Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A SHIELD ügynökei 1x05 - Girl in the Flower Dress

2014. szeptember 19. 09:00 - Smokey the bear

A sorozat rajongói körében szinte teljes az egyetértés abban, hogy az első évad kétharmada elég gagyira sikeredett, de érdemes végigszenvedni, mert utána olyan sebességbe kapcsol a történet, hogy csak győzze az ember a fejét kapkodni. Ha valaki nem értené, mire ez a nagy fanyalgás, akkor neki üzenem, hogy na, ez a mostani rész az, ami miatt az egyszeri sorozatnéző verheti a falba a fejét, és nem az örömtől. Az érzelmek és a klisék áradásának 42 perce kissé megviselheti az idegrendszert, de sebaj, ezért (is) van a hogyvolt! Szolgálunk és írunk, ugye. Ha már Skye szomorúkiskutya-tekintete láttán is beléd áll az ideg, de azért kíváncsi vagy, ki a napi szuperhős, akkor bátran kattints a továbbra!

0_folder.jpg

Hongkong az új helyszín. Az utcai bűvészkedés arrafelé nem nagyon jól fizető móka, mert hiába erőlködik egy helyi arc a trükkökkel, a közönség nem vevő rá, legalábbis pénzügyileg semmiképpen sem. Az unott fejeket látva a fickó újabb produkciót vet be: a kezéből lángok törnek elő. Ez már hat a közönségre, különösen egy bongyorhajú, virágmintás ruciban álldogáló nőre. Raina, a kissé túlságosan is érdeklődő néző, szóba is elegyedik a bűvész úrral. Chan Ho Yin a becses neve, Houdini mester (érdeklődőknek itt és itt) nagy rajongója. Ja, és a tűz nem trükk volt. A nőt ez utóbbi egyáltalán nem lepi meg, és egy kis további csevegésre felhívatja magát a fickó lakására. Chan arról panaszkodik, már lassan hat éve, hogy képes tüzet „elővarázsolni” magából, de vannak olyanok, akik szerint jobb, ha a háttérben marad. Neki meg már a töke ki van ezzel, inkább lenne híres és gazdag. A nő bólogat, hát végül is az ismertség része megoldható; majd arra kéri a férfit, hogy csukja be a szemét. A várt smár azonban elmarad, helyette tűzálló ruhába öltözött alakok tűnnek fel, és elrabolják megszeppent mágusunkat. Na, így engedjünk be idegent a lakásunkba!

1_fire.jpg

A Buszon ismét nagy az unalom. Ward és Skye torpedózik (ó, boldog gyerekkor, ez a társas nekünk is megvolt!). Skye nyerésre áll, ami Wardnak értelemszerűen nem tetszik, az viszont annál inkább, hogy a csaj milyen remekül helyt áll, és Árhullámos létére egész megbízhatónak tűnik. Talán Coulsonnak mégis igaza volt. A dicsérethez mosoly is jár, Skye teljesen odavan. Amíg a gyerekek játszanak, anya és apa (értsd Coulson és May), rajtuk tartják a szemüket. Az ügynöknőnek feltűnik, hogy a főnök mostanában mintha nem aludna; a hajnali thai chi edzésre menet már látta, hogy fent van. Coulson el nem égetett extra energiára hivatkozik. May egy kis kaján mosollyal némi „tornát” ajánl neki, mint a régi szép időkben. (Ezeknél sosem lehet tudni, lehet, hogy a torna igazából idézőjel nélkül értendő.)

2_old days.jpg

Az égésre visszatérve: a reggeli nyugalmat a SHIELD hongkongi ügynökének jelentkezése szakítja félbe. Chan eltűnt. A csapat SHIELD- módszerekben járatlan tagjait (az egyetlen Skye-t) felvilágosítják, hogy a szervezet minden, paranormális képességekkel rendelkező személyt nyomon követ. Na, jó, csak a fontosabbakat, nincsenek sokan, csak annyian, hogy egy listát már érdemes róluk vezetni. Az ügyre visszatérve, a Chan lakásában talált tűzálló ruha maradványok arra utalnak, hogy nem magát varázsolta el. Kwan ügynöknek már gyanúsítottja is van: a rendszerüket nemrégiben Árhullámosok törték fel, onnan tudhatták meg Chan hollétét. Skye egyből a figyelem középpontjába kerül. Kimondva- kimondatlanul mindenki őt gyanúsítja. Ha tisztázni akarja magát, jobb, ha megtalálja a hekkert, mégpedig gyorsan.

3_suspect.jpg

Egy ismeretlen helyen eközben Chan ébredezik. A virágos ruhás nő érkezik hozzá tárgyalni. Nem a SHIELD küldte, és nem bántani akarja, csak szeretne neki segíteni. Chan kissé ingerülten elmondja, hogy nem akar szuperhős lenni, csak a képességét szeretné ország-világ előtt megmutatni, mert meg van róla győződve, hogy okkal vált ilyenné. A rajta elvégzendő kísérletek hírére azonban inkább csomagol és lelép. Azaz csak lépne, ha Raina nem tapintana ügyesen a gyenge pontjára (nem oda, még mielőtt). Nem hőst akarnak belőle faragni, csak valakit, akire az emberiség évek múltán is emlékezhet, egy sztárt, ha így jobban esik. Ehhez persze kell egy jól hangzó művésznév. A Perzselő pont jó lenne. A férfiben sajnos túlbuzog a hiúság, marad.

4_remembered.jpg

Skye addig pötyög, amíg megleli a hekkert, aki betört a SHIELD rendszerébe. Egy hírhedt Árhullámos arc, Miles Lyndon az. A csapat el is indul Austinba, begyűjteni a tagot. Ward kiszúrja a tömegben, de a fickó kocsiba vágja magát, és elmenekül. Coulson veszi üldözőbe, de Miles menet közben meghekkeli a forgalomirányítást, így a főnök egy tömegkarambolban ragad. Na, és hol van ilyenkor Skye? A fickó lakásán! Előre figyelmeztette az ügynökökre, és most számon kérni jött. Nem kéne a SHIELD-et piszkálni, amíg ő beépülőset játszik, mert könnyen lebukhat. Miles csak kicsit háborog az észosztáson, ugyanis neki egész más dolgok járnak a fejében. Úgy van, szex lesz a dologból. Miután jól kilihegték magukat, egy kis szerelmes évődésbe kezdenek, majd megegyeznek, hogy a fickó békén hagyja a SHIELD-et. Skye elégedetten, bár kissé még alulöltözötten távozna, ha nem állná útját a szigorú tekintetű May ügynök. Vajon Melinda végig ott volt, és kukkolt?

Na, tetemre hívás van. Az EGÉSZ csapat besereglik a szobába, csak hogy mindenki egy lesújtó pillantást vethessen a csúfosan rajtakapott Skye-ra. (Kivéve talán Fitz-Simmons, ők valamit ügyködnek Miles gépén.) Bár lehet, hogy csak azért olyan morcosak, mert a csajszi szexelt, ők meg nem. Skye mentegetőzik, nagyon sajnálja, de régi cimborák ők Lyndonnal, még abból az időből, amikor mindkettejüknek nagyon zavaros volt az élete (persze a sajátja azért SOKKAL problémásabb volt). Neki küldött SMS-t a második rész végén, és most is csak azért jött, hogy segítsen a fickónak, nem azért, mert együtt kémkednének, vagy ilyesmi. Skye le is teszi a nagy esküt, hogy a pasija ártalmatlan. Csak a szabad infóáramlás miatt csinálja. Coulson morcos és szkeptikus. A fene nagy szabadság oda vezetett, hogy egy ember fogságba esett, és talán veszélyben van. Mivel Milesból nem sikerül kiszedni semmilyen infót, ezért a csapat összecsomagol, és irány Hongkong. Miles és Skye bilincsbe verve velük tart. Ward egy szomorú szamuráj; Fitz mérges, mert Skye még azt sem mondta, hogy pasija van; Simmons megértő, nem ítélkezik.

7_how.jpg

Chant egy laborban látjuk viszont, ahol beadnak neki egy szérumot, amitől majd megsokszorozódik az ereje. Így is lesz, Perzselő csak úgy hajigálja a tűzlabdákat. Chan el van ájulva (nem szó szerint), nagyon hálás Rainának, hogy segített rajta. A nő csak sunnyog. Hamarosan meg is látjuk, hogy miért. A labor egy kis termében viszontlátjuk a dokinőt, aki az első részben a Százlábúval kísérletezett. Kiderül, hogy Channak Extremist adtak, de nem erőnövelő célzattal, hanem azért, hogy kijavítsa a szérum hibáit. A férfi azért nem ég meg, mert a vérlemezkéi tűzállóak, ezt elegyítve az Extremisszel, a szuperkatonák nem fognak felrobbanni. Már csak le kell csapolni Chan vérét. Hát, akkor ennyit a segítség dumáról.

Skye és Miles a Busz kihallgatójában. A csaj egy pár órája még simán a szemébe hazudott a kollégáinak, de most úgy védelmezi a SHIELD-et országos cimborája érveivel szemben, mintha a Hónap dolgozója címre pályázna. Mellesleg a pasi szándékai (felfedni a szervezetet az emberek előtt, nyilvánossá tenni a titkokat) nem is olyan régen még Skye céljai is voltak. Akkor most ki is itten a köpönyegforgató? Coulson nézi őket a biztonsági kamerán át, és arról panaszkodik Maynek, hogy a megérzései már nem a régiek, mióta megölték. A mindig nagyon tapintatos ügynöknő csak annyit reagál, hogy még jó, hogy Loki lándzsája csak a szívén ment át, és nem az agyán. Coulsonnak a megérzései azt súgják, hogy Skye még most is eltitkol valamit előlük. Simmons szakítja félbe a moralizálást. Bizonyítékot találtak rá, hogy Miles pénzt kapott a Chanről előbányászott infókért cserébe. Skye patáliát csap: infót, pénzért, hát micsoda elvetemült alak vagy te, Miles? A férfi menteni próbálja a menthetetlent: csak jobb életet akart magának, és nekik, kettőjüknek. Különben is a megbízó ártalmatlan, egy gazdag, virágos ruhás nő, aki egy ökolabort vezet. Rovarok, százlábúak, mi rossz lehet ebben?

9_evidence.jpg

Kwan ügynök kiderítette, hol lehet a labor, a csapat odasiet, hogy megmentsék Chant. Ward marad a foglyokkal, Coulson megy terepre. Miért? Mert az önérzetes főnöknek már megint előjöttek a mazochista hajlamai: ő ültette be Skye-t a tutiba, ő szúrta el, ő is fogja helyre hozni. Az előbb említett őrizetes közben éppen volt pasija szemére hányja, hogy egy ártatlan ember szenved a pénzéhsége miatt. Miles azzal védekezik, hogy jó a szabad infó, de még jobb, ha a nagy tényfeltárás közben nem kell éhen halni. (Van ebben azért valami.) Skye-nak legalább van célja a beépüléssel, neki még az sincs. Egy ideig azt hitte Skye az (mármint az élete értelme), de nagyon úgy néz ki, ez a vonat már elment. Szerencsétlen Perzselő is rájött már, hogy valami nagyon nem stimmel. A lecsapolásnak az az eredménye, hogy a teste többé már nem tűzálló.

Coulsonék bejutnak a laborba, és megtalálják Chant, de sajnos nem figyelnek eléggé a laboránsokra, akik közül az egyik ügyesen lezárja az összes kijáratot. Hogy még jobb legyen a helyzet, Chan megőrül, beadja magának a szérumot, és halálra perzseli Kwan ügynököt, majd kiselőadást tart a fedezékbe bújt többi ügynöknek önnön nagyszerűségéről. A Buszon is beindul az élet. Ward elengedi a foglyokat, némi rendszerfeltörésért cserébe. Skye meg is tudja csinálni, de csak belülről. Sikerrel jár, az ajtók nyitva. Ennek csak Raina és a dokinő nem örül. Chan üldözőbe veszi őket. Raina kizárja a liftből a társát, így az szépen megperzselődik. Erre Coulson is ott terem a folyosón, és egy jó adag Extremist nyom Chan nyakába. Mivel már nincsenek benne tűzálló vérlemezkék, ezért robbanni fog. Az időközben szabadjára engedett Miles úgy manipulálja az épület szellőzőrendszerét, hogy a keletkező tűz a tetőn keresztül távozzon. Problem solved.

Vissza a Buszra. Miles szabadon, de a pénze nélkül távozhat, cserébe kap egy kis ajándék karkötőt Coulsontól, ami nyomon követi minden lépését, azaz pötyögését. Skye hidegen búcsúzkodik a pasijától, majd a parancsot követve megy Coulson irodájába. A főnök sík ideg, tőle szokatlan hanghordozással követeli, hogy a csaj mondja el, mit keres a SHIELD-nél valójában? Skye előveszi a melltartójában rejtegetett chipet, és meghatónak szánt történetmesélésbe kezd. Egy árvaházban nőtt fel, ezért mikor nagyobb lett, elkezdett a családja után nyomozni, aminek az lett a vége, hogy egy titkos SHIELD dokumentumhoz jutott. Mivel a lényegi infók törölve voltak, ezért döntött úgy, hogy beépül, és mindent megtud a szüleiről. Coulson megígéri neki, hogy segít, de addig is, biztos, ami biztos, neki is ad egy nyomkövető karperecet.

