Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 3x11 - Alpha Pact

2014. szeptember 19. 13:00 - Smiley93

Az előző részt ott fejeztük be, hogy nagyjából minden szinten elromlott minden, ami csak elromolhatott, úgy Murphysen: Farkasanyu fogoly, Főfarkas kiütve, Scott Vakalfával haverkodik, Cora meg haldoklik. Stiles keltegeti ezekkel az infókkal az ájult Dereket, no de nem arra a kis barátságos arcpaskolgatásra, hanem kemény pofonokra kell ám gondolni. Az ébresztő hatásos, Stiles vázolja a szitut. Na de mi van Corával? Hát ő a kocsiban lapul Isaackel meg Pszichóalfával, itt várják össze a többieket. Vagyis csak Isaac, mert mikor Argenték felbukkannak, Peter úgy tiplizik el, mint a szél. Hát igen, ők még anno akkor ismerkedtek össze, mikor Pszichóalfa elnyeste Kate torkát, cserébe Vadászék meg felégették, nem így kötődnek az életre szóló barátságok, az biztos. Eztán fut csak be Főfarkas, keresik is rajta menten a többieket: Stiles a kórházban maradt a rend őreinél kimagyarázni magukat, pipa. Farkasanyut elragadta Jennifer, pipa. Hát Scott? A Deucalionnal.

Névtelen.jpg

Stiles a kórházban van, meg is érkezik a rend új őre, akit meg kéne győzni/le kéne rázni. Hát ezt alapból sem  lehetett volna csak úgy kisujjból kirázni, de így, hogy Stiles nem csak ismeri az illetőt, de még kölcsönösen utálják is egymást, különösen nehéz. Némi kölcsönös beszólogatás után Stiles közli, nem tud semmit, a pasas meg, hogy a liftre az Argent nevet írták fel, akkor arról se tud semmit? Főcím.

gghh.jpg

Dereklakba ugrunk, ahol tanácstalan Derek gubbaszt a haldokló Cora mellett, miközben Isaac osztja rendesen, hogy csinálhatna valamit a bús képpel maga elé meredésen kívül is, ha már anno olyan kis virgonc volt, és farkasított egypár jobb sorsra érdemes szerencsétlent. Főfarkas olyan lelkes képpel ígéri, hogy azonnal harcba száll, amint Corát megmentette, mintha a fogát húznák. Isaac el is húz, ő ilyen teszetosza alakokkal nem tud mit kezdeni, inkább ered, és tesz valami hasznosat. Dirr-durr, jól bevágja az ajtót, s már ólálkodik is elő Pszichóalfa, gondolom, hogy valami magvas gondolattal manipulálja Főfarkast a saját kezére, ami meglehetősen könnyen szokott menni, mikor az így össze van zuhanva. El is ejti hát az infómorzsát, hogy Scott egykettőre Alfa lesz, Isaac meg azonnal rohan hozzá bétáskodni, amint megkezdődik az átigazolási szezon.

ghjhjsd.jpg

Vadászéknál is kupaktanács ül össze: Allison meg Stiles győzködi Vadászaput, hogy nézzen még háromszor sűrűbben a háta mögé, mint eddig tette, mert az a vörös felirat a liften nem véletlenül kerülhetett oda. Meg amúgy is, már csak két nap van holdfogyatkozásig, lassan kifutnak az időből, el kéne valami segítségféleség, no. Például Miss Morrell. vagy hát akárki más, ezen a ponton már tényleg ostobaság válogatósnak lenni. Stiles el is bizonytalanodik teljesen, Vadászapunak kell lelket öntenie belé, majd ők itt hárman a térképpel meg az ő fegyvereivel kiokoskodják, mi Tanárnéni következő lépése, és gyorsan elébe sietnek. Ahogy szónokol, szinte elhiszem neki, hogy hőseink helyzete olyannyira fényes, hogy már az lenne teljesítmény, ha valahogy elbaltáznák a dolgokat. Csak idő, abból állnak pöttyet gyatrán, kell Stiles is. No meg Lydia. Vadászék harcra készülnek, ami annyit tesz, hogy előkapják a fegyverarzenáljukat, ez kábé csak egy fél hadseregnek lenne elég. Befut Isaac is, azokhoz a veszélyesnek tűnő objektumokhoz ugyan nem ért, de akadnak karmai, amelyeket Vadászék oldalán kíván bevetni.

fff.jpg

Főfarkas megfogadta Isaac tanácsát, és csinál valamit: a fájdalomátvállalós módszerrel enyhíti Cora kínjait, hát ez is valami. Pszichóalfa megint a háta mögé settenkedve figyelmezteti, hogy csak óvatosan ezzel trükkel, mert… Na, ezt az infót bizony nem kapjuk meg ilyen könnyen, a megszokott szövevényes és cseppet sem érdekes vagy a tárgyhoz tartozó sztorikon, bölcsességeken meg miegyébeken át vezet a göcsörtös út. De a lényeg: az Alfa megmentheti a falkatagját, de akkor bizony át kell adnia alfaerejét. meg aztán ott az apróbetűs rész is, mert hát a próbálkozásba jó eséllyel bele is lehet nyiffanni.

tsdaa.jpg

Menőcsaj is belenyiffanhatott volna Tanárnéni próbálkozásába, mikor az meg akarta fojtani egy kötéllel. A nyoma csúnya, de Lydia meg tartja: ő egy túlélő, ezt nem baj, ha mindenki látja és jól az eszébe is vési. Vadászapu Allisonnal meg Isaackel akciózik a páncélteremnél, Jennifer egyetlen kudarcélményének helyszínén. Azzal kezdi a dolgot, hogy gyorsan lefegyverzi és ártalmatlanná teszi kiskorú kísérőit, nehogymár zavarják. Olyat tesz ugyanis, amiben bármely épeszű lény megakadélyozná: feladja magát Tanárnéninek. Hát öö… Ő tudja. Remélhetőleg.

tgtgt.jpg

Stiles gyorsan beavatja Menőcsajt a legújabb fejleményekbe, meg hogy számít a segítségére. Lydia segítene is, ha tudná a legkisebb szinten is irányítani a képességét, de nem. Viszont rájönnek, hogy Tanárnéni nem is a banshee-léte miatt akarta megölni, mert arról ő sem tudott. hanem akkor miért? Ez a nap új kérdése. Dereklakban az a kérdés, hogy Főfarkas megpróbálja-e megmenti a húgát. Pszichóalfa a nemre szavazna (na persze, akkor meg mégis minek hozta fel egyáltalán?!), egyrészt, mert Főfarkasnak akkor nyúlfarknyi esélye sem lesz a bosszúért meg miegyébért két nap múlva esedékes Karmos ellen (bár amúgy sincs), másrészt pedig, mert ez nyilvánvalóan az, ami pontosan illene Tanárnéni szándékaiba. Így ugyanis nyápic bétaként Főfarkas az erős darach jószándékára szorulna, s kénytelen lenne vállvetve harcolni vele.

rttt.jpg

Stiles megkapja a hírt, hogy Vadászapu is druida felügyelete alá került, erre pánikrohamot kap az iskola kellős közepén. Mázli, hogy Lydia ahhoz is konyít kicsit, mi a teendő ilyen helyzetben, így gyorsan lesmárolja Stilest, mert akkor visszatartja majd a lélegzetét, ami ilyenkor ugye segít. És tényleg, működött a dolog. Ejj, de régóta álmodott erről Stiles, és tutira nem így képzelte. Viszont erről eszükbe jut Miss Morrell, rohannak is megnézni, mi újság vele. Hát késik, illetve azt nem szokott, szóval vélhetően eltűnt. Ideje akkor átnézni a páciensei szupertitkos aktáik, köztük Lydiáét. Abban ott virít egy kopár fa vázlata, ami ismerős Menőcsaj füzetéből, és tényleg: abban is ott áll ugyanennek a fának az utolsó tollvonásig megegyező rajza… még vagy százszor. És tádám, ha ezt a rajzot a feje tetejére állítjuk, máris egy fa törzse meg gyökérzete lesz belőle, csak nem ott, a Nemeton alatt rejtőznek a darach foglyai?

fddffsd.jpg

De. Vadászapu tér magához: megkötözve, a hasonló állapotú Farkasanyu meg Zsaruapu üdvözlik. Mint rutinos foglyok, gyorsan lehűtik, mikor a 10+1 titkosan elrejtett és magával csempészett fegyverét próbálja elővarázsolni, azokat Tanárnéni mind elszedte bizony, se kés, se sokkoló, se semmi, csak egy okoskodó Jennifer, éljen. Akkor asszem, ennyit a nagy tervről.  Viszont legalább Vadászapu felismerte a cellát: a Nemeton.Közben az új zsaru is kiokoskodott valamit, legalábbis ő úgy hiszi, méghozzá azt, hogy Stiles az apjának falaz. A tények, hogy Zsaruapu kocsija már egy ideje nem mozdult sehová, ergo eltűntnek lett nyilvánítva, meg hogy Stiles brancsa (értsd: Scott, Isaac, Allison, sőt még az ikrek is) gyanúsan lóg a suliból. Szóval tessék csak bevallani mindent, de menten. Veszélyes ám a szitu, gyilkosok és eltűnések váltják egymást forgóban, itt a suliban is, legyen már esze Stilesnak, és szánja meg némi infóval. Nem. De egyedül nem is mehet sehová – még jó, hogy ekkor befut Állatdoki, hogy az isten áldja meg érte.

fffffhjoooo.jpg

Miss Morrell a sötét, kihalt erdőben menekül, üldözői: Alfabanda, akik nézik: Vakalfa & Scott. Utóbbiak közben az állatok furcsa viselkedéséről társalognak Beacon Hillsben, s megállapítják, valószínűleg a Jennifernek hála közeledő természetfeletti katasztrófa okán kattantak be kicsit. Vakalfa köszöni szépen, azért nem fél Jennifertől, csak nem tetszik neki, hogy az ártatlanokat is feláldoz. Izé, bagoly mondja.Menőcsaj Dereklakba kopog be, hogy kiszedje Főfarkasból meg Pszichóalfából, merre is van a Nemeton, nekik elvileg tudniuk kellene. Utóbbi nyit ajtót, ez megint egy hasonlóan kínos találkozás, mint a múltkor Farkasanyuval a kórházban, de hasonlóan sikerül kimásznia ebből is, a java gondolom, még hátra van. A pech viszont az, hogy ő meg Derek semmit se tudnak a Nemeton fekvéséről, mert azt anno Talia óvintézkedés gyanánt kitörölte az emlékeikből.

gggg.jpg

Miss Morrelt eközben utolérik üldözői, de ő egy pöpec kis porból álló védőkörrel kizárja őket úgy két méteres körzetéből. Egyelőre legalábbis, de addig lehet civilizáltabban társalogni. Mondjuk arról, hogy Alfáék mennyire nem bíznak a druidákban úgy cakompakk, ezt a bizalmat mondjuk nem is nagyon lehet olyan tettekkel építgetni, minthogy Morrell Isaac védelmére rendelte anno az anonim csajt (Braeden, tudjuk meg). De az sem segít, hogy most meg Vakalfa bűnlajstromáról kezd szemezgetni, felfedi például, hogy Állatdoki nemrég egy csomót gürcölt érte, és meg is mentette Ennist, csakhogy aztán Deucalion kinyírta, hogy Derek ellen uszítsa Karmost, így Főfarkas kiiktatásával szabad utat biztosítani Scottnak az igazi alfává váláshoz. Na, itt jár le a civilizált társalgás ideje, Vakalfa a botját a hegyes végével Morrellbe állítja, akit Farkasfiú rohan menteni. Morrell  hálából elárulja, hogy a rabok a Nemetonban vannak.

zuzzu.jpg

Az említett rabok a körülményekhez képest egész jól elvannak. Zsaruapu zsörtölődik kicsit, hogy őt így két és fél évadon át kihagyták a jóból, na de most Farkasanyu pótolta a hiányosságait infók terén. Vadászapu viszont emlékszik Zsaruapura, még 8 évvel ezelőttről, egy gyilkossági ügyből, mikor szerinte Zsaruapu már érezte, hogy több rejlik az igazságban, csak tudatosan nem fogadta el. És tényleg: Zsarzapu most elmeséli a felesége történetét. Volt akkor egy baleset autóba szorult tinilánnyal, aki a halál küszöbén állt. Zsaruapu támogatta volna, ám a csaj küldte a feleségéhez, vagyis háznyi célzás tett rá, ám Zsaruaopu nem hitt neki, s így már csak arra ért a kórházba, hogy a felesége halott, és Stiles volt vele a halálakor.

fffeewas.jpg

Most már aztán tényleg mindenki tudja, hogy a szülők hol raboskodnak, csak hát halványlila gőzük sincs, hogy juthatnak oda. Ez elég gáz így a 21. században, de fogadjuk el, mert Állatdokinak isteni szikrája támad: Allison, Stiles mag Isaac feláldozzák magukat a szüleikért. Ehhez rövid időre meghalnak, de Deaton majd visszahozza őket. Itt is van apróbetűs rész azért, ugye nem hittük, hogy nincs?! Mert megeshet, hogy nem tudja visszahozni őket, de az száz százalék, hogy ezzel aktiválják a Nemeton erejét, ami majd úgy vonzza csak ide a mindenféle sötétebbnél sötétebb természetfeletti lényeket, mint virág a méheket. Kihívás elfogadva.

werwerwez.jpg

Közeledik az epikus befejezés: Vadászapunak mégis sikerült megmenekítenie egy jeladót, ezzel próbál segíteni a tájékozódásban a farkasfüleknek. Derek számára elérkezett a döntés ideje, és hát igen, átadja Corának az erejét, ahogy az várható volt. A három vállalkozó – Allison, Farkasfiú meg Stiles – átmeneti öngyilkosságot hajt végre, ehhez Scottnak Állatdoki, Stilesnak Lydia, Allisonnak meg Isaac van a segítségére. Még az utolsó lélegzetével Stiles bevallja Farkasfiúnak, hogy az apja =a lábatlankodó FBI-os visszatért a városba. Scott már ettől kis híján szívrohamot kap, de végül a halál úgy éri el őket, hogy segítőik egy-egy szülői ereklyével a kezükben szépen jeges víz alá nyomják hőseinket, aztán lehet imádkozni, meg várni a következő epizódot.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása