Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

True Blood 7x10 - Thank You (Évad- és sorozatzáró)

2014. szeptember 17. 11:00 - Szencsike

Hölgyeim és uraim eljött az a rész, amiben elbúcsúzunk a bon tempsi közösség tagjaitól, ezúttal végleg. Az igaz halál a sorozatot is elérte, True Blood 2008-2014. Kezdjük ott ahol múltkor abbahagytuk. Bill megérkezett Sookie-hoz a nagy beszélgetésre. A nappaliról csupa kellemes emlék jut eszébe, most nosztalgiázik vagy elmondja, ami a szívét nyomja, mert Szőkeség már türelmetlen. Bill valóban meg akar halni, mert jobb életet akar Sookie-nak. Egy szerető férfival, gyerekekkel, unokákkal, nem pedig egy vámpírt, aki már annyiszor megbántotta és mellette nem élhetne normális életet. Erre mit lehetne mondani, Bill a lány életének fontos része, akkor inkább szakítsanak, de ne így legyen vége. Bill ezt sem akarja, képtelen lenne szakítani, mert túlságosan is szereti a lányt. Hát, köszi. Bill döntése végleges, és a kegyelemdöfés az lenne, ha Sookie segítene a távozásban. A lány használja a tündérerejét, és két legyet ütne egy csapásra. Bill eltávozna az életéből és az annyi bajt és kéretlen rajongókat hozó tündérrészétől is megszabadulhat. Mindketten szabadok lesznek, ha megteszi. Ezt már hallani is sok, a lány elküldi a vámpírt.

1.png

A japók Sookie-lak felé hajtanak, a Fangtasiában Junior ideges. Az alagsorban Eric fontos döntésre jutott, Sarah Newlint el kell engedni. Pam értetlenkedik, Ericnek ütős terve van: Miután elengedték Saraht, meg fogják keresni őt Előtte megölik Juniort és learatják a New Blooddal a babérokat. Eric személyisége nem olyan, hogy csak úgy alkalmazkodik másokhoz, Juniorral sem fog menni a társulás. A fogoly kap Pamtől egy kis vért, hogy bármikor megtalálják. Eric megbűvöli őt, hogy keressen egy biztonságos helyet, mert a világban ő a No.1 közellenség, Pam majd utána megy. Sarah elmenekül, indulhat Junior átverése. Jaj, Sarah elszökött, Junior dühös, de tuti, hogy a két vámpír engedte el, akik nem is tagadják a bűnt. Junior maga indul el az alagútban, és a testőreinek megparancsolja a két vámpír megölését. A két vámpír a testőröket öli meg, majd Eric az alagutat robbantja fel, Junior halott. A többi japó megérkezett Sookie-lakhoz, de Eric beérte őket, sayonara. Sookie a kiabálásokat hallva ébred fel, de nem lát senkit a kertben. Eric gyors munkát végzett, ám nem teszi tiszteletét a lánynál. Ez volt az, ahol Eric és Sookie útjai végleg(?) elválnak. Fogja a hullákat és bezsuppolja őket a kocsiba. Ott a rész legjobb jelenete következik: Eric headbangel a tucc-tucc zenére

2.png

Sarah eljutott egy biztonságos helyre, a vidámparkba, ahol Willa átváltozott vámpírrá. Pam épp akkor találja meg a nőt, mikor a kikukázott vacsoráját falja fel. Micsoda pillanatok, magasból így lehet zuhanni jókorát. Sarahnak lenne egy ajánlata: Pam változtassa vámpírrá és bármit megtesz neki. Eddig mindig férfiak mellett kereste a lehetőségeket, de talán nők mellett lenne a helye. Ha Pam áthozza, az ő saját kis kezesbáránya lesz. Pam nem csinál Sarah-ból se leszbit, se vámpírt, annál sokkal nagyobb tervei vannak vele. Egy valamit viszont akar tőle: a vérét, hogy immunis legyen a Hep-V-re.

