Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

X-Faktor 2014 - Válogatás 4.

2014. szeptember 29. 09:00 - oharozsabimbolehetnek

Íme az utolsó adás, amiben kreténeket láthatunk, innentől vége a cirkusznak, nincs bajszos nő, nincs bohóc, nincs éneklő elefánt. Ma még ki kő bírni. Nem marad el az összefoglaló, ami alatt a mentorok beszélnek arról, hogy milyen szuper tehetségeket találtak, annak ellenére, hogy évi kétszer van valahol énekes tehetségkutató. Aztán kezdünk. Ma épp libákkal, és Krisztiánnal, aki régóta énekel. Van családi ölelés, cukiságfaktor, tapsoló falusi sokadalom, aztán hősünk útnak indul a világhír felé. Közben útba ejti az X-Faktor stúdióját. Gabi kicsit kérdezgeti, aztán hagyják érvényesülni. Idegesítően liheg a mikrofonba, de nem olyan rossz, mint első látásra gondoltam. Elég rendesen eltoltja ezt az egyébként nem könnyű dalt. 

Screen Shot 2014-09-28 at 2.45.03 PM.png

A közönség talpon. Ma is Malek Miki tweetel, azt írja, hogy a kevesebb figura jobb lenne. Ja, nem, Geszti is itt van, egymásra licitálnak Mikivel. Közben Gabi pityergésközeli állapotba kerül. Feró is írt, ő bekajálta, bár neki is kicsit modoros volt. A srác közben befejezte, és akkora álló ovációt kap, hogy elsírja magát. Alföldi szerint ez a valóság. G el akar menni kukázni, mert ez olyan jó volt. Szikora végigimádkozta a dalt. Kap négy igent, aztán mehet. Mikor kimegy, Gabi közli, hogy pár énekes felkötheti a gyatyáját itthon. Ja, pl Vastag Csaba. Bence is besmeri, hogy ilyen hangot nem várt ettől a gyerektől.

Na, ma sem kellett sokat várni a hülyékre. Cipriánó jön, aki 28 éves, de 22-nek érzi magát, és legalább 35-nek néz ki. 

Screen Shot 2014-09-28 at 2.45.26 PM.png

Kicsit emlékeztet Bill Nighy-ra az Igazából szerelemből, úgyhogy azt várom, hogy mindjárt rázendít, hogy “I feel it in my fingers, I feel it in my toes”, de magyarul énekel, természetesen szörnyen. Közben furcsán mozog térdben megtörve. Alföldi ezt egy vidéki lagzi kemény magjához hasonlítja, akik hajnalban a hideg töltöttkápi fölött busonganak. Utána egy szőke lány jön, akinek folyamatosan remeg a hangja, hallgatni is rossz. Mehet haza, de előbb Gabi kifigurázza. Van itt félregombolt ingű szakács is, akire azt üzeni Geszti, hogy ha tudta volna, hogy így is lehet énekelni ezt a dalt, meg sem írja. Aztán jön egy lányduó, akik Tóthgabit énekelnek (ami köztudottan könnyű, haha!), közben Gabi a mentorpult alá röhögi magát. G szerint olyan volt, mint mikor Malacka és Micimackó gombaszedés közben énekel. Alföldi nem ért vele egyet, szerinte Malacka ennél jobban énekel. Az egyik csaj, amikor lejön a színpadról, közli: “Tudod, hogy hogy ver a szívem? Mint egy f*sznak.” Ezt nem akarom érteni. Őket egy higanymozgású könyvtáros követi, aki szerint az édesanyja egy művész, mert világra hozta. Utána egy felszolgáló és egy csoportvezető csinál magából hülyét, az egyik azt kéri, hogy ne tapsoljon bele a közönség. Nem tapsoltak, mert szar volt, inkább röhögtek.

Mindezek után egy félig dél-amerikai együttes jön, a Pálinka Republik, akik egy meglepi mash-upot hoztak. Örömzene. 

