Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Falling Skies 4x10 - Drawing Straws

2014. szeptember 02. 09:00 - Szencsike

Lexivel kezdünk, a lány mosolyogva lép ki a szobájából, és Bent találja az előtérben. A srác csak szeretné megköszönni, amiért mutáns lett belőle. Felmutatja a kezét, mintha vedlene, meg fürgésedne, Lexi miatt történt minden! Lexi felébred, ez csak egy álom, de valóban nem fogja romlásba vinni a családját? Ugorjunk a városba, hamarosan megyünk a Holdra, most már csak a gépet kell valahogy mozgásra bírni. Sehol semmi irányítóberendezés. Bubinak van egy ötlete, hogyan lehetne irányíthatóvá alakítani a gépet, Ding és Weaver vele tart, Tom még kamasz kisfiával vált pár szót. Matt is ott van a gépen, ha a tudálékos felnőttek nem tudják elvezetni a gépet, majd ő megteszi. Hát igen, Tom lemaradt arról, mióta lett legkisebb fia ilyen kamaszosan lázadó, de attól még ő csak egy gyerek és ne nyúljon semmihez. Na persze…

1.png

Bubi ötlete az, hogy a gépek rádióhullámmal működnek, amelyet a Hold-bázis sugároz. Elég csak módosítani ezeket a hullámokat, és a gép azt hiszi, hogy onnan küldik a jelet, közben csak átállították az irányíthatóságát kézi vezérlésre, Tom és ő fogják vezetni a gépet. Egyszerűen becsatlakoznak egy rajhoz és máris megérkeznek az űrbázisra, ez ilyen egyszerű. Matt közben visszaoson a gépre, ő kitalálta, hogy mit kell csinálni, egész egyszerűen megnyomott egy lépcsőbe épített világító panelon egy gombot, amiből feljön egy szerkezet, tele izommal borított drótokkal. Matt meghúzza az egyiket, hipp-hopp, a madárka megmozdul. Tom ezek után a fia fejét mosná ki, de kénytelen elismerni, hogy Matt szemtelensége ezúttal nagy segítség volt. Most csak a drótok működését kell kitalálni. Bubi igyekszik befogni a jeladást, amivel a hajó kommunikál, de emberi szavakat hallanak a hullámhosszok között keresgélve. Valaki spanyolul beszél, Anthony le tudja fordítani.

2.png

Ugrás Lexire, az erdőben Halpofa mentorától a gravitációról tanul, ez az univerzum egyik éltetője, összetartja az egész világot itt a Földön és a világűrben. Lexi képes uralni a gravitációt és egyéb erőket, kezdje el a gyakorlást. Mentor a közeli tölgyfára mutat, tessék szépen elszakítani a Földtől és a csillagok közé küldeni. Használja az erejét, amivel érzi a fa és a Föld vonzását, és ebből a vonzásból legyen taszítás. Egyszerűen szólva pusztítsa el a fát, csak így szebb csomagolást kapott. Lexi a képességével porrá zúzza a fát, de ára van a tehetségnek: elgyengül, ám ha pihen, erősebben térhet vissza. Ha jól tanul a képességei korlátlanok lesznek. Pár méterrel arrébb egy fa mögött Égettpofa figyeli őket, vajon mire jutott? Vissza a városba, a spanyol nyelvű adás a témája a közgyűlésnek. Az üzenet egy állandóan ismétlődő adás, Spanyolországból sugározzák. Ott, illetve Olaszországban és Marokkóban már minden gettót kiürítettek, az ellenség az átalakítókba viszi a megmaradt embereket. Egy nagyon szörnyű fegyverrel gyűjtik be a még életben lévőket, aki hallja ezt az adást, rejtőzzön el és próbáljon meg életben maradni. Más lehetőség az elrejtőzésen kívül a fegyverrel szemben nincsen.

3.png

A megrázó üzenet igazinak tűnik, olyan frekvencián sugározták, amit kifejezetten az amerikai szövetségesek ismerhetnek, ha titkos vonalon akarnak üzenni. A fogadtatás elég vegyes, van aki a bujkálásra szavaz, mások, mint Maggie és Pope az amcsi gettók felszabadítását akarják, mert ők aztán nem ülnek a seggükön. Tom szerint a gettók felszabadítása nem elég, hisz a létszám kevés és bármikor elkaphatják őket, ennél sokkal nagyobb erejű visszavágás kell. Ha ez alatt Tom a Hold-missziót érti, akkor az baromság, legalábbis Pope szerint. Ha viszont Pope-nak és bárki másnak is lenne jobb ötlete, akkor Tom szívesen meghallgatja, de mivel nincs, ezért ezt csinálják végig. Nincs elég ember egy hosszú háborúhoz, de napról napra tengődés, reménykedés a túlélésben sem opció Tom számára. Ő meg akarja nyerni a háborút, ha van egy lehetőség, amivel padlóra küldhetik az espheniket, akkor meg kell ragadni, és a Holdraszállás ilyen. Számára elég egyértelmű a feladat, ő fogja vezetni a hajót és a küldetést. Kicsivel később Anne, mint feleség, először oktathatja Tomot, miért is gáz a hőskomplexusa. Nem kell mindent magára vállalni, nem kell minden egyes feladatot neki megoldani Most Bubi lesz a társa, ő vezeti a gépet, Tom a bombával foglalkozik, nem lesz egyedül. Még mindig nem érti, ne zárjon ki mindenkit a döntésből, mert így a csoportot, a túlélőtársakat veszi semmibe. Remélhetőleg Tom makacs fejében összeállt a lényeg, mert Anthony hívja a géphez, az ügy sürgős.

4.png

Nagy a baj, a Volm kommunikátort összekötötték a géppel, de a gép, mint ellenséges technikát felismerte és tönkretette. Nagy valószínűséggel ha Bubi a gépen lenne a küldetés során, akkor ő sem ússza meg élve a kalandot. Vagyis Bubi kilőve a küldetésből, pedig ő még tudta, hogy mit csinál. Lenne egy megoldás, ha a géppel legalább az atmoszféra felső részéig eljutnának, onnan a hajó magától ráállhat az espheni hívójelre. Az a feladat, hogy a gépet repülőgépként kormányozzák. Az alapok, hála Matt-nek megvannak, már csak néhány részlet vár finomításra. Hal az első anyagokat állítja össze a bombához, Ben tesz egy próbát, hogy megmagyarázza miért is moccant rá Maggie-re. A tüskék a hibásak, nagyon érzékenyek lettek, mióta az átültetés megtörtént. Hal szerint ez csak egy hülye kifogás, de ennél jobb magyarázatot Ben sem tud neki mondani. Az ebéd közben a csapat újra átgondolja a küldetést, próbarepülés kellene, a küldetés két emberes lesz, ki lesz a másik? Tom magától értetődőnek veszi, hogy ő megy, de a többiek… Egyáltalán ki jelölte Tomot, hogy menjen? Tom magát tartja a legalkalmasabbnak, de a többiek leszavazzák. Sorshúzással fogják eldönteni, hogy ki menjen, mindenki egyenlő esélyekkel fog indulni, önkéntes alapon megy, találnak egy urnafélét, estig lehet a neveket bedobálni, aztán húznak. Érzésem szerint nem egy névtelen mellékszereplőből lesz alkalmi hős.

5.png

Anne most megdicsérheti az urát, jó példát mutatott, hogy belement a húzásba, így Anne is bedobta a nevét. Tom nagyon szívja a fogát, mi van, ha olyan embert húznak ki, aki nem tudja végrehajtani a küldetést? Mi van, ha a srácai közül megy valaki? Ilyen a demokrácia, szembe kell nézni a következményekkel. Matt nagy lelkesen robog be a szülei beszélgetése közepén, ő is jelentkezik, de ezt apu megtiltja, 13 éves gyerek nem jelentkezik, így Matt erről lemarad. Ugrás Csodakislányhoz, Mentor gyúr magának egy kis lávakövet és konzultálhat Égettpofával. Lexi túl veszélyes Égett szerint, az erejét még Mentor sem tudja kordában tartani. Ha a lány fellázad, semmi perc alatt elveszítik az eddig nyerésre álló háborújukat. Mentor biztos benne, hogy a lány kitart mellettük, olyan naivan hisz a békemaszlagban. Égett szerint ekkora kockázatot a lány nem ér meg, Mentornak meg kell őt ölnie. A két Halpofa azzal nem számolt, hogy ezt a beszélgetés Lexi is kihallgatta… Meglátta a Mentorát, gyártott magának egy lávakövet, minden szavukat hallotta, vajon mit lép... A városban Maggie érkezik a bombagyártó Halhez, először a sorhúzás a téma, Hal helyesen akar cselekedni, ezzel finoman Maggie tudtára adja, hogy ő kettejük közül a hibátlan jellem. Nem kell sokat gondolkoznia a lánynak, hogy tudja valami baja van a srácnak, ezért Hal bevallja, hogy látta öcsit és a nőjét csókolózni. Maggie szintén a tüskékkel jön, ezek olyan erős köteléket jelentenek, amit még sosem tapasztalt, de valamit Hal nem akar megérteni. Maggie őt választja, nem Bent. Hát persze, ezt a mesét már nem veszi be a sértett srác.