3.png

Compton-lak, Jess és Hoyt érkezik, Bill és a srác udvariaskodnak egy sort a viszontlátás örömére, majd Jess veszi át a szót. Nem akarja, hogy Bill meghaljon, de ha ez a végleges döntése, akkor elfogadja, minden rendben lesz vele, ha Bill elmegy. Hurrá, Bill is megkönnyebbülhet, és összerakja, hogy Hoyt Jess miatt van itt, és mint haldokló kváziapa felteszi a nagy kérdést. Hoyt megkéri majd a lánya kezét? Ez akkora hidegzuhany, mint a jeges vizes kihívás, Jess köpni-nyelni nem tud, de Hoytnak tetszik az ötlet, Jess elrángatja Billt egy kis elbeszélgetésre. Hiába vámpír, de gyerekként nem ilyen uccuneki esküvőről és leánykérésről álmodozott, ezt Bill sem gondolhatja komolyan? De igen, Bill komolyan gondolta, ugyanis azelőtt változott vámpírrá, mielőtt láthatta volna a lányát férjhez menni. Vagyis nem ismerte a vejét, nem lehetett ott a lánya esküvőjén, nem kísérhette őt az oltárhoz. Sokat jelentene Billnek, ha tudná, hogy Jess jó kezekben lesz, mielőtt ő meghal. Húha, erre Jess sem gondolt, viszont Hoyt alig 24 órája ismerte meg újra, ám ha Hoyt is akarja, akkor készülhetnek a lagzira.

4.png

Eleredt az eső, Sookie nem aludt vissza, egy gyerekkori emlék jut eszébe az esőről. Egy esős napon Taraval rohantak haza, Nagyi forrócsokit és száraz ruhákat hoz nekik. A lányok kb. 12-13 évesek lehetnek, Sookie véletlenül belehallgat Tara fejébe, aki Jasonről álmodozik, csinos szeretne lenni, ha a fiú hazajönne. Ejha, ez Sookie-nak is új infó, de ő nem tudja megmondani, hogy ki tetszik neki. Akár akarja, akár nem, hallja a fiúk gondolatait és nem tetszik, amit ilyenkor megtud. Fogalma sincsen, hogy lesz-e egyáltalán bárki, akit szerethetne. Ezt a Nagyi meghallja, ne mondjon ilyet az unoka, ha ő valakit akar, akkor azt meg fogja kapni, csak rajta múlik, milyen élete lesz és kivel szeretné azt élni.

5.png

A jelenben Sookie reggel Jasont látogatja meg, Alaszkával most találkozik először, a lány Jason pizsijét viseli, mi lehet közte és Jason között? Sookie Alaszkától és a gondolataiból rakja össze, hogy nemrég szakított Hoyttal és nagyon cuki a tesó, de nem lenne túl korai a pasizás? Mindenesetre Sookie sem firtatja az ügyet, Jasonnel viszont mindenképp beszélnie kell. Egy kávéval keltegeti a srácot, majd miután tesó észhez tért, elmeséli, mit kért tőle Bill. Sajnálja őt a betegség miatt, és ő is elgondolkodott, hogy tündérrésze áldás vagy átok? De azt nem tudja eldönteni, hogy mondjon le a képességeiről, mert valaki erre kéri? Jason megállítja a lányt, tőle kér ilyen komoly ügyben tanácsot, ne butáskodjon már, mert ebben ő aztán tényleg nem tud segíteni. Abban biztos, hogy bármit is döntsön a lány, ő szeretni fogja. Megcsörren mindkettejük mobilja, Hoyt Jasont, Sookie-t Jess keresi. Esküvő lesz, Jason lesz Hoyt tanúja, Jess egy ruhát kérne Sookie-tól.

6.png

Jason vágott pár szál rózsát, Sookie hozza a ruhákat, Jason bevágja őket a hátsó ülésre, hát finomabban is bánhatott volna a kelmékkel. Andy, Holly és Arlene érkeznek meg a Compton-lakhoz, a csajok odavannak az esküvőtől, és beindul az elméletgyártás, vajon miért, lehet terhes a kis vörös? Andy lesz a ceremónia vezetője, de Bill akar vele dumálni, a csajok addig a házban gyönyörködhetnek. Bill egy szívességet kér Andytől. Ugye Andy Bill távoli leszármazottja, és a hatályos törvények értelmében Bill nem fogadhatta örökbe Jessicát. Bellefleur nagymama nem beszámítható az állapota miatt, így Andy lesz az örökös, vagyis a ház rászáll Bill halála után. Andy nem akarja a házat, túl sok rossz emléke van, de Bill ajánl egy más megoldást. Andy adja bérbe a házat Jessnek és Hoytnak egy jelképes összegért, és ha a fiatalok elfelejtenek fizetni, akkor Andy ne törődjön vele. Ennél világosabb nem is lehetne az üzenet, az alku elfogadva. Hoyt és Jason kibékülése is kipipálva, ők is összetartoznak.

7.png

Arlene kigyönyörködi magát az előtérben, majd gyönyörködhet a menyasszonyban is, a ceremónia kezdődhet. Billé a megtiszteltetés, hogy Jesst az oltárhoz, vagyis Andy elé kísérje és övé a jog, hogy kiadja a menyasszonyt. Az egyetlen bökkenő, az hogy Louisisana állam nem ismeri el a vámpír-ember házasságot, de Andy, Isten és a barátok igen. A jegyespárnak még gyűrűje sincsen, illetve esküt sem írtak, de nincs gond, ami késik, nem múlik. Andy szép szavai mellett Sookie mást is hall, Bill gondolatait. Most először hallja Bill gondolatait, aki pontosan ilyen szép pillanatokat kíván a lánynak. Jess és Hoyt házasok, mindenki boldog, éljen az ifjú pár! A tesók megérkeztek Jasonékhez, Sookie elmesélheti, hogy hallotta Bill gondolatait, pontosan azt, amit egy szerelmes embertől elvárna. Csak kár, hogy Sookie-nak kell őt megölnie. Alaszka integet, már a hazaútra készül, Jason fuvarozza el a lányt a reptérre. Sookie-nak ehhez is lenne megjegyzése, áldását adja Jason és Alaszka kapcsolatára, a lánynak tetszik a srác, neki pedig Alaszka, vágjon bele. Ja, persze, ismét egy barát barátnőjét fogja megdugni, abból egy életre elege lett. Technikailag a lány már nem Hoyt barátnője. Sookie és Alaszka elbúcsúznak egymástól, Jasonnek nehéz lesz a reptéri fuvar.

12.png

Sookie ezek után a templomhoz megy, Daniels atya épp a prédikációt írja, mikor a lány tanácsért fordul hozzá. Kibeszélik a megváltozott világot, vámpírok, vérfarkasok, alakváltók élnek a világon, és még kitudja mifélék szaladgálnak az emberek között. Sookie is különleges, a tiszteletes annyit tud róla, hogy telepata, de nem, ő több, tündér. Hűha, de ezzel mi lenne a baj? Mi van akkor, ha Isten ellen vétkezünk azzal, ha mást akarunk, mint amit ő adott nekünk? Mi van akkor, ha normális életet szeretne, nem azt, ami most van? Ha el tudja érni, hogy ne legyen tündér többé, rosszat tesz ezzel? A tiszteletes biztos abban, hogy az élet legnagyobb ajándéka a szabad akarat. Ha nem lehetünk azok, akik, akkor a szabad akaratnak sincs értelme. Sookie fejében összeállt, hogy mit szeretne tenni, így a tanácsot ő is tanáccsal viszonozza. A prédikációba beleírhatja a tiszteletes, hogy hamarosan minden megoldódik. Sookie meghozta a döntését, felhívja Billt, mindent lebeszélt a temetősökkel, a sírnál várja napnyugta után.

8.png

A temetős kalandra is csini ruhában kell elmenni, Szőkeség egy térdéig érő, fekete csipkeruhát választott. A sír kiásva, csak a koporsót kell felnyitni, ha ez lenne a végső döntés. Bill egy fehér pólóban és egy farmerban jelenik meg, Szőkeség első kérdése, miért van Billnek koporsója? A háborús halottak holttestét nem mindig tudták hazahozni, a koporsó megnyugtatta a családot, így tudtak elbúcsúzni a halottaiktól. Egy utolsó ölelés és a búcsúcsók után Billnek mennie kell, mert Sookie kész meggondolni magát. A férfi lemászik a sírgödörbe, felnyitja a koporsóját, abban megtalálja azt a fényképet, amit a kislányával készített, mielőtt a háborúba indult volna. Bill befekszik a koporsóba, várja a megváltó halált, Sookie előhívja a fénylabdát. A lány csak nézi ezt a pulzáló energiát, de nem tesz semmit, Bill már noszogatja őt. Sookie képtelen kiengedni a fényt, mert úgy érzi, ezzel elveszítené lényének egy részét. Nem tudja, hogy mi történne, ha ellőné ezt a labdát, de a tündérsége is azzá teszi őt, ami. Ez néha jó, néha rossz, de az élete része. Képtelen ezt csak úgy feladni, még Billért sem tudja megtenni. Úgy látszik, ebbe az érintett is beletörődött, de mindenképp szeretné befejezni az életét. Sookie így egy ásó nyelét rúgja szét karóvá. A véresebb megoldás lesz ebből, újabb búcsúcsók és az utolsó szeretlek után Sookie Bill mellkasára helyezi a karót, de képtelen belédöfni, így Bill rásegítésével leszúrja őt. Bill utoljára a lányt látja, mielőtt vérpacnivá robban szét. Sookie csurom véresen zokog, lefedi a koporsót, majd kimászik a gödörből és rászórja az első homokréteget. Ezek után erőt vesz magán és hazasétál.

