Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Konyhafőnök 1x13 - Fő az egészség!

2014. szeptember 18. 09:51 - oharozsabimbolehetnek

Fontos dolgok derültek ki ma, kérem szépen. Ez az utolsó selejtezős hét, vagyis a pénteki három emberrel kilencre bővül a középdöntősök köre, és slussz. Ennek fényében már sokkal érdekesebb, ki lesz az a három. Ma ezt még nem tudjuk meg, de mivel a műsor végén ismét kiszórnak valakit, közelebb jutunk a megoldáshoz.

Kezdjünk is neki, a szokásos ajánló után rögvest megismerhetjük új versenyzőnket, Kálmánt, aki ugye Ági helyére érkezett. Nemcsak mixer, hanem főzősuliban is tart órákat. Háát, innen azt mondom, hogy ez azért elé nagy előny, de meglátjuk, végül is Attila is szakmabeli, aztán mennyit lehet rajta röhögni. Kálmi olyan baltaarcú és szakállas, mint egy fox terrier, ha ez a név nem lenne már foglalt, egyből átnevezném.

Screen Shot 2014-09-17 at 10.51.34 PM.png

Egyre nehezebb feladatok jönnek. Rögtön az első jó kis szopatós. MIvel tegnap a zsűri csupa cukros, zsíros cuccot evett, ma egészségnap lesz. A bura alatt csirkemell van, de nem kaptak cukrot, fehér rizst és lisztet, valamint tésztát. A maradékból, és a dobozban lévő termékekből csináljanak valamit, de nyilván ma sem nézik jó szemmel, ha nincs csavar az ételben. Ma az első feladatot leggyengébben teljesító játékos hazamegy. Hopszi! Kálmánról közben kiderül, hogy sokat beszélget szakácsokkal. Magabiztosnak tűnik a pult mögött, és a tervei is izgalmasnak hangzanak, meglátjuk, mi lesz belőle. Éva épp kiönt valami takonyszerűt az aprítóból, mikor Zé odaér hozzá.

Screen Shot 2014-09-17 at 10.52.33 PM.png

Ma harcosként érkezett, és ez neki ráadásul hazai terep. Marci kijátssza a kakaós karfiol ütőkártyát, ami állítólag nagyon finom. Én még nem kóstoltam, de amint szezonja lesz, azonnal összedobom itthon, többen dícsérték ugyanis. Attila ma is szeretné elkerülni a párbajt, de nem biztos, hogy sikerül neki, mert rétesbe akarja csomagolni a húst és a zöldségeket az egészség jegyében. Zé figyelmezteti, erre lemond róla, de mivel teljesen neurotikus a pasas, ennyitől szét is csúszik.

Screen Shot 2014-09-17 at 10.54.32 PM.png

Közben letelt az idő fele, Séfúr figyelmeztet, aztán elindul portyázni. András nem akar kreatív lenni, mert mindkét karfiollal ugyanazt fogja csinálni. Józsi beszól neki, hogy ez lustaság, mire a srác azt mondja, jó, akkor az egyiket más formájúra vágja majd. Mekkora arc! Józsi szimatol, valami ég, mondja. Attila fog szerintem, a kóstolásnál. Lejár az idő, emelik a kezüket.

Marci mandulás csirkét csinált zöldséges rizzsel, karfiolos meglepivel. Úgy tűnik, az a meglepi, hogy marha száraz lett. A tálalás sem az igazi, hát ez most nem jött össze. Marci szerint veszélyzónában került, én nem értek egyet. Éva bedurvult, citromos-rozmaringos csirkét csinált karfiolsteakkel és pagodakarfiol pürével. Zének nagyon bejön a csirke, a sült karfiol és a püré is. Kálmán kissé izgul, ő bőrén sütötte a csirkemellet. Az egyik karfiolból pürét csinált, a másikat meg savanyította. Séfúrnak ez az egyik kedvence ma, bár a csirke túl lett sütve. Terrier örül, hogy nem herélte ki a karfiolt. Tita zöldfűszeres ricottakrémmel töltötte a csirkét, és tört karfiolt kínált hozzá. Az ötlet nem rossz, de a csirke is, meg a karfiol is száraz lett. Józsinak a karfiolszár saláta tetszett legjobban a tányérról. Na, jön András reméljük, hallgatott a Séfúrra. Terrier egyből leszedi a tányérról a díszt, egy csilipaprikát, és felkínálja Andrásnak, de ő nem kéri.

Screen Shot 2014-09-17 at 10.55.54 PM.png

A rizs nem főtt meg eléggé. Zé betolja a csilit, és eljátssza, hogy nagyon csípős. Ez csak szerintem nem volt vicces? Attila zárja a sort, citromos-mandulás csirkével, karfiol raguval, amiben csilis-csokis burgonya van. Áhá, tehát ez Zé élete legrosszabb kajája! Először így csinál,

Screen Shot 2014-09-17 at 10.56.50 PM 1.png

aztán meg így:

Screen Shot 2014-09-17 at 10.56.34 PM.png

Megsúgja Terriernek, hogy ne kóstolja meg. Attila kicsit kivan. Terrier mégis kóstol, kíváncsi lett, mi ilyen szar. Aztán közli Attilával, hogy érti, hogy sok volt az alapanyag, de a kevesebb több. A fiút a sírógörcs kerülgeti, mert “szívvel-lélekkel” készítette. Igen, pont ez a gond, hogy az agya nem volt benne a folyamatban.

A zsűri elvonul beszélgetni. Tita felejthető, Éva kellemes és dominaszerkós, Marci nem gondolta át, Attila szeméyiségzavarához nem akarnak asszisztálni, Kálmánban pedig van potenciál. Jönnek kihirdetni az eredményt. A legjobban az első feladatban Éva szerepelt, mehet a gaériára, de előtte majd kell genyáskodnia. Tita és Attila maradnak a végére, és nem nehéz kitalálni, hogy utóbbit küldik haza. Kicsit megsimogatják a buksiját, aztán leveti a köténykéjét, és bánatosan kikullog. Én örülök, így nem leszek sípolós kiskutya már.

Jön a második feladat, még mindig maradnak az egészséges kosztnál, mennek a piactérre, de csak azt szabad betenni a kosárba, amit fel is fognak használni. Éva dolga pedig az lesz, hogy két versenyzőnek megcserélje a ládáit. Ez a csavar nagyon tetszik, kíváncsi vagyok, mi sül ki belőle. Éva megy körbe, és elég színpadiasan kicseréli Kálmán és András dobozát.

Screen Shot 2014-09-17 at 10.59.09 PM.png

Nincsenek elragadtatva. Elindul az óra, és többen csak állnak és agyalnak, főleg Marci. Addig áll, hogy a Séfúr oda is megy, hogy mi a tök van. Kiderül, hogy olyan kaját csinál, ami gyorsan kész van, és melegen akarja tálalni, ezért vár. Megbeszélik Józsival, hogy mit akar főzni, és hogy tudna haladni. Ez azért elég jófejség a Séfúr részéről. András menet közben találja ki, mit akar főzni a meglepetésdobozból. Nem úgy, mint Kálmán, aki az elején megálmodta a kompozíciót. Magasan van a léc, azt kell megugrania.

Screen Shot 2014-09-17 at 10.59.29 PM.png

A zsűri sutymorog, ez most nem olyan izgi, mint számítottak rá, bár András hozza a drámát menetrendszerűen. Éva jól választott. Zé Titához sétál, megnézi a kajáját, és gyorsan talál benne égett diódarabokat. András keresi a megoldást, nekem úgy tűnik, még nem találta meg. Marci jól áll, és igyekszik kiköszörülni a csorbát. Kicsit egyszerű az étel, amit választott, így elszúrni is könnyebb. Úgy tűnik, a mártás esik áldozatául. 

Lejár az idő, Marci kezdi a kóstolást. Citromos zöldbabos, ricottás gondolatos lazacot hoz, és bár jó az ötlet, hogy a hal bőrét külön süti meg, nem nagyon értik, amit a tányérra tett. Zé szerint ez is száraz. Kálmán következik. Ő egy marék hagymacsírával nyit, Séfúr szerint az vagy kicsit sok, vagy nincs jó helyen. A lazac tökéletes. A fenyőmag viszont megégett, úgy nem olyan finom. András jön, a másik dobozcserés. Cukkinitekercset csinált ricottával. Zé fel akarja falni a zöldséges tekercseket, kár, hogy a ricotta is a tányéron van, mert az kinyírja az egyébként elegáns tálalást. Tita diós zöldbabot és pikáns lencsekrémet tett a hal mellé. Citrusos fűszervaj van a tányéron, ami értelmezhetetlen hidegen. A lazacban volt két szálka, és Józsi szerint ha ezt egy gyerek kapja, akkor már lehet, hogy keresztbe állt a torkán. Zé a zöldbabot és a paradicsomokat dícséri. 

Aztán mindhárman visszavonulnak a szobába. Kálmán ismét remekelt, Marci rosszkedvű ételt főzött, kérdés, hogy miért. Tita elveszett a részletekben, András pedig alacsony ízfaktort produkált. El kéne már felejteni ezt a szót! Eredményhirdetnek, lássuk, kik lesznek itt holnap is. Kálmán és András maradnak, Marci és Tita párbajoznak.

Screen Shot 2014-09-17 at 11.00.50 PM.png

A párbajfeladat öt alapanyag felismerése. Tita - rizstej? (zabtej), Marci - mandulatej, Tita - gesztenyeliszt? (hajdinaliszt - dögöljek meg, ha tudtam volna), Marci - teljes kiőrlésű liszt, Tita - amaránt vagy kuszkusz? (quinoa), Marci - köles. Marci nyert, de azt kell mondanom,  Tita sora nehezebb volt. Mielőtt útnak eresztik, megdícsérik, aztán vetkőzik, és megy, de nem bánja, mert holnap úgyis kiesett volna.

Holnap új lányok jönnek és Éva a keménységről vitatkozik majd Terrierrel.

 

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Baresz83 2014.09.18. 12:57:31

Zé szerintem sem volt vicces. Ellenben az összefoglaló igen! :)

Gabba 2014.09.18. 13:30:02

továbbra sem nézem, csak olvasom, kegyed nagyon jól nyomja!

(a sípolós kiskutyákat utálom :)
süti beállítások módosítása