Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A SHIELD ügynökei 1x10 - The Bridge

2014. október 16. 13:00 - Smokey the bear

A korábbi részektől eltérően most egy kis visszatekintéssel nyitunk. Szóba kerül Coulson titokzatos feltámadása, a Százlábú és a virágos ruhás nő. A jelenben egy börtönben folytatjuk, ahol a Raina által korábban meglátogatott fogoly raboskodik. Ebédidő van, ám a nyugalmas börtönéletet, hamarosan Százlábúval megerősített szuperkatonák zavarják meg, aki kiszabadítják a rejtélyes fickót. Aki egy kis pöcs mellesleg, csak akkor hajlandó megemelni a seggét, ha uramnak szólítják.

1_sir.jpg

Busz. Reggeli életképek. Nem kell megijedni, azért nem kapcsolunk az M1-re, a jó kis Szomszédok-utánérzésért! Skye ügynöknőket nézeget a laptopján. Sorra veszi azokat azokat, akik szolgálatban voltak a születése idején, hátha közöttük van az anyja. Most Coulson a mi Yobbágy Fery-nk, figyelmezteti a csajt, sose biztos, hogy a SHIELD ügynök, aki letette az árvaház lépcsőjére egyben az anyja is volt. Skye reménykedik, de jobban haladna a kutatással, ha több adathoz férhetne hozzá. Coulson, aki direkt el akarja titkolni a részleteket a lány elől, azzal terel, hogy majd megkéri Mayt, segítsen neki. Az előbb említett ügynöknő eközben jól összeveri Wardot, persze csak játszásiból. Átnézte a férfi aktáit, tudja mik az erősségei, ezért tudta, hova kell ütni. Az aktákban az is benne volt, hogy nem csapatjátékos (az eredetiben egy kicsit egyértelműbben: nem jön ki jól másokkal). Ward visszaszájal, dehogynem, a múlt éjjel bizonyította az ellenkezőjét, többször is. May gyorsan rendre utasítja, hallgasson, nem itt élünk magánéletet! May – Ward 1:0. Coulson jön, eligazítás van.

2_fight.jpg

A fogolyszabadítás a téma. A biztonsági kamerák felvételén jól látszik a katonák kezén a százlábú. Kiderül, hogy Hongkong óta a SHIELD a titkos szervezet nyomában van, de valahányszor rajtuk ütnek, mindig új helyre hurcolkodnak. A kiszabadított rab Edison Po, egykori tengerészgyalogos, aki jelenlegi büntetését azért kapta, mert egy bostoni étteremben kiszúrta az egyik haverja szemét. Kedves ember ez, nem megmondtam? Az ügy kiemelt fontosságú, ezért segítséget is kapnak hozzá, mégpedig a Pilotban megismert, és immár SHIELD kötelékbe lépett Mike Peterson személyében. May egyértelműen rossz ötletnek tartja a fickó bevetését. Legutóbbi találkozásukkor Mike nekicsapta egy téglafalnak, szóval valahol érhető a dolog. Peterson alighogy megérkezik, már kezdi is a mentegetőzést. Nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy a SHIELD-nek dolgozhat. Korábban egy rossz döntést hozott, de most próbálja jóvátenni, csak még egy esélyt kér. Coulson egy kis-Buddha nyugodtságával csak annyit mond neki, hogy mindenki megérdemel egy második esélyt, de úgy vigyázzon, hogy harmadik már nem lesz.

3_training.jpg

Mike fogadtatása a többi csapattagnál elég vegyes. Simmons azzal érvel, hogy befogadtak már mást is rovott múlttal a csapatba, és nem lett nagy baj belőle. Ezzel Skye is kénytelen egyetérteni. Ward köti az ebet a karóhoz, rossz döntés ez, a fickó bajt hoz ránk, meglátjátok! Elsütik "a csúnya dolgokat beszélek valakiről, aki közben a hátam mögött áll" filmes klisét, de szerencsére a belépő Coulson oldja a kínos pillanatot, amikor bemutatja őket Mike-nak: ez itt lelőtt, az a kettő tervezte az előbbinek a fegyvert hozzá, az a másik, meg az, akit elraboltál, és az egész bandát a nyomodra vezette. Sajnos Mike is szóhoz jut, és egy egyszerű „köszi, hogy itt lehetek” helyett, egész ódát zeng, hogy mennyire hálás a csapatnak. Skye ezúttal jó ütemben szól közbe, és a fiáról kérdezi. Ace jól van, Mike nővérénél lakik, és úgy tudja, az apja egy építkezésen dolgozik. Vissza a munkához. Po külső kapcsolatairól semmi, keresni kell valakit a börtönbeli ismeretségek közül. A szuperkatonák közül az egyiket, egy Hayward nevűt, sikerült azonosítani. Megvan a nővére, Coulson és Ward megy majd felkeresni a nőt, hátha tud valamit az öcsiről. Irány Cleveland.

