Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Forever 1x05 - The Pugilist Break

2014. október 23. 13:00 - Pácsó Ármándó

A kezdő képsorokon egy bokszoló püföli a bokszzsákot, miközben pártfogoltja, egy néger kisfiú arra biztatja, mondja el neki mi nyomja a szívét. A macsó férfiak persze nem beszélnek, csak holnapra meg egy újabb edzést. Három nap múlva csinos ingatlanos csajszi mutogat egy jócskán lerobbant lakást egy fiatal párnak a New York-i Alphabet City városrészben. A kerület tiszta Nyócker, de már fejlődik, szemben játszótér épül, mellettük sajtüzem. A srácnak jó a szimata, de ezúttal házi készítésű sajt helyett házi készítésű hullát talál a gyerekszobában. Beinjekciózott, összevert, megrágott hullát. Mondjuk ez sajtban sem az igazi!

1.jpg

Dr. Henry Morgan a hallhatatlan halottkém mérgelődik a régiségboltban, mert egy ízlés nélküli gazdag nőnek pont az ő kedvenc kredencére fáj a foga, el is hajtja rövid úton. Az ajtónyitásra vajon kit fúj be a szél? Igen JLO (Jo Martinez) nyomozónőt! Fel is hívja mindjárt a figyelmet egy a kommunikációt elősegítő modern találmány birtoklásának előnyeire, de a 200 éves ember nem barátja a mobiltelefonoknak. A nő a régi bútorok témája helyett egy friss hulláról szeretne inkább beszélni. A frissesség azért túlzás. Egy párnapos holttestnek jelentősen csökkent az élvezeti értéke nyomozati szempontból.

2.jpg

Irány a helyszín, ahol a doki rögtönzött töriórát tart egy száz évvel ezelőtti katasztrófáról és visszaréved a múltba a történelem ismétlődéséről elmélkedve. JLO viszont a mában él, úgyhogy térjünk vissza mi is. A lépcsőn ott üldögél a néger kisfiú teniszlabdát dobálva és oly sokáig mutatják, hogy biztosan szerepe lesz még az epizódban. Be a házba. A halottnak nincs igazolványa, ezért Hanson nyomozó elkereszteli ÚHD-nek. (Megfejtés a végén, addig lehet találgatni a rövidítés jelentését.) Sherlock-Light doktorunk megállapítja, hogy a háromnapos hullát nem a helyszínen ölték meg, ragadós gumigranulátumba lépett és a szobában nincsenek lábnyomai. Rögtön beutalja a vízszintes delikvenst a hullaházba, az enyhén hűtött holttestek helyi gyűjtőhelyére. Ott aztán további érdekességek derülnek ki. A kábszerinjekciót a véna mellé sikerült beadni, feltehetően már a halál beállta után és talán ugyanaz volt az elkövető, aki a végzetes fejsérülést is okozta. A DNS vizsgálatokból megtudják az elhunyt nevét, Raul Lopez. Kicsi a világ, csak nem rokona Jennifer Lopeznek? (Vagy Jo Martineznek?)

3.jpg

Másnap rossz hírek érkeznek a New York-i halottkémi Hivatalba, a sármos doktorok és dögös nyomozónők kedvenc találkahelyére. A toxikológiai jelentésre sajnos két hetet kell várni, viszont a felhasznált heroin nyomán el lehet indulni, lelkesedik be Henry, hiszen tudjuk jól az általános iskolai Drogprevenciós foglalkozásokról, hogy minden zacskó heroin egyedi, mint a hópehely. Csak ütősebb. Bár a lavinaáldozatok ezzel vitatkoznának. JLO lehűti a doktort (nem úgy): A nyomozás egy lassú folyamat és ne rohanjon annyira, mert a kudarctól még frusztrált lesz és alkoholista, (mint ő).

