Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Konyhafőnök 1x22 - Fehérborvirág Sanchonak

2014. október 01. 12:00 - oharozsabimbolehetnek

Idézek egy szöveget az RTL oldaláról, ami minden videó alatt ott éktelenkedik: “Ha az ízek szerelmese vagy és imádsz főzni, akkor téged biztosan rabul ejt A Konyhafőnök, amelyben olyan emberek mérik össze a tudásukat, akik rajonganak a konyhaművészetért, kitűnően főznek, de nincs erről végzettségük.” Ehhez képest a döntőben csak két embernek nem volt erről papírja, de ők is részt vettek már szerintem legalább 1-2 technikai kurzuson. Tegnap Péternek intettünk búcsút, lássuk, ki a következő!

A konyhából az egyik pultot már ki is vitték, ne éktelekedjen üresen. A mai első feladatban a bura alatt steak van, ezt kell krumplipürével és salátával elkészíteni. A tányéron két szelet van, különböző minőség, mindenkinek ki kell választania, hogy melyikkel dolgozik, azt kirakni, és onnantól a másikhoz nem nyúlhat. 

Screen Shot 2014-09-30 at 10.42.14 PM.png

A versenyzők szagolgatnak, nyomogatnak, végül kiválaszt mindenki egyet, amit jónak ítél. A dobozban van mindenféle, amivel főzhetnek. Józsi is velük főz, lehet lesni róla, és akkor jó lesz. Goldenboy boldog, hogy Séfúr tart nekik egy ingyen főzőleckét. 

Screen Shot 2014-09-30 at 10.43.28 PM.png

Józsi elkezd főzni, és iszonyatos tempót diktál. A kiskukták próbálják tartani a lépést, de nem könnyű. Zé és Terrier a gangról figyel mindenkit.

Screen Shot 2014-09-30 at 10.43.51 PM.png

 Goldenboy lemarad. Séfúr már a pürét csinálja, míg az ő húsa még nem került be a sütőbe. Kányalánya elmélyült, de teljesen szinkronban van. Közben halkan, inkább magának azt brummogja: “lassíts, Józsi!”. A zöldségpucoláson mindenki elcsúszik egyébként. Séfúr jelzi Kányalányának és NeurAtinak, hogy répákat lát a földön, és reméli, hogy eltűnnek. A versenyzők szaladnak, felkapkodják, majd próbálják megint felvenni a lépést. Pirítgatás, vörösborozás (mármint az ételbe), de továbbra is kapkodva. Marci hendikeppes, mert messzebb van a Séfúrtól, ráadásul nem is hall mindent, de ennek ellenére nem parázik. Józsi még nehezít, mert nem mond el mindent, Kányalánya pedig egy pillanatra elakad. 

Screen Shot 2014-09-30 at 10.44.31 PM.png

Elkészül a krumplipüré is, és jön a steak. Hát, nem mondom, hogy mindenki ott tart, ahol kellene. 

Screen Shot 2014-09-30 at 10.47.40 PM.png

Marci, Kálmán, Goldenboy és Kányalánya rutinos hússütő, de UgrabugrAti nem annyira, neki nagyon kell figyelnie. A gangon Zéék azt találgatják, hogy Goldenboy magabiztossága annak szól, hogy valóban érti, amit csinál, vagy ez is színészkedés. A serpenyős sütés után megy a sütőbe a steak. A többiek már salátáznak, Goldenboy lemaradt, mint a borravaló. Kányalánya meghatódott Józsi munka közbeni zen állapotán. Az utolsó percekben már csak visszamelegítenek. Tálalnia mindenkinek úgy kell, ahogy jónak gondolja, aki itt koppint, az nem fog jól járni. Lejár az idő, Marci nem fejezte be. 

Screen Shot 2014-09-30 at 10.50.12 PM.png

Terrier megkóstolja Józsi steakjét, és kijelenti, hogy végre evett valami jót hosszú idő után.

A kóstoltatást NyalAti kezdi. A püréje és a jus szétesett, a steaken nem elég a pörk. Ja, és megint nem ehető dolog van a tányéron. Kálmi magabiztos, bár a steakje egy kicsit túlkészült, de ezt itthon pont így szeretik. Zé nagyon meg van elégedve a krumplipüréjével. Kányalánya következik, a püréje jó, de a jus gyakorlatilag eltűnt, olyan kevés lett. Zé azt mondja, legyen taktikusabb, az neki úgyis megy. Marci tányérja nagyon fura, olyan, mintha megbotlott volna vele. De nem ez a legnagyobb baj vele, hanem az, hogy nem a jó minőségű húst választotta az elején. Goldenboy csodák-csodája elkészült. Azzal a szöveggel hozza ki a tányért, hogy “Bernáth-módi szupersteak”. Jaj, mekkora nyaller! A Séfúrnak tetszik az íze, de tálalásban szar, és a jus itt is eltűnt. Goldenboy szerint kevés volt a végén az ideje.

A zsűri elvonul, és nem értik, hogy hova lettek a jus-k. Marci, ha nem rossz húst választ, ő lett volna a legjobb. Kálmi szépen tálalt, de túlsült a húsa. Kányalánya jól bírta az iramot, de a végén lemaradt, mert beparázott a jus miatt. Goldenboy rondán tálal, és emiatt ki is eshet akár. A legjobb most Kányalánya (????) lett, neki lehet befolyása később a dolgok menetére.

A második feladatban borhoz kell főzni. Innentől biztos, hogy Kányalánya holnap is velünk lesz, hiszen ő eleve borokkal foglalkozik mostanság, volt is erről szó a Fókuszban egyszer. 

Screen Shot 2014-09-30 at 10.52.25 PM.png

Az asztalon egy fehér és egy vörös bor, azokból kell választani, és kitalálni, mit érdemes hozzájuk főzni. Kálmi és Kányalánya a fehéret, BemutAti, Marci és Goldenboy a vöröset választja. Most jön a csavar, az első feladat legjobbja dönthet úgy, hogy valakinek felülbírálja a döntését, és megcseréli a borát. Ő meg Kálmit és Goldenboyt választja.

Screen Shot 2014-09-30 at 11.19.44 PM.png

Irány a piactér, gyorsan össze kell gyűjteni az alapanyagokat. Nekiállnak a dolognak, de Goldenboynak nem áll össze a tészta. Marcinál bárány készül egy diós bevonattal. Nagyon ígéretesen hangzik. Zé befenyíti, hogy az első feladat nem sikerült jól, úgyhogy kösse föl a gatyeszt. Kálmi salsa verdét csinál, ami jó lesz a bárányhoz. Húsz perc maradt hátra, és megtudjuk, hogy Kányalánya gnocchit csinál, és a paradicsomszószt fogja a borhoz igazítani. 

Screen Shot 2014-09-30 at 10.53.28 PM.png

Kálmival azért szúrt ki, mert konkurenciát lát benne, Goldenboyjal meg azért, mert nem bírja a képét. A többi zsűritag meglepődik az utóbbin. ProvokAti megint édes-sós kombóval jön, Séfúr figyelmezteti, hogy jó legyen. Közben Goldenboy tésztája nem sikerül valamiért. Józsi észreveszi, és odajön, de ahelyett, hogy segítene, közli, nem tetszik neki az ötlet, hogy besamelt akar tenni a tésztára. Kányalánya gnocchitésztája nem túl bizalomgerjesztő, sokkal több lisztet vett fel, mint a csaj eredetileg gondolta. Már mindenkinek tálalnia kell, indul a visszaszámlálás.

A zsűri kíváncsi, mindjárt kapják az arcukba a kajákat. TikkAti zöldfűszeres kéregben sütötte a bordát, és krumplit és áfonyaszószt tálalt hozzá. Zé szerint rímel a gyümölcsösségre az édes íz, de a püré túl csípős, a borda pedig tulajdonképpen nyers belül. Marci a bárányához puliszkát meg mascarponés pürét adott. Zének ez bébipapi, de a fűszerezés megmenti. A Séfúr azt nehezményezi, hogy a crusta nem fedi be a húst, és nem ropog. Kálmi tányérja eszméletlen szép, paradicsomhabot és zöldséges kuszkuszt adott köretnek. Terrier sokallja a fokhagymát. Kányalánya le akarja venni a zsűrit a lábáról, de azt sajnos nem tudja, hogy ruccolát nem adunk borhoz. Séfúr megdícséri, mert a paradicsommártás jó ízeket hoz ki a borból. Goldenboy megint elcsúszott az időben. Fehérborvirág az étel neve, Sanchonak ajánlva. Zé érdeklődik, hogy mi van a tetején. Goldenboy szerint olyan jól sikerült a körtés-ricottás-halas szósz, hogy kívülre, belülre azt tette. Zének már belül is sok volt. Terrier nem érti, mert mindene megvolt a tökéletes kajához, és nem sikerült semmit letennie az asztalra. Ajjaj!

Screen Shot 2014-09-30 at 10.55.46 PM.png

Zsűrimegbeszélés. Megint találnak jó pontot BúgócsigAti főztjében. Kányalánya étele egyszerű, de jól ment a borhoz. Marci is jól játszott az ízekkel. Goldenboy jól érezte ki a citrusos ízt a borból, de azon kívül kb semmi nem jött össze neki. Jön az eredményhirdetés. Aki ma a legjobb lett, az holnap különleges előnyhöz jut. Kányalánya úgy gondolja, hogy ő lesz a legjobb, ezért amikor a Séfúr elkezdi leírni, hogy ki az, összeráncolja a homlokát, mert nem ismer magára. Pedig ő az. A második legjobb Kálmi lett. Marci a harmadik, aki felmehet az erkélyre. A placcon marad Goldenboy és RángAti. Utóbbi kap még egy esélyt. 

Screen Shot 2014-09-30 at 10.56.46 PM.png

Viszlát, Goldenboy! Nem állja meg, hogy vetkőzés előtt csontig benyaljon még, bár már nincs tétje a dolognak. 

Screen Shot 2014-09-30 at 10.56.56 PM.png

Lerakja a séfkabátját, és kimegy. Legalább feleannyira jó séf akar lenni, mint Józsi. Az előzetes alapján holnap kicsit jobb lesz a hangulat. Jó is, mert ezek az összeráncolt szemöldökök nem tetszettek.

 

 

Címkék: a konyhafőnök
13 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Duke Silver 2014.10.01. 13:48:01

megnyeretik Kányalányával, aki azért biztos, ami biztos elsütötte a feminista poént is... Kár érte.

julie0812 2014.10.01. 14:06:20

Pedig úgy bíztam benne, hogy az idegbeteg Ati fog kiesni! De amikor annyira leszólták Attila halas trutyiját, már sejteni lehetett, hogy ő megy... Nem baj, majd ma!

mézescsók 2014.10.01. 15:29:23

@Duke Silver: Van benne valami. A gnocchitészta, a ruccola ellenére (ez utóbbi egyébként szakácsberkekben nyilván szarvas hiba, nálam fel sem tűnne, de nem ezért nem vagyok mesterszakács) csak kihozták a forduló győztesének és úgy láttam, maga sem hiszi, hogy jól hallotta. Ráadásul, amit mindenkinél inkább megrovásként szoktak felhozni - biztosra ment -, azt nála pozitívumként könyvelték el.
Szerintem Marci (na jó, elfogult is vagyok) és Kálmán főzött a legjobban ebben az adásban. Mégis, milyen legyen egy mascarponés püré, ha nem bébipapiszerű? Azért püré!
Kálmán sültjén erősen érezhető volt a fokhagyma? Ez miért baj? Ő fokhagymásan szereti. És én is.
Atikámnak pedig már nem is számolható, hogy hányadszor ígérik be a távozást. Különben rájöttem, hogy azonkívül, hogy rendetlenül főz és mindig ott pattog valahol a pultja fölött, de mellette szinte sosem áll, legjobban az arcmimikája zavar. Olyan nőies, de ezzel nem akarok utalni semmire.

Baresz83 2014.10.01. 15:36:31

Ati különféle fedőnevein jót röhögtem! :D Szinte már sajnálom, hogy ma úgyis kiesik... :)
Goldenboy azért szerencsére ismét nem felejtette el közölni, hogy csakis azért cserélte ki a borát Kányalánya, mert fél tőle... Nyilván ezért szavazta ki a zsűri is, mert ők is féltek ilyen hatalmas gasztrotehetségtől.

