Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Konyhafőnök 1x06 - Főzzél, pink hajú lány!

2014. szeptember 09. 15:00 - oharozsabimbolehetnek

Új hét, új gárda. Péntekre kiderül, ki lesz a második társaság, akik a középdöntőig jutnak. Én azóta letiltottam a nagyobbik gyerekem a műsorról, mert a múltkor megjegyezte, hogy odaégettem a brokkolit, pedig csak…ööö…karamellizáltam. Lássuk, kik jöttek! Van egy unott dokink, Zsófi, aki sunnyog, mert ő a legkevésbé profi, de talán nem derül ki. Aztán egy kutyatenyésztő, akinek egy baszott nagy vattacukor ragadt a fejére.

Screen Shot 2014-09-09 at 10.10.57 AM 1.png

Ő Niki, szerinte nagyon menő, hogy idáig eljutott. Jött még egy hivatalnok is, akiről nem tudunk meg egyelőre semmit. Aztán a majdnem szakács, Feri, aki szeret főzni és nyerni jött, a sportszaküzlet vezető Krisztián, aki még nem izgul, de majd fog és bármenedzser Tamás, aki az anyjának akar megfelelni. Ezt mondjuk ennyi idősen jó lenne már elfelejteni. Ők is megtudják, hogy 10 millióért játszanak, aztán kapnak egy órát egy kedvenc családi étel elkészítésére. Mindenki kiengedett hajjal főz, ahogy azt már megszokhattuk. Zé Zsófival cukiskodik, Ferivel szakmai beszélgetést folytat. Megvan az eheti paragyerekünk is, Krisztián. Látványosan megőrült, mert Zé izgalomba hozta azzal, hogy már csak fél óra van hátra. Olyan ideges, hogy konkrétan elfelejti, hogy kell konzervet nyitni.

Screen Shot 2014-09-09 at 10.14.28 AM.png

Most a Séfúron a sor, megy beszólni. Tamásról leszedi a karácsonyfadíszeket, és egy kis időparát csinál neki.

Screen Shot 2014-09-09 at 10.13.48 AM.png

Nem elég neki, hogy Krisz így is full ideges, közli vele, hogy főzzön új tésztát. Telik az idő, jön a tálalás. Tamás kezdi a kóstoltatást, cserkészkolbászos krumplilevest főzött, és hagy egy kis abrakadabrát a zsűriasztalra is. Mindenkinek bejön, bár Pierre szerint savanykásabbnak kellene lennie. A tálalás meg a show része viszont tízpontos. Zsófi borjúsültet hoz szedermártással, borban párolt póréhagymával. Túlkészült és sótlan a hús. Pierre szerint a szeder bedöntötte az egészet. 14 perc után megtudtuk, hogy a hivatalnokot Idának hívják és gilisztási libatokányt csinált. Másodszor is megöli a libát, mert kiszárítja, mint a szart, de az anyukájától így tanulta, szóval kuss mindenkinek. Az adag is túl nagy. A kritika látszólag megüti a nőt. Ha nem ő esik ki ma, akkor ezen a héten ő szálítja a drámát. Jön Feri a Wellington bélszínjével, ami nem tökéletes, de intenzív az íze, vagyis középszerű. Pinky következik, szójaszószos kacsacombot hoz, lilahagyma chutneyval. Ő sem egészben süti a combot, és ez baj. A kamerába azt mondja, hogy “lehet valaki belevaló úgy, hogy belerakja magát az ételbe”. Rohadt ronda lenne, ha ez a rózsaszín paróka úszkálna a levesem tetején. Krisz már előre fél a kritikától, mert végignézte a többiek alázását. Amúgy marharaguval töltött raviolit főzött, paradicsomszósszal, karamellizált hagymával. Józsi szerint ez inkább odaégetett hagyma, és ki is dobja gyorsan, a tányér többi részével elégedett. Pierret jobban zavarja, hogy a srác szét van csúszva. Lángzám, lángzám.

Megy a zsűri tárgyalni, hogy kinek menjen a védettség. Ízben Krisz a kedvenc, külsőségekben Tamás. Visszavonulnak a konyhába, hogy közöljék az eredményt. Tamás megroppantja a nyakát, de olyan szögben, hogy az emberek számára anatómiailag lehetetlen.

Screen Shot 2014-09-09 at 10.17.06 AM.png

Lehet, hogy robot? A zsűri kihozza Zsófit védettnek. Ezt nem értem. Szar lett a húsa, nem? Elviszik a csajt a kis szobába, hogy kiválassza a következő feladatot. Három alapanyag van a burák alatt. Répa, rebarbara és retek. A feladat, hogy a választott zöldség három különböző textúraként jelenjen meg a tányéron. Zsófi a répát választja, mert egy egyszerű dolog is elsülhet rosszul. Ezzel egyet tudok érteni, néha a répa is rosszul sül el.

Kimennek, a többiek megkapják a feladatot, aztán kiküldik őket, a Séfúr pedig nekilát a répás kajáknak. Lesz répasaláta, répapüré, réaplé, minden, ami szem-szájnak ingere. Megtudjuk, hogy a répa jó naranccsal és római köménnyel. Megcsinálja a kajákat, és egy tányérra kitálalja mind az ötöt, de a versenyzőknek csak hármat kell tökéletesen lemásolni egy óra alatt. A kiskukták kóstolnak és jegyzetelnek szorgosan. De a Séf eleve genya volt, mert szerinte lehetetlen a feladat, de arra kíváncsi, hogy ki mennyire bírja a nyomást. Megy is körbe, hogy közelről lássa a szenvedésüket. Idát jól bezavarja azzal, hogy vajon milyen zöldfűszer volt benne. Niki nagyon jól áll, egyszerre három dolgot csinál, de kókuszt is keres az egyikhez, ami nem volt az eredetiben egyáltalán. Mikor már Józsi mindent látott, visszasétál a zsűriasztalhoz, és megosztja a tapasztalatokat a többiekkel, hadd röhögjenek ők is. Az utolsó percben már tálalnak, aztán letelik az idő. Tamás felismerte a római köményt, de rátett dísznek egy majorannát, amit nem kellett volna, valamint túlecetezet a juliennesre vágott répát. Feri tányérjában a püré borzasztó, Józsi szörnyülködik egy sort.

