Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 7x03 – Clear and Present Danger

2014. október 28. 11:00 - Zenóbia

Rockerhullánk lesz ma, éljen. Mármint nem azért, mert nem bírom őket, ez még ráadásul biliárdozni is tud, és tetovált is, és kiválóan megy neki a dákóval gitározás imitálás, szerencsére hosszú haja is van, úristen de sok léggitározást láttam, mikor még elvetemült koncertekre jártam. Ez viszont mindjárt megpurcan, oda a hajrázás végleg. Kate és Castle olvasgatnak, ahelyett, hogy szexelnének, de erre úgy két perc alatt mindketten rájönnek, hogy mekkora hülyék, hogy eddig azért nem csinálták, mert azt feltételezték, hogy a másik még nem áll készen. De persze az egymásnak esés pillanatában csörög a telefon, nyilván. William Farwick mellkasát átszúrták a biliárd dákóval. Azta. 25 éves, ez a faszi? Ne már, kinézett vagy negyvenháromnak legalább. Sátánista tetkók, húszezer dolcsi az egyik fiókban elrejtve, egy balkezes gyilkos, meg egy részeg Ryan, eddig ennyink van. Nehogymár pont Ryanből csináljanak alkeszt, az igazán szürreális lenne. A szomszéd sráctól megtudjuk, hogy a biztosítási kárbecslő csak a nappali munkája volt, esténként egy biliárd szalonban dolgozott, mint biliárdos csaló. Szép szakma.

7x03_castle1.jpg

A klubban elmeséli a kedves fekete ember, hogy Willt biztos nem az elit helyekről akarta kinyírni valaki, mert ezeknek az embereknek, akikkel itt fogadott, meg sem kottyant egy ezres, ámde nemrég áthelyezte a székhelyét Brooklynba, mert megunta az életét. És Mr. Shepherd végül csak kinyögi a vudut is, mert Will azt mondta neki, hogy eladta a lelkét az ördögnek, cserébe a biliárd tudományért, de akkor még azt hitte, hogy viccel a srác. Eladták már végül is ennél kevesebbért is egy páran a lelküket, ha most neki a biliárd, akkor a biliárd, hát na. Viszont egyik este pánik ült az arcán, mert kiderült, hogy lejárt az ideje, viszi a lelkét a patás lángoló szekéren. Vagy ilyesmi. Castle odavan a sztoriért, hogy a fenébe ne lenne, misztikum meg minden, Kate a szokásos szkeptikus. Ryan benézhetne az ótvarabbik szalonba hazafelé, de nem akar, mert biztos amúgy is ott iszik minden este, és így rájönnének, hogy zsaru. Természetesen van egy kameránk, ami kizárólag Will ajtajára néz, amin bement a gyilkos, meg kijött a gyilkos, csak éppen nem látszik, hogy lenne ott valaki. Mármint az ördögön kívül, mert ő láthatatlanná is képes válni, amikor épp nincs kedve azt magyarázni mindenkinek, hogy azért van nála kasza, mert jelmezbálba megy.

7x03_castle2.jpg

Beckett azért még előjön a huzatos elmélettel, mármint hogy a huzat csapkodta az ajtót, de aztán megint rátérnének inkább a szexre, de aztán megint csörög a telefon, hát persze, hogy csörög. Most Lanie. Will csuklóján zúzódások, úgyhogy vélhetően az lett, hogy a démon megtámadta, de mivel az láthatatlan, ezért védekezésül szétverte a saját lakását a dákóval, aztán lehetőleg gondolom bele is szúrta a saját mellkasába, ha már. Ryan mégis bemerészkedett Brooklynban a szalonba, ahol elújságolták neki, hogy Will mit ad isten, pont múlt héten került összetűzésbe egy volt fegyenccel, Jiggy-vel. Kopasz, szakállas, mi más is lehetne. Hát, Will épp egy huszast nyert el tőle, ami miatt szét akarta verni a srác fejét egy sörösüveggel, és egyébként profi betörő, Szellem becenéven fut, ez itt a nekünk való gyilkos, mondja Kate boldogan. A pasi már rezignált, és buzi. Egy rezignált buzi. Úgyhogy eleve van alibije is, de mindegy is, mert ez is előjön a megszállott elmélettel, csak szerinte Will golyóit szállta meg valami. Biliárd golyóit mármint. Ez rettenetes volt tudom, de fáradt vagyok, mint a szar, és közvetlen a Bridge hogyvolt után írom, nem is tudom, ha ezzel végeztem, lehet nekiállok valami harmadiknak is, ha már így belejöttem. Csak ahhoz abba kéne hagynom a golyós poénokat, ó, jajj. Szóval Will valójában másnap mondta neki, hogy bocsi, visszaadom a huszasodat, főleg, ha betörsz nekem egy villába.

7x03_castle3.jpg

De Jiggy már nem csinál ilyet, viszont szívesen elmesélte, hogyan csinálhatja meg Will, ha tökös legény. Will az volt, be is tört, meg is támadta Tom Talmagde-t, akiről csak Castle tudja, hogy kicsoda, de ő mondjuk mindenkiről tudja. Szóval Tom találta ki az autómegosztós appot a telefonokra, milliárdos is lett. Kórházban kötött ki, és nem volt hajlandó leírást adni a támadójáról. Nos, azért nem, mert nem is látta, höhö. Meg amúgy is azt hitte, hogy hülyének nézik, és hülyének is nézné mindenki, kivéve Castle. Szóval egyik este békésen sörözött a kanapén, dilemmázott, hogy beszívjon, vagy pornót nézzen, amikor egy láthatatlan lény leteperte és fojtogatni kezdte. Elájult, és mikor felébredt azt látta, hogy Will kiabál a láthatatlanemberrel, hogy hagyd abba, nem így szólt az alku, még megölöd. Az meg abbahagyta. Tom benyomása szerint a pasas a lelkét akarta, és Will megmentette. Kapott is egy dákót a mellébe, így jótékonykodjatok. Nahát, Castle is rájött, hogy a Láthatatlan Ember a gyilkos, mivel azóta lenyúlta a bizonyíték DVD-t is Will ajtajáról, sőt, a felvételt is letörölte a helyszínen. Mindezt úgy, hogy elvileg nem járt arra senki. Oké, akkor eddig volt ördög, volt démon, most van a láthatatlan ember, és még csak a felénél tartunk, ne csüggedjetek, lesz még más is. Will híváslistáján van egy szám az elmúlt hat hétből, akivel minden nap beszélt, a nő tengerbiológus.

7x03_castle4.jpg

Együtt jártak Donnával, mert Will is baromi okos volt, sőt, legokosabb az egyetemen, míg abba nem hagyta egy év után, mert idegösszeroppanást kapott. Most akarta újrakezdeni, de aztán múlt héten elkezdett paranoiás lenni, de ha tényleg figyelnek, az már sztem nem az. Kate nagyon szeretné a legegyszerűbb megoldást, miszerint a pasason megint kitört az idegbaj, így vélhetően azt képzelte, hogy vámpírrá változott, a dologgal nem tudván megbirkózni, megkarózta saját magát. De nem. Ryan beszélt a biztosítóval, ahol a srác nappal dolgozott, mármint elvileg, mert gyakorlatilag nem, ez csak egy álca volt. De akkor mit nyit a belépőkártyája, ez itt az újabb kérdés, amit ráadásul egészen véletlenül otthagytak lógni a lakásában, mert minek is az nekik. És egyébként ez a jelenet sztem pont olyan, mint a régebbi Castle-ok voltak, konkrétan háromszor néztem vissza, amikor a végén Castle csapkod a levegőben a karjaival, és teljesen hülye arcot vág, imádtam. Ne mondjátok már, hogy nem volt jó. Szóval persze megtámadja őket a Láthatatlan Ember, Kate-t fojtogatja kicsit, Castle-t pofozgatja, a lényeg, hogy ő azt hiszi, hogy sikerült lenyúlnia a belépőkártyát, de nem, mert helyette Castle a hitelkártyáját csempészte a kezébe.

7x03_castle5.jpg

A Vaslady-nek nem vallják be, mert tartanak tőle, hogy kényszerzubbony lenne a vége, inkább hazamennek végre szexelni, annak mindig jót tesz egy halálközeli élmény. Mármint azt olvastam. Ennek mindenesetre nem tett jót, mert rájuk is elhatalmasodott a paranoia, ez a te kezed rajtam, és a te nyelved van a számban, tutiiii??? Úgyhogy Castle szépen fellógatja az összes konyhai edényt a plafonra, mert tudni kell csapdát állítani a Láthatatlan Embernek. Bele is fut, csak nem ő, hanem Martha. Hopi, megvan a fogselyem. No szex. Ryan mégsem iszik, kész csoda amúgy, helyette kidobó egy sztriptízbárban másodállásban. Egy férfi sztriptízbárban. Espo pedig felsorolta az összes nőit, ez is ilyen jól értesült fajta. A kártyáról annyit tud mondani a gülüszemű lány, hogy lenyomozhatatlan, de legalább van hozzá valami papírfecni az Advantus Apparel névvel, akik megmondják, hogy hova szállítottak legutóbb kártyát a biztosító cégnek, vagy ilyesmi. Odamennek, a folyosón az egyik ajtót nyitja is a kártya, mögötte recepciós, aki máris jelez a biztonságiaknak, úgyhogy úgy átlag tizenöt másodpercen belül húsz öltönyös fogja rájuk a fegyverét. Csekkolják őket, majd kirúgják, de akkor Castle előjön a láthatatlanos elméletével, ami megtorpanásra készteti a fazont.

7x03_castle6.jpg

És előhozza Dr. Elena Sarkovot, aki elárulja, hogy ez valóban egy kormánylétesítmény, és Will a kedvenc tudósuk volt, akinek nem is volt idegösszeroppanása, csak ez volt a fedősztori. Kvantummechanikával foglalkoznak, és nem, nem létezik a Láthatatlan Ember, francba, de viszont ők az álcázás nagymesterei. Viszont az ő technikájuk még nem tökéletes, úgyhogy nem tőlük ered a gyilkos, viszont a kínaiak már előrébb járnak. Minden, de tényleg minden Kínából származik. Láthatatlan Ember made in China. Szóval meghackelték a rendszerüket pár napja, és visszavezettek a szálak Sanghaiba. Na, ezt most leírom nektek, csak hogy tudjátok a láthatatlanság receptjét: egy overallt kell magatokra húzni, ami elhajlítja a fénysugarakat a metaanyag felett. Hát ehhez tartsátok magatokat. Mivel a ruha út a fegyverkezési verseny megnyeréséhez, és náluk Will volt az agy, ezért a megölésével évekkel visszavetették őket. Castle felfedez egy kódot a monitoron, a kód pedig a keleti kobold vagy mifaszom, és pont oylan volt a szomszéd srác pólóján, akivel Will pont videójátékozott minden este, bár sosem volt otthon esténként, de ilyeneken nem akadunk fenn. Henry Wright azóta törölte magát a lakásából, micsoda meglepetés.

