Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Konyhafőnök 1x23 - Ha már homár…

2014. október 02. 09:00 - oharozsabimbolehetnek

Már csak négyen vannak versenyben, ma megtudjuk, ki lesz a dobogós három, akik közül egy majd elviszi a zsét. Az első feladat előtt csapatokat kell alkotni, Kányalánya választ először, mivel ő volt tegnap a legjobb.  Ő inkább kupakolni akart a hátsó szobában a zsűrivel, most nem olyan hepi. Marcit választja. A másik csapat értelemszerűen Kálmiból és Atiból fog állni. 

Screen Shot 2014-10-01 at 11.02.47 PM.png

Kálmi magában anyázik egy nagyot. Marciék a kékek, Kálmiék a zöldek lesznek. Aztán jönnek a tészták, és eldöntik, hogy először Kányalánya és Kálmi lesznek a főnökök. Séfúr azt mondja, hogy jó marhahúsból könnyű jó steaket készíteni, de mi van akkor, ha olcsó és egyszerű alapanyagok állnak rendelkezésünkre? A ládában hagyma és krumpli van, ebből kell három ételt csinálni. Bár nem mennek a piactérre (vagy nem látjuk), amikor Zé körbemegy megkérdezni, hogy ki mit csinál, kiderül, hogy mást is fel fognak használni, pl szardellát vagy kolbászt. Kálmi szerint Ati jól irányítható és nagyon megbízható. 

Screen Shot 2014-10-01 at 10.43.35 PM.png

A kékek bonyolultabb, a zöldek egyszerűbb ételeket terveznek, csak az idő a nagy ellenfél. 

Screen Shot 2014-10-01 at 10.43.55 PM.png

Kányalánya Zé kérdésére azt mondja, hogy azért választotta Marcit, mert az ellenfelet kell gyengíteni (mármint Atival, gondolom). A zsűri is így gondolja, Kálmi és Kányalánya ráadásul nem jöttek volna jól ki egymással. A főnökök határozottak, jól működnek a csapatok, Kányalánya diszkréten benyal Marcinak, miszerint élmény egy versenysportolóval dolgozni. Józsi felhívja a figyelmüket a friss fűszernövényekre, aztán elindul tanácsokat adni, de útközben meggondolhatta magát, mert inkább csak baszogatja a versenyzőket. Kálminak a tálalásra, Marcinak a rendre hívja fel a figyelmét. A zsűripultnál megint Atit fényezik. Nem értem. 

Screen Shot 2014-10-01 at 10.44.40 PM_1.png

Kányáék buggyantott tojást terveznek. Séfúr megjegyzi, hogy már sokadszorra próbálkoznak vele mindketten, ha ma nem lesz jó, letekeri a fejüket. Ati sósnak tartja az egyik mártásukat. Kálmi szerint inkább savanykás, de a parmezán lehet, hogy rossz irányba tolja. Az utolsó öt percben már tálalni kell, mert három tányérnak kell, ugye, elkészülnie. Kálmi az utolsó pillanatban úgy dönt, a croissant-t nem teszi fel, mert nem szép. Ati méltatlankodik egy sort, legközelebb rá kell bízni a tésztát. Újdonság, hogy egy zsűritag csak egy ételt kóstol, így abban is taktikázni kell, hogy melyik ételt kinek adják a csapatok. Most megbeszélnek, aztán a kékek kezdenek, a lepényt Zé, a buggyantott tojást Terrier, a gratint Séfúr kapja. Utóbbi kettő tulajdonost cserél. 

Screen Shot 2014-10-01 at 10.47.24 PM.png

Akkor nem értem, hogy mi értelme volt az előre tervezésnek, ha csereberélnek. Terrier ételében nincsenek megpirítva rendesen a kolbászkák, amúgy is ismétlés a rakott krumpli. Séfúrnak nem tetszik a tojás, de a koncepció jó. A lepényről nem tudunk meg semmit. A zöld csapat a levest adja Józsinak, a pennét Terriernek, a rétest Zének. Terrier szerint a burgonyakrém nem illik a tésztához. Zé mindkét csapattól olyan ételt kapott, amivel el lehet sétálni, de reméli, hogy nem akarják lekoptatni. A rétes jó, de a hagyma nem elég trükkös benne. 

Screen Shot 2014-10-01 at 10.48.01 PM.png

A zsűri megbeszél, bár nekem elég nyilvánvaló, hogy melyik csapat teljesített jobban. Nagy fájdalmuk, hogy a hagyma mindenhol másodhegedűs volt. A penne szar volt, a rétes meg már unalmas, viszont a tálalás a Kálmiéknál volt szebb. Végül az előnyt a kékek szerzik meg. Ahogy gondoltam.

A második feladatra főnököt cserélnek. A bura alatt élő homárok vannak, Kányalánya ugrik is egy nagyot hátra. 

surpirse.png

Három adagot kell csinálni, Séfúr felsorolja, milyen testrésznek kell lenni a tányéron pontosan. A kékek választhatnak, hogy segítséget kérnek a homár tisztításában, vagy gyengítik az ellenfelet, ők az utóbbira szavaznak, ami azt jelenti, hogy a zöldek tíz percig nem foglalkozhatnak a homárral. Futás a piactérre, Kányalánya mondja, mit kell összeszedni. Vagyis megint ő lesz a góré. Ati pánikban van, nem tud gondolkodni, Kálmit kérdezgeti, mit szedjenek össze. Tehát itt sem változik a felállás. Fent már javában folyik a munka, a beosztottak nem értenek egyet a főnökökkel, és a soros főnökök gyorsan átadják az irányítást, mindezt úgy, hogy fogalmuk sincs róla. 

fonok.png

Letelik a tíz perc, Ati jön pucolni a homárt, az egyiket Kálmánkának nevezi el. Séfúr Marciéknál érdeklődik a menüről, és miután Marci vázolja, közli, hogy nagyon el vannak csúszva időben. Atit figyelmezteti, hogy ne tatár legyen, mert a másik csapat is azt csinál, és ad egy technológiai tanácsot is, hogy egyben főzve a legfinomabb. Ati sosem főzött még ilyet, de Kálmi igen, ő tud segíteni. A zsűripultnál negbeszélik, hogy az, hogy Ati csöndben van, nem higgadtság, hanem amiatt van, mert be van fosva. Nem is irányítja Kálmit, mert nincs mit irányítani. A kékeknél már előrébb tartanak, de nem használnak olyan technikákat, amivel gyorsíthatnák a folyamatot. Kálminak közben elege van, hogy Ati egyáltalán nem áll a sarkára, és megint ő a konyhafőnök. Ati készíti a mediterrán ragut, de meggyűlik vele a baja, és folyton nyalakodik. De mindegy, mert a végén kidobj, és úrjakezdi.

kuka.png

Kriszt egyébként sokkal kevesebbért rúgták ki szerintem. A kékek jól haladnak, a zöldek kezdenek szétcsúszni. Kányalánya fél a homártól, de Marci legény a gáton, jön, és kiveszi a forró vízből. A csaj még azt is beismeri, hogy ha ezt egyedül kellett volna csinálnia, akkor lehet, hogy levette volna a kötényt. Kálmi kezd kiakadni Atitól, mert annyi melót pakol rá, és semmiben sem lehet rá számítani. A zsűrinek természetesen ez feltűnik, így elküldik Zét, hogy nézze meg a káoszt közelebbről. Ati nem túl meggyőző. A kékeknél Marci tálal közben, Zé meg megjegyzi, hogy Kányalánya átvette az irányítást, amit a csaj intenzíven tagad. Még öt perc. Ati még a tálalásban sem biztos. Kálmi már azon lamentál, hogy át kellett volna venni teljesen az irányítást. Kányalánya közben diszkréten felülkerekedik, nem bírja ki, hogy ne kotyogjon bele a tálalásba, anno Péterrel is ezt csinálta. Letelik az idő, kezeket fel. Mindkét főnökben van annyi, hogy megköszöni a szakértő beosztottaknak a közreműködést, ami szimpatikus mozzanat. Kálmi feje priceless. 