Screen Shot 2014-09-09 at 10.18.48 AM.png

Feri szerint most “nem sikerült meglépnie a mércét”. Apró képzavar. Jön Ida, aki teljesen elkeseredett, mert nem jött össze neki a dolog. Csak akarta, hogy sikerüljön, de ettől még pont szar lett. Egy jó pont, hogy a püré kellemesen vajas. Ja, meg csak neki esett le, hogy a répazöldje a díszítés. Nem azt mondta múltkor Józsi, hogy nem szereti a nem ehető díszeket? Jön Pinky, és Zé szerint bár nem olyanok a cuccok, mint Józsié, de nem nagyon rosszak. Séfúr azzal indít, hogy a citromdíszt kidobja. Szerinte eddig ezen a tányéron hasonlítanak a textúrák legjobban az övére. Pinky szerint, ha ő nem kritizálta a séf kajáját, akkor őt se kritizálja senki. Ez a csaj tudja, hova jött? Krisz izzad, mint a ló, reméljük, nem csepegett a kajába. A tányérján a felismerhetetlenségig aszott dolgok vannak, meg reszelt répa. A zsűri csalódott. A répalé viszont az eddigi legfrissebb. Zsófinak összességében igaza lett, ahhoz képest, hogy a répa egy egyszerű étel, ezzel a feladattal most mindenkit megszopatott.

A zsűri megbeszéli a látottakat, Niki extravagáns, Tamás felületes, Krisz ideges és szervezetlen. Zé próbálja meggyőzni a többieket, hogy ne utóbbit vágják ki, mert ő legalább tud főzni valamennyire. Sorolják is a továbbjutókat: Niki, Tamás és Feri. Ida és Krisz párbajoznak.

A párbajfeladat, hogy két vinaigrettet kell csinálniuk. Az egyik citromos, a másik mustáros. Öt percük van, a cél a tökéletes íz. Közben Niki Krisznek drukkol, mert nagyobb ellenfél, és jobb telejesítményre sarkall. Jól látom, hogy Ferinek a névtábláján az szerepel, hogy Fecy? De szép! Innentől így hívjuk. Krisz kezéből közben kiugrik a mustár, ettől a srác megint full ideg lesz.

krisz.gif

Elkészülnek, a zsűri kóstol, és egyhangúlag Krisz mellett dönt. Ezek szerint Ida nem vált be a képernyőn, de azért megerősítik abban, hogy jó háziasszony. Egy rövid ideig megy a kölcsönös seggnyalás, aztán távozik. Ez elég laposkás adás volt, remélem, holnap felpörögnek az események.

6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

penna 2014.09.09. 17:30:59

Ezt a "Fecy" - brrr - gyereket jó pár éve még a TV Paprika futtatta (csak ott még 20-30 kilóval könnyebb volt):
- Casting (szakács-műsorvezető vetélkedő, ő lett a második, ha jól rémlik)
- Édes nagyik c. műsor, ahol a promó szerint a főzés mellett sütni is megtanult.
- meg rémlik, hogy saját étterme van/volt.
A fb. oldala szerint ő azt írta magáról, hogy szakács, szóval, nagyjából itt van egy újabb amatőr a múlt heti Kányalány után.

www.gasztrotipp.hu/2009/12/casting-megvan-a-tv-paprika-uj-arca/
hu-hu.facebook.com/pages/Ferenc-Kereszt%C3%BAri/151824654864454
www.port.hu/kereszturi_ferenc/pls/w/person.person?i_pers_id=320593

egyemakisszíved 2014.09.09. 18:09:35

A jobb hátsó konyhapult, úgy látszik, el van átkozva, aki ott dolgozik, biztos idegbajt kap. Bár én ezt megértem, én is így vagyok, mikor már látom, hogy nem leszek készen a kajával időben, mire a vendégek megjönnek. Ráadásul ahelyett, hogy szépen leülnének az asztalhoz és szórakoztatnák egymást, kimásznak hozzám a konyhába, az egyik kérdezget, mi készül, a másik segíteni akar, a harmadik élcelődik - én meg nem tudom eldönteni, melyik a bosszantóbb.

Gabba 2014.09.10. 09:58:09

karamellizálni én is nagyon tudok, pl. rizst. aztán jöhet az új hét, új lábas :)

@egyemakisszíved: olyankor küldd haza őket! :)

egyemakisszíved 2014.09.10. 10:57:36

@Gabba: Csak ma este nehogy az a három ürge szegény Kriszt küldje haza, én vele tudok a legjobban azonosulni, rajta lehet leginkább szórakozni. Meg aztán legtöbbször nekem is a ronda, de finom kategória jön össze, ha valami új dolgot próbálok csinálni.

mkrumpli 2014.09.24. 07:37:02

Én is meggúgliztam, de a répa zöldje ehető. Sőt nemcsak ehető, hanem abba' van a vitamin :) szóval ma is tanultam valamit.

oharozsabimbolehetnek 2014.09.24. 09:25:12

@mkrumpli: neeee! komolyan? miket tanul az ember egy showműsorból! :)
süti beállítások módosítása