Screen Shot 2014-09-28 at 2.46.47 PM.png

Az első rész ismerős, ezt énekelte Gombi is. Amúgy istenien szólnak, nagy bulit csinálnak, Gabi nem bírja ki, feláll táncolni, de bevallom őszintén, nekem is járt a lábam közben. Imádás, négy igen. Geszti szerint ezt a páleszt benyelték a mentorok.

Jönnek a nagyon fiatalok, akiknek Justin Bieber példakép. Atyaég! A srác, aki felengedi őket a színpadra továbbra is jól néz ki, jobban, mint az előbb említett tinisztár. Gusztos Enid alig várta, hogy betöltse a korhatárt, és jöhessen. Apu kíséri, mármint gitáron, ő is megérne egy misét, de a kislánynak is kellemes hangja van. 

Screen Shot 2014-09-28 at 2.48.04 PM.png

Young Biebert alias Randyt sem rossz hallgatni, bár a képe kimondottan tenyérbemászó. 

Screen Shot 2014-09-28 at 9.35.56 PM.png

Négy igennel jutnak tovább mindketten. Aztán sok-sok tizenévest mutatnak, akik mind jól énekelnek, de tényleg, így tovább is juttatják őket izibe. Tóth Andrea is 15 éves, 6 éves kora óta énekel, és lenőtt a festett haja. 

Screen Shot 2014-09-28 at 2.49.31 PM 1.png

Vagy ez megint hombre? Nem tudom, de a csaj színpadra termett, az már egyszer biztos. Kicsit Tóthgabis a hangja, de kétségtelenül tehetséges. A kis hangi elcsúszásokat ki kell belőle nevelni, de ehhez rengeteg alázat kell, majd kiderül, van-e neki. Merthogy továbbjut négy igennel. Szikora még autogramot is kér tőle. Érik itt egy húsz éven aluliak kategória idén, azt hiszem.

Kerszünet után jövünk vissza. Jön egy óriásmellű pipi, Barbarita, picsagatyában, aki Proud Maryt akar énekelni, de mielőtt elkezdené, Szikora megkérdezi, ez D kosár-e, és megtudjuk, hogy ez dupla-D. Szerintem szörnyű, nagyon magasan énekel, és ugrál ide-oda. G-nek teljesen műanyag. Szikora szerint ilyen lehet Éva az édenkertben, de minek egy ilyen nőnek hang. Négy nemmel elküldik, a lépcsőről lefelé jövet elegánsan bemutat a kamerába, mert tiszta szívéből jött, ezek meg bent nem értékelték. 

Screen Shot 2014-09-28 at 2.51.34 PM.png

Sír is, mert neki semmi sem sikerül. Az összefirkált palija ölelgeti, a családja meg vigasztalja, hogy “há, itt van neked a ikszfaktor” (mármint a faszija). “Hova menjek?” ”Menjünk Amerikába!” Ezt meg is beszélik, aztán eltűnnek. Az amerikaiakat előre sajnálom.

Barbaritát egy kislány követi, aki gyerekkora óta énekel, de minek, amikor borzasztó unalmas és fájó. A csaj sírdogál is egyet a színfalak mögött. Ezek után jön egy csaj, és egyből hoz két gidácskát is. Mindhárman úgy vannak öltözve, mint azok a lányok, akik az ötös út mellett állnak. 

Screen Shot 2014-09-28 at 2.53.16 PM.png

A táncoslányok elmutogatják a szöveget, ami szerintem a legalja, közben az énekesnő meg van győződve, hogy remek volt. Folytatódik a freakshow egy munkanélkülivel, egy egyetemi hallgatóval, férfi műkörmössel és egy asszisztenssel, akiktől a karaktereket is sajnálom.

Őket a Blue Birds Band Miskolc követi, akik hat lányból és egy fiúból állnak. We are the world-öt énekelnek. Szerintem hamisak, de van köztük pár értékelhető hang. A mentorok nincsenek elbűvölve. Gabi leállítja, és rábök egy csajra. Te érdekelsz minket. 

Screen Shot 2014-09-28 at 2.56.10 PM.png

Anyu hátul visít egy hatalmasat. Boginak hívják a lányt, és lehetősége van négy igennel visszajönni a táborba. Megbeszélik, és úgy döntenek, hogy szólóban folytatja. Blue Bird Bogi sír, a többiek tapsolnak neki. Jól látom, Boginak van egy kis tokája?

Borbély Ricsi színész, volt már itt, akkor hazaküldték. Hú, ezek nem szoktak jól elsülni. Backstreet Boyst hozott. Az a bajom, hogy ezek a színészek hiába énekelnek jól, az első ütemtől játszanak, és ez látszik is rajtuk. Nem teszik eléd a szívüket, csak eljátsszák ezt. A zsűri közben fejet csóvál, valahogy szerintem ők is érzik az ellentmondást. Ráadásul ez a dal arról szól, hogy nélküled nem vagyok egész, a srác meg közben végig mosolyog, mint valami félkegyelmű. 

Screen Shot 2014-09-28 at 2.57.48 PM.png

Alföldi dühös lett, mert az jött le neki, hogy nagy a mellény. A többiek is ezt nehezményezik. Ehhez képest négy igent kap. Miki szerint rossz dalt választott.

Egy spanyol lány következik, aki nem tud magyarul, de itt tanul ösztöndíjjal. Aszondja a színpadon, hogy szpanyolorszagbol zsötem. 

Screen Shot 2014-09-28 at 9.37.02 PM.png

Miley Cyrust énekel, de ő nem szerelmes Gabiba, így nem is költött hozzá magyar szöveget. Amúgy szépen szól a hangja, a kezdeti bátortalanságokból egész szépen kibontakozik, bár mélyen nem mindig találja el a hangot. Az értékelést G fordítja, mert senki sem beszél angolul vagy csak ciki nekik G mellett megszólalni. A csaj kap négy igent, és örül. Bence azt mondja neki, gratulésön. Hát, erre nem is tudok mit mondani.

Reklám után kisfilm jön egy együttesről, akik a fémiparban dolgoznak, ők a Rock-inger. Zenélésből akarnak megélni. Csapatkiáltásuk nincs, az egyik srác kitalálja, hogy legyen rántotthús. Az anyukák lelkesek. Gabi ismeri Andrist, a rántotthúsost, meg a többieket is, mert tapolcaiak, és egy suliba jártak. Elkezdenek zenélni, nagy ováció fogadja őket. Biztos jó, engem nem vettek meg. 

Screen Shot 2014-09-28 at 9.13.41 PM.png

Aztán a végére egész tökös kis produkció lesz belőle, állva tapsol nekik a közönség, anyu a háttében sír. A zsűrinek tetszik, Szikora alhasos igent ad nekik, az nem tudom, milyen. Négy igen.

Fülhallgatós gyerek jön, Wunderlich József, őt Alföldi ismeri, Bohém rapszódiát akar énekelni. Kicsit kiabálósra sikerül. G szerint a Broadway-n énekelnek így. Akkor oda se megyek. Továbbmegy csont nélkül.

Screen Shot 2014-09-28 at 9.40.26 PM.png

Őt megint egy együttes követi, a Phoenix Rt, akik már voltak előzenekar. Zúzós, őrjöngős. A mentorok szerint jó kis ereje volt, úgyhogy mi mást kaphatnának, mint négy igent.

Gvendolin a következő, nagyon izgul, remeg a keze. Akkora, mint a kutya ülve, de jobban zavar rajta az a hülye hipszter szemüveg. A színpadra nem talál fel, Bence és a barátja drukkol neki, hogy legalább a bejáratot megtalálja. RiHannát hozott, így h-val. Jó a hangja, de szerintem angolul nem tud. Egy darabon elfelejt énekelni, Gabi kisegíti, de a lányt annyira zavarja a közönség, hogy megint elakad, aztán le is intik a zenét. Sírni kezd, nagyon zavarban van. És átnyúl a szemüvegkeretén, hogy megtörölje a szemét!!!! 

