Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Konyhafőnök 1x11 - Ó, ió, ció, redukció

2014. szeptember 16. 15:26 - oharozsabimbolehetnek

Harmadik hét, hat új ember, csatatérré változó konyha. Én még mindig Cucu mester passion fruit brulée-s csokigömbjével álmodom, de lássuk, mit tartogatnak nekünk erre a hétre! Nyílik a hangárajtó, és jönnek az új kiskukták. Ági 30 éves, és bár most hostess, úgy döntött, hogy ebből a versenyből dobbant az ismertség felé. Marci a vízilabdaválogatott tagja. Igen. Nem hallottam rosszul, visszatekertem, még mindig azt mondja. Éttermet akar, meg azt, hogy az emberek egy másik oldalát is megismerjék. Titanilla jogász, és imád főzni, nyerni jött. Attila külföldön már szakács, ide ismerkedni jött, meg bebizonyítani itthon is, hogy tud főzni. Ja, meg esetleg meg is nyeri. Éva vérbeli marketing szakember, családanya és paleoevő. Nekem az Addams family jut eszembe róla. István színész és a főnyereményből panziót akar nyitni. Ez a felhozatal bármelyik tehetségkutatóban megállná a helyét attó függően, milyen produkcióra fizetik őket.

Screen Shot 2014-09-16 at 9.08.02 AM.png

Elsőként a kedvenc kajájukat főzik, amivel kifejezhetik önmagukat. Egy órájuk van. Ebben nagyon el lehet bukni, a zsűri arra kíváncsi, hogy ki mennyire bevállalós. Zé a jó zsaru szerepében indul körbe mindenkivel kicsit cimbizni. Tita olyat főz, amit még soha. Nem a kedvenc kajájuk volt a feladat? Marciban nincs akkora izgalom, mint az idei eb-n, csak egy kis alapizgalom.

Screen Shot 2014-09-15 at 10.55.25 PM.png

Zé megosztja a benyomásokat Józsival és Terrierrel, nincs új a nap alatt, mindenki túl nagyot akar villantani, leginkább Ági. Attilában valami nagyon furcsa, és a Séfúr szerint ő a legrumlisabb, ami azért érdekes, mert elvileg szakmabeli. Na, jön a rossz zsaru, Józsi. Áginál túlfőtt a rák, István egyszerre több dolgot csinál, de nem mindent kontrollál. Zé hangos tapssal figyelmezteti a versenyzőket arra, hogy már nem maradt sok idejük. Már mindenki a finisben, a végén tálalnak. Kivétel Attila, aki még az utolsó percben is süt ahelyett, hogy tálalna. Lejár az idő, és nem tudta kivenni a csirkét. Rohadt ideges, de valahol nagyon ijesztő az a rengeteg folytott agresszió, ami a srácból tör elő. 

Screen Shot 2014-09-16 at 9.09.41 AM.png

Kezdik a kóstolást. Ági currys rákot főzött, és figyelmen kívül hagyta a Séfúr tanácsát, hogy kezdje újra. Józsi elvesz egy darabot, és bedobja a kukába, koppan rendesen, így ő nem kóstolja meg. Terrier igen, de neki sincs sokkal jobb véleménye a túlkészült rákról. Kacsázni még jó lesz, amúgy olyan kemény, mint a kő. Marci marhasteaket hoz mentás borsópürével, étcsokis borredukcióval. Séfúr ismét áttálal, hát igen, sokkal jobb a végeredmény, de Marci kevesli így az adagot. Tita kacsamellrózsát sütött mindenféle gyümölcsös édes-sós pürével. Józsinál siker a chutney, de a kacsát Tita pont fordítva tekerte fel. Éva gyömbéres répafőzeléket hoz csilis szent jakab kagylóval, amit látszólag fogalma sincs, hogy kell elkészíteni, mert nem szedett le sütés előtt egy kemény izmot, ami ráadásul hő hatására még tovább keményedik. Az ízek viszont rendben vannak. István szilágysági nyúlraguval és erdei gombával próbálja belopni magát a zsűri szívébe. Terrier szerint lisztes a mártás. Séfúr már elsőre barátjának fogadta őt az alapanyagok alapján, de ahogy el lett készítve, azon megsértődött, majd a második feladat után eldönti, lesznek-e újra haverok. Attila csirkéjét nem, csak a zöldséges spagettijét tudja kivinni. Zé baromira lehúzza még azt is, a srác látszólag az alapokkal sincs tisztában. Séfúr kiemeli, hogy annak dacára történt mindez, hogy ő profi. Attila dühös magára. Ez a srác vagy nem kerek, vagy nagyon rosszul játszik.

