Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Konyhafőnök 1x14 - A zöld krumplifőzelék legendája

2014. szeptember 19. 11:00 - oharozsabimbolehetnek

Függetlenül attól, ki győz majd, a műsor legnagyobb nyertese akkor is Józsi lesz, akinek Facebookon már rajongói klubja van. Nők tízezrei hevernek a lába előtt. Kezdjük is a műsort, hogy láthassuk szigorú arcát. Négyen vannak a játékosok, de már nem sokáig, feltöltik az üres helyeket. Zita közgazdász, de főzni akar, mert ezzel eddig sikerült pasiznia. Hát, a közgáz diplomával valóban nehezebb. Adrienn értékesítő, de a szenvedélye a makrobiotika. Húst hat éve nem főzött, szerintem komoly bajban lesz odabent. Zé ma (is?) úgy néz ki, mintha most kelt volna fel, nem lennék meglepve, ha alul csak egy kockás pizsamanadrágot takarna a pult.

Screen Shot 2014-09-18 at 10.41.42 PM.png

Az első feladatban a bura alatt hal van, a dobozban meg rengeteg minden, zöldségek és fűszerek. 

Screen Shot 2014-09-18 at 10.42.40 PM.png

Halászlét kell főzniük, természetesen tökéleteset, alább nem adjuk. Mindegy, hogy milyen tájegység verzióját választják, egy óra alatt kell elkészülniük. Zita hallevet főz, mert halászlét nem tud. Adri sem, de azért ő közelebb megy majd az eredetihez. A zsűripultnál azon lamentálnak, hogy Adri lemaradt a tegnapi egészséges napról, pedig-pedig… Terrier szerint így izgalmas. Zitáról elmondja Zé, hogy a férfiakhoz a gyomrukon keresztül szokott eljutni, de ha őket el akarja kápráztatni, akkor legalább egy combifxet kell villantania. De nyilván a fiúktól is sokat várnak. Marcinak otthon nincs háztartási gépe, ezért itt most kiéli magát. Kálmi csavar egy nagyot a klasszikus halászlén, elmondás alapján szeretném megkóstolni. Éva megint védett akar lenni, de csak suttogva mondja el Zének, mit tervez, nehogy meghallják mások. 

Screen Shot 2014-09-18 at 10.54.55 PM.png

Séfúr Adrival beszélget egy kicsit, jól rá is hozza a frászt, hogy nem elég izgalmas az étele. Aztán Kálmihoz megy, aki kicsit változtatott az eredeti koncepción, pedig Józsi már nagyon várta az édeskömény darabokat a levesben. Marci sem maradhat ki a sorból, ma már jó lenne, ha megint tudna főzni, mert amit tegnap mutatott, az botrány volt. András hallevének legalább annyira jónak kell lennie, mint a tegnapi második kajájának. Lejár az idő, és Éva nem emel időben kezet, úgyhogy rá is szólnak külön.

Marci saját gyufatésztát gyúrt a halászlevéhez, ami totál retro lett. A saját tészta Séfúr szerint inkább “kandallógyújtós”, de értékeli az igyekezetet. Kálmán mediterrán hallevest főzött édeskömény gumóval. Józsi belenyúl kézzel, kiveszi a gumó szeletet, és megmutatja, hogyan kellett volna beletenni jól. A leves egyébként bátor volt, de jól sikerült. Éva is hallét csinált, pirított haltekerccsel és haltejjel, de elsózza, így bár nagyon szép a tálalás, nem száz százalékos az eredmény. Jön Zita, és nem villant combfixet, úgyhogy nem is sikerül levenni Séfurat a lábáról. A lé édeskés, a hal ízetlen. Legalább egy fél mell kellett volna, hogy ezt feledtesse. András jön, de megint nem sikerül megugrania, mert neki is édes lett a leve. Feltűnő, hogy ma nagyon gyorsan haladnak a kóstolással.  Lehet, hogy lesz valami izgiség? Adrienn halmentes halászlét tálal fel. Ízre jó, de nem elég izgalmas, Terrier szerint félbemaradt mű, amiben még meg kellene főzni valamit. Semmi tartalma az egésznek, ezt akár bögrében is kihozhatta volna.

