Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Konyhafőnök 1x12 - A hollandi nemzeti gyásznapja

2014. szeptember 17. 15:00 - oharozsabimbolehetnek

Ezen a héten eddig nagyon jók a szereplők szerintem, lássuk, ki csatlakozik ma hozzájuk. Az új emberünk, András, Marcaliból jött, és takarítócége van. Nyitja a hangárt, beöltözik. Köszöntik, mindenki egy emberként bízik benne, hogy jó lesz.

Screen Shot 2014-09-16 at 9.49.42 PM.png

Megtudjuk, hogy a Séfúr kedvenc reggelije az Eggs Benedict, első feladatként ebből kell reprodukálniuk két adagot a kuktáknak. Kóstolnak. Tita viszolyog a tojástól, így nem lesz egyszerű. Zé “óraindul” kézmozdulata lassan olyan klasszikussá válik, mint Stohl Buci papírral összeérő ujjai. 

Screen Shot 2014-09-16 at 10.05.27 PM.png

Attila már az elején összeveszett a tojással, mert a hollandi mártás helyett rántottát csinál belőle gőz felett. Tita Attilát utánozza, ezzel nem fog jól járni. Küzd egy kicsit a buggyantott tojással, de csak nem akar neki sikerülni. Ja, és csak annyi tojásuk van, amit az asztalon találnak, ha abból nem jön ki két reggeli, az gáz. András megosztja Zével, hogy Olaszországban főzött, így biztos lehet benne, hogy olasz feladatot ezek után nem fog kapni. Marci ma a védettségre törekszik, de már kész van, ami azt jelenti, hogy mire lejár az idő, kihűl az étele. Egy meleg hollandival segíthet rajta, de sajnos az az újramelegítéskor kicsapódhat. Ági teljesen káoszos, egyszer már csinált ilyet, de akkor nem  sikerült a mártás. Attila szenved, nem sikerül a hollandija. Kiönti, mosogat. A zsűripultnál közben jól kibeszélnek mindenkit, nem gondolták, hogy így kifog mindenkin egy ilyen egyszerű étel. Szóba kerül Attila szétesett mártása és Ági összevisszasága is. Éva közben egy igazán gusztustalan mártást kanalaz a szendvicsére. 

Screen Shot 2014-09-16 at 9.54.00 PM.png

Mindjárt lejár az idő, Józsi segít abban, hogy elmondja, most épp hol kellene tartaniuk, de sajnos nem jellemző a versenyzőkre, hogy itt tartanának. Kapkodás, stressz mindenkinél, sehol egy kisimult arc. 

Először Ági jön kóstoltatni, aki csak egy szendviccsel lett teljesen kész. Zé sutyorog egy cukit vele arról, hogy hol a második tojás, aztán kóstol. A mártás finom, kár, hogy nem lett teljesen kész. Tita próbálta legyőzni az undorát, de a tojás nyert. Se kinézetre, se ízre nem igazán oké, de a bagel és a szalonna jó. Hát, az meg nem nagy kunszt, valljuk be. Jön Marci, a zsűri bizakodó, de ők még nem tudnak az újramelegített hollandiról. A tojások formája nem szép, de az állaguk jó, a mártás mennyisége elég. Andrásnak nem sikerült a mártás, nem is tette rá. A buggyantott tojás jó lett, de a mártás nagyon hiányzik az egészről. Terrier rekviemet akar érte mondani. Mármint a mártásért. Éva hollandija nagyon nem szép, olyan, mint egy elbaszott puding. A Séfúr szerint a tányér alapján Éva nem veszi komolyan a versenyt. Érkezik Attila, aki megreformálta a hollandit, de leginkább polentának tűnik, olyan sűrű lett. Terrier jobban örült volna, ha inkább rá sem teszi.

A zsűri elvolnul, és jókat röhögnek a próbálkozásokon. Ági hollandija lett a legjobb, viszont csak Marci csinálta úgy, ahogy kell. Terrier kijelenti, hogy a mai nap volt a hollandi gyásznapja. Az ítészek végül Marcit hozzák ki védettnek, megy is a galériára, ő már biztos marad. A többieket kiküldik a várakozószobába.

A második feladathoz Józsi égetett tésztát csinál, vagyis a képviselő fánk alapját. Ezúttal Terrier segít neki, ami leginkább abban merül ki, hogy nagyon néz, és néha bólogat. Az égetett tészta nem egy nagy vaszizdasz, de Séfúr még megfejeli a krokanttal, ami biztosítja, hogy napokig ropgós legyen a fánk. Amikor megmutatják a kisült tésztát, beindul a nyálelválasztásom. Kár, hogy már mostam fogat. Mondjuk amúgy sincs itthon képviselőfánk.

Screen Shot 2014-09-16 at 9.56.26 PM.png

Bejönnek a versenyzők, leírva megkapják a receptet és a kimért hozzávalókat. Az idő lesz a nagy ellenfelük, meg ugye saját maguk. Attila ezt az egyetlen tésztát utálja elkészíteni, de ezt nagyon. Marci egy kicsit nehezít, valakitől el kell vennie a receptkártyáját. Ő csapatjátékos, nem szeret kibaszni másokkal, vacillál is egy darabig, majd az újfiútól veszi el a papírt. Andrásnak kettővel nem ver gyorsabban a szíve, reméljük, meg tudja majd oldani.

