Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 5x01 - Nincs menedék (18+)

2018. július 31. 10:00 - Chat Géza

 twd.5x01.01.png

De nincs ám, kurvára nincs. Rendhagyó hogyvolt lesz ez a mai, mert az előző évad második felének jócskán leültetős, moralizálós részei után most 43 perc (plusz áfa) kőkemény hentelést kapunk az arcunkba. Nem hiába nyilatkozták a sorozat atyaúristenei, hogy ebbe a részbe rohadt sok lóvét és művért öltek, mert itt tényleg akadt hullagyalázás és tökig érő vérfürdő. De elég lesz már a sok mellébeszélésből, jöjjön a 18+-os gifparádé azokból a jelenetekből, amiktől a csajom majdnem telepürézte a gépet.

Rickék nem a faszukat lógatják a konténerben, hanem mindenből fegyvert készítenek. Van aki DIY rozsomák karmokat csinál magának, de vannak, akik csak dárdát készítenek. Jönnek is a terminusi emberek, Rickék megfeszülnek, felveszik a támadó kobra pozíciót, de nem az ajtó nyílik, hanem a tető, ahonnan egy füstbomba érkezik és csak ez után sétálnak be komótosan gázálarccal felszerelve a fineszes terminusi mókusok. Elviszik Ricket, Bobot, Glennt, Darylt és még három vadidegent, akik közül az egyik a negyedik évad elején elhagyott kissé zakkant fiú, a most Gothamban domborító Pingvin. Gondolhatjuk mennyi lapot osztottak neki most erre a körre. Úgy van: semennyit. Mivel egy rögtönzött vágóhídon egy ombre fejbe kólintja egy baseballütővel, mire a partnere jön és elmetéli a torkát. Ugyanezt megismétlik a mellette lévővel és az ő mellette lévővel is, mire Glennhez is elérnek.

Szóval történt ez.

The.Walking.Dead.S05E01.HDTV.x264-KILLERS_14.gif

Aztán ez.

The.Walking.Dead.S05E01.HDTV.x264-KILLERS_16.gif

Meg ez.

The.Walking.Dead.S05E01.HDTV.x264-KILLERS_12.gif

És végül…

The.Walking.Dead.S05E01.HDTV.x264-KILLERS_18.gif

Valami berobbant. De mi lehetett az? Egyelőre nem számít, mert Gereth, a helyi Jani kifaggatja Ricket, hogy hova ásta el az erdőbe azt a fasza kis zsákját, ja és mi volt benne egész pontosan, csak azért mert rohadtul einstandolná. Bob szeméhez veszéleyesen közel tartanak egy rambó kést, amitől meg én kapok rángó görcsöt menten.

The.Walking.Dead.S05E01.HDTV.x264-KILLERS_17.gif

Rick elregéli a zsák tartalmát és azt is, hogy a piros nyelű kis baltával fogja megölni. Na persze. A két hentes megkapja az ukázt, hogy fejezzék be, amit elkezdtek. Lendül az ütő, de most valami nagyobb robbanás huggyozta telibe a vérontást. Terminus területére betévedt cirka száz zombi. Gereth kiakad és elmegy. Mivel a két fatökű parancs nélkül nem tehet semmit, vagyis nem elég önjáróak ahhoz, hogy a saját maguktól ésszerűen cselekedjenek, ezért Rick a becsempészett kis faékkel torokra megy.

twd.5x01.02.png

Kiszabadulnak. Az egyik termen áthaladva látják, hogy ezek megcsonkítják és gyanúsan meg is eszik az embereket. Rick két pillanat alatt felállítja fejben a statáriumot és közli Glennel és Daryllel, hogy ezek nem érdemelnek kegyelmet. Itt kezdődik az abálás. Találnak egy másik konténert, azt is felnyitják, mert ők rendesek, de kiderül, hogy abban is egy kannibál van, így kinyírják a faszra. Aztán a helyi fegyveres erőket hátba támadva már fegyverük is lesz. Közben a kóborlók sorra eszik le az a terminusi emberek arcát.