4_maniac.jpg

Miközben keletre tartanak a Busszal Mike felkeresi Coulsont, hogy megérdeklődje, neki mi lesz a feladata. Egyelőre semmi, csak le kell mennie Gemmához, hogy kivizsgálják. Hiába találták stabilnak a kiképzőközpontban, fő az óvatosság. Mike le is megy, Simmons pedig örömmel le is méri a széles mellkasát, Fitz nagy bosszúságára. Egy olyan ruhához kellenek a mértek, amivel használat közben is tudják mérni az életjeleit. A nagy vizsgálódás közepette Fitz figyelme a Százlábúra terelődik, ami még mindig Mike kezén van. Kiderül, hogy nem lehetett eltávolítani, mert azzal megölték volna. A szérum stabil, de ez nem a kiképzőközpont érdeme, Fitz-Simmons fegyvere mentette meg Mike életét, az stabilizálta valahogy a szérumot. A páros nagyon büszke magára. Simmons gusztálja még egy kicsit Mike tökéletes izomzatát, mire Fitz leállítja. Féltékenyek vagyunk, barátocskám?

Coulson és Ward úton van Hayward nővéréhez, aki az Ohiói Egyetemen a nők pszichológiájáról tanul. Coulson meg is jegyzi, hogy hihetetlen, hogy egy egész kurzus van a nőkről, annak idején bezzeg misztikusak voltak, úgy kellett összerakni őket, mint egy puzzle-t. Ward egy kis pajzán mosoly kíséretében arról érdeklődik, hogy vajon sok puzzle-t rakosgatott-e a főnöke fiatalkorában? Coulson úriember, nem mond számot, de megemlíti, hogy volt egy csellistalány a portlandi filharmonikusoknál, aki különösen tetszett neki (igen, tudjuk, a Bosszúállókban is volt szó róla, hehe). „És mi történt?”- kérdezi Ward. „Meghaltam.” –jön a felelet. Ezt a poént nem lehet elégszer elsütni. Kicsit szomorúbban folytatjuk, ugyanis kiderül, hogy Coulson nem mondhatta el a lánynak, hogy feltámadt, először a Bosszúállók miatt, aztán meg már annyi idő eltelt, hogy nem lett volna értelme. Persze nem vesztette szem elől a nőt, most is tudja, hogy mi van vele. Ez van, ilyen ez a popszakma. Ward felveti, hogy talán jobb lenne, ha a csellista is SHIELD ügynök lenne. Coulson erre csak megrázza a fejét: szerinte az csak bonyolítani a helyzetet. Ward arcáról lehervad a mosoly.

7_puzzle solving.jpg

A Buszon is magánéleti csevej van kialakulóban. Skye magához hívatta Mayt, mert hírei vannak Póról, de előtte még megköszöni az ügynöknek, hogy segít megtalálni a szüleit. Össze is állított egy listát neki, ha lenne szíves azt átnézni, az már sokat jelentene. Eddig jut csak, mert May inkább a küldetésre koncentrálna. (Coulson Mike megérkezésekor mondta el Maynak, hogy lepasszolta neki Skye-t, mire a nő csak annyit felelt, hogy egyszerre elég lesz csak egy hibával foglalkozni. Mondtam már, hogy bírom a beszólásait?) Skye megtalálta a Raina látogatásáról készült felvételt, és Po szájmozgásából leolvasta, hogy a Látnokról beszélnek. Épp ekkor érkezik a szobába Mike, aki rögtön felismeri a csajt, őt is Raina szervezte be a programba. Váltunk is a Százlábú titkos laborjára. Po békésen eszeget. Raina a Látnok felől érdeklődik, de a férfi csak annyit árul el, hogy egyelőre nincs új infó, a titokzatos főnökük egyelőre nem látja még maga előtt azt az embert, akire szükségük van a harmadik fázis beindításához. Ez baj, mert addig is fent kell tartaniuk magukat, ami a SHIELD állandó közbeavatkozása miatt egyre nehezebb – panaszkodik a virágos ruhás nő. Akkor meg kell oldanunk ezt a problémát – felei Po.

Wardék megtalálják Hayward nővérét. A Kölyökképű szerencsejáték-ügynöknek adja ki magát, azért keresik az öcsit, mert egy nagy nyeremény ütötte a markát. A lány persze nem dől be az átlátszó trükknek, és amint Ward lelép, már hívja is a tesóját. Coulson számított erre, gyorsan lenyomoztatja a hívást, és már meg is van, hova kell menniük legközelebb. A Busz már úton is van a túlpartra. Még van idő a családi szál felelevenítésére. Skye Mike-kal beszélget a kihallgatóban. Még jó, hogy minden részben csak egy őrizetes van, különben elég zsúfolt lenne. Ace-ről csevegnek. Már jó ideje nem láthatták egymást, de Mike örül, hogy a fia legalább úgy tudja, hogy tisztes munkája van. A New York-i hősök műanyagfiguráit is megvette neki. Coulson érkezik hozzájuk a hírrel, hogy akció lesz, Mike is részt vehet benne. A fickó megkapja Fitz-Simmonstól a szuperruhát. A raktár, hol a Százlábú főhadiszállását sejtik azonban üres, azaz csak majdnem, mert Po katonái már várják a csapatot. Nagy verekedés veszi kezdetét. Minden ügynök a földre kerül, és Mike is megsebesül. Végül valahogy csak sikerül megfutamítaniuk őket, Hayward kivételével. A fickó azonban nem mondhat már semmi hasznosat, ugyanis Raináék felrobbantják a fejében lévő jeladót. A rajtaütés tehát nem volt sikeres, sőt, ami még ennél is aggasztóbb, Haywardon keresztül Raina már azt is tudja, hogy Mike a SHIELD csapatában van. Po-nak menten támad is egy ötlete, hogyan használhatnák fel a fickót, a Harmadik fázishoz beindításához.

Fitz-Simmons megvizsgálja a Haywardban talált implantátumot, ugyanaz a technológia, mint amit Akela Amadornál használtak, csak fejlettebb. A kamera jele, ráadásul lenyomozhatatlan. A gyors fejlődés csak egyetlen dologra utalhat, sok emberük van és sok pénzük. Ha Raina toboroz és Po a stratéga, akkor a Látnok lehet a pénzeszsák. Coulson segítséget kér a Nagy Testvértől, mert úgy érzi, ez az ügy egy kicsit túlnőtt rajtuk. Váltunk Raina and Co.-ra. A változatosság kedvéért Po üzenetet kapott a Látnoktól, de egyelőre nem mondhatja el, miről beszéltek. Raina csalódott, többet szeretne tudni a főnökről. Po hárít, a legutóbbi, aki ezzel a kéréssel hozakodott elő, egy kést kapott a szemébe. Nem szeretné, ha ez történne a nővel, olyan szép szemei vannak! Hogy egy kicsit feldobja az estét, Po bedobja, hogy beszélt Raináról a Látnoknak. A nő boldog, és hálája jeléül, egy kicsit megtapizza Po kezét. Fene a gusztusát.

14_raina.jpg

A Buszon is zajlik a magánélet. May dühös, mert Ward helyette fogott fel egy ütést, amikor a raktárban voltak. Jól le is tolja a társát, hogy legközelebb inkább a küldetésre összpontosítson, és ne őt próbálja meg védelmezni. Ward tiltakozik, nem személyes volt, csak taktikai húzás. Ne aggódjon érte May, nem zöldfülű már, szét tudja választani a munkát és a magánéletet, azzal lelép. May – Ward 1:1. Skye töri meg May magányát. Észrevette, hogy a nő nem akar neki segíteni, de Coulson kérte meg rá, szóval mégis csak kéne valamit csinálnia. Nem jut tovább, mert May félbeszakítja, és saját frusztrációját rajta tölti ki. Nem, nem akar segíteni, de higgye el Coulson sem, mert ő is pont azon van, hogy eltitkolja előle az igazat. Már majdnem el is mondja Skye-nak, hogy mi is lenne az, de ekkor hirtelen megálljt parancsol magának, és csak arra figyelmezteti a lányt, hogy ez itt egy küldetés, tegye félre a magánéleti gondjait, mert ha erre nem képes, akkor nincs helye a csapatban. Skye kiborul, és visszamegy a szobájába sírdogálni. Coulson látja, hogy gond van, és már majdnem benyit hozzá, de aztán meggondolja magát. A csapat kicsit szétesett.