Elkezdenek dolgozni. Éva a csipet só és cukor helyett az egész tányérkával beleteszi. Fincsi lesz! Zé felmegy Marcihoz lelki masszázsra, és emlékezteti, hogy ez egyéni verseny, ne izgassa magát azon, hogy jól kicseszett valakivel. 

Screen Shot 2014-09-16 at 9.58.52 PM.png

A Séfúr Attilához megy, mert az valami nagy maflaságot készül elkövetni. Felhívja a figyelmét, hogy nem értelmezte jól a receptet. Áginak nem akar összeállni a tészta, így Józsi azt javasolja, hogy sürítse be, arra még van ideje. Attila megint hülye, nem tesz rá krokantot, mert fejben már előbbre jár, mint kézben. Józsi kezdi elveszíteni a türelmét. A zsűri egyik döbbenetből a másikba esik, hogy mennyi bénaságot csinálnak ezek a szerencsétlenek a leírt recept ellenére. Attila folyamatosan kapja az ívet, most épp Zé cseszegeti. Már mindenki a krémet csinálja. Attila szétcsúszott, már magában beszél, és takarít ahelyett, hogy tálalna.

Éva kezd a rohadt sós fánkkal. Szembesítik azzal, hogy csipet helyett kanálnyit tett bele. Az arca mindent elmond. 

Screen Shot 2014-09-16 at 9.45.12 PM.png

A krém értékelhető egyedül, jó az állaga. Séfúr megpróbálja Évát bevonni a kóstolásba, de ő se cukrot, se tejet, se lisztet nem eszik, úgyhogy nem is hajlandó kóstolni. Az viszont elég meredek, hogy egy séf nem tudja, mit ad a vendégnek. Tita rutinos képviselőfánk-készítő, jó lett a krém, jó a fánk mérete, de Zé fájlalja, hogy nincs rendesen megsütve a tészta. Terrier kétszer is vesz a krémből, annyira bejön neki. Ági következik, de amit csinált, az inkább gumikrém, pattog rajta a kanál. 

gumikrem.gif

Séfúr meg is kóstolja, nem kellett volna. Viszont nála van először krokant a tetején. András recept nélkül sütött, és bár a krém jó lett, a fánk egésze nem roppan eléggé, mert túl nagy. Zé mellé áll, szerinte ez a nemzeti vonal, mert mi a túl nagy fánkokat szeretjük. Attila fánkocskái…nos… érdekesek, nem sok közük van az eredetihez. Terrier tételmondata: “ezek a fánkok nagyon jól képviselnek téged: kelekótyák!”

A zsűri nem boldog, a recept dacára suták voltak a versenyzők. Ági még mindig káosz kapitány, András viszont jól állta a sarat. Le vannak döbbenve Éva paleo diétáján, szerintük aki nem kóstolhat, ne legyen séf. Józsi azon lamentál a versenyzőknek, hogy ma már készítette a gyomrát a két kedvenc kajájára, erre ennyi szart régen evett. Kihirdetik a végeredményt: Tita, András és Éva marad. Attila és Ági párbajoznak. De hoppá-hoppá! Marci dönti el, mi legyen a párbajfeladat. Buggyantott tojás vagy ratatouille alapanyagok összevágása. Az utóbbit választja. Nincs óra, az nyeri a párbajt, aki előbb végez. Zöldre váltanak a lámpák a pultok alján, és a felek elkezdenek vágni. Ági folyton Attilát nézi, emiatt elvágja az ujját, de ennek ellenére hősiesen bírja az iramot. 

Screen Shot 2014-09-16 at 9.48.38 PM.png

Attila robotgép üzemmódba váltott, és iszonyú gyorsan halad. Aztán végül egyszerre végeznek, ezért a zsűrinek kell döntenie. Bekérik a zöldségeket, és jól megvizsgálják őket, majd úgy döntenek, hogy mivel Attiláé nem véres, ő maradhat. Ő nem boldog, hogy megint így jutott tovább. Ágit még megdícsérik, hogy milyen jó tempóban dolgozik, aztán kötény le, és elmegy. Holnap megtudjuk, mi volt Zé élete legrosszabb kajája.

 

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Baresz83 2014.09.17. 15:26:24

Zé hirtelen kézmozdulataitól folyamatosan megijedek... :D
Ez a műsor parodiáért kiált!!! Mindhárom zsűritag remek alany lehetne. Engem eddig nem győztek meg az eheti versenyzők...

oharozsabimbolehetnek 2014.09.17. 15:48:08

@Baresz83: igen, én sem szakmailag értem, hanem valóságshow-alapanyag szempontból. :)

2014.09.22. 06:46:21

Pont nem láttam ezt a részt, de a tojásos dolgokat én is rühellem.Tükörtojás, lágy tojás és társai.
Ha valaki ismeri a receptet ( én sem ismertem) akkor nem lehet nehéz megcsinálni.
süti beállítások módosítása