Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 3x10 - The Overlooked

2014. szeptember 12. 09:00 - Smiley93

Beacon Hills, kórház, káosz. Mi mást is jelenthetne mindez, mint hogy Farkasanyu intézkedik, a gigantikus áramkimaradásos vihar okán kell evakuálni az épületet. Utoljára persze Cora kimenekítése marad, Farkasanyu vállalja ezt a feladatot (is), de csak mert nem tudja, hogy a pácienst éppen Pszichóalfa felügyeli. Izé, nem úgy volt, hogy te kinyiffantál?, érdeklődik reménykedve Anyu, mire Cora egy csinos vértócsát hány a padlóra. Főfarkashoz Tanárnéni rohan, hogy ő legyen az első, aki a múltkori epizód eseményeit tálalja neki, úgy is mondhatjuk, próbálja menteni a menthetőt. Na, az pont nem sok, mert Scott meg Stiles már mindent elkotyogtak, ebből bizony nem fog jól kijönni a csaj. De azért próbálkozik persze, az alakítás Oscar-díjas, kár, hogy Farkasfiú készült némi fagyöngyporral, amitől Jennifer felfedi Darach-alakját (=csúnya, fehér maszk). Főfarkas erre fojtaná is meg azonmód, de a csaj meggyőzi, hogy rá még itt szükség lesz, fagyöngyös vért hányó Cora meg elrabolt Zsaruapu ügyében, így átmeneti kegyelmet kap. Főcím.

Névtelen.jpg

A négyfős kompánia Dereklakból a kórházba hajt, Tanárnéni jelzi Főfarkasnak, hogy ő bizony felebaráti szeretetből segít, Stiles meg Scottnak, hogy gyanúsan klappolnak a dolgok, fel is kap egy baseballütőt, biztos, ami tuti alapon. A kórházban rögtön Farkasanyuba futnak, aki elárulja: még két mentő megy ma, azokra kéne feljuttatni Corát. Mintha az olyan egyszerű lenne, ugye. Alighogy hőseink felérnek ugyanis, Pszichóalfa vágódik ki eléjük egy ajtón, vízszintes pozícióban és nem önszántából, hanem a 2in1 farkasszörnynek köszönhetően. Derek azonnal beleveti magát a küzdelembe, meg Farkasfiú is, miután fizikai fronton hamar kudarcot vallanak, Scott észérvekkel próbál az Alfaikrekre hatni, de hát nekik csak Tanárnéni kell úgyis. Aki után pont most csukódott be a liftajtó, pompás.

hu.jpg

Ha valakinek esetleg hiányérzete támadt volna, Vakalfa meg Karmos is megjelenik a kórházban, Tanárnénit cserkésznek ők is. Jennifer majdnem a karjaik közé is fut, ám az utolsó pillanatban visszamenekül a liftbe, szupererővel rázva le Karmost. Stiles baseballütővel rázná le az ikreket, komikus látvány. A suliban eközben szintén akadozik már az áramellátás, Allison meg Isaac beszéli meg a legújabb fejleményeket: Menőcsaj a kórházban, na nem abban, Cora viszont igen, Isaac rohanna is, Vadászapu ajánlkozik sofőrnek. Farkasanyut Vakalfa találja meg Karmossal karöltve, anyu rögtön vágja, hogy ő bizony a rosszfiú, az már más kérdés, hogy ezzel mire megy. Pontosan: semmire.

jdhsdk.jpg

Scotték végre szusszanhatnak egy kicsit, sikerült lerázni az ikreket, amíg azok megvitatják, milyen messzire is menjenek el ezen az éjjel mások meggyepálásában. Hőseink tehát magukra maradtak egy haldokló Corával, no meg egy ideges Stilesszal és faarcú Derekkel, most kéne egy csudajó terv, de íziben. Erre a végszóra toppan be Tanárnéni, kijátssza a segítő-kártyát, közben persze hatalmasakat hallgat arról, hogy Vakalfáék miatt gyakorlatilag fogságba esett az épületben. No de a lényeg: Jennifer segít, ha élve kijuttatják a kórházból. Deal? Nem, nem az, egyrészt mert Derek idegrohamot kap, másrészt mert Pszichóalfából előtörnek a pszichopata-gének meg egy kínzást neki!-felkiáltás, de legfőképpen mivel Farkasanyu Vakalfa nyomására  a hangosbemondón át közli a néppel, hogy azonnal várják Jennifert a portánál, máskülönben… Lehet találgatni.

huhuhu.jpg

Tanárnéni viszont egyáltalán nem találgatásból dobja fel, hogy Farkasfiú bizony Igaz Alfaként kell Deucalion vitrinjébe. Na, ezt tessék most szépen kifejteni Dereknek, aki elég csúnyán néz Scottra, mikor az magyarázni kezdi, mennyire nem nagy dolog ám, hogy ő önerőből szerzi meg azt a sok speciális effektet, amiért a mezei alfáknak ölniük kell, mint olyan. De lelkizésre nincs idő, Scott ötlete nyer megvalósulást, miszerint csakazértis kiszöktetik Jennifert, méghozzá a mentőautóhoz, amiről Farkasanyu beszélt. Figyelemelterelésként Pszichóalfával kiállnak az Alfaikrek ellen egy kis öklözgetésre, míg a többiek a mentőautóba iparkodnak. Ott azonban feltűnik Karmos, így hát Derek meg Jennifer visszamenekülnek előle a kórházba, megint csak a lift a jollyjoker.