Folytatjuk a drámát. Mike érkezik Coulson irodájába. A sérülése miatt most egy ideig nem veszik hasznát, és ez nagyon bántja, mert bizonyítani akar, és ő szeretne a legjobb lenni. Coulson megérti a dolgot, de rögtön Ace-re tereli a szót. A Union Station-ön történtek óta apa és fia nem találkoztak személyesen. Miért? Mike döntött így, mert amikor legutóbb a fia látta, egy szörnyeteg volt, és nem bírja elviselni a gondolatot, hogy a fia így emlékezzen rá. Coulson példabeszédbe kezd. Amikor ezt a munkát választotta, egy komoly döntést kellett hoznia. Ő emellett az élet mellett döntött, és nem egy másik mellett, amiben vacsorák, szülői értekezlet és koncertek vannak. Nem volt könnyű, de így választott. Mike helyzete viszont nem ilyen egyszerű, mert neki ott a fia, aki hazavárja. Ha döntést hoz, Ace-re is gondolnia kell. A kihallgatóban berendezett szobájába visszatérve Mike rögtön fel is hívja a fiát azzal, hogy hamarosan meglátogatja. Sajnos az übercuki Ace-nek is hírei vannak: lett egy úja barátja. Azaz barátnője: Raina.

A virágos ruhás nő üzletet ajánl: Ace-t az apjáért cserébe. Az ajánlat csak akkor érvényes, ha egyedül jön, és semmi megfigyelő eszköz nem lesz a közelben. A csapat lázong, ilyen egyszerűen nem szolgáltathatják ki Mike-ot. A férfit nem érdekli, mi lesz vele, csak a fia legyen biztonságban. Fitz-Simmons egy szagalapú nyomkövetőt fejlesztett ki neki, azzal legalább megtalálhatják később. Elindulnak a találkára. Coulson Mike-kal megy, mert a férfi megkérte, hogy kísérje el. Ward egy távcsöves puskán keresztül figyeli az eseményeket. Azaz csak figyelné, mert maga a találkozó egy lezárt hídon, egy tartálykocsi mögött zajlik, így semmit sem lát. Pedig lenne mit. Mike ugyanis kettős játékot játszott. Rainának valójában nem ő kell, hanem Coulson. A férfi annyira féltette a fiát, hogy inkább magával hozta a főnököt cserébe. Még tesz egy utolsó próbálkozást, hogy mentse a helyzetet, és megszorongatja a nő nyakát, mire Raina közli, hogy az ő megbízóját ugyan nem érdekli, ő hal-e meg vagy Ace. Patthelyzet. Coulson dönt, Mike vigye csak a fiát, ő megy Rainával. Nyélbe ütik a cserét, az autóban kuksoló csapat azt hiszi, minden rendben halad. Coulsont elkábítják, és elviszik. A csapat csak most veszi észre, hogy gáz van. Mike visszaér hozzájuk, Skye-ra bízza a fiát, majd elindul Raináék után. Épp a tartálykocsi mellett halad el, amikor az felrobban. Mike-kal együtt. Aztán Raina autója is. Teljes a döbbenet, Coulson odavan. A főnöknek úgy tűnik, kilenc élete van, mert nem ő ült a kocsiban. Egy helikopteren szállítják el a helyszínről, és még búcsúzóul Wardot is lelövik. May dühösen bámul utánuk.

Utolsó utáni jelenet. Coulson éledezik a helikopteren, és máris figyelmezteti Rainát, hogy bármit is tesz vele, nem fogja megkapni tőle, amit akar. Ó, dehogynem- feleli a nő. Csak azt akarják, hogy Coulson meséljen nekik a halála utáni napról. Na, azt én is!

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2014.10.16. 14:25:41

Itt már kicsit megindultak az események, volt egy-két WTF pillanat. Persze kiszámítható volt, hogy Coulsonnak nem eshet baja.
May és Ward évődése feldobja a hangulatot.

Arkhia 2014.10.16. 23:31:28

A végén May... Ha rám nézne így, én sürgősen elszaladnék a Föld másik oldalára, bebújnék egy egérlyukba, és halottnak tettetném magam...

A következő részt imádom.

Is 2014.10.17. 10:38:31

@Arkhia: May kőkemény. De jól áll neki. :)
süti beállítások módosítása