Screen Shot 2014-09-28 at 9.42.47 PM.png

Nincs benne lencse. Ezért volt ilyen fura az a szemüveg. Alföldi szerint alkalmatlan, annak ellenére hogy szép hangja van. Továbbjut, meglátjuk, mennyire bírja majd a feszkót. Szerintem a táborból mentő viszi el, amilyen kis paragép.

Tavalyi visszatérőt köszönthetünk, Rövidgatyás Ricsit, akit tavaly Gabi szórt ki a mentorházból. 

Screen Shot 2014-09-28 at 9.28.37 PM 1.png

Exmentora idén nagyon örül neki, mert megbánta a tavalyi kiejtést. A srác Summertime sadnesst énekel. Szerintem hamis és halálosan unalmas, pedig annyira koncentrál. Miki tweetel, neki tetszik, ahogy a stúdióban ülő mentoroknak is. Négy igen.

Jövő hétvégén táborozunk. És nem elég, hogy több lesz a feszkó, mint eddig, de még Szikora és Gabi is össze fognak vitatkozni.

Címkék: rtl klub x faktor
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Falatkányi 2014.09.29. 09:26:39

A Wunderlich anno a Társulatban is volt már. Ennyire nincs senki?

Tapmancs 2014.09.29. 10:22:40

Az utolsó csóka egy halál. Nem is értem tavaly hogy jutott a mentorházig.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2014.09.29. 16:32:49

"Cipriánó jön, aki 28 éves, de 22-nek érzi magát, és legalább 35-nek néz ki. " Aztán kiírták, hogy 45.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2014.09.29. 16:33:22

@Tapmancs: Egyetértek. És most nyilván még tovább fog jutni.... Sajnos.

illyria 2014.09.29. 17:40:43

@Falatkányi: szerintem nem hívták, csak jött magától, mint a többi társulatos.

jogalany 2014.10.03. 09:33:53

Az írás a műről, olyan mint a mai autókról szóló Istenes vélemények zöme:, semmit mondó.
Beszél a formáról, az ívekről, az utastér anyagairól, de szinte semmit nem mond a hintótól eltérő autó lényegéről a műszaki tartalomról, amitől az autó megy is. Persze nehéz is szar, hazug motorokról sok jót mondani, mint hogy 30 %-al mind többet fogyaszt mint adja a gyár, és ezzel több a káros anyag kibocsájtása is, vagyis rosszabb a helyzet környezetvédelmi frnton, mint ha jó motorokkal jó autókat gyártanának.
Nos kb ez a helyzet az X faktorról szóló írással is, mindjárt azzal kéne kezdeni, hogy most ki fog nyerni, mert a szervezők már tudják, csak játszanak velünk nézőkkel, had izguljunk, kit találtak már az elején a végére nyertesnek, kinek a sarját, mely ország szülöttét, mely rokonszakma javasoltját, kinek a protezsáltját.
Mióta tudom, hogy még a lottónál is csalnak, a nyeremény játékoknak már előre megszokott lenni a nyertese, én is így nyertem egyszer vagy kétszer, mióta a fozőshow első adásánál megírták, hogy Kánya Kata lánya fog nyerni,l aki a zsűri egy tagjának régi barátja, sőt üzlet társa is bizonyos értelemben és a milliárdos lánya, az eddigi X faktoros győztesek is előre tudottan lettek nyertesek, lásd a Valóvilág egyik részgyőztesének beismerés szintű írását a saját és Anikó sorsáról, nos ilyen előzmények után már sem lottót nem veszek, sem X faktoron , főzőversenyen nem izgulok.
süti beállítások módosítása