Az utolsó után jelenetben az elég egysíkúan, ismét virágos ruhába öltözött Raina megy rabot látogatni. Meleg leves helyett azonban jelentést hozott a titokzatos férfinek. A dokinő halott, a túlmelegedős probléma megoldva, nemsokára a második fázisba léphetnek. Addig is, ha lenne olyan kedves és kapcsolatba lépne a Látóval, az nagyban előremozdítaná az ügyüket, lévén a SHIELD is a nyakukban liheg. Akárki is ez a Látó, nem túl jó arc, mert sittes kolléga bőrszíne menten egy árnyalattal halványabb lesz.

12 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2014.09.19. 09:19:11

Hm, így elolvasva nem is olyan rossz :)
Azért tetszett, hogy meghúzták a szexkártyát Skye-jal. És nem - csak - azért, hogy kicsit melltartót villanthasson, hanem mert számomra emberibb lett. Vannak vágyai és igényei, amiket felnőtt emberhez illőn megél.
Valamiért nem hinném, hogy May ügynök és Coulson között volt valami. Nekem az ő kapcsolatuk sokkal inkább mély barátinak tűnik. Bár, persze egy mély barátságba is sok minden belefér... :)
Viszont a May ügynököt játszó Ming-Na Wen nekem már a Vészhelyzetben is tetszett, és hiába öregedett azóta vagy 15 évet, még mindig baromira jó nőnek tartom. Simán bevállalnám. :P

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2014.09.19. 12:05:01

Ami az évad első kétharmadát illeti. Onnan nem lehetett indítani a történetet, amikor "felgyorsulnak az események", mert akkor bizonyos fordulatok nem ütöttek volna akkorát. Kellett egy kis beágyazás neki. Bár erre elég lett volna mondjuk 5-6 rész szerintem, nem 15.
Ezt amúgy tudták előre, hogy az elején kell egy csomó érdektelen dolog, hogy aztán belehúzzanak, vagy amikor készült akkor azt hitték ,hogy egyenletesen jó a színvonal?

Is 2014.09.19. 15:25:44

@Yooha: "Ezt amúgy tudták előre, hogy az elején kell egy csomó érdektelen dolog, hogy aztán belehúzzanak, vagy amikor készült akkor azt hitték ,hogy egyenletesen jó a színvonal?"

Szeretnék hinni az elsőben, de félek a másodiktól.
Viszont remélem, hogy megmarad a lendület az első évad végéről, mert akkor nagyon pazar kis etapnak nézünk elébe.

Gabba 2014.09.19. 16:35:32

nekem nincs bajom eddig a sorival, hozza, amit vártam tőle

Smokey: a Viasat dupla részekkel adja, tervezed sűríteni a hogyvoltokat?

Is 2014.09.19. 21:38:37

@Gabba: Egy újabb elégedett vevő :D

Smokey the bear 2014.09.20. 00:27:34

@Gabba: Igen, láttam, hogy nagyon belehúztak. Az első két rész után valahogy így alakult, hogy hetente jelent meg egy rész. Én meg nem tiltakoztam, mert így maradt időm minden részről részletesen írni. A heti két rész most íródik éppen:) A posztokra Sixx mondja rá az áment, úgyhogy megkérdezem tőle, hogyan tovább.

Gabba 2014.09.20. 07:29:42

@Is: nem tagadom :) sőt a May ügynökről írt véleményedet is osztom :)

@Smokey the bear: juppííí! :)

Smokey the bear 2014.09.20. 13:30:58

@Gabba: A 8-as titkosítási szintű megbeszélés eredménye, hogy marad a heti egy rész.

Gabba 2014.09.20. 14:14:44

@Smokey the bear: bánatomban az úthenger alá fekszem

W.Jack. 2014.09.20. 16:06:39

@Gabba: Csak a monitor elé tessék, úthengert nézve, közben jegyzetelve :)

Gabba 2014.09.20. 17:31:41

@nughop: kész van már, még egy kis türelmet :)
süti beállítások módosítása