kalmi.gif

A zöldek kezdenek, fokhagymás homársültet és pikáns homárollót hoznak. Zé jobban örült volna, ha tortilla tekercsbe teszik a homárt. Séfúr szerint az aiolis homár jó ötlet, de gázul néz ki. A rákollók ízét viszont nem lehet érezni, mert a szósz elnyomja. Most a kékek jönnek, akik főtt rákollót és mangóágyon tálalt tatárt készítettek. Józsi szerint a tatárban túl nagyok a darabok, és a homár mennyisége a tányéron túl kevés. A szilvás mártás viszont jó. Terrier ezzel szemben a tatár bátortalanságát emeli ki, nincs benne elég vibráló íz szerinte.

Megint különszobás jelenet következik. Józsi szerint senki sem kezelte jól a homárhúst. Egy konyhafőnök nem mondhatja, hogy egy alapanyaggal nem dolgozik, ahogy Kányalánya tette. Terrier szerint Atiban van fantázia (mi????), de Kálmit most simán agyoncsapta. Megszületett a döntés. De mielőtt közölnék, Józsi letolja őket azért, mert nem kértek segítséget a feldolgozáshoz, és a szerepek felcserélődtek. A továbbjutó csapat a kékek.

Screen Shot 2014-10-01 at 10.59.36 PM.png

Kányalánya és Marci mennek a galériára. Kálmi és Ati párbajozik, előbbi annyiból örül, hogy végre pont kerül a dolog végére.

A párbajfeadat egy előétel elkészítése, amihez nem túl sok alapanyag van előttük. Ati imád harcolni, folyton csekkolja, hogy Kálmi hol tart. Ati részeről megint megy a nyalakodás és a magában beszélés. Kálmi már tálal, Ati még sütöget, amikor egy perc van hátra. Kiviszik mindketten a kajákat. Kálmié sokkal jobban néz ki, és több fantáziát is látok benne. 

Screen Shot 2014-10-01 at 11.00.20 PM.png

De lássuk, mit gondol a zsűri! Papíron szavaznak, és Kálmit hozzák ki győztesnek. Ati megy haza. 

Screen Shot 2014-10-01 at 11.00.46 PM.png

Én most fellélegeztem. Holnap sokkal nyugodtabb adásunk lesz. Józsi búcsúbeszédében kiemeli Ati skizofrén jellegét. A srác vetkőzés előtt minden zsűritaggal kezet fog, majd távozik.

13 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mézescsók 2014.10.02. 10:00:46

Hiányérzetem volt a hagymás kajáknál. Annyi mindent lehet belőle készíteni, amik finomak. Én francia hagymalevest, hagymás rostélyost és hagymatortát csináltam volna. Lehet, hogy nem vall nagy kreativításra, de ezt is meg lehet bolondítani ezzel-azzal és szépen tálalható.
Ati szinte minden alkalommal csinált rétest, amit személy szerint nagyon szeretek, de szívesen megnéztem volna, hogy nyújtja a rétest, mert úgy az igazi. A réteslapból készített kaják nekem a kamukaják. Végül is töltheted bármivel (hússal, zöldséggel, gombával, gyümölccsel, túróval, mákkal,dióval -a lehetőségek tárháza szinte végtelen. Nekem úgy tűnt, hogy amikor Atinak nem volt valami nagy ötlete, akkor azt mondta, csinálok egy rétest. _Ezzel aztán a feladatot jó néhányszor elkente. Terrierék meg lelkendeztek. Mostanra esett le nekik a tantusz, vagy unták meg a rétest. Én különben nem unnám.

oharozsabimbolehetnek 2014.10.02. 11:08:17

@mézescsók: igen, nekem is ezerféle étel jutott eszembe itthon, hogy mit lehetett volna még csinálni. ez a rétes dolog meg egy-egy alkalommal jó lehet, de amúgy jellemzően inkább nehéz a tésztája, nem hiszem, hogy lett volna rá idejük. bár ki tudja... ezekben az előrecsomagolt lapokban meg hogy mi van...!

mézescsók 2014.10.02. 13:29:59

@oharozsabimbolehetnek: A műsorban a készen kapható réteslapokat használják, de én még emlékszem anyám saját maga által csinált és nyújtott rétesére. Hmmmmm...Állítólag nagyon egyszerű a tésztája, a nyújtás a trükkösebb. Már több, mint 10 éve meghalt, de látom magam előtt a kezét, ahogy húzza, olvasztott zsírral csepegteti, szórja a tölteléket, feltekeri, ill. göngyölíti.Hú, de régen volt. Én még sosem vettem magamnak a bátorságot, hogy egyszer az életben legalább megpróbáljam. Bolti réteslapot használok alkalomadtán, hogy mi van benne, azt meg sem merem nézni. Mindig azzal vigasztalom magam, hogy valószínűleg a felét úgysem érteném.

oharozsabimbolehetnek 2014.10.02. 13:45:03

@mézescsók: uhh, ne is mondd! amúgy lehet csinálni hamis rétest, ami ugyanolyan lesz a végén, csak nem kell annyit pepecselni a nyújtással. és akkor mégis saját, és nem adalékanyagos, mirelit izét eszel. :)

oharozsabimbolehetnek 2014.10.03. 08:50:24

@Cimili: pontosan nem tudom, anyukám szokta csinálni. simán olyan, mint az eredeti. receptet kérsz? :)

jogalany 2014.10.03. 09:18:33

Kánya Kata lánya lesz a nyertes, mint ezt már megszokhattuk a korrupciótól "mentes" vetélkedőkben. pl.: mint X- faktor. Egyrészt egy volt media dolgozó lánya, aztán régi barátsága apa segít is, a zsűri egy tagjával, aki nem köntörfalaz, hanem kóstolás nélkül nyögi a diktált véleményét, meg egyébként is a világ a milliárdos csemetéké.
És ezt már az első adás után megírták itt, a neten.

Alterra 2014.10.03. 09:38:21

Én nem tudtam, ki a csaj, de így is feltűnt, h sokkal elnézőbbek vele, azt hittem, azért, mert ő az egy szem nő.
Úgy lett volna korrekt, ha végig úgy zsűriznek, mint a tegnapi adásban, hogy nem tudják, kinek az ételét eszik. Igaz, azt is Rozina nyerte. A másik: ő követi legjobban ezt a most divatosnak tűnő "egyszerűsítsünk le mindent" trendet.

Austin (törölt) 2014.10.03. 09:47:13

Rozina ideális alany, hogy celebet gyártsanak belőle: akarnok, hisztis, egyszerre magabiztos és kiszámíthatatlanul bizonytalan, intelligens de kellően buta is :)

Amióta a műsor fut egyértelmű a győzelme.

miciur 2014.10.03. 12:27:12

Én nem tudom honnan a picsából veszitek, hogy Rozi fog nyerni.. Kb. múlt hét közepén kezdtem el úgy érezni, hogy Rozina tuti döntős lesz (valljuk be, azért a sok félprofi jelentkező között azért ő stabilan tudta tartani a jó minőséget és a fejlődést, míg mások..), de BIZTOS, hoy nem fogja megnyerni, minek is?! Kálmán fog nyerni, bár az első 3-ba Roziina és Kálmán mellé még Pétert vártam, ez nem jött be.

sunabajnok 2014.10.03. 13:16:18

Ez a műsor végleg elvette a kedvem a puccos éttermektől.
És az ételeket szeretem nem a 10 perces tányérkoszokat.
És ez a zsűri... A nagyanyám olyan nyaklevesekt osztogatna nekik... :)

Cimili 2014.10.04. 00:50:58

@oharozsabimbolehetnek: Igen, nagyon örülnék a receptnek. :) Köszi előre is!

Cimili 2014.10.04. 00:53:45

@sunabajnok: Mi a bajod a zsűrivel? Én kifejezetten szimpatikusnak találom őket. :)
süti beállítások módosítása