4.jpg

Leszáll az éj. Alphabet Cityben a rendőrautók vijjogó szirénájával és patkánycincogással kísérve két alak lopakodik a lepusztult tetthelyen. Lucas és Dr. Morgan. Eldobott heroinos zacskót keresnek, amit a rendőrök még nem fedeztek fel. De várjunk csak! A patkányok! Az ő toxikológiai vizsgálatuk sokkal gyorsabb, mint az embereké és az oszladozó holttestből kétpofára zabáló rágcsálók szervezetébe szintén jutott a heroinból. Már csak őket kell elkapnia Lucasnak, aki jobban jár, ha a vírus és bacilusgazda, mosdatlan fogú patkányok nem harapják meg közben. Sokkal jobban!

5.jpg

Újabb múltbéli jelenet, Henry egy tifuszos betegét meglátogatva már holtan találja azt, de még nem szállították el a testét. Kérdőre vonja a háztulajdonost, aki szerint ott mindenki beteg, mert a sok bevándorló magával hozta a betegséget Európából. A jelenben doktorunkat a házból kilépve egy díler szólítja le, hercsit kínálva. Talán ő látta el Raul Lopezt, tehetnénk fel a kérdést Henryvel együtt. Ő fel is teszi és nemleges választ kap. A bokszoló már tiszta volt amióta kijött a börtönből és becsajozott. Akkor már csak pár milligramm minta kéne a cuccosból. Ez egy negyvendolláros készpénzátadással meg is valósul, de az éjszaka még tartogat meglepetéseket. És rendőröket. Csodák csodája, a Police-feliratos gépjármű pont előttük fékez, és a drogot feltartott kezében szorongató halottkémet lekapcsolják. Amatőr.

6.jpg

Ez a véleménye Réce (Joanna Reece) hadnagyasszonynak is, és meg állapítja még, hogy főhősünk nyomoz a leghülyébben, 20 éves rendőri tapasztalata alapján. Na, ekkor fut be Lucas telve szeretettel egy családnyi hullaevő bekasztlizott heroinos patkány iránt és átveszi a vezetést a kétes dicsőségű ranglistán. (Ez messze a legviccesebb jelenet volt mostanában, nézzétek meg feltétlen). A rendőrségre behívják az áldozat barátnőjét, akit kedvenc párosunk faggat. A nő szerint Raul már teljesen leszokott és megváltozott, új életet kezdett a börtön után. A Közösségi Házban mentorált utcagyerekeket. Legutóbb akkor látta, amikor telefonon veszekedett valakivel. Hanson nyomozó kicsit kételkedik a gyilkosságban, de ha előkerítik a mobilt, az segíthet továbbjutni a nyomozásban.

7.jpg

A patkányokban lévő heroin viszont nem segített. Lucas megállapította, hogy tucatnyi halálesetnél megtalálták már a mintáját, tehát elég elterjedt szériáról van szó. Van viszont jó hír is, a furcsa halottkémsegéd sikeres vakbélműtétet végzett el az egyik patkányon, Rágcsa Anasztázián. Meglepetésére előkerült egy lottószelvény és egy bokszkesztyűt formázó gyűrű az állatból. Megnézve a röntgenfelvételeket kiderül, hogy Raul egyik ujja eltört, feltehetően halála előtt nagyon bepancsolt még valakinek.

8.jpg

A Közösségi Ház boksztermében párosunk a központ fekete vezetőjét faggatja Lopez lehetséges haragosairól. Felmerül Tommy Delgros ingatlanfejlesztő neve, aki le akarja bontatni a helyet. (Elég nagy sablon lenne, ha ő lenne a gyilkos). A vezetőnek fel van repedve a szemöldöke, ilyet csak csupasz ököllel lehet csinálni. Henry felfedezi az egyik sarokban az ismerős kisfiút és Raulról szeretne vele beszélgetni, kevés sikerrel.

9.jpg

A múltban doktorunk besurranva a járvány sújtotta házba, ennivalót visz az elhunyt tifuszos fiának, aki egy szép orvosi bőrtáskát nyújt át neki, még az apja készítette számára hálája jeléül. A váratlanul betoppanó háztulajdonos embereivel megvereti a birtokháborítónak tartott Dr. Morgant. A jelen ennél sokkal örömtelibb. Séta JLO-val a napfényjárta utcákon. A nyomozónő olyan kemény környéken nőtt fel gyermekkorában, hogy nem sokáig nem tudta, a cigi dobozban terem. Most a lottószelvény után nyomoznak, kikérdezik a helyi éjjel-nappali abc árusát, aki már szabadulna a környékről, el fogja adni az boltját az ingatlanfejlesztőnek.