DerBroCode 2014.10.01. 15:38:56

Elnézve a maradékot az utolsó 2 az Kányalánya meg Kálmi lesz mert ők azok akik a verseny során sosem cseszték el annyira az ételt hogy a zsűriben egyszer sem merült fel az hogy most lehet neki kéne mennie
Én vagyok az egyetlen az oldalon aki örülne annak hogy ha Kányalánya nyerne?

kis.herceg 2014.10.01. 17:43:42

én Goldenboyt a helyükben simán benyomnám a helyükben a VV7-be, vitákból nem lenne hiány :D taktikázna is szerintem.

Nagy Endre 2014.10.01. 19:15:08

Pár adást néztem de ez a Kányalánya egy tenyérbemászó picsa.Megtépném egyszer a loboncát:D

Duke Silver 2014.10.01. 21:48:22

@DerBroCode: úgy tűnik igen.:D Egyébként a tudását nem vonom kétségbe, de nem is tudom mit tennék vele szívem szerint.

egyemakisszíved 2014.10.01. 23:55:40

@DerBroCode: Én is örülnék. Nyerjen csak Rozina, nekem kedvemre való lenne. Jól főz, szépen tálal, jól tud főnökösködni, a többi versenyző is elismeri, Marci is becsüli. Ők többet látnak egymás munkájából, biztos végigkóstolgatják az elkészült kajákat, csak azt már mi nem látjuk. (Talán csak egyszer mutatták, hogy valaki gyorsan hátrafordul és bekap egy falatot egy vetélytársa kajájából, amit a zsűri megdicsért.) Meg dumálnak a főzésről. Tv-műsor szempontjából is érdekesebb, szórakoztatóbb egyéniség, mint Kálmán. A döntő valószínűleg köztük zajlik majd, remélem, Rozina nem fog hibázni.
@mézescsók: Józsi azt mondta, hogy általában nem adnak a gnocchihoz ruccolát, viszont mostanában mintha arról szólna a szakácsművészet, hogy új ízkombinációkkal kísérleteznek, így a szokatlan nem számít hibának, ha azt mondják utána, hogy az étel ízlett. Sőt a kockázatvállalást, az újító szándékot díjazzák.

mézescsók 2014.10.02. 09:43:28

@egyemakisszíved: Dünnyögtem már amiatt, hogy újragondolnak ételeket és attól valami egészen más lesz, mint az eredeti kaja volt. Nekem személy szerint semmi bajom a gnocchi ruccola kombóval.
Az rendben van, hogy mindig új ízkombinációkkal kísérleteznek - egyébként ebből a szempontból mondhatták kreatívnak Atit, mer akár szeretem, akár idegesírt vitathatatlan, hogy sokat ötletelt és merészen variált - viszont a zsűri véleménye mindig attól függött, hogy van-e rajtuk sapka vagy nincs. Mindenféle logika nélkül (én legalábbis nem találtam benne) hol az új ízkombókat dícsérték, hol pedig hiányolták.

oharozsabimbolehetnek 2014.10.02. 11:13:46

@mézescsók: @egyemakisszíved: a probléma nem a gnocchi-ruccola kombóval volt, hanem azzal, hogy a ruccola és a bor nem szeretik egymást állítólag.

mézescsók 2014.10.02. 13:22:24

@oharozsabimbolehetnek: Igazad van, azt akartam írni, de valahogy gnocchi lett belőle.. Emlékszem, még azon tűnődtem, hogy mi lett volna, ha bormártást, nem pedig paradicsomszószt csinált volna. Gnocchi - ruccola - bormártás. Lehet, hogy észbontó borzadály lett volna az eredmény, de én nem értek hozzá. Ja, és paradicsomszószhoz sosem iszom bort.

jet set 2014.10.02. 15:12:14

@DerBroCode: Kb. Max., ha playboy fotózás is járna a nyereményhez és a 10M-t pedig felajánlaná valamilyen jótékony célra. Apuci milliárdjai mellé nem hiszem, hogy nagy szüksége lenne rá.
süti beállítások módosítása