Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Bridge 2x06 – Harvest of Souls

2014. október 09. 11:00 - Zenóbia

Jacknek az a fantasztikus ötlete támad, hogy jó ötlet kiásni a víztározót a helyéből, ami szerepel az elmebeteg bátyja rajzain, nézőpont kérdése. Főleg, hogy talál egy csontvázat, most mondjátok már meg nekem, minek kellett letörni a hulla egyik ujját, a nélkül is kiválóan látszott, hogy az ott egy csontvázkéz. Abelardot ugyan megmentette a gringa az elrablástól, de nem vagyok benne biztos, hogy egyáltalán eljut Robles letartóztatási indítványával Mexikó City-ig, hiába fogadott testőrt. Marco lehazudja az eget, hogy hol volt, míg a börtönben dilemmázott, hogy kinyírja-e David Tate-et, vagy nem, de ez a hazudozás nem az ő asztala, rettenetesen csinálja. Ó, de romantikus, Sonya csináltatott kulcsot Jacknek, majd megbeszélik, hogy nem járnak, csak együtt laknak, és dugnak. Ideális párkapcsolat.

2x06_bridge01.jpg

Mindezt a kuka mellett, ahova végül csak bekerültek John Dobbs hamvai, mert mégis jobban mutat ott, mint Sonya dohányzóasztalának közepén. Jack momentán nem hozza szóba, hogy talált egy csontvázat a tározó alatt. Frye és Mendez folyton sajátosan bizarr interjúkra járnak, ez most sem változik, magához rendeli őket a bérgyilkos pasas, aki meglátta Jézust a kinyírt buzi köntösén. Kimondottan Frye-hoz ragaszkodik, mert bírja a stílusát, meg tudom érteni. Csuklyában vannak, mert ha meglátják Franco arcát, akkor Franco hiába tért meg, frankón (bocs) kinyírná őket is, az eddigi 243 után, mi ez a kettő még pluszban, ugye. De utálom ezt, nyilván nem mondja meg, hogy ki rendelte el Chucito megölését, csak azt, hogy nem Fausto Galvan, és hogy ugyanaz, aki elrendelte Yusandaét is, de mégis ki a faszom az a Yusanda?!

2x06_bridge02.jpg

És vannak még csodák, az ingatlanos Chip leitta magát, elkapták, így aztán kiválóan felismerte az őrsön kiplakátolt Eleanore-t, és Yovanni-t, akiknek mutatott egy szép kis házat pont abban a Red Ridge lakóparkban, ahova Charlotte és Ray fognak hamarost beköltözni, mihelyt kicserélik a parkettát. Most egészen komolyan elgondolkodtam azon, hogy Chipet szerintem én már rég elkönyveltem hullának az előző részekben, bocs Chip. Kurvára le is részegedett bánatában. Hank nem kimondottan boldog a hírtől, hogy fogadott lánya összeáll a munkanélküli , ámde legalább gyilkos rokonsággal rendelkező Jackkel, de Sonya is az a típus, aki a saját hibáiból szeret tanulni. Nah, itt is vagyunk a csuda lakóparkban, Chip diszkréten bájos plakátja alatt, de nem baj, mert a konyhában is ott van életnagyságú kartonból, ennek a faszinak aztán van érzéke a marketinghez. Meg a túléléshez, már vagy öt rész óta kinyírtam.

2x06_bridge03.jpg

A ház nyilván ugyanaz, amelyikben anno Monte tocsogott a vérben az első rész indításaként, de azóta lemosták a csempét, így legalább látszik a szépen kidolgozott Fausto Galvan címer, stílusérzék, az van. Sonya kötné össze a szálakat, Eleanor meglátogatott egy preparátort, aztán a bankot, aztán ezt a házat, a közös pont Fausto Galvan, de hogyan és miért? Cesar már adja is le a drótot, hogy itt jártak. Abelardo és a testőre iszonyúan beszarva császkálnak az utcán, a testőr hipergyorsan fel is adja, és elfut a picsába, szerintem szakmát tévesztett. A pasast már be is rakták egy fekete furgonba, meg is kötözték, majd amikor már épp feladná a reményt, az egyik támadója fojtózsinórral kinyírja az anyósülésen héderező pasast. Mondhatnám, hogy már megint miafasz. Eva szedegeti a burgonyát a földből, amikor az a hirtelen ötlete támad, hogy krumpli elhajít, megnézi ki van a sufniban. Az enyhén szarrá vert zsaru még mindig oda van celluxolva a székhez, és Eva még időben felismeri, mert már épp kezdené vizes ruhával törölgetni az ajkait.

2x06_bridge04.jpg

Úgyhogy fut is a krumpliföldön át, lobogó szoknyával Steve-hez, aki épp fát hasogat. Itt most tisztázódik a kapcsolatukban egy alapvető ellentét, Eva még hisz a törvényes igazságszolgáltatásban, Steve meg abban hisz, hogy az összes zsarunak aki ott volt, levágják a heréit baltával, és megetetik velük. Frye és Mendez epedve várják a Clio Grupo recepcióján, hogy Cerisola szóba álljon velük, ami nyilvánvalóan nem következik be, úgyhogy Frye akkurátusan elhelyezi a rágóját a falon, majd távoznak, hogy megjelentessék a cikket, miszerint a Clio Grupo bérelte fel Frankot, hogy kinyírjon minden balfaszt, aki veszélyt jelentett a pénzmosásukra. Cerisola következő áldozata Mendez lesz, vajh mit ásnak elő a múltjából a leszbi lánynak? Marco bevándorol a munkahelyére, csak azért, hogy két perc múlva teljes pánikban távozzon, mert Robles közli vele, hogy az államügyészt baleset érte. Elég csúnya baleset, de szépen van megrendezve.

2x06_bridge05.jpg

Ez nem lesz egy fáklyásmenet, az egész rendőrőrs Fausto kezében van, gyakorlatilag Sonya és Marco ketten maradtak a világ ellen, de először megpróbálják megmenteni Evát, akinek a vallomása ott lapult Abelardo aktatáskájában. Frye és Mendez akármennyire bevannak szarva, hogy ők is egy sporttáskában végzik, mint Chucito, az újságírói véna erősebb, és megjelentetik a cikket, mert Cerisola hallgatása, számukra beismerés. Meg különben is azt hiszik, hogy pont a cikk miatt nem nyírhatják majd ki őket, meg azt is, hogy Pulitzert kapnak, de mit ér a Pulitzer, két halott újságírónak, lófaszt. Erre igyunk, mondja Frye. Eva azóta átváltott a krumplikról a paradicsomokra, s lőn, Steven Lindernek lett igaza, a törvényes igazságszolgáltatás szart sem ér, bár szép próbálkozás volt. A lány nem kér többé védelmet, az eddigivel sem ment semmire, majd fogja a baltát, és szétszabdalja a zsarut a pajtában, akinek nem az erőssége a védőbeszéd. Miután hatszor leribancozza a nőt, akit megerőszakolt, nem nagyon értem, mit csodálkozik.

2x06_bridge06.jpg

Aztán már nem is csodálkozik, meg igazából Steve sem, aki a végére ér oda a történetnek, bár gondolom nem is nagyon sietett. Hát, a sztori mégsem jelenik meg, mert a főszerkesztő kevésbé tökös, mint ők, és amikor Frye lehordja minden gyáva szarnak, előjön a legaljával, és felkéri szépen egy drogtesztre. Nem is vártam mást, Frye a szerkesztőség közepén előkapja a farkát, majd belehugyozik neki a kis pitlibe, nyilván ki van rúgva, úgyhogy búcsúzóul még szétlocsolja a pitli tartalmát, legalább ennyi. Cerisola meglátogatja Faustot, és kiselőadást tart neki, hogy nem tesz annyira jót az üzletnek, egy államügyész kinyírása, meg úgy 17 kamasz rituális kivégzése, egy névjeggyel, hogy helló, Fausto voltam. Óh, és könyvet visz neki ajándékba, Galvan fel is ismeri, hogy jé, ez itt egy könyv, bár sztem titkon abban reménykedik, hogy kinyitja, és a belsejében egy zacskó kokain lesz elrejtve, de nem. Ennél magvasabb a mondanivaló, egy drogbáróról szól, aki beindította Anglia és Kína között a kereskedelmet, és ezzel egy vagyon keresett az országnak, emiatt még szobrot is állítottak neki.

2x06_bridge07.jpg

De csak azért, mert diszkréten csinálta, nem egy erőszakos kretén állat volt, mint Te bazmeg, mondja Ceresola, csak a maga sima modorában. Emlékezteti Faustot, hogy azt ígérték a kormánynak, hogy ha a DEA eltakarodik Juarezből, akkor visszafogják az erőszakot, eddig ez nem annyira látványosan sikerült. Egy kissé meg kéne húzniuk magukat, mert már Sonya is odaért Red Ridge-hez példának okáért, de így első ránézésre Galvan nem fog megváltozni holnapra, úgyhogy az ő megoldása még mindig az öntsük betonba a népet, meglátjuk. Marco és Sonya közben odaértek Abelardo legutóbbi rejtekhelyéhez, abban bíznak, hogy találnak egy másolatot Eva vallomásáról. Találnak is, de közben a zsaruk is megtalálják őket, aminek az a vége, hogy Sonyának muszáj használnia a fegyvert, pedig nem is lehetne eleve ott, úgyhogy végül Marco szétlövi a fejüket, hogy ne tudjanak ellenük vallani, ezt hogy fogja bevenni Sonya gyomra. Eközben Steve és Eva elásták a hullát a sivatagban, majd egymást átölelve belemotoroztak az éjszakába, óh.

2x06_bridge08.jpg

Címkék: bridge
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása