Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 7x02 – Montreal

2014. október 21. 11:00 - Zenóbia

A kajakosoknak annyival hamarabb ér véget az edzés, minél hamarabb találnak egy vízihullát. Feladat teljesítve. Brooke is kiválóan teljesítette a sajátját, amikor a reggeli tévéműsorban kikészíti Castle-t a kérdéseivel, amik nyilván mind arra vonatkoznak, hogy ugyan már, amnézia, valld csak be, hogy meglógtál az örök hűség elől, és amúgy is népszerűsíteni akartad a könyved. Nem vallja, bár az vicces lenne, viszont felajánl negyed millát annak, aki bizonyítani tudja neki, hogy az elmúlt két hónapban bárhol bármit csinált. Hát, újra együtt a csapat, Kate boldog, hogy legalább most majd jelentkezik egy csomó elmebajos a még elmebajosabb ötleteivel, hogy mit művelt a vőlegénye. Még az amúgy vajon? Ez lesz a világ leghosszabb eljegyzése, mi? Sejtettem. Nah, addig is oldjuk meg ezt a hullát, hogy legalább valami sikerélményük is legyen. Wallace Williger, a játékgyáros a mai hullánk, Castle már mondja is az egyik találmányát, Napsugár Sarah, a vöröshajú rongybaba. Máris bizarr. Négy napja tűnt el, mármint a pasas, nem Napsugár Sarah. A feleségének azt mondta, hogy moziba megy, de helyette inkább bebugyolálta magát nejlonba, magára kötött pár követ, aztán levetődött a folyóba.

7x02_castle1.jpg

Nahát, Lanie és Espo újra együtt, pont ezt mondja Castle is. Legalább valaki normálisan együtt, ugye. Rájöttek, hogy az élet túl rövid, Castle meg arra, hogy volt valami haszna, hogy eltűnt két hónapra. A hulla nem szép, mondhatni undorító, legalábbis a feje körül, ott valami történt vele, ami olyan, mintha megégett volna, de mégsem. Lanie közli, hogy hál istennek a vízbedobás előtt csomagolták be, mert így van esély DNS-re. Mondjátok már meg, hogy a faszomba lehetett volna becsomagolni a vízbedobás után. A neje szerint tisztességes, rendes, töttörö férj volt, ellenség nuku. Marad az, hogy Napsugár Sarah egy teliholdas éjszakán életre kelt, és hegyes kis rongyfogaival átharapta a torkát. Wallace alapvetően boldog ember volt, bár az utóbbi pár hét megviselte, mert meghalt a kutyájuk. Óh. Na szóval, a Vaslady leteremti – jézusom, asszem még sosem írtam le azt a szót, hogy leteremti -, Castle-t, mert futnak be a hülyéktől a telefonok a még hülyébb ötleteikkel, Castle meg nemes egyszerűséggel, van nyomunk felkiáltással lesmárolja, majd lelép. Sztem nem kimondottan rossz taktika, ha valakit el akarsz hallgattatni, és ez most még be is jött, mint ahogy az is, hogy Castle ahogy meglátja a játékokat, otthagyja az éppen monológot folytató Kate-et, mert hát játééééééééééékook.

7x02_castle2.jpg

Kate végre a szokásos rezignált arccal néz, és ehhez akartam én hozzámenni, de most komolyan?! Wallace munkahelyén van egy kép a kutyájával közösen, a feleségével közösen nincs, mit árul ez el nektek? Neeem, ne legyetek mocskos perverzek. Miss Stoller, az igazgatóhelyettes szerintem nem szomorú, viszont elmondja, hogy Wallace nem is maradt bent tovább az elmúlt héten, sőt, hamarabb lépett le, de azt sem ő, sem Matt, az asszisztens nem tudja, hogy miért. Szerintem Matt a gyilkos. Olyan feje van. Castle le is lövi egy játékpuskával, tök igaza van. Ezt Miss Stoller és Kate nem annyira így látják. Matt sem. Wallace híváslistája, pénzügyei mind tök tiszták, túl tiszták, azokon a napokon, amikor lelépett korábban, haza meg későn ért, semmi nyoma, hogy egyáltalán létezett volna bárhol. Vannak ezzel így mostanában egy páran. Espot idióta csengőhanggal hívja Lanie, hogy a hulla gusztustalan rohadása attól van, hogy a halála után a gyilkosa bedörzsölte az arcát meg a kezeit valami ipari tisztítószerrel. Viszont egy blokkot is talált a zsebében, egy kávézóból, aznap, amikor eltűnt. Irány Brooklyn. Már a fiúknak, Kate válságbeszélgetést tart Lanie-vel a konyhában, hiába, mindig a konyhában vannak a legjobb bulik.

7x02_castle3.jpg

Annyira de annyira akar hinni Castle-nak és Castle-ban, és mégsem biztos, hogy sikerül neki, és hiába tesznek úgy mindketten, mintha minden rendben lenne, amikor nincs. Megoldás? Az sincs. Alexis épp az egyik hülyéből próbálja kiszedni, hogy van-e rendes infója is, vagy csak telefonszexet akar, de úgy tűnik, az utóbbi nyert. Annak is megvan a maga varázsa. Marthanak randija van, egy csoportgyűlésen szedte fel Robertet, és mivel épp egymás vigasztalásánál tartanak, ezért Castle-nak el kell tűnni a szobából, mert Martha verziójában még nem került meg, akkor mégis mit vigasztalna rajta Robert. Lehet, hogy pont azt, hogy megkerült. Castle-t végre felhívja valaki, aki nem csak egy újabb kretén, hanem tényleg tud valamit, vagy ez is egy újabb kretén, csak hitelesebben adja elő. Viszont tudja a mobilját, ez is valami. Találkoznak, és a pasas elmeséli, hogy együtt voltak fogságban, csak neki sikerült megszöknie a hajóról. Mármint az űrhajóról, ahova azért rabolták el őket, hogy lemásolják a bőrüket. Aha, ez itt egy hitelesebb kretén. Wallace-t már épp szentté avatnák a srácok, amikor Espo talál egy titkos fiókot, abban meg vadiúj kulcsokat a nemtudjukholvanlakáshoz, meg egy feltöltős mobilt.

7x02_castle4.jpg

Amiről kizárólag egy Natalia Mendosa nevű nőt hívott, 28 éves, kérdések megválaszolva. Na jó, tudom, nem annyira egyszerű, bár általában az. Kezdetnek ők is ilyen egysíkúan gondolkodnak, mint én, főleg, hogy az állatorvos szerint a kutya nem csak úgy meghalt, hanem megmérgezték, éljenek a féltékeny szeretők. Miss Mendosa nem annyira nyit ajtót, de mindegy, mert úgyis nyitva van, ő meg kurvára meghalt, átvágott torokkal az ágyában. De nem, mert sminkmester, főleg horrorokban, ki gondolta volna. És szeret átvágott torokkal aludni. Wally, neki nem Wally volt, hanem Joe Meyers, aki megkérte, hogy tanítsa meg színházi sminket készíteni. Még pedig olyat, amitől úgy néz ki, mintha hetven éves lenne. Csak az arcát és a kezét sminkelte, pont azokat a részeket, amiket a gyilkos ledörzsölt, ergo a gyilkosa tisztában volt vele, hogy mit perverzkedik hetven évesként. A kávézó lukra futás volt, de valsz csak azért, mert nem a megfelelő korú fényképet mutogatták a srácok, úgyhogy lesz egy újabb körük. Befut Alexis egy nászutas párral, akiknek az egyik fotóján, mit ad isten, ott van a háttérben Castle, amint Jenkinsel beszélget, mármint azzal, aki először annak adta ki magát a lakókocsiban, aztán eltűnt. A helyszín Montreal. Juhú.

7x02_castle5.jpg

És az épület egy Bank, és Alexis felcsap nyomozónak, egyrészt mert rájön, hogy a kulcs, amit Castle gatyájába varrva találtak, biztosan ott nyit egy széfet, másrészt mert ő lesz a kísérője, mivel Beckett nem ér rá a vízihulla miatt. Puszi egy szál se, ölelés egy szál se, nem nagyon megy a nagy visszatérés a közös jövő felé, de hát ez még csak a második rész, majd a huszonharmadikra már biztosan lesz megint pusziölelés. Alexis frufrujával viszont valami nagy baj történt, de nem? A kávézóban az öregebbik Wally-t már felismerték, és innen egyenes út vezet a lakáshoz, amit három hete vett ki, és aminek a fürdőjében ott egy kutya. De nem az, amelyiket megmérgezték. Castle besétál a bankba, Alexis fenntartásai ellenére, mert van egy terve. Mikor nincs neki olyanja? Bérel egy értékmegőrzőt, közben megkérdi a faszit, hogy ismerősnek tűnik-e neki, az azt hazudja, hogy nem, pedig de. Irány a pince, behazudja a másik számú széfet, a kulcs stimmel, persze csak másodjára, hogy izguljunk. Annyira nem izgultam. A dobozban három levél tőle, Kate-nek, Martha-nak és Alexis-nek. Ez utóbbiban egy memóriakártya figyel. Kate és Ryan közben mennek a kínai étterembe, ahol Wally, mármint az idősb Wally kajált minden egyes este, mert bírja a változatos kaját.

7x02_castle6.jpg

Az étteremmel szemben pedig ott a saját raktára, mármint a játékgyár raktára. Joe ott dolgozott három hete, mint mindenes, és nem akarta, hogy felismerjék az alkalmazottai. Egyszer rajtakapták, amint aktákat lapozgat, de amúgy nem rakoncátlankodott, így békénhagyták. A fiúk megnézik a kamerafelvételeket az eltűnése napjáról, de itt most megakadtunk egy kicsit, nem baj, mert befut Castle nagggyon komoly arccal, meg a Kate-nek szóló memóriakártyával. Ami végre bizonyítja Kate-nek, hogy Castle szereti és nem csak meg akart lógni, és nem kamu, hogy nem emlékszik, mert gyakorlatilag egy szerelmi vallomás van rajta egy nagyon szarul kinéző Ricktől, aki azt hiszi, hogy meg fog halni. A cuccot rábízzák Tory-ra, hátha ki tud deríteni bármit, hogy hol készült a felvétel, aztán már majdnem csók jön, amire megnyugvás, mégsem kell várnunk az évad végéig, amikor keresztülhúzza számításainkat a kutya. Mert hogy ez nem csak egy szimpla kutya, hanem drogkereső kutya. Ez legalább előhoz Castle-ből egy elméletet, mert úgy tűnik, nélküle nem tud megoldódni ez az ügy, a másik három blokkolt. Mi viszont nem hallhatjuk a sztorit, de Kate-nek tetszik, és máris van ötlete a bizonyítására, de Castle marad, mert ő inkább Tory-t figyeli.

7x02_castle7.jpg

Aki azóta már rájött, hogy egy város látszik a háttérben az ablakból, és ha leszűkítik Montreálra, akkor lehet, hogy meglesz a ház is, ahol a felvétel készült. Természetesen a lányt elhívják, úgyhogy Castle egyedül van, amikor kijön az eredmény, és megvan a cím, és már majdnem felhívja Beckettet, de aztán mégsem. Vajh miért. Az elmélete viszont működött, tényleg drogok jöttek be a Sunshine babák seggébe varrva, mondtam én, hogy valami nem stimmel azokkal a babákkal. Wally úgy jött rá, hogy hazavitt egy ilyen babát játszani a kutyának, amit az szétrágott, beszívott, és meghalt a drogtól. Erre a pasi nyilván nem a rendőrséget hívja, hanem nekiáll egyszemélyes hadsereget játszani, mert túl sok Van Damme filmet látott. Meg hogy védje a cége hírnevét, hát ez kiválóan sikerült, gratulálunk mind, innen az élők közül. A gyilkos pedig Matt, köszi. A srác Ázsiában élt, ezért is vette fel, de nem azért, hogy a kínai drogos kapcsolatait is hozza magával, de néha többet kapunk, mint amit kértünk. Mondta Oravecz Zenóbia. Castle természetesen elhúzott egyedül Montrealba, mert az se normális. A tök üres bérházban ott várja Jenkins, aki nem Jenkins, pisztollyal, és azzal, hogy ő maga kérte, hogy ne emlékezzen, és ne is akarjon, mert akkor a végén még rálel az igazságra, ami fájni fog.

7x02_castle8.jpg

Mármint ezt nem mondta, csak úgy gondolom. Castle nem hiszi, hogy tényleg azt kérte, hogy töröljék az emlékeit, de a pasi felhoz egy történetet, 11 éves korából, amiről nem tudhatna senki, mert soha senkinek nem mondta el. Egy erdőben történt, és ami ott történt vele, amiatt ír krimiket, és most nagyon el van borzadva, hogy ez a pasi ezt tudja. És azért tudja, mert három hete ő maga mondta el neki, pont azért, hogy ha idejön, akkor a pasasnak legyen bizonyítéka arra, hogy tényleg nem akar emlékezni, és ne is akarjon, mert vannak rejtélyek, amikre jobb, ha sosem derül fény. Tragikus arccal mondja ezeket, csak hogy tudjátok. Aztán elsétál, Castle meg ottmarad hasonlóan tragikus arccal, és az enyém is az, hogy most komolyan így kibasznak velünk, hogy az eltűnős sztorinak ez a megfejtése, a nagy semmi. Hát. Kösz. Castle aggódik, hogy milyen szörnyűséget követett el, amire nem akart emlékezni, és hogy vajon tud-e majd így élni normálisan, és hogy Kate vajon hozzámegy-e másnap. De nem, mert szerinte az most egy kapaszkodás lenne a normális élethez, és nem a nagy szerelmük ünnepe, ő meg olyat akar, úgyhogy várnak egy hónapot. Castle nem örül. És szerintem igaza van.

7x02_castle9.jpg

 

Címkék: castle
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2014.10.21. 11:22:35

"Aztán elsétál, Castle meg ottmarad hasonlóan tragikus arccal, és" ...

... és azon gondolkozik, hogy mi a f*szért küldte el a taxit, most gyalogolhat.

Köszi a hogyvoltot, a vízbe dobás után becsomagolható hulla mint opció el is kerülte a figyelmemet - szegény Lanie hülyeségeit már nem is figyelem.

Éééés akkor a maradék nézők kaptak egy újabb mombatrosst (még nem jutott eszembe jó rövidítés a "szörnyűség, amire Castle nem akar emlékezni" problémára), amit majd évente egyszer elővesznek. A végső megoldást a 29. évad végén Castle Martha kedvenc borospohara talpára ragasztva fogja megtalálni, amit az elmúlt harminc évben már 1832-szer elmostak, de addig senki nem vette észre.

Ralome 2014.10.21. 13:50:43

Ez volt az a rész, amit megnézés helyett már csak elolvastam (az angol feliratfile-t meg most a HV-t) - mennyivel jobb volt :-) Lehet, hogy képregénnyé kellene alakítani a műsort.

Ha már itt tartunk, nem arról volt szó, hogy Storm meghalt? Akkor hogyhogy van új könyv? Újrakiadás, kollektorzedisön?

AaannnaaA 2014.10.27. 13:39:15

Köszi a hogyvótot.
Ezen besírtam: "Mondjátok már meg, hogy a faszomba lehetett volna becsomagolni a vízbedobás után." :D
@Ralome: Nálam is ez volt az első rész, amit csak olvastam, nem néztem. Még vegyesek az érzéseim - olvasni bizonyosan fogom, de az eléggé látszik, hogy visszatérni nem igazán van értelme.

AaannnaaA 2014.10.27. 13:40:16

Ja, és a vízi hulla képét igazán kipixelezhetted volna, most egy órával elhalasztom az ebédem :)
süti beállítások módosítása