9.png

Egy évvel később járunk a felirat szerint. Eric és Pam megcsinálta a szerencséjét a New Blooddal, az első reklámspotot forgatják. Az üdítős palackon Sarah mosolyog a vámpírokra, van kék, rózsaszín és egyéb színekben. A történet szerint Eric is Hep-V-s volt, meg akart halni, de Pam rátalált. Ő tudta, hogy valahol létezik a megoldás és kiderítették, hogy Sarah Newlin előállította az ellenszert. Elindultak megkeresni a nőt, de sajnos meghalt, mielőtt elkaphatták volna. Kiesett egy ablakon, de az üvegcserepeken megtalálták a vérét. Ez a pár csepp elég volt ahhoz, hogy Ericék elindítsák az ellenszer kinyerését a véréből, megalkották hát a New Bloodot. Újabb három évvel később járunk, Eric és Pam a tőzsdén nagyot kaszáltak a gyógyitallal. A következő hálaadást látjuk, ezúttal Bon Tempsben, a hőseink is elnyerték méltó jutalmukat. Sookie terhes, van egy férje, de neki csak a hangját halljuk és a hálaadás napi vacsorára készülnek. Jason háromgyerekes, kicsit kelekótya, de imádni való apuka lett, két kislánya és kisfia büszke anyukája Alaszka lett, mi történt a reptéri úton, üdvözlet a családban. Sam is megérkezett Chicagóból, Victoria nevű kislányával és Nicole-lal.

10.png

Fangtasia, Eric újra a trónon, a bár üzemel, sztriptíztáncosok a színpadokon, pia, New Blood, vér folyik dögivel. Az alagsorban Pam figyelő tekintete mellett Sarah Newlin azzá vált, amit Pam jósolt. Vérét drága pénzért adják el, 1 perces vérszívás 100 ezer dolcsi, minden további perc egy 10-es, csak készpénzt fogadnak el. Az aktuális vendég többet akarna, de Pam lerángatja a nő combjairól. Következő alkalomig szól Pam búcsúja, Sarah egyáltalán nem élvezi a vérkurva szerepet. Steve is kísérti, hálaadás van, van-e bármi, amit tündibündi felesége megköszönne? Ő személy szerint azt köszöni, hogy a felesége esze elment és így élete hátralévő részében kísértheti őt. Sarah mit köszönne meg? Semmit, semmiért sem akar hálát adni, majd keservesen zokogni kezd.

11.png

Sookie-lak, mindenki itt van, aki számít, mindenki boldog, mindenki a párjával, családjával van jelen. Hoyt és Jess, Andy és Holly, Arlene és Keith, Adilyn és Wade, Jason és Alaszka, Sam és Nicole, Lafayette és James, Jane Bodehouse és párja, Lettie Mae és Daniels tiszteletes. Itt van még Rocky és a pár nélküli, de boldog Willa. Sookie férjéből csak a hátát és az arca egy részét látjuk, szakállas a tag. Végül a lány is megkapta azt, amit Bill kívánt neki, egy boldog életet a családja és a barátai körében. A hálaadásnapi vacsora jókedvűen telik, ez lenne Bon Temps happy endje. Ennyi lett volna az évad- és sorozatzáró epizód. Számomra minden hullámhegyével és hullámvölgyével egy nagyon kedves sorozat volt. Lehet voltak benne hülyeségek és sok szálat, szereplőt nem bontottak ki eléggé, vagy épp teljesen lényegtelen elemekre koncentráltak, de egy igazán emlékezetes sorozat marad sokak számára sokféle okból. Köszönöm a sorozat minden hogyvoltosa (Madmoazell, Hoppancs, Sixx, Natasha Romanoff) nevében a figyelmet!

Címkék: true blood
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nicu71 2014.09.18. 02:32:46

Köszönjük a minőségi HV-t.Nekem is szép emlék lesz ez a sorozat

Szencsike 2014.09.18. 15:27:03

@nicu71:
Kár, hogy csak emlék már, nagyon klassz sorozat :)

tinipuma 2014.09.18. 18:35:31

Köszi a hogyvoltokat.
Nekem is emlékezetes marad a sorozat, bár az utolsó részeket szívesen feledném, de nagyon jó volt olvasni :)
süti beállítások módosítása