10.jpg

Ideje az emlegetett üzletembert felkeresni. Az építési területen a művezető nem rajong a látogatókért, ráadásul köt a grumigranulátum (nem pulcsit, még mielőtt valaki megkérdezné) és nem tesz jót neki, ha összemászkálják. Az sem tesz jót senkinek, ha ásóval kupán csapják, majd elcipelik egy közeli házba, közlik vele. JLO ötletére felhívják az áldozat mobilját, ami még jelez a környékről. A csengetését nem hallják, de Henry nem adja fel, mezítláb a pár napja lerakott gumiszőnyegre sétál, és egy ponton megérzi a rezgő hívásjelzést. Ha már építkezés, kiássa egy kölcsönásóval annak ellenére, hogy a mérges építési vállalkozó már ott toporzékol mellettük. A telón megnézik a legutóbbi hívást, a bokszoló halála előtt fél órával hajtották végre és felhívják a számot. Tommy Delgros nincs formában. Épp azon sápítozik, hogy ki a fene az a Raul Lopez, amikor zakózsebében kicsöng a mobilja. Természetesen a megtalált készülékről hívja a mellette álló nyomozónő. Amatőr.

11.jpg

Ez lehet a véleménye Réce hadnagyasszonynak is, nekem meg olyan deja vu érzésem van. Delgros a kihallgatáson elmondja, hogy Raul Lopez (akinek a nővére sohasem énekelt semmit focivébé megnyitón), őt névtelenül zaklatta telefonon, ahogy már annyian a kerület felújítása miatt. Henry beolvas neki, hogy elkergeti a szegényeket és a gazdagoknak biztosít még több területet, mint a múltban már annyiszor megtörtént. A fejlődésnek mindig vannak vesztesei mondja az ingatlanfejlesztő és elegendő bizonyíték hiányában kisétál a rendőrségről. Réce hadnagy szerint, ha be akarják varrni, több terhelő tényt kell ellene találniuk. Főleg Dr. Morgennek.

12.jpg

Az eddig méltánytalanul elhanyagolt Abe elégedetten iszogat a régiségkereskedésükben, mert a múltba révedésben szereplő ajándék bőrtáskát eladta egy pedikűrösnek. Botrány! Egy pedikűrösnek! Abe szerint, ha nem adnak el semmit és nincs bevétel, nem fognak megélni. Ezzel Henry is tisztában van, csak az bántja, hogy újra és újra végig kell néznie, hogy az emberek ugyanazokat a bűntényeket minden korban ismét elkövetik. Az öregfiú szerint meg van a lehetőség, hogy változtassunk ezen. Valószínűleg erre lejt az úttest a rendőrség felől, mert JLO nyitja rájuk az ajtót. Ismét. Talál egy újabb gyanúsítottat, Lou Spaganellit az akadékoskodó művezetőt, mehetnének kettesben a dokival éjszakai megfigyelésre.

13.jpg

Mennek is, a nyomozónő és Henry tanúja lesz, ahogy Delgros a nyílt utcán mindenki szemeláttára átad egy tömött borítékot Lounak. Követni kezdik az elhajtó alkalmazottat, aki a Közösségi Házhoz vezeti őket. Tán csak nem postást játszik? De bizony! Ott hagyja a pakkot és lelép. A megfigyelő csapat átminősíti magát helyszíni szemle bizottsággá és behatolnak a házba, rendőrösen, álkulccsal. Dr. Morgan vaslogikával egyenesen a fémszekrényekhez lép és kinyitják azt. A kitömött borítékban vastag dollárkötegek lapulnak, pont megfelelő számban egy bérgyilkossághoz. Fabian Northnak, a Közösségi Ház vezetőjének szorul a hurok nyaka körül! Beinvitálják hát egy másik házba. Az EHHSZ-be. (Megfejtés a végén.)

14.jpg

A fekete férfi értetlenkedik, miért kellett ilyen későn odamennie. Megmutatják neki a patkányrágta beutaltat és Henry rákérdez: Megérte ötvenezerért kinyírni a barátját? Felmutatják a rágcsálóbélben lelt bokszológyűrűt is, amelyen szövetdarabkákat találtak, de még nem ellenőrizték őket. Bevállalod Fabian? Igen vagy nem? Nem. Nem ő ölte meg a barátját, a pénzt arra kapta, hogy győzze meg a többi lakót, adják el Delgrosnak a tulajdonukat. Mikor Raul Lopez rájött árulására és meg akarta hiúsítani a fejlesztéseket, verekedni kezdtek, aztán a férfi lelépett. Akkor látta utoljára élve, ő meg elmesélte az egészet az ingatlanfejlesztőnek. A szövetdarabkák emlegetése csak a doktor blöffje volt, ami szerves anyagot találtak a gyűrűn, az a patkánytól származott.

15.jpg

Az új fejleményeket meg kell beszélniük egy bíróval, aki kiadja a további kutatáshoz szükséges engedélyeket. Ez sikerülhetett, mert Fabian North máris ott áll bedrótozva Tommy Delgros előtt és arra próbálja meg rávenni, hogy ismerje be, ő ölette meg Rault. És adjon még ötvenezer kenőpénzt. Ez egy jó alkalom arra, gondolták a sorozat készítői, hogy ismét Dr. Morgan emlékeibe ugorjunk. A régi New Yorkban 3 nap múlva tér magához a verésből és az otthagyott gyerek miatt felkeresi az ominózus házat. Sajnos a kisfiú már meghalt tifuszban. Van viszont egy másik fiú, aki még fontos lehet. Ő a mai New Yorkban él, néger utcagyerek és éppen a megfigyelő kocsi közelében játszik. Henry faggatná a bűntény estéjéről a labdapattogtató srácot, de az lelécel, amint meglátja a közelben álldogáló Lou Spaganellit. Ismét kipattan az isteni szikra doktorunk agyából! A holttest megtalálásának helyszínén teniszlabdanyomok voltak a falon, talán Lopez ifjú mentoráltja láthatott valamit. JLO és Henry együtt kezdik el keresni az elszelelő lurkót, de csak a biciklijét találják meg elhagyottan. Körözést adnak ki a fiúra és Lou céges autójára, a szemfüles Hanson nyomozó meg is állítja a kocsit, de az üres!

16.jpg

Valami hiba lehet a Mátrixban, pörgessük csak vissza az eseményeket! Kisfiú, ijedés, Lou az éjjel-nappali bolt előtt, menekülés. Áhááá! A hamarosan gazdát cserélő éjjel-nappali bolt! Miért is van zárva fényes nappal és miért ég bent a villany? A nyomozónő és a doktor betörnek a boltba, de egyelőre senki, csak a chipsek és a macskakajás dobozok sorakoznak a polcokon. És egy teniszlabda a járólap közepén!

17.jpg

Henry régi helyismerete jól jön most nekik, a múltban erre jutott be az őrzött bevándorlók házába. A pincében meghallják, ahogy a boltos a gyereket faggatja. A betoppanó halottkémet lövések fogadják, de nem ijed meg, hanem a gazember üldözésébe kezd. És most egy jó tanács! Sose álljunk meg az úttest közepén hátrafelé lövöldözve, mert elcsap minket a kukásautó! Mint a boltost. Amatőr. (Azt, hogy most éppen mit gondol Réce hadnagy, már sohasem tudjuk meg!) A haldoklót Dr. Morgan még faggatná Tommy Delgrosról, de az végérvényesen bezárja a bazárt.

18.jpg

Ez így nem lesz jó! Hát már sohasem kapják el főbűnöst? Így gondolkozik kedvenc halottkémünk is, JLO szerint az ingatlanfejlesztőt megvádolják vesztegetéssel, de azt mind tudjuk, hogy ennél azért nagyobb büntetést érdemelne. Talán mégis csak van, ami vigaszt nyújthat, a Közösségi Ház boksztermében zajlik az élet, a vezető éppen a fekete kissrácot edzi. Elmondja nekik, hogy az épülő játszóteret Raul Lopezről fogják elnevezni. A fiú pedig orvos és bokszoló szeretne lenni felnőttkorában. Kapunk még ideillő elmélkedést arról, hogy ne adjuk fel a harcot és Henry meghívja magukhoz vacsorára JLO-t.

A vacsora a tetőteraszon zajlik, maga a hely megérhet vagy pár százezer dolcsit. Abe a vacsi végén ajándékot ad nevelőapjának, a bőr orvosi táskát. Utána ment a vevőnek és háromszoros áron visszavásárolta. JLO rákérdez, tulajdonképpen honnan is ismerik egymást? Tipikus rögtönzött és össze-vissza egymástfolytatós magyarázatuk szerint Henry apja és Abe üzlettársak voltak és mivel a doktornak nincs családja, ezért Abe-et tekinti annak. Éljen a család! (És most a megfejtések: ÚHD = Újabb Halott Drogos, EHHSZ = Enyhén Hűtött Hullák Szállodája)

Címkék: Forever
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

W.Jack. 2014.10.23. 14:11:10

Köszönöm a hogyvoltot, voltak benne igazán megmosolyogtató mondatok :) Érdekes, hogy nézés közben nekem is az ugrott be, hogy az álmoskönyvek szerint nem jelent jót kirohanni nagyobb gépjárművek elé (akár hátrafelé lövöldözve, akár anélkül:))

AaannnaaA 2014.10.23. 14:36:11

Köszi szépen az írást!! Nagyon jól szórakoztam, míg olvastam! Egy csomó mondatot be tudnék idézni, de ez a kedvencem:
"Valószínűleg erre lejt az úttest a rendőrség felől" - ezen besírtam :)
Szerintem nagyon jó rész volt, izgalmas. Nem bántam, hogy a végén nem tudták egyértelműen a vállalkozóra bizonyítani a gyilkosságot - nem lehet mindig minden fekete vagy fehér, szóval jól van ez így.

Azokat a képeket honnan szedted? Pont van róla képsorozat odaát a junkie-n is, és hát nem vagyok oda értük (ezekért sem). Miért? Rossz látni ennyire elb.szott, csáléra álló gumilabdákat... Kár értük, de hát bizonyára ez kell a (férfi)népnek.

Pácsó Ármándó 2014.10.23. 15:05:12

@nughop: Köszi, hogy szakítottál időt erre a részre! Hát igen, a gyilkolni akaró bűnöző gyakran lesz az isteni igazságszolgáltatás áldozata, nehogy a főhősnek kelljen vele bemocskolnia a kezét. nekem az a rész tetszett, amikor Lucas a patkányokat vitte be a rendőrségre, meg az, amikor elmesélte, hogy az egyiket megműtötte vakbéllel, mert beteg lett :-) Lehetett volna még csiszolgatni a hv.-n, hogy gördülékenyebb és szórakoztatóbb legyen, csak elég sok mindenfelé figyeltem az elmúlt napokban és hát így sikerült.
Nem baj, hogy szegény Reece hadnagyot lerécéztem? Igazából Gabba és a "Kojak magyarországon"adta az ötletet (Kojak magyar volt és Kócsag2 néven tizedesként szolgált a magyar rendőrség kötelékében) és eredetileg Réce1-nek akartam hívni, csak nem voltam benne biztos, hogy mennyire megy át a poén :-)

@AaannnaaA: Mindig örülök, ha idéznek a hogyvoltomból :-) Én bántam, mert azt hittem, hogy lesz még egy zseniális meglátás Dr. Morgantől.
A kép a netről van, nem ezt szántam ide eredetileg, csak a múltkor a doki volt fürdőruciban, gondoltam, most legyen Jo Martinez is fürdőruhás.

W.Jack. 2014.10.23. 16:43:08

@Pácsó Ármándó: Megígértem, hogy megnézem :) Nem tudom mit szerettél volna még csiszolni rajta, szerintem kiválóan hozza a hv a te humorodat és stílusodat. Nem láttam a magyar Kojak-et, ezért nekem nem esett volna le a Réce1, de a többiek lehet, hogy vették volna a lapot.

Pácsó Ármándó 2014.10.23. 16:58:25

@nughop: Elég régi film, úgyhogy kevesen értették volna :-) www.youtube.com/watch?v=8-Nt-fgxe4A

W.Jack. 2014.10.23. 17:18:29

@Pácsó Ármándó: Köszi:), meg fogom nézni majd.

Pácsó Ármándó 2014.10.23. 17:22:49

@nughop: Kedvemre való komment ez is! :-)

mijazaki 2014.10.23. 19:45:04

Köszi a hv-t, jó volt!
@AaannnaaA: "Egy csomó mondatot be tudnék idézni, de ez a kedvencem:
"Valószínűleg erre lejt az úttest a rendőrség felől" - ezen besírtam :)" - Nekem is ez volt a kedvenc mondatom!
"Na, ekkor fut be Lucas telve szeretettel egy családnyi hullaevő bekasztlizott heroinos patkány iránt és átveszi a vezetést a kétes dicsőségű ranglistán. (Ez messze a legviccesebb jelenet volt mostanában, nézzétek meg feltétlen)." - Tényleg ez volt a legjobb rész, majd utána, amikor a műtétről beszél (bár én végbélműtétre emlékszem.)
Szerintem Tommy Delgros emlegetett nagyapja volt az, aki megverette 100 évvel korábban Henryt.
Az a tetőterasz nekem nagyon bejött.

Pácsó Ármándó 2014.10.23. 19:56:07

@mijazaki: Bár Annának címezted, de reagálhatok rá én is?

W.Jack. 2014.10.23. 20:42:16

@Pácsó Ármándó: Miközben reagálsz, akkor lefordítod nekem az emlegetett mondatot, mert én esküszöm nem értem. Már elsőre sem értettem, és most már muszáj megkérdeznem. Ez valami belső poén?

Pácsó Ármándó 2014.10.23. 20:52:52

@nughop: Az a mondat arra utal, hogy nem azért megy oda mindig JLO, mert ez van a forgatókönyvben megírva, hanem mert arra lejt a járda és kénytelen a fizika törvényeinek megfelelően oda menni. legalábbis valami ilyesmi :-)

W.Jack. 2014.10.23. 20:56:56

@Pácsó Ármándó: Öööö..... egy olyan utcában élek, ami lejt a Balaton irányába, néha mégis sikerül a másik irányba elindulnom. De akkor jól értem, hogy valójában nem is rendezői utasítás alapján megy arra, hanem egyszerűen csak így sikerül?

Pácsó Ármándó 2014.10.23. 21:04:30

@nughop: Nem, direkt megy arra. Mert ez a szerepe. Azt feltételezni, hogy nem ezért megy, hanem azért mert lejt arra a járda, ez a vicces benne, szerintem.

W.Jack. 2014.10.23. 21:06:26

@Pácsó Ármándó: Köszönöm, hogy elmagyaráztad :)

mijazaki 2014.10.23. 21:59:56

@Pácsó Ármándó: Persze. AaannnaaA-nak azt címeztem, hogy ugyanez a mondat tetszett nekem is a hogyvoltból a legjobban.
A többi már nem csak neki szólt, hanem csak úgy leírtam a véleményem, a hogyvolt alapján, abból idézve.