6.png

Este, Pope kutakodik az urnában, a felbukkanó Weaver következtetése szerint a tag egy gyáva féreg, hősnek akar tűnni, közben az elsőként hátrál ki a szolgálat elől. Pope addig pofázik arról, hogy ez az űrhajóskodás egy baromság, amíg Weavernek el nem durran az agya és meg nem veri Pope-ot. Ez a csata érdekes meglepetéssel ér véget, Weaver fölénye egyértelmű ugyan, de Pope vallomása erősebb egy pofonnál. A lázadó nem a saját cetlijét szedte ki az urnából, hanem Tomét és Weaverét. Ő akar rajta lenni a hajón, mert ő semmilyen szerepet nem tölt be a csoportban. Senkinek sem hiányozna, nincsen családja, az emberek nem kedvelik, így meg nincs értelme folytatni az életet és a harcot. Az a gép nem fog visszajönni, ezt mindenki tudja, ez az egyetlen esélye, hogy valami igazán jót tegyen, hogy jóvátegyen valamennyit a sok galibájából. Erre már Weaver sem tud mit mondani, megkapja Pope-tól a cetliket, Weaver részéről el van felejtve az ügy, és biztos abban, hogy Sara vissza fog jönni. Elérkezett a húzás pillanata, a csoport már izgatott, Tom vállalja a sorsolás levezetését. Az első nyertes az álomútra Ben lesz, hát pár embert ez eléggé szíven ütött. Jöhet a következő szerencsétlen, Tom a markában fogott papírral túr bele a cetlik közé, senki nem veszi észre, hogy csak úgy tesz, mintha keverné a lapocskákat. A következő nyertes pedig, tádám Tom Mason. Sem Pope, sem Weaver nem szól arról, hogy ez lehetetlen, Anne valamit sejt, de szintén nem szól, úgyhogy apa és fia közösen mehet a kalandra.

7.png

Kicsivel később Anne újra elbeszélgethet az urával, aki máris a küldetés lázában ég, pakolni kell, nincs idő lelkizni. De van, ha az asszony beszélni akar, akkor beszélgetni fognak, mert tudja, hogy Tom csalt. Tom beismeri, ami nem jó, hisz pont ezek a dolgok vezethetnek a bukásához. Az emberek csalódnak benne, ha kiderül, széthullhat minden, amiért küzdöttek. Tom nem hagyhatta, hogy Ben egyedül menjen, másrészt úgy érzi, hogy ez a küldetés az ő feladata, pont úgy hisz ebben, mint ahogy Anne Lexiben. A nevezett kislány újra az erdőben találkozik a mesterével, erősebb lett, mint a korábbi alkalommal. Mentor azzal nem számolt, hogy a lány ezt az erőt ellene fogja használni, hallott mindent, őt nem a béketeremtésre szánták Halpofáék, hanem a halálosztónak, ebből ő nem kér. Lexi ereje felrobbantja Mentort, semmi sem marad belőle pár véres fűszálon kívül. A városban Tom és Hal beszélhetnek, apu csak annyit kér a fiától, hogy rendezze a viszonyt a tesóval, lehet ez az utolsó alkalom erre. És higgye el, hogy nem Ben és Hal fog ebben dönteni, hanem Maggie választ. Anne és Tom utolsó estéje is eljött, keserű a búcsúzás, de túllépnek a sérelmeken, Tom nyugodtabban indulhat a küldetésre.

8.png

A gépen Ben rendezgeti a felszerelést, Maggie ugrik be hozzá. A búcsúbeszélgetésből búcsúcsók lesz, persze Hal pont ekkor szeretne az öcsivel beszélni, de ehelyett újra a villogó tüskés, ölelkező párocskát látja. A pár észreveszi őt, öcsi a mérges srác után rohan, de Hal hátra sem nézve vonul el. Az indulás reggelén a csapat mindent tagja láthatja a búcsút, Ding utoljára kérdezheti ki Tomot a repülési tervről, Tom mindent tud, mehetnek. Ben Halt várja, de a bátyó nincs sehol. Tom Weaver gondjaira bízza a családot, Matt pedig Weaverre ügyelhet, Anne egy nászút ígéretével engedi el az urát. A gépen Ben megtalálja Halt, jobb ezt négyszemközt intézni, a srácok végül tisztázzák a dolgokat, ebben mindhárman benne voltak, majd Maggie eldönti, mit akar. Lehet Matt felesége lesz… Apu is beszállt a gépbe, ennél szebb ajándékot ő sem kaphat, a fiai kibékültek, kezdhetik a kalandot. Azonban ez nem fog összejönni, Ding idegesen rohan a hajóhoz, küldetés lefújva, valami közeledik feléjük. Tom és Ben elhagyják a gépet, fedezékbe vonulnak a társasággal, mert az égen vadászok tűnnek fel. A gépek el sem kezdik a város bombázását, mert még röptükben felrobbannak. Mindegyik, egyszerre semmisül meg és zuhannak le a város romjaira. A gépek pusztulását a tékozló lány okozta, Lexi. Ő végzett a gépekkel, megmentve ezzel a csapatot és egyben visszatért a családjához. Ha nincs ló, jó a szamár is, drága kislány?

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szolotosoholyo 2016.04.30. 00:35:32

Kissé régi cikk, de hátha tudja valaki. Miért lett hirtelen Epres Attila helyett Kőszegi Ákos Will Patton szinkronja?

Szencsike 2016.05.01. 10:21:37

@szolotosoholyo: Szia, sajnos nem tudom, tippre gondolom más elfoglaltság miatt nem vállalta tovább.
süti beállítások módosítása