A zsűri megy megbeszélni, mit látott. Marci kedvenc, Áginak önismereti problémái vannak, Attila pedig teljesen szervezetlen. Az első döntés alapján a legjobbak Marci és Éva voltak, utóbbi lesz védett. De itt még nincs vége, mennek a különszobába befolyásolni. Az asztalon három bura, Évának el kell döntenie, milyen feldolgozottságú makrélát kapjanak a többiek a következő feladatban. Éva szerint ez egy verseny, így a közepes feldolgozottságút választja. Nem akarja sem nagyon megkönnyíteni a dolgukat, sem túlságosan magára haragítani a többieket. Közben rájövök, hogy azért jut róla eszembe az Addams Family, mert Christina Riccire emlékeztet. Wednesday Addams.

Screen Shot 2014-09-15 at 11.23.27 PM.png

Ismét a Séfúr fog főzni (jippí!), a versenyzők kivonulnak, hogy ne lássák. Fehérborban párolt makréla burgonyával és hagymával. Megint elég sok helyen lehet csúnyán belebukni a feladatba. A kétszínű krumplisali, a borban párolás, a tisztított vaj, a ropogós burgonyachips könnyűnek hangzik, de marha nehéz igazából jól megcsinálni.

Screen Shot 2014-09-15 at 11.02.42 PM.png

Visszajönnek a kiskukták, kóstolnak, elemeznek, majd reprodukálniuk kell az ételt. A makrélát megkapták, a többi alapanyagot a piactérről szedik össze, ha jól ismerték fel kóstoláskor. Marci nem jött rá a lila krumplira, így mindent betett a kosarába, ami lila. Nem, milkatehén nem volt.

Elkezdenek dolgozni, Marci egyből rossz kütyüt választ a szeleteléshez. Jól láttam, hogy lecsöppent egy csepp veríték közben az orráról? És mi lesz a higiéniával? 

Screen Shot 2014-09-15 at 11.05.19 PM 1.png

Kriszt ezért meg is taposták volna. István nem tudja pontosan, mi az a redukció. Gyorsan elszégyelltem magam, mert én sem. Attilától többet várnak még mindig. A zsűri sutymorog, Attila pultja túl tiszta. És megint nincs rajta sapka. István idegesnek látszik. 

Utolsó egy perc, Attila most jobban áll, mint az előző körben. Visszaszámolnak, kezet emelnek.

Attila kezd. Háát, szemre nem ugyanaz. Szétfőzte a halat, kár érte, nem figyelt a részletekre, elnagyolta a munkáját. Séfúr csalódott, ismét elmondja, hogy többet várt. Ha ezt a gyereket nem készítik ki szerdára, akkor kis, sípolós gumikutya legyek. Tita szemre olyan tányért csinált, mint Józsié, de a krumpli nem olyan ízű. Marcinál a hal jó, a chips ropog, de a salátáért nagyon kár. Áginak a makréla és a borredukció is új volt, és bár ez jobb lett, mint a rák, de a tányér egyáltalán nem hasonlít. István étele nekem szemre nyers. Józsi nem is eszik belőle. Zé bátrabb, de megbánja.

A zsűri megbeszél. Marci tányérja szép volt, Attila étele szar, Ági tragikus, Istvánnak nincs meg a megfelelő tudása. Visszamennek a többiekhez, és kihirdetik az eredményt. Évához csatlakozik Marci, Tita és Ági. Utóbbinak elkerekedik a szeme, miután kimondták a nevét, legalább annyira meg volt lepve, mint én. István és Attila párbajozik. Láttátok mekkora Marci Évához képest?

Screen Shot 2014-09-15 at 11.12.53 PM.png

A párbajfeladat, hogy guacamole-t csináljanak. A kikészített alapanyagok közül nem mindegyik kell. Huhúú! Attila lefagyott, életében nem csinált még ilyet, bár már hallott róla. Előkerülnek a zöld deszkák. Kicsit irigy vagyok, érett az avokádójuk. Olyan ritkán lehet érettet találni itthon. Halkan jegyzem meg, rossz nézni, amit csinálnak guacamole címén, előre sajnálom a zsűrit, hogy ezeket meg kell kóstolniuk. 

Screen Shot 2014-09-15 at 11.11.44 PM.png

Végül Attila marad, és örül, hogy neki sikerült jól (!) a guacamoleja. Nem, neked sikerült jobban a két rosszból. Istvánt még egy kicsit ekézi Terrier, majd szélnek eresztik. Holnap nő a feszültség, jön új ember, lesz itt minden jó. 

 

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jet set 2014.09.17. 10:20:30

Nem tudom, ez az Attila hol szakácskodik, de abba az étterembe be nem tenném a lábam.
Éva irritáló, de baromi dögös. :-)
süti beállítások módosítása