Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 3x12 - Lunar Ellipse

2014. szeptember 26. 09:00 - Smiley93

Hatalmas, fehér terem, benne a Nemeton maga – itt térnek magukhoz a vízbe fúlás után Farkasfiú, Stiles meg Allison. Odasorjáznak, s mikor Farkasfiú hozzáér mágikus csonkhoz, visszaröppen az időben arra az éjjelre, amikor Pszichóalfa farkassá változtatta. Látja múltbeli önmagát, ahogy a fák között szerencsétlenkedik - s egyenesen a Nemetonba botlik. Stiles ugyanerre az éjszakára emlékszik vissza, ő ugyan egy kicsit más úton-módon, de ugyanekkor jutott el a fához. Allison pedig Vadászanyuval furikázott éppen haza, mikor kis híján elütötték Farkasfiút – nahát, lassan csak kezd összeállni a sorozat nyitánya is. A múltbeli Allison visszarohant segíteni Farkasfiúnak, ám csak az inhalátorát találta. No meg a Nemetont persze. Főcím.

dfsdfsdsdfsdf.jpg

Hőseink nagy örömködve robbannak ki a víz alól, hogy elújságolják Állatdokinak, Lydiának meg Isaacnek, már tudják, hol is a Nemeton. Az jó, csak kicsit késő van már ehhez, össz-vissz négy óra holdkeltéig. Pár utcával odébb Dereket Cora lapátolja össze az erőátadás után, megcserélődtek a szerepek a múltkori részhez képest. Peter köszörüli kicsit a nyelvét unokaöccse meggondolatlan döntésén, hiszen Karmos jönni fog, az száz százalék, Főfarkas meg kondíció tekintetében kábé egy trágyakupaccal vetekszik így első blikkre. De Derek kedvét nem lehet lelohasztani, most olyan kellemes süt-a-nap hangulatban szemléli a világot, pár óra pihi majd csodát tesz vele. Hát, pont valami ilyesfélére lesz szükség, azt hiszem.

gggg.jpg

Csodára lenne szükségük a fogságba esett szülőknek is, de csak egyre fogy az idejük, lehetőség meg még annyi sincs. Némi poénkodás után már előkerül a rájuk váró procedúra kikerülhetetlen kérdésköre is, Zsaruapu sajnos túl pontos információkkal rendelkezik e téren, ráadásul földrengés is fenyegeti őket. A rendelőben eközben kicsit összevitatkoznak hőseink, hogyan is tovább a mentőakcióval, mert Farkasfiú visszamenne Vakalfához, kéne egy erős szövetséges Tanárnéni ellen. Ez Stiles meg Allison szerint hülyeség, de Állatdoki tanítványa pártját fogja. Igaz, Deucalion egy hatalommániás gyilkos, épp ezért is kéne a saját oldalukon tudniuk, no meg, csalinak is megtenné. Ej, ravasz ez az Állatdoki, azt meg kell hagyni. Ekkor az eszmecserét az egyik Alfaiker zavarja meg, aki – tessék csak kapaszkodni – segítségért fordul hőseinkhez: Karmost meg vérszomjasabb tesóját, Aident kéne megakadályozni Főfarkas aznapra esedékes kibelezésében. Ki van benne?

rrrr.jpg

Ilyen ajánlatra a Jófiúk nem tudnak nemet mondani, s a következő jelenetben már az iker meg Menőcsaj vázolják Főfarkaséknak, Karmos mikor fog érkezni (segítek: a vártnál előbb) az Alfaikerrel, hogy kicsinálják Dereket. Ez a hír pont Főfarkast hagyja csak hidegen, Pszichóalfa meg Cora már az új személyazonossághoz készült iratokat nyomná a kezébe, de nem, ő maradna. Különben meg, miért is fogad mindenki ellene? Mindenki kedves, és erre a kérdésre egyikük se vágja rá az igazságot, vagyis hogy esélytelen, hanem inkább Pszichóalfa előkapja Lydiát, mint a nyulat a kalapjából - mondja csak el, mit érez, mikor itt áll. Azt, hogy egy temetőben van. Okés, ez elég meggyőző, akkor tipli.

fffff.jpg

Stiles, Scott, Allison meg Isaac eközben szagminta-gyűjtő körútra indultak, Farkasfiú nagyon örülne, ha ez nem tartalmazná Zsaruapu boxeralsóját is. Ezt meg is ússza, viszont amikor utóbbi három Vadászéknál keresne szagot, ott már Scott apja trónol. Már kirámolta Vadászapu komplett fegyverarzenálját a kisinasaival (illetve gondolom, ez csak egy töredéke a teljes készletnek), s önelégülten fogadja a csapdába belegyalogló fiatalokat, csoda, hogy befért az egója az ajtón. Karmos meg kísérete viszont nagyon is kényelmesen befér Dereklakba, már-már zavaró a ház kihaltsága, mert csak Menőcsaj meg Alfaiker fogadja őket, Hale-eknek még csak véletlenül sincsen nyoma. Az igazi célpont – Derek – eközben Corával hajt el Beacon Hillsből, Pszichóalfa marad. A bepöccent Karmos is, és már támadna Menőcsajra, mire Aiden is megtalálja a hangját, Dereket megölni okés, Lydiát nem. Karmosnak ez már kicsit sok az árulásból egy napra, de mielőtt eldöntené, kinek a torkának ugrik neki először, a tetőn át szó szerint beesik Tanárnéni. Kezdődjék hát az igazi csihipuhi.

ffssss.jpg

Vadászéknál megkezdődik a fogságba esett tinik faggatása. Egyelőre csak Scott apja jártatja a száját, sok itt az eltűnt szülő, meg mindegyiknek köze van hozzátok, tessék mesélni. Isaac megemlíti, hogy az ő szülei speciel már mindketten halottak, de ez nem releváns. Akárhogy is, senki sem kap szómenést ezekre a biztató szavakra. Sebaj, FBI-apu ráér, akár holnap reggelig is. Dereklakban közben Jennifer szépen leszereli az ikreket, akrobatikáznak egy sort Karmossal harc címszó alatt, aztán Jennifer erődemonstrációt tart, üvegszilánkokat mozgat a levegőben, jé, klasszul megy neki a telekinézis is. Karmosnak, ha más nem is, a szája működik nagyszerűen, olyanokat kiabál, hogy kár, hogy nem nyírta ki rendesen Jennifert anno. Késő bánat, ugye, erre a testébe kapja az összes üvegdarabot, s ezzel kész, vége is. Tanárnéni már fordulna Menőcsajhoz, mikor az ikrek végre összekapják magukat 2in1 farkasszörnnyé, s lefoglalják Tanárnénit… úgy tíz másodpercig nagyjából, szinte már az Alfákra nézve kínos, milyen könnyen kiiktatja őket Jennifer.

awq.jpg

Patthelyzet alakult ki Vadászapu irodájában is, hőseink nem beszélnek, Scott apja meg nem tud meggyőzőbben kérdezni. Allison viszont tud meggyőzően színészkedni, fegyverbemutató tart, aztán gyorsan kikap egy füstbombát, lehet szaladni. Ez meg már az FBI-ügynöknek kínos, hogy ilyen könnyű átejteni a palánkon. Hőseink iszkolnak el, be az erdőbe, a Nemetonhoz. Stilest nem találják, nem csoda, a srác a kocsijával nekiment egy fának. Dereklakban eközben Tanárnéni ráveszi Menőcsajt, hogy sikítson egy fülsiketítőt (ehhez elég felvillantania az igazi arcszerkezetét), a földöntúli hang hallatán a menekülő Derekék azonnal hátraarcoznak, akkor a nyúlcipő gondolom sztornó.

fffffsqaw.jpg

A Vakalfával való szövetkezés viszont nem, Farkasfiúék egy szirten futnak össze a vele. A terv röviden-tömören annyi, hogy Scott Deucalionnal feltartja Tanárnénit, amíg a többiek meg Stilesszal kiegészülve a szülőket szabadítják. Tanárnéni is szövetségeseket toboroz, egészen konkrétan Főfarkast, akinél Karmos meg az ikrek kinyírásával ugyan nem sok jó pontot tudott szerezni, viszont az áldozatnak szánt szülők megmentésének belebegtetésével egyhamar megnyeri az ügynek. Allison meg Isaac eközben végre rálelnek a szülőkre, de egy derekas földomlás szűkre szabja az örömködést, a szülők megmentőikkel együtt a föld alatt rekednek. Farkasfiúék megérkeztek a leendő harc helyszínére, Kisderek meg barátnője pajtája az, milyen nosztalgikus. Scott gyorsan dob is egy mms-t Jennifernek, hogy ő nem dőlt be a politikusi maszlagnak a világbékéről, tessék csak idejönni aztán bosszút állni, de úgy istenesen.

Névtelen.jpg

Állatdokinál éjszakai műszak van, az Alfaikrekkel jelenik meg Menőcsaj és Cora, akikről kiderült, hogy mégsem halottak, csak majdnem. Főfarkas meg Tanárnéni duója megérkezik a pajtába, ahol némi szájkaratét követően Vakalfa felölti a farkasmaszkját, és menten megértjük, ezt miért nem mutogatta eddig. Aztán testületileg egymásnak esnek a természetfelettiek, kivéve Farkasfiút, aki tátott szájjal bámulja a pofozkodást, de egy lépést sem tesz. Nem is kell, mert Vakalfa egykettőre elbánik az ellenséggel, s már a tehetetlen Jennifert nyomja Farkasfiú arcába, tessék csak megölni. Ha nem ismernénk a hátsó szándékait, akár kedves gesztusnak is tűnhetne, hogy hagyná Scottnak az i-re feltenni a pontot, de itt közel sem erről van szó ugye. Scott húzódozik persze, erre beindul a propaganda mindkét oldalról, mondanám, hogy az egyik vállán az ördög, a másikon meg az angyal ül és sustorognak a fülébe, de ebben a leosztásban nemigen létezik angyal. Farkasfiú csak nem bírja rávenni magát a gyilkosságra, Vakalfa megunja a dolgot, s a verbális meggyőzésről áttér a fizikaira, majd ő megmeríti Scott karmos mancsát Jenniferben, ha az kell neki.

awdjlu.jpg

Ám Scott okos fiú, s nem feledte Gerard szavait: Vakalfa bizony olykor nagyon is jól lát. Hogy mi lett volna Scott terve, az ezen a ponton nem derül ki, mert megkezdődik a holdfogyatkozás, s lehullnak a farkasálarcok. Tanárnéni viszont teljes Darach-díszbe vágja magát, s most ő fegyverez le mindenkit egykettőre. Épp kivégezné Vakalfát, ám miközben nagy dérrel-dúrral csapdossa a fejét a földhöz, Főfarkas óvatosan emlékezteti, hogy ez a Deucalion nem is tudja, ki áll rajta bosszút éppen (amilyen hosszú lehet a lista, ez nem is csoda), meg kéne mutatni neki az arcot. Igaz, igaz, csap le az ötletre Jennifer, s uccu neki, visszaadja Vakalfának a látását. Tök jó, de mégsem teljesülhet be a bosszú, mert mikor Tanárnéni nagy lendületet vesz a végső csapáshoz, kis híján fenékre ül, és nem az ügyetlenségtől, hanem mert a gyógyítás miatt legyengült. Igen, a ravasz Főfarkas tudta ezt ám előre, első kézből tapasztalta meg a dolgot nemrégiben. Jennifer így most nem tud ölni, Derek meg nem fog, mert ő csak ragadozó, de nem gyilkos ám. Erre Tanárnéni nekiront, vergődik egy sort, de csak kihúzzák így a 15 perc leteltéig, s volt holdfogyatkozás, nincs holdfogyatkozás, a farkaserők visszatértek.

efffddfs.jpg

Tanárnéni gyorsan varázsol maga köré egy védőkört, amin egy négylábúaknak belépni tilos tábla is lóghatna akár, hogy fröcsögő nyállal közölhesse: mivel Derek nem teljesítette szövetségesi kötelességeit (sőt), most ered, és kinyírja a szülőket. Ezt kár volt mondani, mert Farkasfiú most elégelte meg a huzakodást, szépen fogja magát, és addig-addig támaszkodik a láthatatlan falnak, mígnem nagy kékfény-áradatban átszuszakolja magát, s ezzel immáron alfává is vált. Frissen szerzett hatalmával gyorsan meg is fenyegeti Tanárnénit, ha kell, ölni is fog ő, a finomkodás ideje lejárt. Szerencsére erre nem lesz szükség, mert a látó Vakalfa olyan gyorsan szökell oda, hogy feltéphesse Tanárnéni torkát, mintha nem haldoklott volna a padlón fetrengve kábé két perccel ezelőtt. Most Jennifer teszi pepitában ugyanezt, haldoklása nyomán vége szakad a mágikus viharnak, s a Nemetonban ragadt hőseink megmenekülni látszanak végre, az időközben befutott Stilesszal egyetemben.

rrrerz.jpg

Most, hogy elhárult a veszély, Scott meg Stiles gyorsan megcsörgetik egymást, s miután kölcsönösen biztosították a másikat, hogy mindenki életben van és minden frankó, már a mentést szervezik. Mielőtt elindulnának, Főfarkas meg Scott gyorsan tisztázzák Ex-Vakalfával a dolgokat: elengedik, ha szépen megpróbál jófiúként visszailleszkedni régi látnoki életébe. Amennyiben ez nem menne, s csúnyaságokat tesz, akármelyik szemével is keresi őket, nem fogja látni, mikor jönnek fenyíteni. Ezzel kisétálnak az éjszakába, Vakalfa meg pislog nagyokat, egyelőre köpni-nyelni nem tud, de én a helyében élnék a felkínált lehetőséggel.

tfgg.jpg

Már odahaza, biztonságban Vadászapu a fegyvereit pakolgatja, iszonyú nagy kupit hagyhatott itt Scott apja. Allison érkezik, ő nem bíbelődne a rakodással, szükség lesz azokra a fegyverekre, főleg, ha jönnek azok a sötét lények, akiket Állatdoki elspoilerezett. A lány pedig felkészülten akarja várni őket, Vadászapu taníthatná végre, amiben az új vadászelvük az lehetne, hogy megvédenek mindenkit, aki képtelen vigyázni magára. Vadászapu lájkolja a dolgot, klassz. Egy zenés montázsban látjuk, ki mihez kezd a nagy összecsapás után: Főpfarkas meg Cora csak összekapták a cókmókot, és elmentek. Valahova. Ahonnan vagy visszajönnek valamikor, vagy nem, aztán majd lesz valami. Scott apja viszont nagyon is marad, aminek kábé senki se örül, van hova növelni a népszerűségi indexet. Farkasfiú meg Stilesszal egyetemben már érzi azt a bizonyos baljós sötétséget, de olyankor eltereli a figyelmét azzal, hogy a barátaira vigyáz. Arról viszont még így sem feledkezhet el, hogy Jennifer holtteste eltűnt onnan, ahol hagyták. Hát azért, mert nem is volt még hulla, elkúszott megint a Nemetonhoz az istenadta, s reménykedett, hogy a történelem ez esetben is ismétli önmagát. De nem igazán jön be a dolog, mert érkezik valaki: Pszichóalfa, aki kinyilatkoztatja, hogy mindig is ő volt, van és lesz az Alfa, aztán feltépi Tanárnéni torkát, biztos, ami tuti.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása