Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 3x09 - The Girl Who Knew Too Much

2014. szeptember 05. 11:00 - Smiley93

Iskola, éjszaka, akció. Seriffhelyettes lopakodik a folyosón, mikor Dannyvel és koncertre gyakorló haverjaival fut össze, akiket haza is küld nyomban, itt rendőrségi ügy van kibontakozóban. És tényleg: valakit épp elvonszolnak az öltözőbe, a zuhany alatt talál is egy hullát: önmagát. Ekkor veti rá magát valami természetfeletti rondaság, vélhetően a Darach, nem jósolok a rendőrnek több percet a képernyőn. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy hőseink hulladetektora, Menőcsaj már össze is trombitálta a többieket a sulinál, itt lesz egy holttest. S lám, ott is lóg az ex-seriffhelyettes. Főcím.

1.jpg

Zsaruapu ismét gyilkosságnál helyszínel, amit Stiles kagylóz szorgosan. Az apja azonban lefüleli, s gyorsan elébe vág a véráldozatokról meg hármas gyilkosságokról szóló találgatásoknak, az ügyben most már az FBI is benne van, de nyakig, úgyhogy Stiles csak maradjon ki belőle. Pedig nem, nem fog. Allison viszont annál szívesebben kimaradna az esti emlékkoncertről, amit a suliban az elmúlt epizódokban kinyírtak tiszteletére rendeznek, Vadászapu meg olyan jófej, hogy simán engedi a lányának hogy otthon maradjon, sőt mi több a bűvös addig maradsz itthon, amíg akarsz mondat is elhangzik, atyaég, hány iskolás tudna ölni ezért. Allison viszont gyaníthatóan valódi ölésre készül, legalábbis a Vadászapu távozása után előkapott kés méretéből ítélve. Fura zajokat is hall, s egykettőre elővarázsolja a függöny mögül… Isaacet. A srác Scott megbízásából vigyázott a csajra, de így, torkának szegezett késsel eléggé meggyőzve érzi magát afelől, hogy erre Allison maga is képes.

2.jpg

Ugrunk Jennifer irodalomórájára, eljött tehát a taktika megbeszélésének ideje. Farkasfiú Ethanből óhajtana további információkat kisajtolni, ami csak azért ígérkezik problémásnak, mert a másik Alfaiker bizony rendesen rászállt. Neki ugyanis nem tetszik, hogy a tesója még mindig Dannyvel kavar, aki pedig taktikai szempontból abszolúte értéktelen, még egy lightos fenyegetést is bedob, amelyben Danny lenyúzott arca kap kiemelt szerepet. Más szóval, szét kéne választani az ikreket, ebben a tervben Menőcsajnak jut kulcsfontosságú szerep: ismét az eldugott szobában esnek egymásnak Aidennel. Utóbbi mondjuk nem igazán vágja, mivel került vissza a csaj kegyeibe, mert azóta a kis incidens óta Főfarkaséknál nemigen volt köztük interakció. Mondjuk ami őt illeti, szemernyi bűntudatot sem érez Boyd kinyírása kapcsán, egyrészt parancsot kapott, másrészt meg Derek megölte Ennist, amúgy meg Boyd is ki akarta nyiffantani Menőcsajt. Na várjunk csak, erről meg honnét tud? Ezt sosem tudjuk meg, mert ekkor valaki a bosszú egyetemes farkasjelét karmolja az ajtóra, Főfarkas lesz az.

3.jpg

Eközben Scott meg Stiles már Ethant faggatja a lépcsőfordulóban. Az Alfaiker elmeséli, hogy anno ők voltak a falkájukban a legutolsó senkik lábtörlői (vagyis omegák), mikor is jött Vakalfa és tádám, megtanította nekik a 2in1 farkasszörny-trükköt, amivel egykettőre legyakták a komplett falkájukat, éljen a bosszú. A falkák küldöttei is mind mentek a levesbe, csak Miss Morrell, Vakalfa druidája élte túl a rendszerváltást. Itt azonban megakad a sztori, mert az iker megérzi, hogy a tesója megsérült, irány a dulakodás helyszíne. Na, a lacrossse-öltözőben az Alfaiker már nagyban gyepálja a bosszú címén rátámadó Corát, az érkező Scotték tesznek rendet. Fegyverszünet van, ha esetleg nem rémlene.

4.jpg

Eközben Allison gyorsan befogta a nyomozós melóba Isaacet is, ha már egyszer az ablakánál téblábolt. Vadászapu térképét mutatja neki, aki remélhetőleg nem az elborult agyú gyilkos. Az izgalmas dolgokat azonban nem a térképen, hanem inkább alatta találják meg: Vadászapu ide véste fel az áldozatok kategóriáit. Akadnak ott szüzek, harcosok, gyógyítók, gondolkodók meg őrzők is. A suliban a Farkasfiú-Stiles-Menőcsaj trió segít Corának összekaparni magát, ám a csaj nem túl hálás, inkább beszólogat a megmentőknek, ő legalább csinál mást is, minthogy megtalálja a hullákat. No, ebben van valami, ha más nem is, hát Hale-vér, Stiles ajánlkozik hazakísérni a csajt. Főfarkas meg Tanárnéninek ajánlkozik, hogy szökjön el vele a suliból, habár azóta a bizonyos Karmos-bosszús eset óta nem is találkoztak. Dereknek egyedül kellett lennie, ami Jennifer szerint béna kifogás, de most komolyan, Főfarkastól még ez is elmegy. Azért mégsem tart a szerelmével, mert órái vannak meg aztán a hangverseny a halottak tiszteletére, azért egy búcsú-egymásnakesés még belefér.

5.jpg

Stiles viszont kifutóban van az időből, Allison csörgeti meg a felfedezéssel, hogy a Darach következő célpontjai a rendőrök lehetnek, tekintve csekély számukat Beacon Hillsben, Zsaruapu esélyei jelentősek egy jó kis elrablásra. Nincs mese, Stilesnak bizony be kell vallania mindent szőröstül- bőröstül-druidástól, mázli, hogy Cora épp kéznél van demonstrációra. Farkasfiú eközben Miss Morrellnél tesz látogatást, s rá is kérdez, nem ő nyír-e ki ártatlanokat hármas szériában. Nem, mondjuk erre a szívveréséből is rájöhetett volna, meg abból, hogy éppenséggel a múltkor segített is. Vakalfát is vissza szokta fogni, mikor elszalad vele a gépszíj. Farkasfiú ideges lesz, akkor meg mi a fenét akar tőle Vakalfa? Hát régóta hiányzik már a gyűjteményéből egy igazi alfa, de előbb ölnie kéne. Mert akkor nem lesz többé igazi alfa. Oké, ha most valaki esetleg elvesztette volna a fonalat: Vakalfa akarja is Scottot, meg fél is tőle, ennek vagy az lesz vége, hogy Farkasfiú csatlakozik az Alfabandához, vagy Vakalfa kinyírja.

6.jpg

A tanár viszont, aki a táblára írja jegyzeteit, amiket hirtelen egy kelta virág vált fel, csak a kinyírás opcióra számíthat vélhetően, no meg Menőcsajra és a sikolyára. Mikor Lydia arról próbálja meggyőzni Tanárnénit, hogy a töritanár igenis eltűnt, és tessék már hívni a rendőrséget vagy valami, süket fülekre talál, hiába, a látnok szó nem hangzik túl meggyőzően egy ilyen szituációban. Mint ahogy a minták sem, egy tanár meg egy rendőr eltűnése sehogy se illik össze.

7.jpg

Stiles eközben Zsaruapunak próbálja tálalni a farkasos-druidás-témát, ehhez egy sakktáblát meg színes post-it-eket vesz segítségül, lássuk, mire megy vele. Hát, egyelőre nem túl sokra, habár Zsaruapu javára legyen mondva, megpróbálja komolyan venni a fiát. Valahol a Kanima körül azonban feladja a harcot, neki erre nincs ideje. Stiles ekkor vetné be az ütőkártyát, Corát átváltozva, ám a nagy attrakció végül annyi lesz, hogy a lány elájul, jöhetnek a mentők. Allison közben egyre biztosabb benne, hogy a tulajdon apja a gyilkos, hát így csak még elszántabban akarja megállítani. S lám, a térképére már fel is van vésve (méghozzá frissen-ropogósan!) a legújabb eltűnt áldozati helye, odarohannak Isaackel.

8.jpg

Az várhatóan nem egy túl bizalomgerjesztő hely, főképp nem éjszaka, vérszaggal megspékelve. Viszont valóban ott himbálódzik az eltűnt tanár, mögötte a gonosz druida settenkedik, az önjelölt hősök Kánaánja ez. De ma nem Allisonék brillírozhatnak, hanem a rejtekéből előrobbanó Vadászapu, két géppisztollyal mondjuk most ő a nyerő. Miután lerázta a Darachot, beindul a hírlánc, Allison-Farkasfiú-Stiles útvonalon, miszerint a soron lévő áldozatcsoport ezek szerint a gondolkodóké lesz, elvégre a seriffhelyettes is tanár volt még réges-rég.  Na akkor uccu neki, újratervezés, Beacon Hills seregnyi tanerejét kéne csak megvédeni ma éjjel, akik láss csodát, a koncert alkalmából össze is fognak gyűlni este, és ebbe Tanárnéni is beleszámít, emlékeztetnek a készítők. Vadászapu meg Allisonékat szúrja le, ha ők nem ütik bele az orrukat a dolgába, már elkaphatta volna a tettest. Allison szerint mondjuk Vadászapunak kellett volna előbb igazat mondania, de mivel ő maga sem állt az igazmondás csúcsán, a civódást Isaac tanácsára elhalasztják, s sietnek a hangversenyre.

9.jpg

Stiles Zsaruaput győzködi tovább, ezúttal a kórházban, ezúttal sem sok eredménnyel, az apja láthatóan inkább nem hiszi, amit lát-hall, bár az anya hinne nekem mondat a végén kicsit övön alul éri. A koncertre eközben már nagyban érkeznek a résztvevők, az egyik Alfaiker Dannyt pátyolgatja, mire a másik ikertől kap egy morcos pillantást, Miss Morrell is tiszteletét teszi, s még Menőcsaj is megjelenik, ígérete ellenére. Csak azért, hátha sikerül az adottságát, akármi legyen is az, most az egyszer hullatemetés helyett életmentésre használni. Farkasfiú benne van, éljen. A kórházban Cora tér magához, Főfarkas rágja a karmait mellette kínjában, fogalma sincs, mi történik a csajjal, tutira semmi jó, de rá számíthat. Jó tudni. Zsaruapu Farkasanyura számít hipertitkos 10 éves iratok átadását illetően, amihez egyébként hatósági engedély kell, de anyu jó fej, és átdobja a papírokat. Vadászék meg Isaac épp koncertkezdésre érkeznek, váltják Menőcsajt, akinek Alfaiker dobott sms-t, hogy beszéljenek kinn. Vagyis nyilván nem ő volt, mert elhagyta a mobilját, hoppá, alighanem egy csapda van készülőben. Zsaruapu Farkasanyuval nézi át a régi aktákat, van ott karmolás, meg öngyilkos madarak, csupa ínyencség ez, amiből Zsaruapunak mégis kezd körvonalazódni a fejében valami értelmes, legalább valakinek.  

10.jpg

Menőcsaj a kihalt, sötét suliban bolyongva keresi Aident, akinek ettől még nem támadt baljós előérzete, annak bizonyosságként érkezik a rapszodikus aláfestő zene és egy támadó: Tanárnéni, nahát.  A hangulatteremtő háttérzeneként szolgáló dallamok egyébként a megbabonázott zenekart kell dicsérik, lassan mindenki rájön ott is, hogy légy került a levesbe. Az időközben beesett Stiles meg Farkasfiú már Lydiát keresik, akit Jennifer egy székhez kötözött, s közli vele, ő nem áldozat ám, csak hát túl sokat tud, ezért kell meghalnia. Ez annyira megnyugtató, de tényleg, Menőcsaj is belesikolt a fojtogatós kísérletbe, ami a farkasfüleknek igen kellemetlen (meg az emberieknek is, csak mondom). Viszont ebből Jennifer rögtön levágja, hogy a csaj bizony banshee – akárcsak ő maga. Hogy ez pontosan mit jelent, azt már nem részletezi, neki egy gondolkodó kell, de rögvest, így most bár Lydiát fojtogatja s fenyegeti késsel, végül a koncerten zongorázó tanárnő torkát vágja el, na ez alapján próbálják csak megtalálni a nyomozók a tettest.

11.jpg

De mégis, Zsaruapunak mégis összejön valahogy, a régi aktákból okoskodhatta ki, mert már a teremben szegez pisztolyt Jenniferre, taps neki. Meg dobókés, bele egyenesen a mellkasába, ennyit a hősies cselekedetekről, a tennivalókat átveszi inkább Farkasfiú, a helyi szakértő. Farkasmaszkban-karmokkal ront neki Tanárnéninek, Zsaruapu tágra nyílt tekintetétől kísérve, ez elég meggyőző bemutató lehet a természetfeletti dolgokról. Hiába, mert Jennifer simán kiüti Scottot, meg a Zsaruapu által belepuffantott golyó helye is szempillantás alatt begyógyul. Így hát azzal a lendülettel lesmárolja Zsaruaput (?), felölti a csúf Darach-maszkot, s mire Stiles bejut, már csak az apja meg az ő hűlt helyét, no meg éledező Farkasfiút találja, teljes a tanácstalanság.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.09.05. 20:00:58

Lydiát sajnálom kicsit, neki jutott mind közül a legkellemetlenebb képesség, tök neurotikusnak tűnik tőle szegény. (utolsó kép????? elborzasztós)
Vadászapuról hátulról a 3. képért viszont puszillak, ahogy a faszántos hávéért is :)

Smiley93 2014.09.09. 10:58:10

@aggyistenbrittudós: A kép az semmi a hanghoz képest ! Lydia aztán tud sikítani, az biztos :P Én sem irigylem, meg neki aztán meg kell dolgoznia érte rendesen, hogy valami értelmeset kihámozzon ebből a képességből...
sejtettem, hogy az a kép betalál ;)
süti beállítások módosítása