Abraham meg a többiek újfent hadi készültségben várják, hogy valaki, ha más nem Eugene kinyissa az ajtót. Sasha közbe csak kiimádkozza a tudósból, hogy ugyan már lesz szíves elmondani, hogy hogy lehet ezt az egész fertőzést megszűntetni. A zseni doktor kitálal: a kiadós tudós bebaszások alkalmával szerzett pár hasznos kontaktot, de nem is ez a lényeg, hanem hogy ő olyan biológus, aki azon dolgozik, hogy vírust irtson vírussal. Most is ez lesz. Ennyike. Faszagányosság.Pont megérkeznek Rickék, kinyitják az ajtót, eliszkolnak, mindenki él. Fuckyeah. Rick az dugi fegyvereket előkaparva próbálja meggyőzni az embereket, hogy vissza kell menni és kiirtani ezeket a szemeteket, de juszt se hallgatnak rá. Ja, meg  Carol is feltűnik zombivértől tocsogó poncsóban és sáros arccal. Daryl keblére öleli.

 

A leírtakkal párhuzamosan Carol segített be a többieknek. Ő lőtte szét a gáztartály oldalát és robbantotta fel egy tűzijátékkal. Ő szerezte vissza Daryl nyílpuskáját, találta meg Rick (Pingvinnek adott) óráját, és ő küldte a végtelen vadászmezőkre azt a kedves nénikét, aki olyan szép colgate mosollyal és egy friss, ropogós emberhús grillel fogadta Glennéket, aki közölte: régen ez tényleg menedék volt, csak akiket befogadtak, elkezdtek erőszakolni, így visszavették a helyet és kissé bizalmatlanok lettek az idegenekkel szemben, így jobb ötlet híján aki jött, azt levágták, mint egy disznót és megették.

twd5x01.jpg

Ez idő alatt melák fekánkkal is történtek dolgok: Judith-tal és egy terminusi wannabe rendneck faszival maradt egy kis faházban, amíg Carol elment segíteni Rickéknek Terminusba. A lelki vívódás és a csávó agyrohasztó történetei és szent beszédei után, hogy egy olyan jó ember, mint Tyreese csak holtan végezheti megérkezett pár zombi a házhoz és a faszi Judith nyaka köré fonta kezét. Tyreese vagy kitakarodik a kóborlók közé, vagy a kislány nyaka eltörik. Tyreese kimegy. kis üvöltés, majd egyszerre minden hang abbamarad. Teyreesen beront az ajtón keresztül, felökleli a faszikámat és a torkának szegezi a kést, mire az: ez így van jól. De Tyreese elteszi a pengét és puszta kézzel veri agyon.

Az egész csapat megérkezik a kunyhóhoz. Rick magához veszi lányát, Tyreese végre megölelheti Sashát. Végre valami happy end baszki. Csak Abraham dörmög el valamit Hulk Hoganre fazonírozott bajsza alatt, hogy majd kicsit később tudatják a csapattal, hogy… - nem tudjuk meg mit, hogy rohadnának meg. Rick, mint az utókor nagy graffitise átpingálja a Terminus táblát, arra, hogy NINCS MENEDÉK, majd  a kis csapat bevonul szépen az erdőbe.

Ezt az újragondolt útjelző táblát pillantja meg egy fura, maszkos alak, akit mintha már láttunk volna korábban, de rohadtul nem tudjuk mi van vele, és őszintén szólva senkit nem is érdekel, de most itt van. Akit nem mutattak, hogy fejbe lőttek, az bármikor visszatérhet. Morgan is fucking back és rohadtul követ valami fába vésett jelet…

The.Walking.Dead.S05E01.HDTV.x264-KILLERS_15.gif

 

Címkék: 18+ twd
25 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2014.10.14. 09:48:01

A gifek miatt elnézést kérek. Következő alkalommal a 720p-s változatból fogom kiexportálni a jeleneteket és akkor vélhetőleg minden faszagányos lesz. Bocs.

Amand 2014.10.14. 09:55:04

Jó írás! Viszont szerintem azt még beleírhattad volna, hogy Gareth meg pár kannibál túléli, ugyanis a promók alapján még kereszteződni fog az útjuk egy nemes cél érdekében, ami szerintem ki is fogja tenni az évadot.

Llew 2014.10.14. 10:38:46

"Találnak egy másik konténert, azt is felnyitják, mert ők rendesek, de kiderül, hogy abban is egy kannibál van, így kinyírják a faszra."
Ez melyik sorozatban volt, mert nem ebben az biztos. A faszi csak zakant volt, nem kannibál és nem ők nyírták ki, hanem amíg őrjöngött egy zombi ugrott a nyakába. Rickék már a harapás után végeztek mindkettővel.

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2014.10.14. 10:42:18

@Llew: jogos, de dulakodás volt és a lényeg, hogy megölték.
@monstrmprz: kösz. igen, de arra a részre tartogatom, amikor összetalálkoznak. Ott majd lesz nagy megmondás és szemmel verés.

carp3tm0nster 2014.10.14. 10:47:33

Valahogy így kell elkezdeni egy évadot:-)

alkas 2014.10.14. 13:15:13

Köszi az írást! Én már rég feladtam, hogy nézzem, kevés vagyok hozzá, viszont érdekel a sztori így hálás vagyok a hogyvoltokért.

Arentiro 2014.10.14. 13:29:38

"Akit nem mutattak, hogy fejbe lőttek, az bármikor visszatérhet."

Mondjuk azt a fickót sem mutatták meghalni, akit Tyreese "vert agyon" a kis házban.
Még amikor Carol be akart menni az épületbe, akkor is útját állta, hogy már meghalt. Szóval nem tartom kizártnak, hogy Tyreese mély emberbaráti szeretetből mégsem ölte meg, és még előjöhet valamikor?
Mondjuk az ilyen lelkizés miatt Tyreese jelent némi veszélyt is a csapatra.

Scagnetti 2014.10.14. 13:39:49

Jó kezdés volt. Nem húzták sokáig a szökést sem, azt hittem, elmegy vele pár rész, de szerencsére megoldották röviden és akciódúsan. És a csapat is egyesült végre.
Remélem, a végén a vagonos jelenet nem azért volt, hogy sajnálatot ébresszen szegény kannibálok iránt! Várom, hogy Rick beteljesítse a kisköcsögnek tett ígéretét. Bár a trailer alapján kétségeim vannak.

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2014.10.14. 13:56:19

@Arentiro: Oké, igen, jogos, hogy a kunyhóban halálra vert faszit nem mutatták, de ez a bizonyos tézis, miszerint: "Akit nem mutattak, hogy fejbe lőttek, az bármikor visszatérhet." jó hogy csak a fontosabb karakterekre vonatkozik és persze kiegészül azzal, hogy az utolsó cafat húsig megettek, lásd Carol lánya, Sophie. Sőt maga Carol is, akinél rohadtúl úgy tűnt, hogy anno kiírtak a sorozatból, aztán mégis jól megtalálta Tyreeset meg a lányokat.
És akkor ott van most Beth és ez az emberevő Gereth.

enzo23 2014.10.14. 14:07:12

Na, király hogyvoltot olvasni mindössze 1 nappal a nézés után :)
-(szőrszálhasogatás: Gareth, nem Gereth)
-Rick órája Pingvinnél volt? Ez nekem tök kimaradt, köszi :D
-A másik vagonból kieresztett faszi valóban nem kannibál volt, hanem az erőszakoló bagázsból a faszi, akit mutattak az utsó "THEN" jelenetben (mikor elvitték a csajt)...és sajnos nem Negan, pedig úgy hasonlított rá :/
-Ez a Coub meg vicces :D

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.10.14. 14:47:38

Részvét nem is jár nekik, de minimális magyarázattal szolgáltak számunkra, hogy mitől lettek ennyire szörnyen elvetemültek.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.10.14. 14:52:10

@Chat Géza: jók voltak a gifek így is.

Carol Rulez!

Jól értettem a végén, hogy a grillezős csaj végül is nem lett zombi, nem? Őt is visszalökték a kocsiba, nem?

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2014.10.14. 15:30:55

@doggfather: nem arra a nőre Carol szabadította rá a zombikat.

sirarcheer 2014.10.14. 21:01:15

A magyar FOX-on néztük, de ott az elejét és a végét levágták.
Vagyis a vagonnal kezdődött, (THEN) és ott végződött ahol Rickék bementek az erdőbe.
Kár érte.

Az összefoglaló jó volt.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.10.14. 21:26:01

@Chat Géza: akkor az visszaemlékezés volt a végén?

Angéla Egér 2014.10.14. 22:12:41

Minden elismerésem,ennél primitívebb,gagyibb,leíráshoz merem állítani még nem volt szerencsétlenségem!Halálosan kellemetlen minden sora,pedig géjza megpróbált "ultrakúlan"tudósítani a "kibaszott,brutálmega hentelésről",annak ellenére,hogy már az elején a "csaja majdnem telepürézett valami gépet"?!!!??Bátorkodnék érdeklődni,miféle masinát próbált a kedves mátka "telepürézni"?,s az ebbéli álltalam sajnos nem ismert cselekedet korrekt definiálását megismerni.Bár szerintem az említett hölgy testnedveiről lehet szó,csak sajnos nem tudom vajon befosott,vagy talán gyomortartalmát próbálta a háztartásban keze ügyébe kerülő valamiféle gépezet felületére rendezni!?(mosógép,pokolgép,részecskegyorsító??!)Na mindegy,ez talán örök rejtély marad,ideje valami világmegváltó "fuckyeáh"dolgot csinálni,elvégre Rickék se a pisilőjüket hentelték abban a kibaszott,rohadt konténerbe Na!Summa,summárum kibaszottùl,gecire faszagányos voltál,még sok ilyen tökös kis beszámolót Ombre!Plíz,fucking back Tesó,Megaepicultrakúúlkőkeményvagány húúúááááa!

krferi 2014.10.14. 22:39:47

majdnem telepürézte a csajod a gépet... hát komám, te aztán feketeöves paraszt vagy, az irományod is gyönyörű.

enzo23 2014.10.14. 22:58:55

Asszem valakinek sikerült belinkelnie ezt a posztot olyan emberek közé, akik még életükben nem láttak hogyvoltot.
Nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek :D
"miféle masinát próbált a kedves mátka "telepürézni""? Na vajon :D

krferi 2014.10.14. 23:35:28

@enzo23: Már láttam, követtem is, de az Sixxé volt. Az szórakoztatott.

Arentiro 2014.10.15. 07:35:49

@Chat Géza: Persze, csak a fontosabb karakterekre vonatkozik, de arra gondoltam, hogy ebben az évadban még kinőhet a tüzijátékos fickó is fontosabb karakterré.
Vagy nem.

dr Smittpálelnökúr 2014.10.15. 08:21:17

Erre a Morganre nem emlékszem korábbról. Valaki?

tjunior 2014.10.15. 09:12:42

@dr Smittpálelnökúr: Rögtön az első részben volt a fiával, aztán azt hiszem a 3.évadban, akkor már teljesen megbolondulva.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.10.15. 12:32:52

@Battenfeld: köszi, akkor ezt benéztem. :D

A "főnök srác" mintha azt mondta volna anyucinak, hogy "visszaszerezzük MEGINT". Meg az anyja csak fekszik. Ebből gondoltam, hogy az ostrom után kerültek ismét vagonba.
süti beállítások módosítása