Pácsó Ármándó 2014.10.24. 08:57:13

@nughop: Nagyon szívesen, bár nem tudom mekkora tehetség vagyok humormagyarázásban :-)

@mijazaki: Lehet hogy az a műtétet hajtotta végre Lucas Anasztázián :-)
Gondolod, hogy tényleg a nagyapja volt és abból az első házból gazdagodhatott meg?
Én azt sem értem, hogy a kisfiú akkor mit látott tulajdonképpen? És ha látott valamit, akkor azt nem fogadták el vallomásként a rendőrségen?

mijazaki 2014.10.24. 12:12:34

@Pácsó Ármándó: Nekem az volt a benyomásom, hogy az a nagypapa lehetett, de valószínűleg már akkor is tehetősek voltak, és sok háza lehetett, nem csak ez, de nyilván ez gyarapította a vagyonát.
Igazából szerintem is zavaros volt az a rész ott a kisfiúval. Csak úgy van valami értelme az egésznek, ha a labdanyomok a falon azt bizonyítják, hogy a kissrác ott (is) szokta pattogtatni a labdáját (biztosan akkor, amikor rossz idő van). Pont ott lehetett, amikor hallotta, hogy valaki jön, elbújt, és látta, hogy a boltos fickó odahozza Raul holttestét. Csak azt nem értem, hogy miért pont oda vitte? Egy lakatlan házban pont az az egy szoba alkalmas csak a holttest elrejtésére? Vagy a boltos tudta, hogy a kissrác oda jár, és azt akarta, hogy megtalálja a testet? Kicsit erőltetett volt ez a rész így.

Pácsó Ármándó 2014.10.24. 12:51:15

@mijazaki: Semmiképp sem hiszem, hogy a boltos akarta volna odavinni. Szerintem a művezető intézte el az építkezésen, kiesett a zsebéből a telefonja, és azért vitte a közeli házba és szúrta meg incóstűvel, hogy azt higgyék, hogy egy ÚHD, és ne foglalkozzanak vele különösebben, mert a környék tele van halott drogosokkal. Mondjuk azt sem értem, hogy milyen lépcsőről esett volna le, hogy beverte a fejét. A szobában nem volt lépcső! Vagy azt gondolta az elkövető, hogy nem találnak meg a fején egy akkora vágást? Nonszensz!
Csak úgy van értelme a labdanyomoknak, ha a gyerek látott valamit! És mivel a boltostól félt, neki tulajdonított valamit. Azt látta talán, hogy Lopez verekedett a boltossal? De akkor minek a teniszlabdanyom?
Lehet, hogy a nagypapa volt, lehet hogy akartak ilyen folytonosságot sugallni a történetben :-)

tinipuma 2014.10.24. 22:22:05

Jó kis rész és jó kis hogyvolt, köszi :)
Személyes kedvencem (már megint) Lucas és az életmentő patkányműtét.

Pácsó Ármándó 2014.10.25. 08:54:06

@tinipuma: A fordításban nem írták, de Lucas nevezte el a patkányt Anasztáziának :-)

Kapitánylány 2014.10.28. 13:01:16

hát én nem voltam oda ezért a részért, egyedül a Lucas-os részek voltak jók, de a hogyvolt mint mindig nagyon jó! :)

Pácsó Ármándó 2014.10.28. 15:29:57

@Kapitánylány: Köszi! :-) Mi volt a gondod a résszel?

Kapitánylány 2014.10.28. 15:45:05

@Pácsó Ármándó: nem is tudom, olyan semmilyen volt a rész, a visszatekintés sem volt valami igazi, megint nem halt meg Henry, etc.

Pácsó Ármándó 2014.10.28. 17:06:33

@Kapitánylány: Értelek! És az ismeretlen telefonálót is hanyagolják!

tinipuma 2014.10.28. 18:47:02

@Kapitánylány: Miért baj, ha nem hal meg Henry?

Kapitánylány 2014.10.29. 09:23:57

@tinipuma: nem baj, de annyira nem tetszett ez a rész, hogy szerintem feldobta volna egy kis vízből való kimászás, meztelen felső férfitest nézés :D

AaannnaaA 2014.11.07. 20:05:01

@nughop: @Kapitánylány: Nektek is megüzenem itt is: Forever teljes évad berendelve!!

W.Jack. 2014.11.07. 20:16:09

@AaannnaaA: :) Köszi, ez jó hír nagyon. Nézésben naprakész vagyok, már csak az olvasással vagyok lemaradva, de a raktáros-muskotályos-onedines olvasnivalók közé már tervbe vettem a 4.6. hv-ot :)
süti beállítások módosítása