ghhh.jpg

Vakalfáé is, aki gyorsan meghúzza a liftféket, a duó két szint között ragad. Farkasanyut viszont elengedni, hadd szaladjon vissza a fiához, gyanús ez így nagyon. Eközben Stilesnak egy másféle krízist kell elhárítania: Cora nem lélegzik, újra kell éleszteni, olyan szájból szájba módon, Stiles erőfeszítéseit siker koronázza. A sikeres újjáélesztés után kiönti a szívét az (eszméletlen) Corának, nem kellemes érzés, hogy Scott khm, tervében (nevezzük annak) kell bíznia, mert neki most nincs. És ezt nem egészen érzi garanciának arra, hogy az apját nem holttest formában látja viszont. Mondjuk per pillanat ők is csak amolyan viszonylagos biztonságban vannak itt a mentőben, hiszen egy vérszomjas 2in1 mutánsfarkas dübörög végig az udvaron.

rrr.jpg

Eközben végre Vadászék is befutottak Isaackel, utóbbi szuperhallásával igyekeznek a kalamajka kellős közepébe osonni. Farkasfiú meg Pszichóalfa kijutnak az épületből, Stiles vázolja, hogy a kocsi kulcsa Karmosnál van, Főfarkas meg Tanárnénivel az épületben, így ők egyelőre csak itt a mentőautóban rostokolhatnak, várva, hogy az Alfaikrek észrevegyék őket. Semmi vész, Scott sprintel vissza megmenteni a napot, ahogy szokta. A folyosón azonban nyakon ragadja a farkasmutáns, mit ne mondjak, játszi könnyedséggel kerekednek a hős fölé az Alfaikrek. Bezzeg a defibrillátort, na azt ők sem bírják – Farkasanyu iktatja ki így őket átmenetileg, hiába, a kórház hőse nem Farkasfiú lesz.

épép.jpg

Vakalfa meg Karmos a hullaházban várakoznak, legalább van stílusuk. Karmos a főnöke szemére veti, hogy elengedte Farkasanyut, mire föl ez a puhányság? Erre Vakalfa gyorsan visszatüzel, inkább Jenniferről beszélj, vagyis Juliáról, ahogy az előbb elszóltad magad. Így hát Karmos mesélni kezd, meg Főfarkasnak is Tanárnéni, s lassan kibontakozik a története: Eszerint ő anno Karmos küldöttjeként szolgált, s jól is érezte magát, egészen addig, míg össze nem verbuválódott az Alfabanda, amihez csatlakozván az alfáknak ki kellett nyírniuk a druidáikat is. Csakhogy Karmosnak ez nemigen volt az ínyére, így hát nem ölte meg Jennifert… legalábbis nem rendesen-alaposan, ahogy azt egy magára valamit is adó gyilkos tenné. Elkövette ugyanis azt az amatőr bakit, hogy a halál beállta előtt távozott a színről, így Tanárnéninek nyomorúságos állapota dacára is volt még elég ereje elvonszolódni a Nemetonhoz, ami annak idején friss varázserővel telt meg. Méghozzá Főfarkas tettei nyomán, aki a fa alatt ölte meg Paige-t, úgymond a druidazsargon szerint feláldozott egy szüzet, s beindult a gépezet: Tanárnéni kihúzta élve, míg Zsaruapuék ráleltek, innentől pedig a többi már csak történelem.

popefj.jpg

Farkasanyu Scottal iparkodik el az ikrektől minél messzebb a kórházban, közben megbeszélik, hogy halványlila segédfogalmuk sincsen arról, miért engedte szabadon Farkasanyut Vakalfa, de hogy csak számukra rossz okból lehetett, az tuti. Ekkor futnak bele az egyik sötét sarkon az Allison-Isaac-Vadászapu trióba, utóbbi kis híján lepuffantja őket, ellenségre gyanakodva. Jennifer még mindig nagyban győzködi Dereket, aki azonban nem úgy néz ki, hogy mostanában teljes mellszélességgel kiállna Jennifer ügye mellett, ami szerinte amúgy is halálra van ítélve. Tanárnéninek azonban akad még egy trükk a tarsolyában: mi is történik a farkasokkal holdfogyatkozáskor? Hát elvesztik az erejüket – kihagyhatatlan akció.

zuhaggs.jpg

Vadászék Scottékkal dugják össze a fejüket, mit is tegyenek most, és lám, rekordsebességgel ki is ötölnek valamit: Allison játssza el Tanárnénit (mert akkora a hasonlóság köztük, hogy sötét a hajuk meg Isaac szerint jól néznek ki), ezzel kicsalogatva a suli elé Karmost meg az ikreket, ahol Jennifer helyet Allison nyilait meg a két kézzel tüzelő Vadászaput kapják az arcukba, iszkolnak is el. Eközben Farkasanyu beindítja a liftet, Isaac meg kocsival siet Stilesék megmentésére. Stilesnak ekkor egy véletlenül a szeme elé került beleegyező nyilatkozattól áll össze a kép: a következő áldozatok nem is őrzők lesznek, vagyis dehogyisnem, egyfajta őrzők, de nem rendőrök, hanem a szülők. Mint Zsaruapu – és igen, mint Farkasanyu.

kuzee.jpg

Rohan is figyelmeztetni a haverját, aki közben már megtalálta a Jennifer által ártalmatlanított Dereket. A tetőn azonban már csak Farkasanyu meg elrablója hűlt helyét, no meg a legújabb visszautasíthatatlan alkuajánlatával előhozakodó Vakalfát leli. Ő persze már jó előre tudta, kik is azok az őrzők, el is mondta volna, ha Scott már a kisinasa lenne. De még most is segíthet: ha Farkasfiú közreműködik Jennifer elkapásában, ő majd segédkezik a szülők visszaszerzésében. Na, ez a deal már tényleg megköttetik, Stiles győzködése ellenére is. A záróképeken Farkasanyu tér magához megkötözve, Zsaruapu társaságában, és hogy hol? Hát a Nemetonnál. 

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása