Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A SHIELD ügynökei 1x11 – The Magical Place (18+)

2014. október 23. 11:00 - Smokey the bear

A nyitójelenetben az Akela Amador által emlegetett Vanchat nevű gazfickó üzletel. Egy újabb chitauri tárgyat akar továbbpasszolni csinos, ám nem túl okos vevőjének. Az ügyletből végül nem lesz semmi, ugyanis betör a szobába a kicsit felturbózott Coulson csapat. Mindenki beszáll a buliba: Ward (jó hír, életben maradt) és May üt-vág, akit ér, Fitz-Simmons beveti a Hét Törpét, Skye pedig átveszi az uralmat egy lift felett. Az akció sikeres, a menekülő Vanchat a tetőn a SHIELD és a Victoria Hand karjaiba fut. Az ügynöknő, aki Coulson távollétében nem volt rest átvenni a hatalmat a Buszon azt reméli, hogy az üzletember majd szépen eldalolja, hol vannak a Százlábú titkos laborjai, hogy a SHIELD jól legyakhassa mindent. Ja, és mellesleg közben talán Coulson is meglesz. Ez utóbbi, nagyon úgy néz ki, csak a csapatot érdekli.

1_hand.jpg

Hand emberei miatt amúgy is kicsit nagy a feszkó a Buszon, amin az sem segít, hogy Skye a nagy kavarodásban megpróbál betörni a SHIELD szervereire, hogy a Százlábú pénzügyletei nyomán valami hasznos infóhoz jusson. Hand sajnos még mindig fúj rá a Tárcsában történt események miatt, ezért kidobatja a csajt a repülőről. Ward heveny tiltakozásba kezd, de végül May, mint rangidős szava dönt. A nő arra a kérdésre, hogy hasznukra van-e Skye ezen a repülőm, határozott nemmel felel. Hand ezt jóváhagyásnak veszi. Mindenki más is, pedig bízhatnának egy kicsit Mayben: rossz kérdésre, jó válasz. Skye puffog az ügynöknő árulása miatt, de pakol. Fitz-Simmons egy kis útravalót ad neki: egy műholdas telót késleltetővel, amivel kapcsolatba tud lépni a többiekkel, mielőtt a karkötője kidobná a rendszerből. Skye lelép, még mielőtt Hand ügynökei őrizetbe vennék.

2_use.jpg

Coulsont vallatják. Szerencsétlen egyfolytában a Tahitin töltött masszás képeit látja, de inkább meghal, minthogy erről egy szót is szóljon Pónak. A verés és az árammal való megcsapatás nem nagyon vezet eredményre, ezért Po kilátásba helyezi, hogy bedugják egy olyan gépbe, ami segít előhívni az emlékeket, feltéve, hogy Coulson hagyja, különben a szerkezet megsüti az agyát. Elnézve a Coulson álmaiban megjelenő 64 fogas mosolyt villantó koktélos fiút, a főnök helyében én inkább az igazi emlékeket választanám. A kihallgatás nem vezet eredményre, ezért az őrök visszaviszik Coulsont a szobájába. Azt azonban nem veszik észre, hogy amikor egy műtősasztalkához lökik, a főnök magához vesz egy csipeszt, amivel ügyesen kit tudja nyitni a bilincseit. Coulson átverekszi magát az őrökön, de hiába jut ki, az épület előtt már várja a folyamatosan zabáló Po. Egy kísérleti atomrobbantáshoz felépített díszletfaluban vannak, valahol a sivatag közepén. Innen nincs menekvés. Folytatódik a vallatás.

Skye nem tud bejutni a SHIELD rendszerébe, ezért cselhez kell folyamodnia. Az egyik újságban felfigyel egy pénzügyes nagykutyára, Lloyd Rathmanra, és rögtön tudja, hogy a fickó a segítségére lehet. Első lépésként vesz egy új bőrkabátot, majd lenyúlja a pénzember kocsiját. Na, ezért zárom én a kocsim ajtaját, még akkor is, ha történetesen benne ülök. Mondjuk, nekem sose lesz olyan terepjárom, mint a pénzügyes pacáknak. Na, de hagyjuk, koncentráljunk Skye agyafúrt tervére. A kocsi fedélzeti számítógépén keresztül sem sikerül a SHIELD rendszerébe férkőzni, ezért egy hirtelen ötlettől vezérelve Skye nekihajt egy úttorlasznak. Túléli, jóhogy. A totálkáros kocsiból hívja az autómentőket, hogy vontassák haza, azaz Rathman lakására. Amint odaér, felhívja a fickó irodáját, hogy a rendőrségtől van, és küldjék gyorsan haza, mert baj van a kocsijával, beszélniük kell. Rathman hazaér, de már nem Skye-t találja ott, hanem Melinda May ügynököt. Azaz Skye-t talpig bőrkabátban és napszemüvegben.

