Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Crrossing Lines – Határtalanul 2x01

2014. szeptember 25. 09:00 - Chat Géza

Emlékszem még a pilotról is írtam, de a hosszabb anekdotázást mellőzve legyen elég annyi, hogy ez a nemzetközi CSI, de még annál is jobb. Bár az első évad negyedik részénél lemorzsolódtam – volt egyéb dolgom is uram bocsá’ – tartom magam az állításomhoz, hogy ez egy elég tisztességes nyomozós sorozat. Amik konkrétan mind szarok, kivéve eztet, ugye. És akkor most az aktuális részről.

3.png

Az első évad úgy zárult – derül ki az első pár perces felszopóból – hogy a nemzetközi Szupercsapatnak a nyakába ömlött a szarlavina: a kisfőnököt elrabolták, valami baleset is volt, sanszos, hogy az egyik csapattársuk meghalt/megsérült, de minimum összeégett vagy csak szimplán nincs meg, ja és az egyik gonosz, Genovese is megszökött. Innentől kezdve két szálon és helyszínen halad a sztori, a balesetet hagyjuk is, most fontosabb a kisfőnök, Louis előkerítése és a nagy gonosz Dimitrow lesittelése.

A csapatot a helyszínen elméletileg Hickman (William Fichtner) tartja össze, őt meg a gyógyszerfüggőség, amiről egy évad alatt, de több más sorozatszerepen át sem sikerült lejönnie. A nagy nyomozati ügymenet úgy áll, hogy a fene se tudja, hogy lehet Louis, mivel a faszkalap Dimitrow millió helyre eldughatta. Michel Dorn (Donald Sutherland) felvilágosítja a csapatot, hogy mi a helyzet: nyilván nem fognak úgy táncolni, ahogy Dimitrov fütyül, juszt se fogják kiengedni a sitkóról a rokonát, helyette inkább kiszabadítják Louist. Pár elejtett félmondatból Hickman kirakja a kétdarabos puzzle-t, itt most Louis nője miatt van mindenki szopóágon, nem is Louis a fontos. Nos ez igaz, de a többieknek kuss. A csapat kap egy segítséget valami miller faszitól, akinek korábban már segítettek. Hoz egy halom fájlt, majd távozóban, Hickmannel lepacsizva megérkezik egy motoros jakuza, akik golyóval bélelik ki az áruló faszika halszálkás öltönyét. Így már minden világos: Dimitrov pont leszarta, hogy milyen adatok kerülnek az ICC-hez, azokból úgy sem fog kiderülni, hogy hol vannak a túszok. Jön segítő Dorn: az elmúlt két évre visszamenőleg kell valami gyanús ingatlan ügymenetet keresni. Van is, Dimitrov megvett kilóra egy angol focicsapatot. Irány Anglia.

2.png

Eközben a szupertitkos búvóhelyen, ahol Dimotrov hagyja megrohadni Louist és nőjét: Louis már sejti, hogy itt nem ő a lényeg, mivel a kis nőjének haja szála sem görbült, kaját is kaptak, őt meg aztán simán ájultra verték. Ezen nem rugóznak annyit, inkább kibányásszák a falból az egyik vascsövet, hogy azzal üssák le az egyik sameszt. Elméletileg ez nagyon egyszerű, de Louis sikeresen elbassza, hogy a vascsővel az orosz maffiózóbérenc fenyítő ember hátát és nem a fejét célozta be. Így egy csúnya nézéssel és egy csicskalángossal megmutatták hol van Louis helye, majd negédesen a fülébe súgták, hogy ezért most megölik. A nő elkeseredetten sipákul és kurvaanyázik a cella ajtaját csapkodva. De mind hasztalan.

1.png

Dorn eközben Dimitrov sógorának, testvér bátyjának a kiszabadításán mesterkedik. De ez nem ilyen egyszerű, mivel maga az ember nem is tud a mentőakióról, hogy Dimitrov szívesen pajtizna vele a sitten kívül. Hát persze, hogy nem. Kurvára meg akarja ölni. Na ez így már nem akkora buli. Szóval itt egy testcserés, túszcserés támadás lesz.

Hickman és a crew már a briteknél csapatják. Az ottani főmufti nem küldené a halál torkába az embereit addig, míg nincs biztos infó arról, hogy Louist tényleg a kiszemelt elhagyatott, lefingott stadion egyik termében cipőzik éppen.  Pár távcsöves pityuval kilőtt kémkamera segítségével ez hót biztossá válik. Bekommandóznak az épületbe, bár teljesen tök fölöslegesen, mert Louis maga is lenyomta a helyi két főgonoszt, a stáblistára fel se került gonosz statisztákat pedig akár maguk is meghalhattak volna infarktusba, annyira mindegy, hogy végül az ICC kirendelt emberei küldték őket a túlvilágra. Ennyikeh.

5.png

A nagy túszcserés támadásról meg annyit, hogy Dorn kivitt a börtönből egy embert, akinek zsák volt a fején, az őrök persze nem kérdeztek semmit se, szóval ezt a szintű biztonságot nem volt nagy etwas átverni. Szóval így. Már megy is a füles Dimitrovnak, hogy a csomag úton van. Dorn is felhívja az embert, hogy szállítja az árut. Ok, köszi, jön a válasz, megadja a találkozási címet, ahol két sötétített üvegű gengszter cirkáló néz egymással farkasszemet, majd az orosz rendszámúnak a platójáról előugrik két ombre és szitává lövik a másik gépet. Ezt az akciót Dimitrov egy laptopon keresztül nézte végig egy oroszországi kis kunyhóban. Örül is a fejének,hogy milyen jól sikerült kis gyilok volt ez. Aztán kopogtatnak, ajtót nyit, Dorn az. Na ne bassz! Íme két opció: vagy velem jössz és nem halsz meg, vagy itt maradsz és tuti megmurdelsz – mondja Dorn. Dimitrov marad, de az ajtóból még fenyegetőzik egyet a levegőbe, de a mondatot a kunyhóba csapódó rakéta szakítja félbe. Dorn erre persze hátra sem fordul, mert mint ahogy azt a híres sláger is tartja: a manő faszik nem néznek vissza, ha a hátuk mögött felrobban valami.

4.png

Így. Egy gonosszal kevesebb. A főhadiszálláson Hickman megkapja a rejtélyes balesetben szénné égett nő DNS-vizsgálatának eredményét is. Szomorú, de Anne-Marie hagyta ott a fogát. Egy bajtárssal kevesebb. Na mindegy. Eva is búslakodik, de a gyászt azzal palástolja, hogy behívatja magát egy sörre Hickmannel.

Még több Crossing Linesért ide kattintson!

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fingerbangs 2014.09.25. 22:17:23

messze nem annyira jó sajna
3 jó karakter a több inkább idegesítő
a sztorik elnyújtottak

art67 2014.09.25. 23:28:36

"A London az London, Párizs az Párizs és így tovább. Nincsenek kamu díszletek, Prágának eladott Budapest."

Írás előtt nem árt kicsit (utána)olvasni:

" Prague locations are standing in for Paris, Berlin, Vienna, parts of Italy, and the Netherlands, and in some episodes Prague also plays itself. "
www.filmneweurope.com/news/czech/104781-tax-rebate-brings-filmmakers-back-to-czech-republic/menu-id-150
süti beállítások módosítása