A kisszobában kibeszél a három zsűritag, és pedzegetik, hogy Adri levese és személyisége valószínűleg nagyon hasonló, nincs szenvedély, de lehet, hogy csak meg van szeppenve. Kálmán rendben van, mert bevállalós, de nem mutat érzelmeket. Éva kajája szép volt, de az utolsó pillanatban elcseszte. Marci összeszedte magát. A védettséget végül Kálminak adják ma. Tényleg nem mutat érzelmeket, ugyanilyen fejet vágott volna akkor is, ha azt mondják neki, hogy Demcsák Zsuzsa összejött Lukács Lacival.

Screen Shot 2014-09-18 at 10.58.21 PM.png

A második feladat referenciaételét megint a Séfúr készíti el, ezért kiküldik a népeket. Krumplifőzelék lesz, de nem hagyományos módon. Lesz benne bacon, pici krumpligolyók és az egészet petrezselyemmel festi zöldre. 

Screen Shot 2014-09-18 at 10.44.55 PM.png

Terrier és Zé kóstolnak, el vannak ragadtatva. Visszajönnek a kiskukták, és kóstolnak. Adri felteszi a kezét, mert gondolt egyet, és feladná a versenyt. Hoppá! Papírkutya! Woof! 

Screen Shot 2014-09-18 at 10.45.53 PM.png

Azt mondja, azért, mert ezekből az alapanyagokból nem akar főzni. A többiek arcán döbbenet, de tiszteletben tartják a döntését, elengedik. A műsor folytatódik, a versenyzők kóstolnak, de nem tudják, hogy mi a túrót kaptak. Aztán elmondják nekik. A zsűripulton van öt bura, alatta öt zöldség. Kálmi jön, az ő feladata az, hogy a pultról minden versenyzőnek válasszon alapanyagot. Kálmán a sárgaborsót Évának adja, a lencsét Andrásnak, a babot Zitának, és a tököt Marcinak. A főzésre most ötven percet kaptak. Vajon be van áztatva a lencse?

Kivételesen Terrier megy körbe beszélgetni a versenyzőkkel, és észreveszi, hogy Marci bennehagyott a tökben pár magot. Miért nem küldik őt többet? Sokkal viccesebb, mint a másik kettő együtt. Éva szerint azért kapta a sárgaborsót, mert “keményet a keménynek”. Ezen elrágódnak egy darabig, közben a csaj fokhagymát reszelget. 

Screen Shot 2014-09-18 at 9.58.42 PM.png

Terrier reméli, hogy a borsó nem marad kemény, majd visszamegy a zsűripulthoz, és megosztja félelmeit a többiekkel. Igaza van, úgy mindig könnyebb elviselni, ha valakivel megoszthatjuk. A Séfúr aztán elindul Zitához, kést vesz a kezébe, és bár nagy a késztetés, hogy Zita ujját csapja le, amiért a zöld deszkán gyúrja a fasírtot, ehelyett inkább megmutatja, hogy többféleképpen is fel lehetne vágni a babot, és akkor izgalmasabb lehetne az étel. Zitát inkább zavarja a közönség, hadar, kapkod, szeretne már túl lenni a jópofizáson. Úgy nézem, mindenki fasírtot csinált, Marci is, akinek Séfúr felhívja a figyelmét arra, hogy szebben kellene tálalni. A helyére visszamegy, és a többiekkel megállapítja, hogy rossz hatással van a többiekre, hogy Adri feladta. Lázasan tálalnak, aztán lejár az idő.

A kóstolást Évával kezdik. Elég pöpecül néz ki a tányérja. A húsgolyó megégett, de Józsi pont így szereti, úgyhogy mákja van. András jön, krémsajtos lencsefőzeléket hoz parmezánkosárkákkal, húsgolyóval. Zé észreveszi a húsgolyóban a bacont, ami látványra nem szép. A tányér többi része jó, csak koriander ne lenne benne. Zita snidlinges zöldbabfőzeléket hoz, csilis zöldbabchipsszel, korianderes hósgolyóval. Zé nem nevezné főzeléknek, mert ez inkább párolt zöldbab mártással. Így is lehet mondani. A zöldbabropi nem sikerült, mert nem lett elég roppanós, Józsi szerint be kellett volna panírozni. Marci kapros-limeos tökfőzeléket főzött mentás húsgombóccal. Ezt én nem szeretném megkóstolni. A kicsapódott kefír nem túl guszta, és a nagy darab tököknek nincs ízük. Ez most megint nem sikerült.

Különszobás beszélgetés következik, szóba jött Adri lelépése, Éva égett gombóca, Marci lyukra futása, Zita fantáziátlansága és András gólja is. Aztán kihirdetik, hogy Éva és András maradnak a holnapi körre is. Marci kicsit keserű, hogy nem sikerült a mesterien kitalált a kibaszása. Zita és Marci párbajoznak ma.

Screen Shot 2014-09-18 at 10.51.48 PM.png

A feladat pedig egy kvíz lesz, ahol öt-öt állításról kell megmondani, hogy igaz vagy hamis. Nagyon izgalmas egész a végéig, Marci nyer 4-3-ra, bár szerintem megint könnyebb kérdések jutnak neki. Zita jól állta a sarat, de küldik haza. Séfúr szerint még találkoznak. Szerintem hacsak nem hívja el randizni, biztos nem. Holnap megtudjuk, ki nem jut a középdöntőbe.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ewfuns 2014.09.19. 11:46:06

Irtó érdekes, hogy minden héten csütörtökön/szerdán távozik egy ember ilyen vagy olyan indokkal. Ugye, volt az infarktusgyanús fickó, aztán egy másikat kizártak, mert túl link volt, itt meg feladta a csaj önként... Nem is átlátszó. Áááááá, dehogy! :)

elmagnifico 2014.09.19. 13:43:25

Nagyon szuperek a hogyvoltok, mindig elolvasom. Ezen a héten Marcinak szurkoltam, de okulva a múlt héten Zsófi esetéből, kicsit izgulok a mai miatt. Egy észrevétel. Tegnap a 14. adás volt nem?

oharozsabimbolehetnek 2014.09.19. 17:23:57

@elmagnifico: dehogynem! jó is, hogy szólsz, köszi.

2014.09.19. 22:38:24

Ha megkérhetlek, legyél szíves használni a tovább gombot, mint a többiek. Köszi!

adla 2014.09.19. 23:13:57

nagyjából öt perce a térdem csapkodom a röhögéstől; ezentúl törzsolvasó leszek, majdnem jobb, mint az adás maga (mondjuk a Séfurat nehéz überelni :P) xD

adla 2014.09.19. 23:16:44

na szóval jó ez a HV - ezt akartam mondani ;)

oharozsabimbolehetnek 2014.09.20. 15:16:14

@ewfuns: minden hétre kell valami dráma
@Dogla: igenis, intézkedem, igazad van
@adla: :) köszi

mézescsók 2014.09.20. 17:11:43

Lehet, hogy kell valami dráma, de azért a tegnapi húzás - Attila visszahozatala - várható volt. Azt nem tudom, hogy minden adás ugyanazzal a záróképsorral fejeződik-e be (nem nézem rendszeresen, ezért is örülök a jó hv-knak), de a múlt héten háromszor volt szerencsém hozzá. A záróképsorok között volt egy, azt hiszem, hogy a legutolsó bevágás a következő adásokból, amiken négy pasas szerepelt. Balról a második az az Attila volt, aki a múlt héten - talán szerdán? - kiesett, többek között annak az Andrásnak a társaságában, aki az az előtti héten tovább jutott (duci srác, az első vagy a második héten főzött). Kamilláztam először és azt gondoltam, hogy rosszul látok, de másnap is láttam az adást és ismét... Várható volt, hogy valamilyen okkal visszahozzák, de nem tartottam igazságosnak, mert szakács létére elég bénának tartom a fazont és voltak a kiesők között nála jobban teljesítők. Persze, lehet, hogy ezt kell drámának értékelnem Átgondolom még egyszer.

mézescsók 2014.09.20. 17:13:46

@mézescsók: Hülyén fogalmaztam: úgy értettem, hogy annak az Andrásnak a társaságában volt, akiről tudjuk, hogy középdöntős. Ebből az jött le, hogy valamilyen módon Attila is bejutott a középdöntőbe annak ellenére, hogy kiesett.
süti beállítások módosítása