Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Flash 1x02 – Fastest Man Alive

2014. október 17. 11:00 - SuperLawyerGirl

Csapjunk bele. Egy kis emlékeztetővel indítunk az előző részből, na meg ismét bemutatkozik Barry, hogy ő a leggyorsabb ember a földön, majd rögtön utána közli, hogy de persze ezt már nem kell elmondani, hiszen tudjuk. Akkor minek mondtad el? Legalább utána rögtön rátér a lényegre, mert ég a város, ég a ház is, konkrétan egy ház, de abban sokan laktak. Barry a maga 352 mph-val száguld, a tűzoltók pedig a következő drámai beszélgetést folytatják le: „nem fogunk időben odaérni” – „dehát emberek fognak odaveszni” – „tudom, tudom” mondja félig lecsúszó sityakjával a láthatóan jobb napokat is megélt főnök. Kétlem, hogy 500 év múlva ez lesz a modern Shakespeare.

vlcsnap-2014-10-16-19h48m00s129.png

Még jó, hogy Flash mindenkit biztonságba helyez egy perc alatt – miután odatalált, mert elfutott a hatalmas lángok mellett, és házszám meg már leégett a falról, de szerencsére a labból Google Mapsen követik merre jár, és kézivezérléssel megtalálja a házat. Csak egy kérdés még: nem csak szupergyors, de szuper erős is? Csak mert meglett férfiembert cipel ki, és ki sem fullad. Cisco (hehe, pont, mint a routerem, csak őt nem kell félóránként újraindítani a sípolás miatt) közben bajba került, mivel Caitlin félti a kísérleti patkányukat, és inkább óvná a hősködéstől. Allent vissza is parancsolják a laborba, és ő jobb híján engedelmeskedik is, de előtte egy kicsit rosszul érzi még magát. Mármint fizikailag. Mikor odaér szétoltják a fejét, de nem sikerül lelket beszélni belé. Nincs is rá idő, mert megint nincs a rendes munkahelyén, ahol lennie kellene.

vlcsnap-2014-10-16-19h57m19s86.png

Odafut, lop magának pár ruhát, mert azt otthagyta a laborban, és vigyorogva prezentálja szerény személyét, amitől a kapitány nem túl boldog, és ezzel nincs egyedül. Egyébként egy rablás helyszínén vagyunk, úgy tűnik a kamera felvétele alapján, egy elkövető volt, de Barry hat lábnyomot azonosít, amiknek a mérete pont megegyezik a főnökével. Sajnos ezt az észrevételt hangosan is megteszi, és ezzel nem zsebeli be az Oscart. Komolyan, hogy lehet ekkora nyomorék!? Joe eléggé ki is borul rá, Flash meg hebeg-habog. Flashback: a kis Barry látni akarja az apját, és szilárdan hisz az ártatlanságában, Joe meg próbálkozik a nevelésével. A gyerek erre ráüvölt, hogy nem vagy az apám, és felrobog a szobájába, mert az persze kell neki. A gyerekszínész egyelőre pont olyan elviselhetetlen, mint a felnőtt.

vlcsnap-2014-10-16-20h07m30s59.png

Iris megy számonkérni Barryt, hogy kísérje el az Év embere díjátadóra, mert újságírást tanul, és ebből ír cikket, és el kell neki valaki magyarázza a dolgokat, mert bár csinos, de nem okos. Allen elfut átöltözni, így legalább nem kell a szükségesnél tovább nézni az álomnő és Eddie hetyegését. A díjátadó után dumcsiznak, mindenki boldog, amíg fel nem bukkan a rejtélyes rabló, el nem kezd lövöldözni, és követelni a nők ékszereit. Kezdem úgy érezni, hogy az előző részt nézem, más díszletek között. Szóval Flash nem fér a bőrében, megmenti a biztiőrt, aztán jól elájul, még mielőtt elkaphatná a rosszfiúkat. Persze Irisnak megint nem tűnik fel, hogy elpárolog mellőle kísérője. Ezek a férfiak már csak ilyenek, hol itt, hol ott.

vlcsnap-2014-10-16-20h09m51s184.png

Szóval Iris megtalálja az ájult Barryt, aki miután magához tért első körben megkapja a fejmosást pótapától, másodikban meg Caitlintől, aki nem bírja, ha a kutatás alanya eltitkol dolgokat, és agybajt kap. Cisco meg is jegyzi, hogy nem látta ilyen idegesnek Ronnie óta, aki a robbanásban meghalt exvőlegény. De hagyjuk a szomorú múltat, ideje megtudni, miért ájul el hősünk. Az ok meglehetősen prózai, a nagy futásban sok-sok kalóriát éget, leesik a vércukorszintje, ez a probléma (erre úgy jönnek rá, hogy futópadon futtatják, és nézik a funkcióikat). A megoldás egyszerű, rengeteget zabálni. Komolyan kezdik irigy lenni. Joe meglátogatja Barryt, akit nem talál otthon, de az oknyomozó térképét igen, amin igencsak meglepődik, a Staros pulcsiból meg azonnal levágja, hogy hol találja fogadott fiát.

vlcsnap-2014-10-16-20h23m03s137.png

Joe a laboratóriumban megtalálja Flasht, és kifejezi az aggódását, amiért veszélyes játékot űz. Erre Barry kicsattan rá, megint jön a nem vagy az apám dumával, és, hogy ő akkor is azt csinál, amit akar, amúgy meg Joe is hibás amiatt, hogy az apja ártatlanul ül. Gratulálok, harapj csak a kézbe, ami etet. Közben látjuk a rablónkat, aki láss csodát, szintén egy metahuman, és az a képessége, hogy sokfelé tud osztódni, ahogy halálra rugdosa(/sák?) Simon Stagg – akit kitüntettek - biztonsági főnökét, amiért nem adja ki a biztonsági kódokat, hogy aztán ők jól megöljék. Hagynak néhány bőrdarabkát, aminek a tanulmányozásába Allen bele is kezd, de Iris megint megzavarja. Az a gondja, hogy Barry nem segít neki ígérete ellenére. Barry elmondja neki, hogy mi a szitu, de ezt nagyon gyorsan teszi, míg a lány cukrot dönt a kávéjába, mert ugye megígérte apucinak. Szóval Flash mostmár olyan gyors, hogy technikailag meg tudja állítani az időt. Ezek szerint. 

vlcsnap-2014-10-16-20h36m22s215.png

Mire befejezi a kiselőadást kijön az analízis a bőrmintákról, amik olyan speciális sejtek, amik bármilyen sejtté tudnak alakulni. Aztaaaaaa. Közben Joe és Eddie megpróbálják meggyőzni Stagget, hogy fogadja el az őrizetet, de az visszautasítja, közben feltűnik osztódóember, és emberölés kísérletének megvalósításába kezd, aminek majdnem Joe esik áldozatul, de Barry megmenti. Hogy bírja a kétszer akkora pótapát kicipelni az épületből? Elképzelésem sincs. Aztán megpróbálja szép szóval meggyőzni az eltökélt gyilkost, hogy adja meg magát, de az inkább többedmagával biztosítja arról, ez nem áll szándékában. Jól megrugdossák hősünket, akinek hat ember elől elfutni gond, de az időt kb. megállítani nem. Még jó, hogy mielőtt lelőnék, megint felkapja a nyúlcipőt.

vlcsnap-2014-10-16-20h42m16s174.png

Barrynek ez a sajnálatos eset annyira rosszulesik, hogy inkább abbahagyja az egész szuperhősködést, hiába mondja neki a kerekesszékes Yoda, hogy elkezdődött a klónok háborúja. Flash rohanás közben visszaemlékszik, milyen volt, mikor az apját meglátogatta a börtönben, és, hogy megígérte az apjának, hogy jó fiúként fog viselkedni Joeval. Persze most sincs következetesség, az elején az őr szól, hogy nem lehet itt ölelkezni meg minden, aztán kb. az egész jelentben össze vannak bújva, és ez már senkit sem zavar. Mindegy, vannak nagyobb buktatók is ennél. Barry a kávézóban végignézi, ahogy Eddie viszi el a dicsőséget a kapitány megmentéséért, nem ő, Iris meg csak úgy ragyog a büszkeségtől, hogy milyen pasija van. Közben Joe megpróbálja Simont meggyőzni, hogy fogadja el a védelmet, de az visszautasítja. A beszélgetést megszakítja Harrison begurulása, aki láthatóan nincs jóban Staggel, aki egy bunkó paraszt, az az első mondata Dr. Wellshez, hogy nem kell felállnia a kerekesszékéből a tiszteletére. Tuskó.

vlcsnap-2014-10-16-20h55m14s22.png

Ja, és a jó doktor még tart egy kis erkölcsi beszédet arról, hogy ha Joe nem támogatja Barryt, el fog bukni, mert kételkedik magában. Szóval ha bármi lesz Flashel, az a nyomozó lelkén szárad. Emlegetett szamár Irisszel beszélget a cikkről, amit a lánynak írnia kellene, de az már új ötlettel rukkolt elő, Flashről fog írni. Ne máááár……Még jó, hogy Caitlin telefonál, és nem kell ezt tovább néznem. Barry a laborban terem egy szempillantás alatt, és ott áll Mr. Black, az osztódóbajnok. Flash már harcolna is vele, csakhogy az nem mozdul. Ugyanis ahogy tudósék megfejtették, a replikák csak bábok, nem csinálnak semmit, ha nem vezérlik őket. Ez azonban fáradságos meló, szóval amelyik az ugyanolyan fickók közül fáradt, na az az egy igaz Sith. Barrynek kb. már nincs is dolga, csak megtalálni a fő Blacket, kiiktatni, és job done. Támogatására Joe is felbukkan, és harcba vezényli, aminek Flash örömmel eleget tesz.

vlcsnap-2014-10-16-21h01m05s218.png

A Stagg irodaházban közben felgyorsulnak az események, a Dantonok úgy iktatják ki a biztiőröket, hogy már nem is számoljuk. Flash megint csak utolsó pillanatban, de még időben ér oda, hogy megmentse Simont. Kiderül azért, hogy Stagg nem egy szent, azzal, hogy ellopta Black kutatását – mert egy tudós volt – lényegében kimondta a halálos ítéletet annak feleségére, akinek új szív kellett volna. Ezért akarja most Black megölni. Flash először nem nagyon boldogul ennyi ellenséggel, de végül Joe mentális támogatására megembereli magát, és legyőzi Multiplexet, aki aztán kiesik az ablakon, és mivel Barry iszonyat gyenge, leejti. De persze ez nem rendít meg senkit különösképp, főleg, mikor Allen olyan szívhez szóló beszédet tart arról, hogy egy kicsit mindenkit megcsapott az a villám, és így segítenek az embereknek. Büszke pillantások, én meg egy hét fürdéssel sem moshatom le a nyálat, ami így rámragadt.

vlcsnap-2014-10-16-21h13m12s52.png

Flash az irodában dolgozik, mikor feltűnik Joe, egy csomó pizzával, és felajánlja a segítségét, hogy kijuttassák Barry apját a börtönből, együtt. Allen erre a fejéhez kap, és bocsánatot kér, amiért egy ass volt, és felsorolja, mennyi mindent tett érte Joe, szóval végre feltűnt neki. A nyomozó kicsit meg is hatódik, nagyon cuki, aztán leül hozzá pizzázni. Beszállhatok? Dr. Wells körüli rejtélyesség meg folytatódik, jól leszúrja Simont, mert az el akarta kapni Flasht, és ő ezt nem engedheti meg, amit meg is értek, de Machiavelli óta azt hittem nem divat a cél szentesíti az eszközt elv…Sajnálom, egyáltalán nem nyűgözött le a rész, borzasztóak voltak a dialógusok, Barry fiatalon-kevésbé fiatalon egyaránt egy idióta, Iris meg ott kelletti magát neki - arról nem is beszélve, hogy Flash erejével, de különösen a sebességével kapcsolatban teljesen következetlenek. Az egyetlen jó arc Joe. De várom, hogy meggyőzzetek, miszerint rosszul interpretálom itt a dolgokat.

Címkék: the flash
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2014.10.17. 16:53:43

"De várom, hogy meggyőzzetek, miszerint rosszul interpretálom itt a dolgokat." Megpróbálom :)

"Szóval Flash mostmár olyan gyors, hogy technikailag meg tudja állítani az időt." "és akinek hat ember elől elfutni gond, de az időt kb. megállítani nem."
A cukros-csajos jelenetrészt úgy magyaráznám, hogy Barry szemszögéből néztük, aki egy el is mondta, meg nem is. Hiszen ha maradtunk volna a csaj szemszögében, akkor lópikulát sem látunk ;) Barrynek viszont nyilván szinte állónak tűnik az egész világ, ha nagyon belendül.

Flash ereje: nos, igen, itt ezért alapvetően sántít a paci. De ha belegondolsz, nyilván te is fel tudsz kapni egy nagyobb tárgyat és el tudsz vele menni valamennyire. Nos, ezt szorozd meg Barry gyorsaságávál, és megvan, hogy kis távokra el tud cipelni embereket. Végül is senkit nem vitt pár tucat méternél messzebb, ami a sebességéből fakadó szorzószámot figyelembe véve hihető. Már amennyire... :)

Amikor meg először verték az egyenhuszárok, valószínűleg nem tudott eléggé koncentrálni az ütések miatt ahhoz, hogy begyorsuljon. Végül is érthető. De amikor ott feküdt és nem bántották "csak" célbavették, összekapta magát annyira, hogy lelépjen.

Na, sikerült? :P

foxwiththegloves (törölt) 2014.10.18. 17:43:51

áhhh nem akarom én se lehúzni. úgyhogy inkább kerestem 2 pozitívumot:
1. Joe tényleg jó arc
2. ....
Ide tényleg akartam valamit Barryről, de meggondoltam magam:)
Hát ettől egyelőre én sem pártolok el a Marveltől.
A hogyvolt meg jó volt:)

SuperLawyerGirl 2014.10.18. 18:28:35

@Is: Nem sikerült. :D De legalább így most látom, hogy milyen hozzáállást kell felvennem a jövőben, ha nem akarom minden alkalommal a fejemet fogni a Flash nézése közben. :D Akarom én, hogy jó legyen a sorozat, csak hát nem az. Legalábbis egyelőre. :D
@Foxwiththegloves: én arra gondolok, hogy azt beszéltük, ha rémes lesz, akkor nevetünk rajta, így nem egy waste of time nézni. ;) btw: mi ez a profilkép, nem értem a szimbolikát :D :P

foxwiththegloves (törölt) 2014.10.18. 18:59:39

@SuperLawyerGirl: ez így is lesz, tartjuk a tervet:) kikapcs-nak egyébként teljesen jó volt ez a rész is.
(az avi egy korábbi poénkodás miatt van - jennifer elesik)

Is 2014.10.19. 10:45:03

@SuperLawyerGirl: "De legalább így most látom, hogy milyen hozzáállást kell felvennem a jövőben, ha nem akarom minden alkalommal a fejemet fogni a Flash nézése közben. :D "
Látod? Ma is tanultál valamit, á la South Park :)

szemlelodo 2014.10.19. 13:57:58

Szerintem az nem időmegállítás volt, hanem csak a saját fejében játszotta le...

Stiel 2014.10.19. 16:53:16

Megcsinálta igazából, csak a mi kedvünkért lassították le az időt, különben 0,01 mp alatt lezajlott volna az egész, és nem láttunk volna belőle semmit (ahogy Iris sem látott).

foxwiththegloves (törölt) 2014.10.20. 06:38:00

Azért Barry anyukájának gyilkosa remélem új szereplő lesz, és nem az, akire gondolok. Bár afelől is vannak kétségeim, h tényleg meghótt.

SuperLawyerGirl 2014.10.20. 12:42:59

@foxwiththegloves: Mert kire gondolsz? Csak nem Dr. Wells-re? Mert azt én is remélem, hogy nem ő lesz, az elég gagyi lenne. :/

foxwiththegloves (törölt) 2014.10.20. 17:04:29

@SuperLawyerGirl: Dedede, rá gondoltam.... az apapótlék egyéniségekről, akikre felnéz a kis főhős, általában ki szokott derülni, hogy szupergonoszak, ráadásul tudós is, mindig kell egy gonosz tudós:D

Iron1 2014.10.20. 17:38:15

A végtelen osztódás sem logikus. A környezetből vonja ki hozzá az anyagot vagy hogy?
süti beállítások módosítása