8_fake May.jpg

A Buszon pezseg az élet. Fitz-Simmons azt vitatja meg, hogy a szuperkatonák vajon tényleg csak azért viselkednek úgy, ahogy, mert kényszerítik őket, vagy sem. Ward közben felbassza magát azon, hogy nem halad Vanchat kihallgatása. Ő megy be. Amikor a fickó nem mond neki semmit, becsatolja magát egy ülésbe, majd jelt ad az elszánt Fitz-Simmonsnak, hogy nyissák ki a repülőgép tetejét. Menet közben. A hatást el tudjuk képzelni. Vanchat nyelve megered. Meg talán még más is, a nadrágjában. Hand megköszöni Ward segítségét, és már indulnak is Sydney-be a legnagyobb Százlábú érdekeltséghez. Ha ott van Coulson is, akkor jó, ha nem, akkor mindegy. Hand bevallja, hogy baromira nem érti, minek ez a nagy felhajtás Coulson körül. Fury és Hill is egész álló nap őt hívogatja emiatt. Egy nyamvadt 8-as szintű ügynök. Javaslom, nézessék meg Hand ügynökkel a Bosszúállók vonatkozó jeleneteit.

6_vanchat.jpg

Skye folytatja az árverési hadműveletet. Mivel jól áttúrta Rathman iratait, mielőtt a férfi megérkezett volna, ezért most könnyedén megzsarolja. Azt mondja, hogy a SHIELD tud a kétes ügyleteiről, de ha segít neki hozzáférni néhány titkos számlához, akkor talán megúszhatja, és nem csak az értékes játékszereit tarthatja meg, de a kisfia tiszteletét is. Rathman belemegy, de azért még egy észrevétlen mozdulattal benyomja a riasztót. A fickó dolgozószobájában folytatják. Rathman vonakodik, de Skye előbb blokkolja a telefonját (a karkötője minden elektromos kütyüt blokkol, de ez itt most úgy néz ki, mintha Skye direkt kérte volna a központtól), majd a kiérkező biztonsági őröket is, úgyhogy a bankár buzgón gépelni kezd.

12_agent Skye.jpg

Raina érkezik Coulson kihallgatására. Po szemére hányja, hogy a halott ember nem beszél, ezért talán többre mennének, ha szép szóval próbálnák meg kiszedni belőle az infót. A kettejük közötti kakaskodásnak a Látnok hívása vet véget, aki Po helyett Rainával akar beszélni. Po ledöbben, Rainának meg ott helyben orgazmusa lesz, amint átveszi a telefont. Rövid beszélgetés után visszaadja Po-nak, akit kedves szavak helyett valami fura erőhatás ér, és megmurdel. Nem kár érte. Raina lett a főnök. A nő mézes-mázos szavakkal próbálja meg rávenni Coulsont az együttműködésre. Elég sokat tud a férfi családi hátteréről, a szülei korai haláláról, és a szerelméről. Ez utóbbinak az emlegetése illetve a tény, hogy a Tahiti szóra automatikusan ugyanazzal a mondattal reagál, meghozza a várt hatást. Coulsonnak elege lesz a titkolózásból, és belemegy az emlékidézésbe. Hurrá!

Ward May-jel beszélget a pilótafülkében. Felrója neki Skye eltávolítását, mire May lassan, hogy Ward is megértse, elmagyarázza neki, hogy ő, akkor reggel, csak az igazat felelte Hand kérdésére. Skye-nak valóban nem veszik hasznát egy ügynökökkel telezsúfolt gépen, ahol minden lépését figyelik. Jobb, ha a rendszeren kívül lendül akcióba. Wardnak akkora koppanással esik le a tantusz, hogy azt még a kenguruk is meghallják odalent. Végül Sydnybe nem jutnak el, mert megváltozik a terv. Egy SHIELD osztag megtalálta Raináék helikopterét a Mojave-sivatagban. Odamennek, hátha lesz ott valami. May nyergel, fordul.

11_may motives.jpg

Rathman túl bénának bizonyul, ezért Skye ügynök az egyik biztonsági őrt ülteti le gépelni (ő maga nem érhet a billentyűzethez a karkötő miatt). Megvannak a Vanchatnak indított utalások. Ebből pedig csak egy ugrás, és Raina banki ügyletei is feltárulnak. Skye távozóban még lenyúlja Rathman lamborghinijét, és indul a sivatagba. Kiderítette ugyanis, hogy a Százlábú vett ott egy telepet. Az infót leadja a csapatnak is. Fitz-Simmons közben kikevert egy dendrotoxin koktélt, ami kiüti a szuperkatonákat, szóval irány Coulsont menteni. Hand nem vevő a tervre, ő inkább a Százlábú táborára összpontosítana. May határozott: akkor szétválunk. És úgy is lesz. A csapat megtalálja Raináék búvóhelyét. Ward egy jó kis bunyó után elintézi a szuperkatonát. A többiek meg mennek a főnököt megkeresni.

Coulson emléket idéz. A koktélos fiú valójában a pilotban látott SHIELD-doki, a masszőrnő, pedig egy marcona nővér. És ez még csak a kezdet. A doki folyamatosan azt kiabálja, hogy ez nem helyes, tegyék azt, amit Coulson kér. A nővér meg csak azt hajtogatja, hogy nincs mit tenni, ez Fury igazgató parancsa. Erre Coulson meglátja magát egy visszatükröződő felületen, amint épp egy robot műti és/vagy stimulálja az agyát. A fájdalom elviselhetetlen, Coulson a halálért könyörög. Még akkor is ezt nyöszörgi, amikor May és Skye megtalálja. Rainát kiütik, May elintézi a gépet, Coulson magához tér.

Végjáték. Újra a Buszon. Rainát elvezetik. May megdicséri Skye dzsekijét. Szent a béke. Coulson is megjelenik, immár újra öltönyben. Victoria Hand jelent neki, majd mindenki nagy megnyugvására elhúz a francba. Előtte még Coulson kezet fog vele. Itt is minden oké. A csapat végre magában marad. Ha nem lennének olyan kemény ügynökök, mint amilyenek, simán megölelgetnék Coulsont. A főnök is a sírás határán van. Köszönetet mond a csapatnak, és jó szokásához híven, visszaküldi őket dolgozni. Meghatódunk. Egy szót még vált Skye-jal privátban. A segítségéért cserébe leveszi róla a karkötőt. Coulsonnak van még egy elintézendő ügye. Meglátogatja a dokit, akinek végre megered a nyelve. Coulson napokig halott volt, de Fury ráállított egy csomó tudóst az ügyre, hogy újraélesszék. Coulson emlékei a hetedik műtéte során keletkeztek, amire Fury a dokit is bekérette. Az orvos szerint hagyniuk kellett volna meghalni. A trauma, amit Coulson átélt nem e világi volt, ezt akarták a hamis tahitis emlékekkel elnyomni. Coulson eleget hallott, otthagyja a dokit.

Utolsó utáni jelenet. Mike Petersont az istennek nem tudják megölni. Egy egész tartálykocsi robbant rá, de ahhoz képest elég jó bőrben van, már ha az összeégett kezeket, arcot és az elvesztett lábat nem számítjuk. Mike zavartan körülnéz a szobában, és amikor egy tükörben meglátja magát, már jön is a szemére az üzenet. Szívás.

4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2014.10.23. 12:08:46

Szegény Mike...
Azért a Coulsont műtős jelenet elég zord volt. Remélem, megmagyarázzák, hogy miért volt ennyire fontos, hogy visszahozzák. Oké, nagyon kedvelem, meg nyilván Fury is, de sok ügynöke volt akkortájt a SHIELD-nek, és azért ez elég komoly erőforrás felhasználással járhatott.
Vagy csak tesztelni akarták az új módszert és éppen ő volt a kéznél lévő hulla...

Yobbágy Fery 2014.10.24. 18:34:18

Coulson 8-as szintű ügynök, aminél magasabban csak Fury helyezkedik el a ranglétrán (meg talán Maria Hill). Hogy Furynak konkrétan miért volt fontos pont őt visszahozni (esélyes, hogy másik 8-as szintű ügynöknél nem erőltette volna a dolgot), azt nem lehet tudni, valószínűleg azért, mert neki személyesen fontos volt.
Amúgy a 14. részben még több dolog derül ki Tahitiről, de nem spoilerezek.

Arkhia 2014.10.25. 23:45:01

Skye hihetetlenül klassz volt Mayként. :D Ebben az epizódban nagyon szerettem. Amilyen képet vágott, mikor May átvette Simmonstól a telefont... May meg mindig jó, és kész. :D Victoria Hand idegesítő tud lenni, de állati jó a haja.

A műtős jelenet tényleg durva volt, szerintem inkább személyes okokból hozatta vissza Fury pont őt, de a "hivatalos" sztori simán lehetett a módszer tesztelése is.

A kamu falu azért elég creepy volt, Raina meg annyira elmebeteg, hogy az már szinte szórakoztató.

szebeee 2014.10.26. 17:22:47

Hogy miért volt fontos pont Coulsont visszahozni, miért ennyire fontos Furynak, az az évad végén kiderül. Akinek némileg lassúcska lett volna eddig a sorozat, az megnyugodhat, innentől felpörögnek az események, a kapcsolódó rész előtt meg majd tessék megnézni a Winter Soldier-t.
süti beállítások módosítása