, hogy kinek! Hát, hogy lehet ilyet csinálni? Hát nincs a rendezőnek, forgatókönyvírónak szíve?

Címkék: 18+ twd
18 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.10.28. 13:14:44

arról is ment a vita, hogy ha megharapják "romlik-e" a húsa tőle. Hát a kannibálok szerint igen. :D

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2014.10.28. 13:40:54

@doggfather: márpedig a kannibálok tudják. De nekik már mindegy. Sok szerepük nem volt. Így viszont már csak annyi kérdésem van, hogy így mi az isten fog történni még 13 részen keresztül.
Végre, valami kiszámíthatatlan izgalom. A 3. és 4. évad lejtmenete után ez egy igazán fasza évadnak ígérkezik.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.10.28. 13:48:25

@Chat Géza: hát igen, ha figyelembe vesszük, hogy a 4. évad második fele arra ment el, hogy őket (meg az egész terminust) lebegtessék, felépítsék nagyon hamar lerendezték végül is.

Scagnetti 2014.10.28. 14:29:31

Örülök, hogy végül is nem arról fog szólni az évad, hogy ezekkel a rohadékokkal kergetőznek. Elintézték gyorsan, és pont úgy, ahogy kell, és nem húzták, mint a kormányzós sztorit.
A kis köcsög Gereth most is megpróbálta előadni, hogy ők az átélt sokktól lettek ilyenek, csak ott a bibi, hogy láthatóan az egész család élvezte, amit csinált, tehát a mentegetőzésük úgy kamu, ahogy van. Rickék végre azt csinálták, amit kell, és leölték az egész csordát. Nagyon tetszett az a rész, mikor a térdelő Gereth szövegét hallgatta Rick. Az az arc zseniális volt. Mint mikor az ember valami undorító csúszómászót vizsgál.

Szerintem Daryl megtalálta Beth-t, gondolom, a következő rész erről fog szólni. Az arcából ítélve viszont valami balul sülhetett el.

Továbbra is az az érzésem, hogy Tyrese a csapat szűk keresztmetszete. Túl érzelgős és megbízhatatlan.

fransancisco 2014.10.28. 14:43:04

@Scagnetti: Tyrese most azért emberesedett egy adagot, azzal hogy vállalta Bob dehumanizálását... :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.10.28. 15:02:01

@fransancisco: hát az én szememben még mindig egy nyuszi. :S

fransancisco 2014.10.28. 15:06:06

@doggfather: Hát mondjuk nem egy Daryl, de hogy viszontlátta a futni hagyott fickót, talán rádöbbent, hogy nem lehet ebben az uj világrendben Terézanyát játszani...

Battenfeld 2014.10.28. 16:48:31

@Scagnetti: Nekem az volt ebben a három részben a legdurvább, hogyha Gereth és Rick csapata pár hónappal előbb találkozik, akkor tök jó spanok lehettek volna. Építhették volna együtt a civilizációt.

Scagnetti 2014.10.28. 17:52:21

@Battenfeld: Nem tudom. Nekem nem áll össze sehogy, hogy ezek valaha is normálisak lettek volna. Egyik pillanatban jótékonysági egyesület, a másikban meg kannibálok, akik láthatóan élvezik, amit tesznek. Most akkor vagy előtte sem volt velük minden rendben (és ez kimaradt a sorozatból), vagy a szerzők cseszték el, mert ekkora fordulat szerintem elképzelhetetlen. Még egy ember esetében rendben lenne, de hogy egy család minden tagja egyformán kattanjon be, az nem hihető.

Ingyonbingyom 2014.10.28. 23:28:26

A pap még mindig kamuzik. Tuti köze volt a fehér keresztes autóhoz. Meg szerintem nem csak annyi a bűne, hogy nem nyitotta ki az ajtót. Azt nem tudom Daryl kivel jött vissza, de tuti valaki olyan, akit ismerünk. Szerintem nem Beth. Ki lehet még rajta kívül? A néger csávó, aki maszkban volt? Az mitől kattant be? Rickre van ő is berágva? És miért nem volt a mostani rész végén egy kis előzetes. Csalás! :D

fransancisco 2014.10.29. 09:15:48

@Scagnetti: hát más dolog zombit irtani, és más egy megzombult ismerososdet leszurni....

Micellás Zsizell (törölt) 2014.10.29. 09:59:28

@doggfather: inkább csak megijedtek h megromlott-e és Gareth (nem Gereth - Bocs chat géza de ezt te sem jól írtad :( ) nyugtatta őket, hogy nyugi megsütöttük - nagyon komoly jelenet volt
@Scagnetti: szerintem is Beth-t hozta haza viszont a nővéréék elmentek a busszal, úh megvan a következő kis házi dráma
@Chat Géza: lábon rúgta Bobot, nem szájon
azt még beleírtam volna, hogy Daryl hátraszól, hogy gyere elő, a maga bájos stílusában de ez a hv-d jobban tetszett mint az előző ha megjegyezhetem

comit 2014.10.29. 10:38:52

Volt előzetes a rész végén. Aki olvasta a képregényt, kb. képbe van, hogy mi fog következni, de tudjuk hogy nem teljesen követik az eredeti sztorit :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.10.29. 12:36:53

@Star Lord alias Micellás Zsizell: igen, próbálta őket nyugtatni, de nem derült ki, hogy romlott e vagy sem, nem volt rá idejük, hogy hasson. :D

tjunior 2014.10.30. 09:29:22

Gareth túl jó karakter volt ahhoz, hogy csak 3 epizód jusson neki ( az előző évaddal 4), én az évad végéig elhallgattam volna az elborult monológjait :)

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2014.11.06. 13:37:17

"Előkapta a kis fejszét és eleget tett ígéretének, mire a többiek is egy-egybe legyakták az ellent."

Kis macheta. Kis, piros nyelű macheta.
süti beállítások módosítása