7x03_castle7.jpg

A srác a világ legmenőbb hackere, aki mellesleg a műszaki egyetemre járt, és Tom Talmagde volt a szobatársa, akit Henry megvádolt, hogy ellopta tőle a kódot, amivel később milliárdos lett. Henry perelt, és vesztett. Na, összerakták a sztorit, Will otthon Henry segítségével tökéletesítette a rucit, és brahiból segített Henrynek bosszút állni Tomon. Castle szállítja a megoldást, mert ő játszik videójátékokat, tisztára hasznos bír lenni. Szóval megvan, hogy Henry mivel játszik, és hogy ő a keleti koboldok vezetője, úgyhogy Tory már nézi is, hogy honnan jelentkezett be a srác, aki elég hülye ahhoz, hogy így bukjon el. Földalatti videójátékterem. Hö. Menekül a gyáva, de Castle megállítja a fénykarddal, akármit mondtok, sztem ez egy vicces rész. De nem ő a gyilkos, mit is vártam, még van vagy hat perc hátra, az alatt simán lesz még egy jelöltünk. Addig stimmel, hogy elmentek Tomhoz, és kereste a bizonyítékot rá, hogy lenyúlta a programját, de nem találta, közben az meg hazajött sörözni, úgyhogy bekattant és szarrá verte. Ettől Will rájött, hogy a ruha az egy gyűrű mind felett, amit meg kell semmisíteniük Mordor tüzében, mert ha a kormány kezébe jut, világégés lesz. Hát így gondolkodik egy rendes anarchista?!

7x03_castle8.jpg

Úgyhogy szétcseszték a labort, hogy kezdhessék elölről az egészet, és azok nem is tudták volna újraépíteni a dolgot, mert Will minden egyenlete a lábasfejűeken alapult. Hűbazmeg. Tintahalakon konkrétan, amiket utoljára Donna lakásán láttunk egy akváriumban. Szóval csak kihasználta a csajt, a galád. És tudjuk, mire képesek a cserbenhagyott nők. Kinyírnak! :D na jó, szóval mit ad ég, amikor kész lett a ruha, Will már nem hívogatta Donnát, az viszont hívogatta őt, amit ő nem vett fel, és pont aznap este mondott le egy előadást a megtört, ámde megkeményedett szívű lány, és miután Will meghalt, egészen érdekes módon már nem hívogatta, pedig. Oké, Donna a gyilkos, menekülés közben felölti a ruhát, és beszorulnak egy laborba, csak aztán nehogy rájuk borítson valami extra szőrnövesztőt, vagy tudomisén. Azt nem, de legalább Castle felgyújt valamit, így használni kell a poroltót, és visszatérnek a régi szép pillanatokhoz, mert összekacsintás, közös ihlet. Poroltóznak mint az állat, így megvan a lány, sose kezdj szerelmes nővel. Feltéve, ha elmebeteg. Espo vett Ryannek security feliratú szuperkék tangát, sztem fel kéne próbálnia. Castle-től még épp időben veszik vissza a csodaoverállt, mielőtt még belebújik és ő lesz a város megmentője. Óóó, és a végére Kate felveszi a világ legszexibb láthatatlan fehérneműjét, és a telefon sem csörög.

7x03_castle9.jpg

Címkék: castle
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2014.11.12. 13:24:22

Nah, folytatom a hogyvótok feldolgozását. Hm. Ez a rész így olvasva rettenetesen tömény, nem tudom meg bírnám-e nézni... Bár, ha szerinted visszatér a korábbi évadok fílingje erre az egy részre, még talán egyszer belenézek. Most így olvasva is elég volt :)

Mik is voltak azok az "elvetemült koncertek"? Már ha nem vagyok indiszkrét :)

Zenóbia 2014.11.12. 13:33:17

@AaannnaaA: nem vagy :-) hát, amolyan alternatívpunkrocker lány voltam, jelentsen ez bármit is, Alvin és a mókusok, Kispál, Tankcsapda, Offspring, az utóbbin sosem voltam, dekár. :-)

AaannnaaA 2014.11.12. 13:40:45

@Zenóbia: Akkor ne meséljem el ugye, hogy korábbi melóhelyem szponzora volt a Csapdának így én rengeteg exkluzív koncerten voltam :)
Titokban azt reméltem, hogy olyasmit sorolsz fel amit én is hallgatok, pl. Rammstein, de közös pont azért így is van (mármint a TCS).

Zenóbia 2014.11.12. 13:52:39

@AaannnaaA: ne meséld el! :-D a Rammstein koncertre amúgy nagyon kimentem volna, azok állatok! :-D
süti beállítások módosítása